تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین:
هوماس یا به عربی حمص یک غذای رایج در سراسر خاورمیانه است که از نخود پخته لهشده مخلوطشده با روغن زیتون، آب لیمو ترش، نمک، سیر و تاهینی (خمیر ساختهشده از بذر کتان) تهیه میشود.
هوماس که کمچربی و غنی از ویتامین C و آهن است و مقدار قابلتوجهی فولات و ویتامین B6 دارد، میانوعده سالم جایگزینی است.
نخود منبعی عالی از پروتئین و فیبرهای غذایی است و بذر کتان منبعی عالی از اسیدآمینه متیونین است. پروتئین نخود و بذر کتان مکمل یکدیگر هستند و هنگام سرو شدن با نان تغذیه پروتئینی کاملتری را نسبت به برنج و لوبیاها ایجاد میکنند.
هوماس بسته به شیوه تهیه ممکن است مقادیر متفاوتی از چربی تکاشباعنشده داشته باشد. هوماس میتواند برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، هم مفید است.
به طور سنتی هوماس را در غذافروشیها با نان پیتا عرضه میکنند تا مشتریان با فرو کردن نان به درون ظرف هوماس، آن را بخورند.
هوماس معمولا با مخلفاتی مانند برشهای گوجه فرنگی، خیارشور،تخم کاج سرو میشود.
LiveScience