0

حکم کراهت پنیر !!

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

حکم کراهت پنیر !!

حکم کراهت پنیر !!

پنیر

از دیدگاه مذهب اهل بیت، خوردن و خرید و فروش ماهی بدون فلس (اگر استفاده غیر خوراکی ندارد) جایز نیست. ولی در اینکه آیا فروش آن به کسانی ‌که خوردن آن را حلال می‌دانند(از دیگر فرق یا ادیان) جایز است یا نه؟ بین فقها اختلاف نظر است، برخی آن را جایز شمرده و برخی جایز نمی‌دانند.

 


سوال: آیا فروش ماهی‌ بدون فلس(پولک) به کسانی که خوردن آن را حلال می‌دانند، جایز است؟

از دیدگاه مذهب اهل بیت، خوردن و خرید و فروش ماهی بدون فلس (اگر استفاده غیر خوراکی ندارد) جایز نیست. ولی در اینکه آیا فروش آن به کسانی ‌که خوردن آن را حلال می‌دانند(از دیگر فرق یا ادیان) جایز است یا نه؟ بین فقها اختلاف نظر است، برخی (آیات عظام سیستانی، مکارم شیرازی و هادوی تهرانی) آن را جایز شمرده و برخی (آیات عظام خامنه‌ای و نوری همدانی) جایز نمی‌دانند.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:

حضرت آیة الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):

جایز نیست.

 

حضرت آیة الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):

فروش آن اشکال ندارد.

 

حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):

در فرض سوال، فروش آن به کسانی که آن را حلال می‌دانند، اشکالی ندارد.

 

حضرت آیة الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

اشکال دارد.

 

سوال: کراهت پنیر (غیر از گردو) با چه چیزی رفع می شود؟

آیة الله خامنه ای(دام ظلّه): کراهت آن مشهور است ولی ثابت نیست.

 

سوال: نظر به اینکه برخی از گونه ماهی های خلیج فارس علیرغم اثبات داشتن فلس به صورت علمی هنوز مورد مصرف واقع نمی گردد، استدعا دارم نظر مبارک را در مورد حلیت ماهیان فلس دار مذکور ابلاغ فرمایید. ضمناً برخی از آبزیان غیر ماهی که از خانواده سخت پوستان می باشند مثل میگو که اساساً ملاک تشخیص آن ها فلس باشد حلیت و عدم حلیت آن ها به چه صورت خواهد بود؟

آیة الله خامنه ای(دام ظلّه): تمام اقسام میگو و ماهی های فلس دار حلال است، و در موارد شبهه در فلس دار بودن بعضی اقسام ماهی، نظر متخصصین مورد اعتماد معتبر است و عمل بر طبق آن نمایند.

 

آیة الله فاضل لنکرانی(ره): از حیوانات دریایی قطعاً میگو و ماهیانی که فلس دارند حلالند و بقیه حیوانات دریائی حرام گوشتند لذا غیر از میگو هر حیوانی دریایی برای حلیت دو شرط دارد: 1- عرفاً ماهی باشد 2- فلس داشته باشد.

 

سوال: حکم گوشت خرگوش و مار و خرچنگ و قورباغه چیست؟

آیة الله خامنه ای(دام ظلّه): موارد مذکور حرام گوشت هستند.

 

آیة الله فاضل لنکرانی(ره): این حیوانات حرام گوشتند.

 

سوال: بر فرض اینکه شرب نوشابه های خارجی به ویژه آمریکایی «کوکاکولا» و « پپسی کولا» موجب قوام سیاسی استکبار جهانی و تقویت بنیه مالی کانون های صهیونیستی می گردد، نوشیدن این نوع نوشابه ها چه حکمی دارد؟

آیة الله خامنه ای(دام ظلّه): هر گونه کاری که پایه های استکبار را محکم و کانون های صهیونیستی را تقویت کند فی نفسه حرام است.

 

آیة الله فاضل لنکرانی(ره): اشکال دارد.

سوال: اگر هنگام خوردن شربت شیشه ها را بهم بزنیم و بگوییم : به سلامتی ، این چه حکمی دارد ؟

پاسخ: اگر فرهنگی که مربوط به دشمنان است با این کار تبلیع بشود این کار جایز نیست. یا اینکه تداعی کار حرام را بکند بی اشکال نیست. حالا اگر این کار به شوخی باشد و تبلیغ نباشد، حرام نیست.

 

چند سوال از آیة الله مکارم شیرازی دام ظله:

سوال: گوشت هایى که از کشورهاى غیر مسلمان وارد مى شود چه حکمى دارد؟

پاسخ: چنانچه از بازار مسلمین و از دست مسلمان خریدارى شود و احتمال بدهید که خریدار از ذبح شرعى آنها تحقیق کرده، حلال است.

 

سوال: اگر شخصی در شهری زندگی می کند که در آن هیچ نوع گوشتی با ذبح اسلامی نمی فروشند چه باید بکند آیا خوردن آن حلال است وگرنه برای غذا چه باید کرد؟

پاسخ: فقط به مقدار ضرورت برای حفظ سلامت می توان از گوشت های غیر ذبح اسلامی استفاده کرد.

 

سوال: آیا استفاده و خوردن غذاهای نذری که اقلیت های دینی (ارامنه و زرتشتیان) که به مناسبت ایام محرم توزیع می نمایند برای مسلمانان جایز است.

پاسخ: از غذاهای غیر گوشتی آنها می توانید استفاده کنید.

 

سوال: آیا اگر در کشوری خارجی، کسی غیر مسلمان برای انسان غذای حلال (مثل ماهی) درست کند (مثلاً رستوران ها که هم ماهی دارند و هم گوشت خوک و حرام)، آیا آن غذا حرام است؟ چون بالآخره دست آشپز که مسلمان نیست با غذا تماس پیدا خواهد کرد.

پاسخ: برای این گونه اشخاص، مانعی ندارد.

جمعه 22 اسفند 1393  11:23 AM
تشکرات از این پست
farhad6067
دسترسی سریع به انجمن ها