Lenovo S650
گوشی موبایل لنوو S650
Lenovo S650همان طور که میدانید لنوو در چند ماه اخیر قدمهای خود را در حوزه اسمارت فون بزرگتر و مطمئنتر برداشته؛ حداقل نقشه راه لو رفته این شرکت در هفتههای قبل چنین اتفاقی را به خوبی ثابت کرده است. خرید شرکت موتورولا نیز مزید بر علت شده تا شرکت لنوو را بتوان از هم اکنون و پس از ورود گسترده تر به بازارهای دنیا گوشی همراه، از بختهای اصلی صنعت اسمارت فون بدانید. در هر صورت باید موتورولا را یکی از داراییهای شرکت لنوو دانست و شنیده شده که این شرکت قصد دارد تا به تولید جداگانهی هر دو برند خود بپردازد و رقابت را بین این برند حفظ کند. به هر حال لنوو با تولید و عرضهی گوشیهای میان رده و بالا ردهی خود در بازار و همچنین خریدن موتورولا، خیز بلندی را در صنعت گوشیهای تلفن همراه برداشته و به نظر میرسد که این شرکت چینی در آینده ای نه چندان دور، حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
طراحی و ساخت
با توجه به سابقه ای که از لنوو در ذهن داریم، تمرکز خوب این شرکت بر روی طراحی محصولات است و شاید اوج هنر این شرکت را بتوان در گوشی Vibe X2 دید که با یک بدنه فلزی خوش تراش، ویژه و لایه بندی مجهز شده است. لنوو نیز در S650 هم سعی کرده تا الگوی طراحی گوشیهای خود را در این گوشی حفظ نمایید. S650 مانند سایر گوشیهای تولید شدهی این برند از ظرافت و زیبایی خوبی برخوردار است. این میان رده دارای ضخامتی به ابعاد 8.8 میلی متر بوده و تنها 125 گرم وزن دارد تا کاربران سنگینی زیادی را در حین در دست گرفتن گوشی متوجه نشوند.
لبهی سمت راست این گوشی تنها میزبان دکمه های تغییر صدا بوده و خبری از دکمهی شاتر در این لبه نمیباشد. باید گفت که با توجه به اندازهی این گوشی، این کلیدها در جای مناسبی قرار گرفتهاند و به راحتی در دستان کاربر قرار خواهد گرفت. در لبهی سمت چپ این گوشی هیچ گونه شیار و کلیدی دیده نمیشود.
اما کلید پاور این گوشی در جای عجیبی قرار گرفته. مرکز لبهی بالایی. جایی که میتوان گفت که مشابه این قرار گیری را در گوشی دیگری ندیده بودیم. اما باید بیان کنیم که از لحاظ راحتی در استفاده، به مشکلی برنخوردیم و تنها کمی طول میکشد که به مکان این کلید عادت کنید. در کنار این دکمه، جک استاندارد 3.5 میلی متری دیده میشود. لبهی پایینی این گوشی نیز تنها میزبان پورت microUSB میباشد.
قاب پشتی این اسمارت فون به شکل زیبا و جذابی طراحی شده است. این قاب از دو قسمت مجزا و متفاوتی تشکیل شده. عمدهی این قاب از پلی کربنات تشکیل شده و در پایینیترین قسمت این قاب، یک نوار متالیک براق به چشم میخورد. خوشبختانه قسمت پلی کربناته ی این قاب بسیار با کیفیت است و میزان جذب اثر انگشت بر روی آن بسیار بسیار کم میباشد. اما استفاده از نوار براق در قسمت پایین این قاب جای بحث دارد. به نظر میرسد که این بخش از قاب S650 استعداد بالایی در جذب خط و خش داشته باشد و کاربران باید مراقب باشند تا خط و خش بر روی آن ننشیند. در بالای این قاب، لنز دوربین به همراه فلاش LED قرار دارند. کمی پایینتر، نشان Lenovo و اسپیکر آن به چشم میخورد.
لنوو برای این مدل از گوشی خود از یک کاور جذاب و با طراحی جالبی استفاده نموده که در بسته بندی این گوشی جای داده است. همان طور که در تصویر مشاهده مینمایید، یک نوار پلاستیکی منعطف قسمت اصلی این کاور تشکیل میدهد که نقش پایه را برای این کاور بازی میکند. کاربران میتوانند گوشی را در دو حالت لنداسکیپ و پورت ریت بر روی این پایه قرار داده و به تماشای آن بپردازند. اما کاربران این گوشی میتوانند علاوه بر تماشای ویدئو، به طور ملایم و ملو صفحه نمایش آن را در این وضعیت لمس نمایند و به کار با آن بپردازند، چرا که این پایه از انعطاف خوبی برخوردار بوده و میتواند تعادل خود را تاحدود زیادی حفظ نماید. اما نقطه ضعف کاور این گوشی، عدم محافظت از لبهی بالایی و پایینی این گوشی میباشد. بدین معنا که اگر این گوشی از لبه بالایی و پایینی به زمین برخورد کند، این کاور محافظتی از این بخشها نخواهد کرد. در مجموع کاور این گوشی، طراحی جالب و منحصر به فردی داشته و به عنوان اقلام همراه گوشی، مطمئنا نظر شما را به خود جلب خواهد نمود.
صفحه نمایشلنوو S650 مجهز به یک نمایشگر 4.7 اینچی از نوع TFT است که رزولوشن 540 در 960 پیکسل را به نمایش میگذارد. باید گفت که بر خلاف آن چه که همگان از نمایشگر های TFT تصور میکنند، نمایشگر TFT، لنوو S650 از زاویهی دید خوبی برخوردار است و کاربران مشکل خاصی در این رابطه بر نخواهند خورد. شاید شما از شنیدن این حقیقت تعجب کنید، اما این تجربه ای است که ما از استفاده این گوشی بدست آوردیم. به جرات میتوان گفت که اندازهی 4.7 اینچ به عنوان برترین اندازهی نمایشگر برای گوشیهای میان رده میباشد. چرا که هم میتوان به راحتی یک دست، با گوشی کار کرد و هم از تماشای ویدئو در این نوع صفحه نمایشها این گوشی لذت برد.
خوشبختانه لنوو برای این گوشی از سنسور نور محیط استفاده نموده تا کاربران بتوانند به صورت خودکار نور صفحه نمایش این گوشی را تنظیم نمایند.
سخت افزار و باتری
همان طور که از جدول مشخصات بالا پیداست، لنوو S650 از یک چیپ مدیاتک نسخهی MT6589 بهره میبرد. بر روی این چیپ یک پردازندهی چهار هسته ای Cortex A7 با توان پردازش 1.3 گیگاهرتز و پردازندهی گرافیکی Mali-400MP2 قرار دارد. این گوشی از عملکرد خوب و روانی برخوردار بوده و عوض کردن صفحات این گوشی کاملا روان است؛ بنچ مارکهای گوناگون S650 نشانی از عملکرد خوب این گوشی داشتند.
این گوشی در بنچ مارک معروف AnTuTu نمرهی خوب و قابل قبول 19057 را بدست آورد. با مقایسهی نتیجهی این گوشی با گوشی الجی L90 دریافتیم که این گوشی چینی لنوو S650 بود که از عملکرد بهتری داشت. الجی L90 نمرهی 17432 را از این بنچ مارک کسب نمود. در مجموع باید گفت که شاید کاربران در استفادهی عادی متوجه این تفاوت نشوند؛ ولی واقعیتی است که باید آن را پذیرفت.
لنوو S650 از کارت حافظهی جانبی microSD پشتیبانی میکند و کاربران میتوانند تا حداکثر 32 گیگابایت دیگر به 8 گیگابایت حافظهی داخلی این گوشی اضافه نمایند. دست آخر لنوو S650 به یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 2000 میلی آمپر ساعت مجهز شده که با استفادهی عادی میتوانید تا یک روز با گوشی کار کنید.
نرم افزار
لنوو به طور پیش فرض از سیستم عامل اندروید نسخهی 4.2.2 بهره میبرد. بر روی این سیستم عامل رابط کاربری لنوو قرار گرفته که بسیار شبیه به رابط کاربریست که شرکت شیائومی در گوشیهای خود به کار برده است.
صفحهی لاک اسکرین S650 بسیار ساده بوده و هیچ گونه افکتی در این صفحه دیده نمیشود. برای آنلاک نمودن این صفحه میبایست آن را از پایین به بالا بکشید. در نگاه اول به هوم اسکرین این گوشی متوجه خواهید شد که منوی برنامهها (App Drawer) در این گوشی حذف گردیده و تمام برنامهها و بازیهای نصب شده، بر روی صفحهی هوم اسکرین قرار خواهند گرفت. این ویژگی در حقیقت بسیار شبیه به سیستم عامل iOS است که لنوو هم از آن الهام گرفته است. به نظر میرسد تاثیر سیستم عامل iOS در گوشیهای اندرویدی، امری اجتناب ناپذیر است! جالب است بدانید که برای پیدا کردن برنامه های نصب شده بر روی این گوشی، کمی زمان میبرد تا آنها را پیدا کنید؛ چرا که صفحهی هوم اسکرین این گوشی قابلیت جستجو را ندارد و ممکن است این صفحه دچار شلوغی شود. از این رو برنامه های جدید نصب شده در این گوشی، لیبل به آنها چسبیده میشود تا کاربران بتوانند راحتتر آن را پیدا کنند.
خبر بد برای دارندگان این گوشی، آن که منوی برنامه های S650 از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند و میبایست از سایر زبانها استفاده نمایید. اما در طرف مقابل، زبان فارسی برای کیبورد این گوشی در نظر گرفته شده و کاربران میتوانند از تمام حروف فارسی استفاده نمایند.
دوربینلنوو S650 دارای یک دوربین 8 مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین 0.3 مگاپیکسلی در جلو میباشد. عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی این گوشی در روز، کیفیت خوبی دارد. در محیطهای با شرایط نوری ضعیف، فلاش LED این گوشی به کمک کاربران میآید تا عکسهای مناسبی را ثبت نماید. اما اگر بخواهیم دوربین این گوشی را با سایر گوشیهای 8 مگاپیکسلی بازار مقایسه نماییم، باید بگوییم که S650 از کیفیت بهتری برخوردار بوده. به عنوان مثال؛ در شرایط نوری ضعیف دوربین 8 مگاپیکسلی S650 بهتر از دوربین گوشی الجی L90 ظاهر شد. طبیعی است که بدون استفاده از فلاش در شرایط ذکرشده، عکسها از کیفیت بسیار پایینی برخوردار خواهند بود.
رابط کاربری برنامهی دوربین این گوشی همانند سایر گوشیهای میان ردهی اندرویدی دیگر، ساده و استاندار میباشد. در نوار بالای این برنامه، آیکون تغییر وضعیت دوربین، وضعیت فلاش و گالری عکسها به چشم میخورد. در طرف مقابل نیز به ترتیب کلید مجازی شاتر و گالری عکسها و فیلمهای گرفته شده و منوی تنظیمات حضور دارند.
حرف آخر
همان طور که میدانید، گوشیهایی که تا کنون با برند لنوو تولید و روانه بازار شدهاند، چندان نتوانستهاند مخاطبین اندرویدی خارج از کشور چین را به خود بکشاند؛ حتی این کمپانی چینی درخششی کمتر از کمپانیهای هموطنی خود نظیر هواوی و شیائومی در بازارهای جهانی داشته است. اما باید این نکته را خاطر نشان کرد که فعلا شرکت لنوو در حوزهی گوشیهای هوشمند تازهکار است و شاید بتوان گفت که با همراهی موتورولا میتواند تهدیدی برای سایر برندهای چینی بازار و حتی بزرگان این صنعت باشد.
مزایا:
پشتیبانی از دو سیم کارت به طور همزمان
8 گیگابایت حافظهی داخلی
پشتیبانی از کارت حافظه ی جانبی microSD
دوربین 8 مگاپیکسلی با کیفیت
معایب:
عدم پشتیبانی از زبان فارسی برای منوها
لنز برجستهی دوربین