0

جشنواره فرهنگی دانشجویی حکمت مطهر

 
gharibeh
gharibeh
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 758
محل سکونت : اصفهان

جشنواره فرهنگی دانشجویی حکمت مطهر

نخستین دوره جشنواره حیات مطهر در بخش هاي ذيل، برگزار می گردد ؛
 
 
 
* مسابقات کتاب‌خوانی (غیر حضوری - اینترنتی و مکاتبه‌ای)؛
 
 
* نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها و سخنرانی‌های علمی؛
 
 
* بخش پژوهش در آثار استاد شهید مطهری (مقاله‌نویسی و تهیۀ آثار علمی و پژوهشی توسط دانشجویان و استادان علاقمند. )
 
 
* بازنویسی یکی از آثار استاد مطهری به زبان ساده و با ویژگی‌های زبانی امروزی ( بخش ویژۀ استادان و اعضای هیأت علمی )
 
 
* ‌انتشار ویژه‌نامه‌های ترویج اندیشۀ شهید مطهری در نشریات دانشجویی (بخش ویژه)
 
 
*انتشار ویژه نامه الکترونیکی جشنواره ( اخبار جشنواره و گزارش نشست ها )
 
 
 

 مخاطبان جشنواره و زمان بندی جشنواره :

ردیف

نام بخش

نوع مخاطب

زمان اجرا

1

مسابقات کتابخوانی

ويژه دانشجویان

آبان ماه 93 تا نيمه فروردین ماه 94

2

نشست های تخصصی و سخنرانی های علمی

دانشجویان و استادان و دانشگاهيان

آبان ماه 93 تا آخر فروردين ماه 94

3

بخش پژوهش در آثار استاد شهید مطهری و توليد آثار علمي پ‍ژوهشي

ویژه استادان و دانشجویان

آبان ماه 93 تا آخر اسفندماه 93

4

بازنویسی یکی از آثار استاد مطهری به زبان ساده و با ویژگی‌های زبانی امروزی

ویژه استادان و اعضاي هيات علمي

آبان ماه 93 تا آخر اسفندماه 93

 مسابقات کتابخوانی :

مسابقات کتابخوانی : به دو شیوه برگزار می گردد : 1- غیرحضوری اینترنتی 2 – غیر حضوری مکاتبه ای

غیر حضوری اینترنتی :

آزمون های این مسابقات در سه مرحله از کتب منتخب از مجموعه آثار شهید مطهری ره از طریق سایت iska .ir برگزار می گردد . منابع مسابقات از طریق سایت مذکور قابل دسترسی و دانلود می باشد . برندگان مسابقات از طریق سایت اعلام می گردد .

مسابقه غیرحضوری مکاتبه ای ( ویژه استان چهارمحال و بختیاری و استانهای متقاضی ) :

این مسابقه در هفته نامه های محلی استان چهارمحال و بختیاری و نشریات دانشجویی منتشر شونده در سطح دانشگاههای منتخب استان چهارمحال و بختیاری و استانهایی که متقاضی برگزاری این مسابقه باشند، منتشر می گردد و دانشجویان می توانند با ارسال پاسخ های مسابقه کتابخوانی به سامانه پیامکی جشنواره ، در مسابقه شرکت نمایند . منبع این مسابقه نیز از آثار استاد شهید مطهری انتخاب شده است .

 نشست های تخصصی ، سخنرانی های علمی و کارگاههای آموزشی :

نشست ها و سخنرانی ها و کارگاههای آموزشی با هدف ترویج اندیشه شهید مطهری و تبیین بینش استاد وتعمیم آن در مسائل روز و تبادل علمی در خصوص آثار استاد با همکاری و به درخواست واحدهای جهاد دانشگاهی و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در سراسر کشور برگزار می گردد . تمامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی می توانند این نشست ها را برگزار نمایند . روند برگزاری نشست به شرح ذیل می باشد :

1 – اعلام آمادگی واحد های جهاد دانشگاهی / دانشگاه / مرکز آموزش عالی برای برگزاری نشست و درخواست به دبیرخانه جشنواره

2 – ارائه موضوعات و معرفی استاد / اساتید مرتبط با موضوع به جهاد دانشگاهی / دانشگاه / مرکز متقاضی

3 – اعلام آمادگی واحد / دانشگاه / مرکز متقاضی برای برگزاری نشست در تاریخ مشخص

4- هماهنگی نهایی دبیرخانه با استاد / اساتید مربوطه

5 – دعوت دانشگاه / مرکز متقاضی از استاد / اساتید مربوطه

6 – اطلاع رسانی برنامه در سطح دانشگاه و برگزاری نشست

7 – مستند سازی نشست

8 – ارسال گزارش نشست برای دبیرخانه جشنواره

* نشست های جشنواره می تواند به صورت فردی یا بر حسب ضرورت با حضور همزمان چند نفر از اساتید برگزار شود . مدت زمان هر نشست حداقل 90 دقیقه در نظر گرفته شده است . که ابتدای جلسه پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید ، سخنران مدعو به تبیین موضوع مورد نظر (حتی الامکان به صورت پاورپوینت) به مدت حداکثر یک ساعت می پردازد و سپس دانشجویان و مخاطبان نظرات و سوالات خود را مطرح می نمایند . در صورت توافق مخاطبان و استقبال مجری نشست از موضوع سخنرانی ، مباحث تکمیلی نشست می تواند در قالب کارگاه یا نشست مجدد ، توسط همان سخنران یا سخنران دیگری ارائه گردد .

* موضوعات نشست ها بر اساس اهداف جشنواره توسط کمیته و مشاوران علمی جشنواره مشخص می گردد و در سایت جشنواره اطلاع رسانی می گردد .

سخنرانان مدعو برای نشست های تخصصی یا کارگاهها باید از نظر علمی مورد تایید دبیرخانه جشنواره قرار گیرند و علاوه بر داشتن رتبه علمی و رشته دانشگاهی یا حوزوی متناسب با موضوع سخنرانی یا نشست ، آشنایی و تسلط و اشراف نسبی بر آثار و اندیشه و شخصیت شهید مطهری داشته باشند و از فنون سخنرانی و برگزاری کارگاه یا نشست های تخصصی آگاهی داشته باشند و توانایی پاسخگویی و اقناع و جذب مخاطبان را داشته باشند و زمینه و گرایش دانشجویان و مخاطبان را به مطالعه آثار شهید مطهری فراهم نمایند .

سایر نکات در خصوص نشست ها و کارگاهها :

جهاد دانشگاهی یا دانشگاه مجری نشست می تواند برای شرکت کنندگان در نشست گواهی حضور صادر نماید ( به عنوان فعالیت فرهنگی به ویژه برای اساتید ) . فرمت این گواهی در سایت جشنواره مندرج می گردد .

نمونه پوستر و تراکت برای اطلاع رسانی نشست ها ، برای استفاده واحدهای مجری ، در سایت جشنواره قرار می گیرد .

* دبیرخانه جشنواره برای تقدیر معنوی از سخنرانان و مدعوین در نشست ها ، لوح های سپاس صادر و از طریق جهاد دانشگاهی / دانشگاه مربوطه به آنها تقدیم می نماید .

* محتوای نشست های برگزار شده علاوه بر انعکاس در سایت خبرگزاری ایکنا و ایسنا ، در قالب ویژه نامه جشنواره ، منتشر می گردد .

واحدهای مجری نشست می توانند برای پوشش خبری نشست ، هماهنگی لازم را با صدا و سیما و خبرگزاری ها انجام دهند . ضمن این که پوشش اخبار نشست ها ، به صورت ویژه توسط خبرگزاری ایکنا ، پیگیری می گردد.

شماره : ..........................

تاريخ : ..........................

ارم دانشگاه / واحد برگزار كننده

.......................................... نمونه گواهي شركت در نشست/ كارگاه .........................

 
 

گواهي شركت در نشست تخصصي / كارگاه


نام و امضا و مهر رييس يا معاون فرهنگي دانشگاه / واحد برگزار كننده

بدينوسيله گواهي مي شود جناب آقاي / سركار خانم ............ فرزند .................. در نشست تخصصي / كارگاه با عنوان

..............

كه در تاريخ ................... از ساعت ..... تا .... به مدت .... ساعت در ....... توسط ..................... برگزار گرديده ، شركت نموده اند.

ر - بخش پژوهش در آثار استاد شهيد مطهري

فراخوان این بخش در دو قسمت دانشجویی و استادان در سایت جشنواره منتشر می گردد . استادان و اعضاي محترم هيات علمي می توانند مقالات خود را بر اساس محورهای اعلام شده در فراخوان به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند . ( مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی )

بخش دانشجویی ، شامل دو قسمت است : 1 - ارسال مقالات علمی توسط دانشجویان بر اساس محورهاي اعلام شده ؛ دانشجويان علاقه مند مي توانند با انتخاب يكي از زيرموضوعات اعلام شده و انتخاب عنوان مقاله بر اساس زير عنوان اعلام شده نسبت به تهيه و ارسال مقاله اقدام نمايند. 2- تهیه و ارسال مجموعه های علمی بر اساس موضوعات و منابع اعلام شده ( به شرحي كه در ادامه آورده شده است) .

مجموعه های علمی ؛ شامل کتابچه های طراحی شده توسط دانشجویان است که در آن به 5 سوال از داخل متن کتاب ، پاسخ داده می شود . به عبارتی دانشجویان کتابچه های مورد نظر را بر اساس متن کتب استاد ( به صورت پرسش و پاسخ ) بازنویسی می نمایند . هر دانشجو می تواند حداکثر سه کتابچه ارسال نماید . هر کتابچه باید شامل 5 سوال اساسی و پاسخ به آن از داخل متن کتاب های معرفی شده از استاد شهید مطهری باشد.

شرایط پذیرش مقالات و آثار علمی :

الف - مقالات ارسالی توسط استادان و دانشجویان پژوهشگر باید جدید و متناسب با اهداف و محورهای اعلام شده در فراخوان جشنواره باشد و از منابع علمي معتبر استفاده شود و دارای نتیجه گیری مناسب و قابل ارایه باشند .

ب – مقالات حداکثر در 20 صفحه A4 به صورت تایپی ( 18 خط در هر صفحه ) در فرمت word ( در نرم افزار آفیس 2007 ) و با قلم لوتوس سایز 14 تایپ گردد .

ج – مقالات ارسالی نباید قبلا در جایی به چاپ رسیده باشند .

د – مقاله صرفا از طریق ایمیل moavenat_farhangi0381@yahoo.com به دبیرخانه ارسال گردد .

ر – مشخصات نویسنده و یا نویسندگان شامل نام و نام خانوادگی ، شماره تماس و پست الکترونیکی در مقاله ذکر گردد .

ز – مقاله باید ساختار علمی لازم را داشته و شامل عنوان ، چکیده ، کلید واژه (حداکثر 5 کلمه ) ، مقدمه ، بدنه اصلی ، بحث و نتيجه‌گيري و فهرست منابع باشد.

چکیده باید شامل : اهداف ، روش تحقیق، مهمترین یافته و نتیجه باشد و حداکثر در 300 کلمه تنظیم گردد .

س- ارجاع مأخذ در متن مقاله داخل پرانتز به روش APA ( نام خانوادگی نويسنده ، سال : صفحه ) مشخص شود .

ش - منابع در پايان بر حسب الفبايي و به صورت زير ارائه شوند :

كتاب : نام‌خانوادگي، نام نويسنده. (تاريخ). عنوان، محل انتشار، ناشر .

مجله : نام‌ خانوادگي، نام نويسنده. (تاريخ). عنوان مقاله، نام مجله، جلد، شماره، و صفحات شروع تا پاياني.

ص - مهلت ارسال مقالات حداکثر تا 15 / 12 / 93 می باشد .

مقالات ارسالی به دبیرخانه پس از بررسي و ارزيابي اولیه ، در صورت داشتن شرايط لازم در دو بخش استادان و دانشجویان براي داوری ارسال مي‌گردد . زمان اعلام نتایج داوری از طریق سایت جشنواره اوايل ارديبهشت 94 می باشد .

 

 

 

راهنما و شرایط تهیه و ارسال مجموعه های علمی ( ویژه دانشجویان سراسر کشور )

مجموعه های علمی شامل کتابچه های طراحی شده توسط دانشجویان ( به صورت فردی یا گروهی ) است که در آن حداقل به 5 سوال از داخل متن کتاب ، پاسخ داده می شود . به عبارتی دانشجویان ، کتابچه های مورد نظر را بر اساس متن کتب استاد ( به صورت پرسش و پاسخ ) بازنویسی می نمایند . هر دانشجو می تواند حداکثر سه کتابچه ارسال نماید . هر کتابچه باید شامل 5 سوال اساسی و پاسخ به آن از داخل متن کتاب های معرفی شده از استاد شهید مطهری باشد .

تذكر مهم : در جمع بندي صورت گرفته براي پاسخ دهي به سوالات مطرح شده الزاما بايد علاوه بر ديدگاه مطرح شده توسط استاد مطهري ، از ديدگاه حداقل سه نفر از ساير انديشمندان اسلامي و يا غير اسلامي با ذكر منبع استفاده گردد .

منابع مورد استفاده برای تهیه کتابچه ، شامل کتابهای ده گفتار ، بيست گفتار ، حماسه حسینی جلد 1 ، نهضت های اسلامی در صد ساله اخیر ، حقوق زن در اسلام و مساله حجاب از مجموعه آثار استاد شهید مطهری می باشد . هر دانشجو می تواند با انتخاب يك يا چند كتاب ، نسبت به تهيه و ارسال كتابچه از محتواي آن اقدام نمايد . توجه داشته باشد که محتواي هر کتابچه الزاما به یکی از کتابهای شهید مطهری اختصاص داشته باشد .

نکات مهم :

- قطع کتابچه در قطع کاغذ A5 انتخاب گردد .

- فونت و اندازه متن اصلی بی لوتوس 13 و فاصله بین خطوط یک باشد .

- تعداد صفحات حداقل 50 و حداکثر 100 صفحه انتخاب گردد . ( تعداد صفحات برای تسهیل در صفحه آرایی ترجیحا مضربی از عدد 4 انتخاب گردد )

- برای تنظیم صفحات کتابچه ، حاشيه از بالای صفحه 2سانتي‌متر ، ‌ از پايين 5/2 سانتي‌متر ، از چپ 5/1 سانتي‌متر و از سمت راست كاغذ 2سانتي‌متر در ‌نظر گرفته مي‌شود‌ .

- ‌صفحه آرایی کتابچه در محیط نرم افزار آفیس صورت گیرد اما در صورتی که صفحه آرایی در محیط نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ انجام شود دارای امتیاز ویژه می باشد .

ساختار کتابچه ها باید در قالب ذیل تهیه ، تنظیم و صفحه آرایی گردد و از طریق ایمیل moavenat_farhangi0381@yahoo.com ( در فرمت word و PDF ) يا ارسال به صورت پستي به دبيرخانه جشنواره به آدرس شهر کرد ـ کیلومتر 2 جاده سامان ـ صندوق پستی 115 ـ کد پستی 34141/88186 - روبروي دانشكده منابع طبيعي و علوم زمين - معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري - دبيرخانه دائمي جشنواره حيات مطهر ارسال نماييد .

تذكر : ارسال به صورت پستي داراي امتياز وي‍ژه است .

ساختار کتابچه ها :

1 – جلد کتابچه ( نحوه طراحی جلد دارای امتیاز است ) ؛ در روی جلد عینا مطالبی که در صفحه عنوان ذکر شده است می آید .

2 – صفحه بسم الله

3 - صفحه عنوان : شامل نام كتابچه ( به تناسب موضوع کتابچه یک اسم انتخاب گردد ) ، نام نويسنده (نويسندگان)

4- صفحه اهداء ( اختياري ) : بعد از صفحه عنوان

5 - فهرست مطالب

6- مقدمه يا پيشگفتار مولف ( اختیاری )

7– متن کتابچه

تذکر : منابع مطالب ارائه شده در داخل متن کتاب به شیوه APA ( نام خانوادگی نويسنده ، سال : صفحه ) و در پایان کتاب به صورت کامل به صورت : نام‌خانوادگي، نام نويسنده. (تاريخ). عنوان، محل انتشار، ناشر ؛ ذکر گردد .

مثال برای داخل متن : ( مطهری ، 1369 : 150 ) برای پایان کتاب : مطهری ، مرتضی ، 1369 ، فطرت ، تهران ، صدرا .

8– فهرست منابع

محورهای پیشنهادی در بخش مقاله نويسي و پ‍ژوهش و برگزاري نشست هاي تخصصي

محورهای پیشنهادی در بخش مقاله‌نويسي و پ‍ژوهش در آثار شهيد مطهري

الف) اندیشه‌های اخلاقی و تربیتی شهید مطهری

1. فلسفۀ اخلاق؛

2. آسیب‌های تربیتی؛

3. نقد مکاتب اخلاقی؛

4. اهداف و عوامل تربیت؛

5. موضوع ویژه: نقد نسبیت اخلاق.

ب ) اندیشه‌های اجتماعی و سیاسی شهید مطهری

1. عدالت اجتماعی؛

2. فلسفۀ حقوق بشر؛

3. ماهیت انقلاب اسلامی؛

4. جنگ و صلح در اسلام؛

5. موضوع ویژه: امر به معروف و نهی از منکر.

پ ) اندیشه‌های شهید مطهری در موضوع زنان و خانواده

1- موضوع حجاب؛

2- نقد دیدگاه آزادی جنسی؛

3- تکامل خانوادگی و اجتماعی زن؛

4- هویت اجتماعی زن در عصر حاضر.

5- موضوع ویژۀ این بخش: خانوادۀ مطلوب.

عناوين موضوعات و محورهاي پيشنهادي براي مطالعات ميان‌رشته‌اي در آثار شهيد مطهري

(مقالات پذيرش شده در اين بخش در صورت تصويب، در كميتۀ داوري دوفصل‌نامۀ پژوهش‌هاي ميان رشته‌اي به چاپ مي‌رسد.)

1. پيوند كلام و فلسفه در آثار شهيد مطهري؛

2. پيوند تاريخ و فلسفه در آثار شهيد مطهري؛

3. تبيين‌هاي روان‌شناختي در آثار شهيد مطهري؛

4. فوايد رويكرد ميان‌رشته‌اي در آثار شهيد مطهري؛

5. رويكرد ميان‌رشته‌اي شهيد مطهري به مقولۀ عدل؛

6. استفادۀ شهيد مطهري از علوم تجربي در دين‌شناسي؛

7. رويكرد شهيد مطهري به مسائل چندتباري و حلّ ميان‌رشته‌اي آن‌ها.

 

 بخش تهیه و انتشار ویژه نامه های ترویج اندیشه شهید مطهری در نشریات دانشجویی ( بخش ویژه ) :

كليه نشريات دانشجويي تشكل ها و كانون هاي فرهنگي اجتماعي داراي مجوز در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي مي توانند يك وي‍ژه نامه به همراه يكي از شماره هاي خود با محوريت انديشه شهيد مطهري را در فاصله زماني آبان ماه تا اسفندماه 93 منتشر نمايند و يك نسخه از نشريه را جهت داوري و شركت در جشنواره به آدرس ايميل دبيرخانه ارسال نمايند و يا دو نسخه از اصل نشريه را به آدرس پستي جشنواره

حداكثر تا تاريخ 15 / 12 / 93 ارسال نمايند .

هداياي جشنواره و جوايز منتخبين و برگزيدگان :

نام بخش

رتبه

نوع هدیه

توضیحات

کتابخوانی

نفراول تا سوم ( بر اساس امتياز كسب شده در سه مرحله )

هر کدام یک دستگاه تبلت به همراه لوح سپاس و تندیس جشنواره

تعداد نفرات تقدير شونده در اين بخش به تناسب تعداد شركت كنندگان تغيير مي كند

نفرات چهارم تا دهم ( بر اساس امتياز كسب شده در سه مرحله )

کمک هزینه سفر مشهد مقدس ( هر کدام حداقل مبلغ 1500000 ریال )

-

50 نفر به قيد قرعه از مجموع شركت كنندگان در سه مرحله

هر کدام حداقل مبلغ یک میلیون ریال هدیه نقدی

تعداد نفرات تقدير شونده در اين بخش به تناسب تعداد شركت كنندگان تغيير مي كند.

1 - مقاله نویسی و توليد آثار علمي و پ‍ژوهشي ( ويژه دانشجویان)

نفرات اول تا دهم

نفر اول : مبلغ 4000000 ریال – نفر دوم مبلغ 3000000 ریال – نفر سوم مبلغ 2500000 ریال به همراه لوح سپاس و تندیس جشنواره

نفرات چهارم تا دهم هر کدام مبلغ 1500000 ریال به همراه لوح سپاس جشنواره

تعداد نفرات تقدير شونده در اين بخش به تناسب تعداد شركت كنندگان تغيير مي كند.

تقدیر از نشریات دانشجویی منتخب در زمینه تهيه ویژه نامه

5 نشريه برتر

رتبه اول : 3000000 ريال به همراه تنديس و لوح رتبه دوم : 2500000 ريال به همراه لوح و تنديس ؛ رتبه سوم : 2000000 ريال به همراه لوح و تنديس ؛ رتبه هاي چهارم و پنجم : هر كدام 1500000 ريال به همراه لوح

-

مقاله نویسی و بازنويسي آثار (ویژه استادان)

نفرات اول تا سوم

نفر اول : مبلغ 7000000 ریال – نفر دوم مبلغ 6000000 ریال – نفر سوم مبلغ 5000000 ریال ( به همراه لوح سپاس و تندیس جشنواره)

-

نشست های تخصصی و سخنرانی های علمی

-

به حداقل پنج دانشگاه / مرکز آموزش عالی که بهترین برنامه ریزی را برای برگزاری نشست ها انجام دهند در مراسم اختتامیه ، هدایای نقدی ( کارت هدیه ) به همراه لوح سپاس و تندیس یادبود جشنواره اهداء می گردد .

شاخص های انتخاب دانشگاه یا مرکز توسط دبیرخانه در سایت جشنواره اعلام می گردد .

         














































 

 

 

اختتامیه جشنواره

اختتامیه این جشنواره با اعلام قبلی ، انشاءالله همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مطهری ( 12 اردیبهشت ماه 94 ) با دعوت از مسئولین جهاد دانشگاهی ، مسئولین استانی و مدعوین کشوری در شهرکرد برگزار می گردد . در این برنامه از برگزیدگان جشنواه در بخش های مختلف ، جهاد دانشگاهی و دانشگاههای برتر در برگزاری نشست های جشنواره و نهادهای موثر در برگزاری طرح با اهدای تندیس ، لوح و هدایای مشخص شده تقدیر می گردد .

 

 اطلاع رسانی جشنواره :

اطلاع رسانی مربوط به نخستین دوره جشنواره و نیز مسابقات کتابخوانی اینترنتی جشنواره از طریق درگاه اینترنتی سازمان فعالیت های قرآنی دانشگاهیان کشور به آدرس www . iska.ir صورت می گیرد.

 

نشانی پستی و نحوه ارتباط با دبیرخانه جشنواره :

شهر کرد ـ کیلومتر 2 جاده سامان ـ صندوق پستی 115 ـ کد پستی 34141/88186 - روبروي دانشكده منابع طبيعي و علوم زمين - معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد چهارمحال و بختياري - دبيرخانه دائمي جشنواره حيات مطهر - شماره تماس : 03832320070 و 03832320323

ایمیل برای ارتباط با دبیرخانه و ارسال آثار : moavenat_farhangi0381@yahoo.com

لینک
دوشنبه 18 اسفند 1393  7:25 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها