0

درختان ( میوه ، زینتی ، درختچه بونسای )

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893
سه شنبه 12 اسفند 1393  5:14 PM
تشکرات از این پست
nargesza
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

آزارا

 

خصوصیات ظاهری :

 آزارا گونه ای است که به راحتی تا ارتفاع 10 متر می رسد. گلها دوجنسی هستند یعنی هم اندام ماده و هم اندام نر را در خود دارند. رنگ گل ها زرد بوده و بین 5 تا 6 میلی متر هستند. 
میوه ها کوچک و کروی شکل بوده و رنگ سفید متمایل به آبی دارند. آزارا گیاه کمیاب و همیشه سبز بوده و شکل کلی آن بوته ای می باشد. چند شاخه ای بوده و شاخه ها تا 15 عدد و بیشتر می رسند. گل ها زدر رنگ هستند. روی گلها حالت پودری می باشد. عطر گلها در هنگامیکه گلها کاملاً باز شده اند به بیشترین میزان خود می رسد. 
خوشه گل ها در بهار ظاهر شده و نمای زیبا دارند. میوه های ریز در اوایل تا اواسط تابستان تولید می شوند میوه ها بِری هستند.  برگ ها تخم مرغی یا بیضی شکل ملایم هستند. تا 1- درجه سانتی گراد را تحمل می کند. برگ ها متناوب و دندانه دار است. 
 

شرایط محیط رشد: 

این گیاه بهترین گزینه برای قرار گیری در برابر بادهای سرد زمستان می باشد. مکان های آفتابی تا نیمه آفتابی را می پسندد. از لحاظ رطوبت خاک، خاک های مرطوب تا متوسط را ترجیح می دهد.
 بستر خاکی آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. آبیاری منظم باشد. به خشکی کم مقاومت دارد. 
 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: 

آزارا بطور عجیبی خوشبو و معطر می باشد و بوی آن دلپذیر می باشد. بطوریکه در فضای سبز محیط آرام بخشی ایجاد کرده و نیز خود بوته نیز زیبایی خاصی دارد. میوه های این درخت برای پرندگان بسیار لذیذ بوده و می تواند غذای پرندگان محلی را تامین کند. میوه ها احتمالا برای انسانها نیز خوراکی باشد. 
این گیاه دارویی نیز به شمار می رود اما تحقیقات کافی راجه به آن صورت نگرفته است. نوشیدنی های دارویی و نیز مربای درمانی در مناطق بومی از آن تهیه می گردد.
 

نحوه تکثیر گیاه :

تکثیر درختچه آزارا اکثراً از طریق کشت بذر انجام می گردد. درصد جوانه زنی بذور پایین بوده و حدود 30 درصد می باشد. احتمالا از طریق قلمه شاخه نیز بتوان به تکثیر آن اقدام نمود. به تحقیقات بیشتری نیاز می باشد. 

 

چهارشنبه 13 اسفند 1393  11:11 AM
تشکرات از این پست
nargesza
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

درخت لیموترش و روش کاشت درخت لیموترش

یکی از اعضای خانواده مرکبات است که درختی متوسط داشته و از میوه آن هم در غذاها و سالادهای مختلف و هم به صورت خام استفاده می‌شود.این درختان حساس، در برابر سرما و یا سایه ضعیف بوده و در دماهای پایین تر از 1- درجه سانتی‌گراد صدمه می‌بینند. در مناطق گرم و نیمه استوایی، در صورتی که از این درخت مراقبت کافی به عمل بیاید، لیموترش می‌تواند سالیان سال شکوفه و میوه بدهد. همانند همه درختان میوه دیگر، قدم اول برای کاشت این گیاه یافتن مکان مناسب می‌باشد.
 

درخت لیموترش, کاشت درخت لیموترش, آموزش درخت لیموترش

دستورالعمل‌ها

درخت لیموترش را در ابتدا تا انتهای بهار بکارید. برای کاشت آن لازم است دما به حدود 21 درجه سانتی‌گراد رسیده باشد. بعضی از درخت‌های لیموترش خود بارور نیستند، برای همین بهتر است شما دو درخت را کنار هم بکارید.

مکانی را برای کاشت انتخاب کنید که حداقل 8 ساعت آفتاب کامل در روز دریافت کرده و خاکی زهکشی شده داشته باشد. درخت لیمو را در جاهایی که امکان گل شدن خاک و یا یخ زدگی وجود دارد نکارید، زیرا این عوامل باعث خشک شدن درخت می‌شوند. منطقه کاشت درخت لیموترش لازم است حدود 10 متر فضا داشته باشد. در صورتی که دو درخت برای بارورسازی می‌کارید، فاصله آن‌ها را بیش از 10 متر از هم در نظر نگیرید.

قبل از کاشت درخت لیمو، خاک منطقه را اصلاح کنید. خاک را به طور مساوی با کود گیاهی مناسب مخلوط کنید. اگر سنگ و یا کلوخی در خاک وجود دارد، آن‌ها را خارج کرده و یا نرم کنید.برای کاشت درخت لیمو، گودالی به عرض دو برابر عرض ریشه‌های گیاه را در خاکی که تقویت کرده‌اید حفر کنید. ریشه‌های درخت را در گودال پخش کرده و آن‌ها را با خاک تقویت‌شده بپوشانید. خاک را به پایین فشار دهید و سپس آن را آبیاری کنید تا ریشه محکم شده و حباب‌های هوای موجود در خاک از بین برود.

روش کاشت و داشت

تکثیر به لیمو به وسیله قلمه زدن شاخه ها و یا خوابانیدن آنها در زمینهای قابل نفوذ و مرطوب صورت می گیرد. ضمناً چون این گیاه در مقابل حرارت حساسیت دارد آبیاری زمین زراعتی مخصوصاً در فصول گرم امری الزامی است.
تکثیر به وسیله قلمه زدن بدین صورت است که شاخه های جوان گیاه را که در آغاز رویش طولی دارند از ساقه قطع می کند و پس از جدا نمودن برگها آنها را به صورت قلمه در آورده و در نهالستان که زمین آن قبلاً آماده گردیده، می کارند توسط آبیاری که بطور مرتب از قطعه زمین نهالستان بعمل می آید، قلمه ها تدریجاً در پائیز ریشه دار می شوند و بر اثر رشد و نمو آمادگی انتقال به زمین زراعتی را پیدا می کنند.زمین زراعتی باید کم و بیش آفتابگیر و قابل نفوذ و دارای رطوبت کافی باشد و قبلاً آنرا به عمق 50-40 سانتی متر بخوبی شخم زده باشند. در غیراینصورت ریشه های گیاه نمی توانند به سهولت در داخل خاک نفوذ کرده و رطوبت لازم را بدست آورند. برخی نیز معتقدند که دو مرتبه دیگر باید زمین شخم زده شود که آخرین دفعه آن به منظور وارد کردن انواع کودها به درون خاک است. پس از انجام این کارها در سطح زمین زراعتی خطوطی به فواصل یک متر ایجاد کرد و سپس فواصلی به طول 60 سانتی متر در روی خطوط تعیین می نمایند که هر یک محل انتقال یکی از قلمه های ریشه دار گیاه است قبل از انتقال قلمه های ریشه دار به زمین زراعتی آنها را از ناحیه یک سانتی متری یقه قطع می کنند و ریشه های طویل گیاه را نیز کوتاه می نمایند تا با این عمل ریشه های جانبی سریعتر آمادگی رویش پیدا کنند.

عمل انتقال آنها در این هنگام باید با دست به خوبی صورت گیرد که پس از وارد کردن به داخل خاک قسمتی از خاک بر اثر فشار انگشتان بر روی گیاه ریشه دار و عاری از ساقه به حالت فشرده در آید. در پائیز پس از انجام اعمال ضروری و برای نگهداری گیاه از عوامل نامساعد محیط خارج سطح زمین کشت را با قشری از برگهای خشک می پوشانند و سپس در بهار آنها را از روی قلمه ها خارج می سازند.

کلیه عملیات اصلاحی مثل افزودن به موقع کود به زمین زراعتی شامل 200 کیلوگرم کود ازته نیترات سدیم هر هکتار زمین باید انجام شود میزان مصرف کودهای شیمیایی دیگر مانند سوپر فسفات به مقدار 300 کیلوگرم و سولفات پتاسیم به مقدار 100 کیلوگرم می باشد.

زمان و روش برداشت

زمان جمع‌آوری گیاه 2 تا 3 بار در سال و معمولاً در ماههای خرداد و مرداد و مهر صورت می گیرد. پس از جمع آوری محصول شاخه های برگدار گیاه را قطع می نمایند و سپس آنها را به طور طبیعی به صورت دسته و به وضع آویخته در انبارهای مخصوص قرار می دهند به نحوی که جریان هوا در آن محل برقرار باشد. پس از خشک شدن برگها را از شاخه ها جدا می نمایند. جهت بدست آوردن اسانس معمولاً از برگهای تازه و سرشاخه های جوان استفاده به عمل می آید.

اين ميوه را ميتوان هم بصورت مستقيم به بازار عرضه نمود و هم بصورت محصول اب ان كه همان اب ليمو مي باشد.

ضمن اينكه جهت فروش ميتوان با كارخانه جات اب ليمو سازي نيز همكاري نمود

اگر علاقمند به انجام اين فعاليت هستيد ابتدا تحقيق و بررسي انجام دهيد و سپس اقدام نماييد.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 23 اسفند 1393  7:27 AM
تشکرات از این پست
nargesza
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

آموزش کاشت و نگهداری درخت شوکران

درخت شوکران,شوکران
 

 مقدمه

یکی از اعضای خانواده کاج ، درخت شوکران ، درختی  همیشه سبز با برگ‌های سوزنی با نرخ رشد متوسط است. سه گونه از شوکران به طور معمول در محیط حیاط‌ خلوت کاشته می‌شوند : شرقی، کارولینا و غربی.  درخت شوکران ترجیح می‌دهد در خاک به خوبی زهکشی شده کاشته شده و در این صورت می‌تواند به ارتفاع حدود 21 متر و گسترش 11 متر در زمان رشد کامل برسد. بهترین وضعیت نوری برای درخت شوکران، آفتاب و سایه نسبی است و این درخت، در آب و هوای سرد بهتر رشد می‌کند.

 دستورالعمل‌ها

1. قبل از کاشت درخت شوکران، خاک را آماده کنید. با چنگال باغ، خاک را شل کرده و محیطی خوب برای کاشت که عاری از تکه‌های بزرگ زمین است ایجاد کنید. خاک نرم شده به ریشه گیاه اجازه می‌دهد که در زمان رشد به طور آزادانه‌ای حرکت و گسترش پیدا کند. با یک وسیله تست PH، PH خاک را اندازه‌گیری کنید. شوکران خاک‌هایی با PH بین 5 و 6 را ترجیح می‌دهد. اگر PH خاک شما مناسب نیست، باید آن را اصلاح کنید.

2. اگر آزمون خاک نشان می‌دهد که  PH خاک زیر 5 است، به آن آهک اضافه کنید. اگر آزمون خاک، عددی بالاتر از 6 را نشان می‌دهد، از کودهای گیاهی در خاک استفاده کنید. مواد اصلاحی را طبق دستورالعمل تولیدکننده به خاک اضافه کنید. این مواد را با استفاده از یک بیل کشاورزی به خاک اضافه کنید. دانشگاه کشاورزی فلوریدا پیشنهاد می‌کند که آهک به عمق 15 سانتی‌متری خاک اضافه شود.

3. گودالی که برای درخت شوکران حفر می‌کنید، باید دو برابر عرض ریشه و هم عمق ریشه آن باشد. هر گودال را با فاصله حداقل 6 متری از گودال دیگر حفر کنید.درخت شوکران را طوری از ظرف گلخانه آن جدا کنید که خاک اطراف ریشه آن سالم باقی بماند. هر کدام از درخت‌ها را در مرکز گودال قرار دهید. در صورتی که فکر می‌کنید مکان تمام شدن ریشه و شروع شدن تنه درخت پایین تر از سطح خاک قرار می‌گیرد، به پایین گودال مقداری خاک اضافه کنید.

4. گودال را تا نصف آن با خاک پر کنید. خاک را برای اطمینان از سالم ماندن ریشه‌ها، با شلنگ باغ خیس کنید. پس از پر کردن بقیه گودال، با فشارهای پیاپی، خاک را به پایین فشار دهید تا حباب‌های هوایی که در خاک باقی مانده‌اند از بین بروند.در زیر سایبان هر درخت شوکران، حدود 8 سانتی‌متر کود گیاهی بریزید. یک لایه از تراشه‌های چوب ، نی و یا سوزن‌های کاج، به بهبود زهکشی و کاهش رشد علف هرز کمک خواهد کرد. کود را حدود 20 سانتی‌متر دورتر از تنه درخت پخش‌کنید تا از آفت حشرات به درخت جلوگیری به عمل آید.

5. هر هفته، با استفاده از یک شلنگ آبیاری ، درخت‌های شوکران را به طور کامل آبیاری کنید. همیشه لازم است خاک در عمق 3 سانتی‌متری مرطوب باشد، به همین دلیل شاید لازم باشد که در آب و هوای خشک، دو بار در هفته آبیاری انجام دهید. زمانی که درخت شوکران قدرت گرفت، تنها در زمان‌های خشک‌سالی به آب نیاز خواهد داشت.
 
نکته‌ها و هشدارها

در اوایل بهار ، شاخه‌های مرده، آسیب‌دیده و معیوب را با استفاده از ابزار هرس از درخت جدا کنید.در صورتی که درخت شوکران نشانه‌های آفت‌زدگی را از خود نشان داد، با یک گیاه‌شناس مشورت کنید.از آبیاری بیش از حد درختان شوکران خودداری کنید. آب ایستا می‌تواند باعث پوسیدگی ریشه‌های درخت شود. اگر احساس می‌کنید که خاک در عمق 3 سانتی‌متری مرطوب است، برنامه آبیاری را تغییر داده و مجدداً در چند روز آینده خاک را بررسی کنید.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 23 اسفند 1393  7:34 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها