0

سبزیجات ( سبزیجات برگی و غیر برگی )

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893
سه شنبه 12 اسفند 1393  5:04 PM
تشکرات از این پست
yarabyarabyarab nargesza fsmuosavi rezamzd
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

ترخون - طرخون

 

ترخون - طرخون

  ترخونی گیاهی چندساله بوده که اغلب واریته sativa آن عطر و طعم مخصوصی داشته و برای مصرف خوراکی کشت می شود. نام انگلیسی ترخون یعنی tarragon از نام فارسی آن گرفته شده است. بوی ترخون شبیه بوی انیسون بوده که در نتیجه وجود استراگول در هر دو گیاه است. استراگول علاوه بر خواص دارویی که دارد ماده ای سرطانزا بوده و سبب ناهنجاری جنین می شود.
  ارتفاع بوته به 120 تا 150 سانتی متر می رسد. ساقه ها باریک و شاخه شاخه است. برگها 1 تا 8 سانتی متر طول دارند و به رنگ سبز براق هستند. گل آذین ترخون از نوع کاپیتول بوده و هر کاپیتول دارای بیش از 40 گل زرد رنگ و کوچک است. گاهی اوقات ترخون اصلا گل و بذر تولید نمی کند. ریشه های ترخون از نوع ریزوم است. روغن بدست آمده از ترخون دارای ترکیبات فنیل پروپانوئید مانند متیل کاویکول( 16.2%) و متیل یوگنول (35.8%) است. علاوه بر این ترکیبات، مواد دیگری از جمله ترانس آنتول( 21.1%)، آلفا-ترانس اوسیمن( 20.6%)، لیمونن( 12.4%)، آلفا پینن( 5.1%)، بتا پینن( 0.8%) نیز در ترخون یافت می شود.
  گلهای ترخون هرمافرودیت بوده و با باد گرده افشانی می کنند.
  ترخون دارای مقادیر بالایی ویتامین A، B و ویتامین C است. علاوه بر این دارای ریز مغذی هایی مانند روی، کلسیم، منگنز، آهن، منیزیم، پتاسیم و مس است.
  ترخون خاکهای سبک( ماسه ای) و یا لومی را می پسندد که زهکش مناسبی نیز داشته باشند. در مناطق بدون سایه و یا کمی سایه به راحتی رشد می کند. اگرچه به آب کافی نیاز دارد ولی خشکی را تحمل می کند. این گیاه مکانهای آفتابی، گرم و خشک را می پسندد. اگر ترخون در خاکهای رسی کاشته شود، عمر زیادی نخواهد داشت. در خاکهای خشک عطر بیشتری پیدا می کنند. PH مناسب برای ترخون 6.5 تا 7.8 است.
  ترخون در مناطقی کشت می‌شود که از هوای گرم و آفتابی برخوردار باشد. ترخون درجه حرارتهای پائین را به سهولت تحمل می‌کنند، بطوری که دمای 15-درجه سانتیگراد را بدون هیچ آسیبی تحمل می‌کند. گیاهان هنگام بروز هوای سرد در فصل بهار دچار سرما‌زدگی نمی‌شوند و به رویش خود ادامه می‌دهند.
  از ترخون برای درمان مشکلات گوارشی، کمبود اشتها، حفظ آب بدن، دندان درد، ایجاد قاعدگی در زنان و درمان بی خوابی استفاده می شود. ترخون منبع خوبی از پتاسیم است. ترکیبات موجود در ترخون می تواند باکتری ها را از بین ببرد.
  خواص دیگر ترخون عبارتند از: ضد کمبود ویتامین C، اشتهاآور، مدر، تب بر، خواب آور، کرم زدا. دم کرده این گیاه برای درمان سوء هاضمه، نفخ، استفراغ و سکسکه مناسب است. این گیاه دارای 0.3% اسانس است که 70% آن را متیل کاویکول تشکیل می دهد. این ماده باعث دور شدن حشرات می شود.
  از آفات مهم ترخون می توان به مورچه قرمز( Solenopsis geminata ) اشاره کرد.
  ترخون معمولا بیماری خاصی ندارد.
  تکثیر ترخون از طریق بذر در زمستان تا اوایل تابستان انجام می شود. ولی از آنجاییکه بذر کمی تولید می کند تکثیر آن از طریق تقسیم بسیار رایجتر است. عمل تقسیم در بهار و پاییز انجام می شود.
  مصرف طولانی مدت ترخون می تواند سبب ایجاد سرطان شود که به دلیل استراگول موجود در آن است. علاوه بر این، به دلیل تاثیر استراگول بر جنین و ایجاد ناهنجاری در آن، زنان باردار نباید از آن استفاده کنند. از سویی دیگر ترخون باعث آغاز قاعدگی شده و در زنان باردار می تواند منجر به سقط جنین شود. افرادی که به سایر گیاهان خانواده Asteraceae حساسیت دارند نیز نباید از ترخون به میزان زیادی استفاده کنند.

 

سه شنبه 12 اسفند 1393  5:08 PM
تشکرات از این پست
nargesza mhzahraee fsmuosavi shirdel2 rezamzd omiddeymi1368
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

باميه

 

بامیه متعلق به مناطق گرمسیر است. این گیاه به گرما، خشکی، آبیاری های نامنظم و حتی خاکهای سنگین رسی مقاومت دارد ولی تحمل سرما را ندارد. غلاف میوه ها به سرعت چوبی و سخت می شوند. میوه ها باید در حالت نابالغ و تقریبا یک هفته بعد از گرده افشانی گلها برداشت شوند. مصریان و ساکنین شمال آفریقا از قرن 12 و 13 میلادی از بامیه استفاده می کردند. از طریق این کشورها بامیه به منطقه مدیترانه و سپس در سال 1658 میلادی به آمریکا راه یافت. در نیجریه بامیه را همراه با گیاهان دیگری مانند سیب زمینی شیرین، کاساوا، موز، ذرت، کدو، بارهنگ و هندوانه می کارند.
  بامیه گیاهی یکساله و یا چندساله است و ارتفاع بوته آن به 2 متر می رسد. برگهای بامیه پهن و پنجه ای شکل است. هر برگ 7-5 لوب دارد. گلها سفید یا زرد بوده که معمولا در مرکز قرمز-ارغوانی است. میوه از نوع کپسول است و هر کپسول دربرگیرنده تعداد زیادی دانه های سفید رنگ می شود. بامیه به دلیل داشتن مقادیر زیادی فیبر، ویتامین C و فولات معروف است. علاوه بر این، بامیه منبع مناسبی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانت، کلسیم و پتاسیم می باشد.
  بهترین شرایط گلدهی بامیه در نور کامل آفتاب، خاکهای حاصلخیز و نسبتا مرطوب است. بذرها به سرما حساسند و نباید در دمای زیر 15 درجه سانتیگراد کاشته شوند. در هنگام برداشت طول میوه ها نباید بیش از 7 سانتیمتر شود. اولین زمان برداشت 55 روز پس از جوانه زنی بذر است.
  روغن بدست آمده از بذر بامیه عطر و طعم مطبوعی دارد و سرشار از چربی های غیراشباع مانند اولئیک اسید و لینولئیک اسید است. در مطالعه ای در سال 2009 نشان داده شد که این روغن منبع مناسبی برای سوختهای زیستی است. در طب جایگزین از بامیه به علت داشتن مقادیر بالایی از موسیلاژ برای درمان اختلال روده استفاده می شود. علاوه بر این، استفاده از بامیه برای درمان التهابات، افزایش تبدیل مواد مغذی و کاهش تورم و آماس نیز استفاده می شود. در مطالعات نشان داده شده است که بامیه مدر بوده و در نتیجه می تواند از تجمع مایعات در بدن جلوگیری کند. برخی مطالعات نیز اشاره داشتند که روغن بامیه می تواند در درمان دیابت موثر باشد.
  در مطالعه ای در سال 2011 بر روی موشها نشان داده شد که بامیه ضد دیابت و ضد چربی خون است.
  از مشکلات کاشت بامیه می توان به شته ها، عنکبوتها و حلزون بی صدف اشاره کرد.
  شایع ترین بیماری آلوده کننده بامیه پژمردگی ناشی از ورتیسیلیوم است. بیماری های دیگر بامیه عبارتند از کپک پودری، لکه برگی و نماتدهای آلوده کننده ریشه.
  برای تکثیر بامیه، بذرها را به مدت یک شب در آب می خیسانند. 6 روز بعد از کاشت، بذرها جوانه می زنند. گیاهانی که تازه جوانه زده اند به آب کافی نیاز دارند.
  یکی از ترکیبات موجود در بامیه اگزالیک اسید است که با تشکیل اگزالات کلسیم باعث اختلال در کلیه و تشکیل سنگ کلیه می شود. علاوه بر این، اگزالیک اسید می تواند منجر به درد مفاصل شود.

 

چهارشنبه 13 اسفند 1393  11:16 AM
تشکرات از این پست
yarabyarabyarab nargesza fsmuosavi
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

آموزش کاشت و نگهداری از شوید

کاشت شوید,نگهداری از شوید,در مورد گیاه شوید,محل کاشت شوید,گیاه شوید ,برداشت شوید


در مورد این گیاه

شویدهای معمولی تا ارتفاع حدوداً 1 متر رشد می‌کنند. شویدهای دسته‌ای، یکی از انواع کوتاه‌تر این گیاه هستند که بذرهای کمتری تولید می‌کنند. تکثیر شوید به شیوه نشا کردن خیلی مناسب نیست، برای همین بهتر است کاشت محصول خود را با بذر در باغچه آغاز کنید. اگر می‌خواهید در زمان اولین ترشی یا شور خیار، شوید های شما آماده باشد، کاشت آن‌ها را یک یا دو هفته قبل از آخرین سرمای بهاری آغاز کنید.

انتخاب محل کاشت


گیاه شوید در خاک غنی و نرم و در مناطق بسیار آفتاب‌گیر به خوبی رشد می‌کند.

دستورالعمل‌های کاشت

دانه‌ها را به عمق نیم سانتی‌متری، و در ردیف‌هایی که بین 45 تا 60 سانتی متر از هم فاصله‌دارند بکارید. کار دیگری که می‌توانید انجام دهید این است که آن‌ها را در بستری از خاک پخش کرده و به ملایمت با شن کش دانه‌ها را در خاک وارد کنید. گیاه در عرض 10 الی 14 روز از خاک خارج می‌شود. اجازه دهید که برای 10 روز تا 2 هفته رشد کرده و سپس آن‌ها را طوری کم پشت کنید که ردیف‌ها بین 30 تا 45 سانتی متر با هم فاصله داشته باشند. تا اواسط تابستان، هر چند هفته یک‌بار مجدداً کمی بذر بکارید تا در تمام طول فصل بتوانید برگ‌های جوان را برداشت کنید.

کاشت شوید,نگهداری از شوید,در مورد گیاه شوید,محل کاشت شوید,گیاه شوید ,برداشت شوید

نگهداری

گیاه شوید خیلی بلند و باریک است، به همین دلیل ممکن است لازم باشد که در کنار بلندترین گیاهان پایه نصب کنید تا جلوی شکسته شدن آن‌ها در بادهای قوی را بگیرید. اجازه دهید که چند عدد از گیاه‌ها به مرحله بذر دهی برسند. در صورتی که وضعیت خاک تغییر داده نشود، این بذرها برای فصل بعد تعداد زیادی گیاه جدید برای شما ایجاد خواهند کرد.

برداشت

به محض اینکه گیاه 4 یا 5 برگ ایجاد کرد، می‌توانید شروع به برداشت برگ‌های شوید کنید. در صورتی که تعداد زیادی شوید کشت کرده‌اید، می‌توانید تمام ساقه را جدا کنید و یا از هر کدام از آن‌ها، کمی از برگ‌ها را برداشت کنید. شما می‌توانید برگ‌های سرخس مانند این گیاه را به وسیله قیچی و یا با دست از گیاه جدا کنید.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 23 اسفند 1393  7:26 AM
تشکرات از این پست
yarabyarabyarab nargesza fsmuosavi
asdfg_zxcvb11
asdfg_zxcvb11
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1394 
تعداد پست ها : 2460
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:سبزیجات ( سبزیجات برگی و غیر برگی )

با سلام، سپاس از این پست های خوب. البته اگر خواص مفید و یا مضرات شوید و بامیه نیز ذکر می شد مطلب جامع و کامل تری بود. التماس دعا

جمعه 20 فروردین 1395  6:36 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها