0

مبحث 89 طرح صالحين: «کاربرد اخلاق در رفع مشکلات رانندگی»

ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث هشتاد و نهم طرح صالحين: «کاربرد اخلاق در رفع مشکلات رانندگی»

یکی از تفاوتهای اساسی بین کشورهای غربی و اغلب کشورهای شرقی وضعیت رانندگی و آمد و شد در خیابانها در این کشورها است.در اغلب کشورهای غربی و بخصوص امریکا قوانین راهنمایی و رانندگی به شدت توسط مردم رعایت میشود. و معمولا تخلفات بسیار کمی توسط مردم در این زمینه صورت میگیرد. این امر دلایل مختلفی دارد که مهمترین آنها یکی فرهنگ سازی و دیگری جریمه های بسیار سنگین است که در صورت وقوع تخلف باید توسط متخلف پرداخت گردد. در جوامع غربی این مسایل برای افراد جا افتاده و افراد به این باور رسیده اند که برخورد با متخلفین رانندگی مساوی با امنیت و آرامش خود و خانواده هایشان است.همچنین اقدامات بازدارنده ای مانند محرومیتهای طولانی مدت از رانندگی و جرایم سنگین مالی نیز باعث رعایت قوانین توسط غربیان شده است.

دوشنبه 11 اسفند 1393  5:50 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 liasam shirdel2 shayesteh2000 nargesza
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

یادمه زمان پیروزی انقلاب موقع تصادف دونفرپیاده شدن و با همدیگه روبوسی کردن. همه به برف پاک کناشون دستمال زده بودن. یادش بخیر. ای کاش الانم مثل اون روزا بود، چه دوره ای شده اصن به همدیگه راننده ها احترام نمیذارن.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 11 اسفند 1393  6:40 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 liasam shirdel2 shayesteh2000 nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

با عرض سلام و سپاس از شما همراهان عزیز و تشکّر از جناب shirdel2 بابت قرار دادن گوشه هایی از کتابِ بسیار مفیدِ «سبقت در اخلاق، آزاد»؛

سؤال ویژه:

قناعت در رانندگی به چه معناست؟ چه مواردی را می توان خلاف این ویژگی در رانندگان دانست؟

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

دوشنبه 11 اسفند 1393  8:53 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ria1365 liasam shayesteh2000 nargesza
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3783

درکنار رعایت نکردن برخی قوانین رانندگی ک نشون دهنده بی فرهنگی بعضی راننده هاست مثل ( توقفای بی جا و گاها ممنوع/ پارک دوبل در محل های ممنوع / رانندگی با سرعت مافوق سرعت نور / بی توجهی ب چراغ راهنما و یااینکه تا سبز میشه چنان شتاب میگیرن ک نگو و ... )  میتونیم بگیم 50% دلیل رانندگی های نادرست برمی گرده ب ناکارآمدی اغلب شهرداریا...

برنامه ریزی درستی ندارن... هزینه ای ک بهشون تعلق میگیره رو درست مصرف نمیکنن...

خیابونا رو درست نمیکنن انتظار رانندگی درستم دارن! روز ب روز ب تعداد ماشینای درحال تردد افزوده میشه، اون وقت ب این فک نمیکنن این ماشینا جای پارکم میخوان... جریمه هایی ک ی دلیلشم نبود جای پارکه و... خلاصه رو اعصاب راننده راه میرن، آخرشم میشه همین... ک راننده گاها عصبانیتشو با رعایت نکردن قوانین رانندگی و عدم رعایت اخلاق در رانندگی خالی میکنه!

سه شنبه 12 اسفند 1393  9:49 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 shayesteh2000 nargesza
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
سه شنبه 12 اسفند 1393  9:50 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shayesteh2000 nargesza
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
سه شنبه 12 اسفند 1393  9:50 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 shayesteh2000 nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1

قناعت در رانندگی به چه معناست؟ چه مواردی را می توان خلاف این ویژگی در رانندگان دانست؟

پاسخ:

قانع بودن تنها در این نیست که انسان از تکه نانی بگذرد؛ بلکه اگر کسی به سهم خود از جاده و خیابان هم قناعت کند می توان اسم او را قانع گذاشت و این قناعت را می توان از جهاتی ارزشمندتر دانست، زیرا نفع این قناعت در بهبود امور اجتماعی مشهود است. به این نمونه ها توجه کنید:

1. مارپیچ رانندگی کردن: کسی که مدام با ویراژ دادن بین خودروها به حق خود قانع نیست، طمع به فضای باز جلویی دارد!

2. قناعت به سهم خود از خیابان: استفاده از خودرو به صورت تک سرنشین برای یک مسیر نزدیک و آسان که منجر به اشغال بخشی از خیابان و سنگینی ترافیک می شود.

3. قناعت به خودروی درخور و مناسب: تعویض وسیله نقلیه خوب و مناسب خود به خاطر عقب نماندن از قافله لوکس نشینان!

4. سد معبر: ایجاد مزاحمت در حرکت دیگران مخصوصاً در «گردش به راست»های پشت چراغ راهنمایی و رانندگی برای جلوتر رفتن. و نیز گاهی برای اینکه به مقصد خود(مثلاً مغازه، اداره و ...) نزدیکتر باشیم، حاضریم راه دیگران را سد کنیم اما خودمان کمی پیاده نرویم.

5. قناعت در رزق: رانندگان تاکسی و وسایل عمومی باید بدانند سعی در جلب مسافری که با راننده تاکسی دیگری مشغول گفتگوست، یک نوع قناعت نداشتن به «رزق و روزی» است. همچنین، عدم توجه به نرخ مصوّب تاکسیرانی یا سازمان مربوطه، از همین مقوله به شمار می رود.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

چهارشنبه 13 اسفند 1393  3:14 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 ria1365 liasam nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1

سؤال ویژه

چه آیات و روایاتی مؤیّد مطلب زیر است؟ (از هر کدام، فقط به یک مورد اشاره شود: یک آیه و یک حدیث)

«با توجه به اینکه، راه رفتن شامل رانندگی نیز می شود؛ کسانی که با ناز و تبختر رانندگی می کنند، توقع دارند همه به کناری بکشند تا آنها کمی زحمت ترمز کشیدن به خود ندهند، یا اینکه خود مجالی به سبقت گرفتن دیگران نمی دهند.»

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

چهارشنبه 13 اسفند 1393  3:28 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 ria1365 liasam nargesza
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6168

نقل قول ria1365

بنظر من کافیست هریک از ایرانیان عزیز این را بگویند که:

"من زمانی به سمت بهبود وضعیت وطنم حرکت خواهم کرد که از خودم شروع کنم فارغ از همه ی اشکالات پیرامونم و سایرین." 

راننده ی حرفه ای کسیکه رعایت مو به موی قوانین رو اولین راز حرفه ای بودن خودش میدونه نه "لایی کشیدن، رد کردن و قبول نداشتن رانندگی دیگران به ویژه خانم ها رو crying

خیلی متوجه منظورتون از( اشک ) نشدم ولی واقعا برخی از خانم ها ی بزرگوار در رانندگی ترس دارند و این ترسشون باعث میشه که خوب و روان رانندگی نکنند  ولی بر خی دیگه هم هستند که قدرت ریسک و تمرکزشون در رانندگی بالاست ....

برخی رفتار های مرد ها نسبت به رانندگی خانم ها تحقیر آمیز هست ،شاید غرورشون اجازه نمیده ببینند ،خانم هم رانندگی میکنه ویا شاید خاطره ی خوبی از این مو ضوع ندارند ....واین مساله باعث میشه در برخی مواقع،هنگام رانندگی  ما خانم ها یه جوری ،تلافی کنیم ....laugh

یاطبیب القلوب heart

چهارشنبه 13 اسفند 1393  5:08 PM
تشکرات از این پست
ria1365 liasam omiddeymi1368 nargesza
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1

نقل قول omiddeymi1368

سؤال ویژه

چه آیات و روایاتی مؤیّد مطلب زیر است؟ (از هر کدام، فقط به یک مورد اشاره شود: یک آیه و یک حدیث)

«با توجه به اینکه، راه رفتن شامل رانندگی نیز می شود؛ کسانی که با ناز و تبختر رانندگی می کنند، توقع دارند همه به کناری بکشند تا آنها کمی زحمت ترمز کشیدن به خود ندهند، یا اینکه خود مجالی به سبقت گرفتن دیگران نمی دهند.»

1-این آیات  به نظرم اومد که مربوط هست ...لن تنالوالبر حتی تنفقوا مما تحبون ...(آنچه را برای خود میپسندی ،برای دیگران هم بپسند ) 92 آل عمران

و

2-ولا تمش فی الرض مرحا (با تکبر و خودپسندی در زمین راه مرو ) توصیه ی لقمان حکیم به فرزندش ...سوره ی لقمان آیه ی 18

یاطبیب القلوب heart

چهارشنبه 13 اسفند 1393  5:17 PM
تشکرات از این پست
ria1365 liasam omiddeymi1368 nargesza
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1

غرور مساله ی مهم دیگه ای که در اخلاق رانندگی و رانندگان حایز اهمیت هست

معمولا رانندگان هنگام رانندگی  غرورکاذب   دارند به خصوص  در آقایون  بیشتر دیده میشه  ....و این واقعیت هست که اکثر رانندگان به این اخلاق دچار هستند و همین اخلاق باعث بروز تصادفات ،بد اخلاقی ها و در گیری های لفظی و فیزیکی بین رانندگان ،میشه ...

این افراد به دلایل شخصی خود را داناتر ،با هوش تر و بالاخره خود را محق تر از بقیه در سهم خواهی از حق حیات اجتماعی می پندارد و بین خود با دیگران اعم از دیگر شهروندان و یا دیگر ملتها فاصله ای معنا دار قایل است.

باید تمرین کنیم که هنگام رانندگی از این اخلاق نپسند جدا خودداری کنیم ....

من شخصا تجربه دارم که در رانندگی اگه مغرور بشم .آقا شیطونه میاد جلو وخدا یه گوش مالی  ظریف بهم میده .indecision.sad..پس بدونیم ،هرچه داریم از تخصص و فن و حواس جمع و تمرکز هنگام رانندگی و دست فرمون خوب و تعریف دیگران ،فقط و فقط لطف خداست enlightened

یاطبیب القلوب heart

چهارشنبه 13 اسفند 1393  5:36 PM
تشکرات از این پست
liasam ria1365 omiddeymi1368 nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

نقل قول shayesteh2000

خیلی متوجه منظورتون از( اشک ) نشدم ولی واقعا برخی از خانم ها ی بزرگوار در رانندگی ترس دارند و این ترسشون باعث میشه که خوب و روان رانندگی نکنند  

سلام و عرض ادب

همانطور که اشاره کردم منظورم اینه بعضیا اینقدر  خودشونو بالا میبینند که متاسفانه جز خودشون کسی رو قبول ندارند و اون علامت crying هم نشان دهنده تاسف از کار بعضی افرادیه که بفرض مثال رانندگی خانم های گرامی را قبول ندارند

موفق باشید

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

چهارشنبه 13 اسفند 1393  5:36 PM
تشکرات از این پست
liasam shayesteh2000 omiddeymi1368 nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

سؤال ویژه:

سلام بنظر بنده قناعت در معنای عام یعنی اینکه در هرچیزی میانه رو باشیم -خیر الامور اوسطها- اگر در هرکاری میانرو باشیم مطمئنا در هیچ کاری ضرر نخاهیم کرد

از مصداق های قناعت میشه به قناعت در رانندگی اشاره کرد این یعنی چه : یعنی اینکه برای همه کارهامون از ماشین استفاده نکنیم من ادمیو میشناسم برای گرفتن نون از نانوایی که با خونشون 2 دقیقه راهرو با ماشین میره این قناعت رو نقض میکنه

قناعت رانندگی یعنی اینکه وقتی میبینم خیابونا پر ماشینه ماهم با ماشین که فقط خودمون رانندشیم راه نیفتیم بریم خیابون و محل کار و دوساعت تو ترافیک باشیم و دیر به کارمون برسیم

قناعت رانندگی اینکه وقتی هوای شهرمون الودست و این وضعیت باعث ضرر رساندن به سالمندان هست ماهم با ماشینمون به این وضع نابسامان اضافه نکنیو

و مثالهای زیاد...

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

چهارشنبه 13 اسفند 1393  5:43 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 omiddeymi1368 liasam nargesza
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1

نقل قول ria1365
نقل قول shayesteh2000

خیلی متوجه منظورتون از( اشک ) نشدم ولی واقعا برخی از خانم ها ی بزرگوار در رانندگی ترس دارند و این ترسشون باعث میشه که خوب و روان رانندگی نکنند  

سلام و عرض ادب

همانطور که اشاره کردم منظورم اینه بعضیا اینقدر  خودشونو بالا میبینند که متاسفانه جز خودشون کسی رو قبول ندارند و اون علامت

crying هم نشاندهنده تاسف از کار بعضی افرادیه که بفرض مثال رانندگی خانم های عزیز را قبوا ندارند

موفق باشید

به خاطر این دید عاقلانتون تشکر میکنم ...ایشالا همیشه خاطره ی خوب از رانندگی خانم ها در ذهن شما ماندگار بمونه .....

ولی متاسفانه  من از راننده ی خانم چنان ضربه خوردم که به عرش رفتم و برگشتم ...خدا به همه رحم کنه ...از اون موقع ، در هنگام رانندگی به اضافه ی   نگاه به آیینه ی جلو وکنار به آسمان  هم مینگرم که یهو از بالاblush ماشین نیاد cheeky

یاطبیب القلوب heart

چهارشنبه 13 اسفند 1393  5:46 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 nargesza
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4155

باید دقت کنیم حب و بغض خود را در صحنه ی بزرگی از اجتماعی به نام خیابان درست نشان دهیم و دین خود و اخلاق خود را در این دانشگاه بزرگی یعنی اجتماع نه تنها حفظ کنیم بلکه پرورش دهیم چون اجتماع علاوه بر دانشگاه، پرورشگاه هم هست.

یکی از دوستان شهید ابراهیم هادی نقل می کند:

از خیابان 17 شهریور عبور می کردیم. من روی موتور پشت سر ابراهیم بودم. ناگهان یک موتور سوار دیگر با سرعت از داخل کوچه وارد خیابان شد. جوان موتور سوار- که قیافه ی درستی هم نداشت- داد زد: هو! چیکار می کنی؟ همه می دانستند که او مقصر است.

من دوست داشتم ابراهیم پایین بیاید و جوابش را بدهد. ولی با لبخندی که روی لب داشت در جواب عمل زشت او گفت: سلام، خسته نباشید!

موتور سوار که جا خورده بود، کمی مکث کرد و گفت: سلام، معذرت می خوام، شرمنده.

شهید هادی به من گفت: اگه من هم می خواستم داد بزنم و دعوا کنم، جز اینکه اعصاب و اخلاقم را به هم به ریزم هیچ کار دیگری نمی کردم.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

چهارشنبه 13 اسفند 1393  9:57 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 nargesza shayesteh2000
دسترسی سریع به انجمن ها