0

گیاهان دارویی

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893
دوشنبه 4 اسفند 1393  2:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

گیاهان دارویی ( آسونيگا)

 
آسونيگا:
 
Amsonia tabernaemontana واریته salicifolia و Amsonia illustris بیشترین میزان گلدهی، مقاومت بالاتر به زمستان، سازگاری بیشتر با محیط و بیماری های کمتر را در میان گونه های مختلف این جنس دارند. یک تفاوت مشخص این گونه با گونه hubrichtii از جنس Amsonia ظاهر چرمی برگها در گونه hubrichtii است.
 
آسونیگا گیاهی علفی و چندساله از خانواده خرزهره است. ارتفاع این گیاه 1 تا 1.5 متر بوده و فصل گلدهی آن از خرداد ماه آغاز می شود. آسونیگا عادت رشدی مستقیم و انبوه دارد. گلها به صورت انتهایی و در گل آذینهای خوشه ای دیده می شوند. گلها به رنگ آبی روشن و ستاره ای شکل هستند. برگهای آن باریک، بیدمانند و سبز کمرنگ است. در پاییز برگها به رنگ زرد جذابی تغییر می کند.
 
این گیاه به راحتی در خاکهایی با بافت متوسط و زهکش مناسب رشد می کند. آسونیگا به محیطهای کاملا آفتابی تا نیمه سایه سازگاری دارد. آسونیگا به خشکی و خاکهای رسی مقاوم است. اگر این گیاه در محیطهای کاملا آفتابی رشد کند به هرس نیاز ندارد ولی در محیطهای سایه و یا خاکهای غنی به صورت پراکنده رشد می کند و بنابراین برای شکل‌دهی به هرس نیاز دارد.
 
پرورش این گیاه در آفتاب کامل باعث گلدهی بیشتر و رشد متراکم تر آن می شود. در شرایط سایه بوته آسونگیا بازتر و تراکم آن کمتر می شود که با بریدن سرشاخه ها می توان گیاه را وادار به تولید شاخه های جانبی قویتر کرد تا ظاهر بوته متراکم تر به نظر آید. گونه های tabernaemontana و illustris به راحتی در حاشیه رودخانه ها، نهرها و دریاچه ها رشد می کنند. گلهای آبی آسونگیا با افزایش دما تغییر رنگ داده و کمرنگ می شود و حتی در دماهای بالا رنگ آنها به سفید تغییر می کند. این گیاه در سال اول رشد گل تولید نمی کند ولی در هر سال تولید گل آن نسبت به سال قبل افزایش می یابد. واریته salicifolia از گونه Amsonia tabernaemontana بیشترین میزان گلدهی را در میان گونه ها و واریته های مختلف این جنس داشته که بین 80 تا 100 بوته را شامل می شود.
 
از آسونیگا کرمهایی تهیه شده است که برای درمان موقتی درد و خارش استفاده می شود. این گیاه می تواند برای درمان نیش حشرات و خارش ناشی از آن موثر باشد. علاوه بر این از این کرم برای درمان عفونتهای قارچی هم استفاده می شود. این کرم به عنوان یک کرم مرطوب کننده هم استفاده می شود.
 
از این گیاه به صورت گسترده ای به عنوان یک گیاه حاشیه ای و یا در زمینهای شیبدار استفاده می شود.
 
این گیاه آفت و بیماری خاص ندارد. بوته های بلندی که در مناطق سایه رشد کرده اند، به قیم احتیاج دارند.
 
در شرایط مرطوب و با آبیاری بر روی بوته ممکن است دچار زنگ ناشی از قارچ شود. برای جلوگیری از این بیماری باید تا مدتی رطوبت محیط را کم کرد.
 
بذرهای این گیاه برای جوانه‌زنی به چینه سرمایی نیاز دارند. می توان این بذرها را در پاییز در بیرون کشت کرد تا به صورت طبیعی سرمای کافی را دریافت کند. برای کشت، بذرها را در کمپوست و یا خاکهای غنی از مواد آلی کشت می کنند و روی آن را با لایه نازکی از خاک می پوشانند. جوانه زنی این گیاه کند بوده و حدودا یک ماه طول می کشد. در صورتیکه بذرها به چینه سرمایی نیاز داشته باشند، آنها را در خاکهای غنی از مواد آلی کشت کرده و در دمای 13 تا 15 درجه سانتیگراد به مدت 2 تا 3 هفته قرار می دهند. بعد از آن بذرها را به مدت 3 تا 6 هفته در دمای 4 درجه سانتیگراد قرار می دهند. در این مدت خاک باید همیشه مرطوب باشد و از خشک شدن آن باید جلوگیری کرد.
 
دوشنبه 4 اسفند 1393  2:30 PM
تشکرات از این پست
nargesza
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

آرتیشوی خاردار

 

آرتیشوی خاردار گیاهی است تنومند و علفی چندساله از جنس Cynara در خانواده کاسنی (Asteraceae) بومی غرب و مرکز مدیترانه میباشد
  این گیاه با خشکی سازگار است و پراکنش آن از موراکو و شرق پرتغال تا لیبی، یونان و شمال فرانسه است. ممکن است این گیاه بومی قبرس، جزایر کاناری و مادیرا هم باشد.
  در فرانسه، تنها در جنوب و منطقه مدیترانه ای به صورت وحشی رشد می کند. در استرالیا، کالیفرنیا و آرژانتین به عنوان علف هرز مهاجم شناخته می شود.
  این گونه دو کالتیوار مهم دارد: Cynara cardunculus واریته altilis DC ( آرتیشوی خاردار) برای برگها و ساقه خوراکی استفاده می شود و گونه Cynara cardunculus واریته scolymus (L.) Fiori ( آرتیشو) برای جوانه های بزرگ خوراکی اش استفاده می شود. این دو کالتیوار نسبت به انواع وحشی دارای خارهای کمتری بوده، بزرگتر هستند ( تا دو متر می رسند)، ساقه های باریکتر و گلهای بزرگتری دارند. این خصوصیات به بالا رفتن عملکرد کمک می کند.
  آرتیشوی خاردار تا ارتفاع 0.8 تا 1.5 متر رشد می کند. دارای برگهای کرکداریست که از سبز تیره تا سبز خاکستری متغیر است. دارای گلها بنفش یاسی، بزرگ و گرد است و کاپیتول بزرگ و برجسته ای به بزرگی 6 سانتی متر دارد.
  آرتیشوی خاردار در یونان، رم و ایران باستان محبوبیت داشته و همچنان در برخی از این مناطق استفاده می شود. این گیاه در آفریقا و به خصوص در الجزیره و تونس پر طرفدار است. ساقه آرتیشوی خاردار کرکهای بسیار کوچک و تقریبا غیر قابل دیدنی دارد که اگر در پوست فرو بروند می توانند باعث ایجاد درد شوند. کالتیوارهای جدیدی ایجاد شده اند که فاقد این کرکها هستند.
  آرتیشوی خاردار به فصل رشد خنک و بلند نیاز دارد( در حدود 5 ماه) اما به یخ زدگی حساس است. این گیاه در زمستان و بهار کاشته می شود.
  شرایط ایده آل محیط برای رشد مطلوب این گیاه به صورت زیر است:
نور: آفتاب کامل
دما: مقاوم به سرما ولی حساس به یخ زدگی
رطوبت: خشک و نیمه خشک
خاک: انواع خاک با زهکشی خوب و مرطوب
دمای مناسب: 24 درجه در روز و 13 درجه در شب

 
  ساقه های این گیاه را باید قبل از رشد به منظور مصرف خوراکی سپید سازی کرد. از این گیاه به دلیل گلهای بزرگ و برگهای نقره ای- سبز آن، به عنوان گیاهی زینتی نیز استفاده می شود.
  این گیاه سرشار از آنزیم پروتئاز بوده و به همین دلیل به عنوان منبعی از آنزیمهای مورد نیاز برای تهیه پنیر نیز استفاده می شود. امروزه به عنوان یک منبع سوخت گیاهی مورد توجه قرار گرفته است. روغن بدست آمده از دانه های آن که به روغن آرتیشو شهرت دارد مانند روغن آفتابگردان است.
  آرتیشوی خوراکی ماده اولیه برای پالایشگاه های زیستی در جهان است که مواد اولیه و روغن مورد نیاز برای ساختن بلوکهای ساختمانی را از پلاستیکهای زیستی فراهم می کند. این گیاه سرشار از ترکیبات فنولی است که به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانتی این مواد امروزه توجه به این گیاه هم افزایش یافته است.
  مهمترین ترکیبات موجود در آرتیشوی خاردار هیدروکسی سینامیک اسید هایی مانند کلروژنیک اسید، دی کافئول کوئنیک اسید(dicaffeoylquinic acids)، کافئیک اسید، فرولیک اسید و فلاونوئیدهایی مانند لوتولین -7- گلوکوزید(luteolin-7-glucoside ) و رنگدانه های گلیکوزیدی است
 

خواص درمانی Cynara cardunculus که تاکنون شناخته شده اند عبارتند از:

  •     ضد تومور: پلی فنلهای آرتیشوی خاردار از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری و پتانسیل حمله مجدد را کم می کند.
  •     ضد افزایش کلسترول خون: در سال 2009 در مطالعه ای نشان داده شد که عصاره برگی آرتیشو می تواند کلسترول خون را کاهش دهد .
  •     ضد سوء هاضمه و صفرا آور
  •     مقابله با اکسیداسیون LDL
  •     مقابله با تنشهای اکسیداتیو
  •     در مطالعه ای نشان داده شد که برگها و دانه های Cynara cardunculus به میزان مشابه و دو برابر گلهای این گیاه دارای ترکیبات پلی فنلی است. چنین وضعیتی درباره فلاونوئیدها و تاننهای این گیاه هم مشاهده شد. علاوه بر این نشان داده شد که برگهای آرتیشوی خاردار رشد پاتوژنهایی مانند Staphylococcus aureus و Escherichia coli را محدود می کند.
  •     در مطالعه دیگری نشان داده شد که میزان پلی فنلها و اسید هیدروسینامیک( hydroxycinnamic acids ) در میان کالتیوارها و همچنین قسمتهای مختلف گیاه متفاوت است که نشاندهنده زمینه مناسب برای انجام مطالعات اصلاح نژادی است.
  آفات عمده این گیاه شته و حلزون است. بیماری های مهم این گیاه هم پوسیدگی خاکستری، کپک پودری و پوسیدگی ریشه است.
  تکثیر این گیاه از طریق بذر،تقسیم بوته، پاجوش و قلمه ریشه ممکن است.

 

سه شنبه 12 اسفند 1393  5:13 PM
تشکرات از این پست
nargesza
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

آنغوزه

 

آنغوزه:

  آنغوزه بومی بیابانهای خشک ایران، کوهای افغانستان بوده و بیشتر در هند کشت می شود. Foetida در لاتین به معنای بوی بد است که به بوی نامطبوع این گیاه اشاره دارد.آنغوزه از گياهان دارويي مهم تيره چتريان مي باشد. اين گياه علفي، چند ساله کرکدار، بوته اي يا درختچه اي و مونوكارپيك است (گياهاني که در طول رويش فقط يکبار به گل مي روند).
  بسته به شرايط اقليمي محل رويش ، سال پنجم يا ششم و به گفتة بعضي از محققين پس از 6 تا 10 سال به گل مي رود و سپس دوره رويشي آن خاتمه مي يابد. در پنج سال اول منحصراً داراي تعدادي برگ واقع بر روي سطح زمين مي باشد. تدريجاً از بين برگ هاي آن که عموماً ظاهري غبار آلود دارند ، ساقه اي راست ، تقريباً استوانه اي و گوشتدار خارج مي شود که ارتفاعي متجاوز از 1تا 2 متر پيدا مي کند. در انتهاي ساقه هاي اصلي و فرعي گلهاي زرد رنگ و مجتمع به صورت گل آذين چتر مركب پديدار مي شود. گلها هرمافروديت هستند.
  برگهاي قاعدة ساقة اين گياه عموماً گوشتدار، به طول متوسط 50 تا 60 سانتي متر و فاقد دمبرگ و منقسم به قطعاتي با تقسيمات فرعي دندانه دار يا لوبدار است. قطر ريشة اين گياه بر حسب سن گياه متفاوت و حدود 7-15 سانتي متر مي باشد و معمولاً تا عمق30-40 سانتي متردر خاک فرو مي رود .
  ريشه ها به صورت افقي و به موازات سطح خاک قرار دارند که در حفاظت خاک اهميت فراواني دارد.
  ريشه ها به صورت افقي و به موازات سطح خاک قرار دارند که در حفاظت خاک اهميت فراواني دارد.
  برگها به صورت روزت و روي زمين گسترده مي باشند. برگها سبز تيره و داراي بريدگي هاي عميق و تقسيمات فرعي مي باشند و برگهاي قاعدۀ ساقة اين گياه عموماً گوشتدار، به طول متوسط 50 تا 60 سانتي متر و فاقد دمبرگ و منقسم به قطعاتي با تقسيمات فرعي دندانه دار يا لوبدار است.
  ميوة آن شيزوکارپ(دو فندقه) به رنگ قهوه اي تيره يا قهوه اي خرمايي و بوي تند دارد. شکل آن بيضوي نسبتاً مسطح و داراي 5 خط مشخص در هر مريکارپ با کناره تغيير شکل يافته به صورت بال است. دو فندقه در زمان رسيدن از يکديگر جدا مي شوند و هر کدام به يک بذر تبديل و ريزش مي کنند .
  ريشة اين گياه از دو لاية ضخيم و نازک تشکيل شده است . پوست بيروني ريشه به رنگ قهوه اي متمايل به تيره است و پس از خشک شدن به صورت يک لاية نازک به راحتي جدا مي شود. پوست دروني ضخيم و به رنگ سفيد مي باشد. ريشه ها راست،گوشتدار و نسبتاً ضخيم مي باشند. شیرابه خشک شده این گیاه از ریزوم و یا ریشه بالایی آنغوزه استخراج می شود.
  منطقة يقة گياه پوشيده از اليافي است که باقيماندۀ غلاف خشک شده برگهاي سنوات قبل است. اين الياف يک لاية محافظ براي اين منطقه به حساب مي آيند. پس از تشکيل بذر چون در گياه بالغ، تمامي شيرۀ پرورده براي ساختن بذر به مصرف مي رسد گياه براي هميشه خشک مي شود و ريشه مورد حملة حشرات و آفات قرار گرفته و مي پوسد.
  این گیاه خاکهایی عمیق و غنی و همچنین مکانهایی آفتابی را می پسندد. به دماهای زیر 10- درجه مقاوم است. به خاکهایی با بافتها و pHهای گوناگون سازگاری دارد ولی بهترین رشد را در خاکهایی عمیق و با زهکش مناسب دارد.
  ترکیبات عمده آنغوزه 40 تا 64% رزین، 25% صمغ های درون زا و 17-10% اسانس می شود. رزین دارایasaresinotannols نوع A و B، فرولیک اسید، آبلی فرون و 4 ترکیب ناشناخته دیگر می شود. رزین بدست آمده تازه سفید خاکستری است و پس از خشک شدن کهربایی پررنگ می شود.
  در هنگام پخت بوی نامطبوع آن کمتر می شود. معمولا در آشپزی به صورت چاشنی و یا ترشی مورد استفاده قرار می گیرد و گفته می شود برای عمل هضم مناسب است. در هند به عنوان ادویه ای در پخت غذاها استفاده شده و اهمیت آن مانند ادویه های دیگر مثل زردچوبه است.یکی از خواص این گیاه این است که ضد نفخ بوده و می تواند رشد باکتری های همزیست را در روده کاهش دهد و در نتیجه میزان تولید گاز را کم کند. در طب غربی از این گیاه برای درمان آسیبهای شکمی در قرنهای 18 و 19 استفاده می شد. از این گیاه برای مبارزه با آنفولانزا نیز استفاده می شود. در سال 1918 از این گیاه برای مبارزه با آنفولانزای شایع شده در اسپانیا استفاده شد. در سال 2009 محققان نشان دادند که ریشه آنغوزه دارای ترکیبات ضد ویروسی طبیعی است که می تواند ویروسها H1N1 ( آنفولانزا) را در شرایط درون شیشه ای نابود کند. علاوه بر این، گفته می شود که این گیاه می تواند به درمان آسم و برونشیت نیز کمک کند. در طب سنتی این گیاه را به گردن کودکان مبتلا به سرماخوردگی می آویختند. آنغوزه می تواند به عنوان ماده ای ضد باروری و یا سقط جنین استفاده شود. رزین آنغوزه ضد صرع است. علاوه بر این به عنوان پادزهری برای تریاک نیز شناخته می شود. در علم گیاهان دارویی مدرن برای درمان هیستری، برخی بیماری های عصبی، برونشیت، آسم و سرفه های شدید استفاده می شود. رزین این گیاه ضد اسپاسم، ضد نفخ، خلط آور، ملین و آرام بخش است. اسانس بدست آمده از صمغ آن برای درمان آسم مفید است. علاوه بر این، آنغوزه میزان جریان خون را کم کرده و باعث پایین آمدن فشار خون می شود. در یک تحقيق به بررسي شرايط بهينه توليد سوسپانسيون آبي آنغوزه و تاثير اسپري آن براي كنترل آفات كليدي كرمان از جمله شته اقاقيا ،Aphis fabaeشپشه آردی( Tribolium castaneuem )و مگس سفيد (Bemisia tabacci ) پرداخته شد. نشان داده شد که اين عصاره علاوه بر آفت كش بودن به علت بوي خاصي كه دارد بعنوان دافع خوبي براي حشرات مضر ديگر نيز مي باشد كه به حفاظت محصولات كمك مي كند. به منظور ایمنی زیستی و کاهش اثرات سموم شیمیایی برای اولین بار در ایران استفاده از قارچ لکانیسیلیوم موسکاریوم و عصاره آبی انغوزه برای کنترل بیولوژیک تعدادی از آفات کلیدی که سالانه خسارات زیادی به محصولات وارد می‌کنند، صورت گرفت. در این مطالعه نیز نشان داده شد که کنترل بیولوژیکی آفات هدف با استفاده از عصاره این گیاه به خوبی صورت گرفت. آنغوزه می تواند میزان التهاب را کم کرده و همچنین باعث مرگ سلولهای سرطانی شود. گفته می شود آنغوزه می تواند میزان کلسیم استخوانها را افزایش دهد.
  بهترین روش تکثیر این گیاه استفاده از بذر است. نشاکاری برای این گیاه مناسب نیست.
  عوارض جانبی : میزان تاثیر این گیاه در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. از اینرو باید با احتیاط و تا حد امکان با توصیه پزشک و یا فرد متخصص مصرف شود. برخی افراد به گیاهان خانواده Apiaceae حساسیت دارند. به طور کلی این گیاه می تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند. با این وجود درباره عوارض جانبی این گیاه اطلاعات کمی موجود است. در برخی مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شد که عصاره آنغوزه برای سلولهای تخمدان و گلبولهای سفید خون سمی است. علاوه بر این مانع از جذب تیامیدین به DNA می شود. آنغوزه می تواند خطر افزایش خونریزی داشته باشد. به همین دلیل افرادی که اختلالاتی در ارتباط با خونریزی دارند نباید از این گیاه استفاده کنند. این گیاه به صورت سنتی نیز برای سقط جنین استفاده می شد. بنابراین زنان باردار نباید از این گیاه استفاده کنند. این گیاه با داروهایی مانند آسپرین، تنگ کننده های عروق(anticoagulants) مانند warfarin یا heparin، داروهای ضد پلاکتهای خونی مانند clopidogrel و داروهای استروئیدی ضد التهاب مانند ibuprofen و naproxen اختلال دارد. از آنجاییکه باعث کاهش فشار خون می شود نباید همزمان با داروهای پایین آورنده فشار خون مصرف شود. مصرف ژینکو و سیر با این گیاه می تواند اختلالات خونی مانند خونریزی را سبب شود.

 

سه شنبه 12 اسفند 1393  5:20 PM
تشکرات از این پست
nargesza
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

آلو

 

دامنه جغرافیایی پراکندگی آلو بسیار گسترده است و گونه های مختلف آنها در سراسر نیمکره شمالی، به صورت بومی، وجود دارند. در حال حاضر سه گونه (آلوی اروپایی، آلوی ژاپنی و آلوی آمریکایی) از این میوه در سراسر دنیا کشت می شود. اغلب ارقام تجاری متعلق به گروه آلوی اروپایی (Prunus domestica) هستند. این گروه، بومی جنوب شرقی اروپا بوده و بیش از 2000 سال است که زیر کشت درآمده است. و پوست صاف تنه اش آن را از سایر گروه های متمایز کرده است. 
در ایران حدود 75 رقم آلو و گوجه کشت می شود. مهمترین ارقام بومی عبارتند از: آلوی بخارا، آلوی سیاه کرج، آلوی زرد اراک، آلوی بنفش کرج، آلوی زرد کردستان، گوجه برغان و گوجه سبز سعدی ارومیه.
ار ارقام خارجی که کشت آنها در ایران رواج دارد می توان بوربانک، سانتاروزا و شایرو را نام برد که به ویژه کشت شایرو که در ایران به نام آلوی قطره طلا معروف شده، هر روز توسعه بیشتری می یابد.
 
خصوصیات گیاهشناسی:
 
درخت آلو درختی در اندازه های کوچک تا متوسط و با عادت رشد مستقیم می باشد. درخت آلوی اروپای رشد بیشتری نسبت به آلوی چینی دارد.
برگ ها تخم مرغی شکل یا بیضوی، با انتهای نوک تیز یا گرد، دارای دمبرگ کوتاه و حاشیه ای دندانه دار و مضرس می باشد.
گل ها از نظر موفولوژی مشابه گل های هلو بوده اما به رنگ سفید، کوچکتر و و دارای دمگل طویل تر هستند. شکوفه های آلو به صورت جانبی روی چوب یکساله شاخه های معمولی و سیخک ها پدیدار می شوند. به تقریب تمام ارقام ژاپنی و آمریکایی و نیمی از ارقام اروپایی خودسترون هستند و نیاز به درختان گرده زا دارند. گرده افشانی در کلیه ارقام توسط حشرات، به ویژه زنبور عسل انجام می شود.
میوه ها از نوع شفت، تخم مرغی شکل (در نوع اروپایی) و بدون کرک هستند.
 
شرایط محیط رشد:
 
از نظر مقاومت در برابر سرمای زمستان، انواع آلوها مشابه سیب و آلبالو هستند و نیازهای سرمایی آنها بر حسب رقم با 500 تا 1800 ساعت دمای کمتر از هفت درجه سانتیگراد برآورده می شود. 
این گیاهان به طور کلی خاک های لمونی شنی را ترجیح می دهند و خاک های مرطوب و سنگین را بهتر از دیگر میوه های هسته دار تحمل می کنند.
پس از هرس شکل دهی، بیشتر ارقام تا سن 12 سالگی نیاز به هرس مجدد ندارند ولی در آن سن به دلیل متراکم شدن شاخساره، باید آنها را هرس کرد. ارقام ژاپنی چون چوبشان نرم تر و میوه شان بزرگتر است به پیرایش شدیدتری نیازمندند. 
بر حسب رقم و میزان رشد آن، فاصله درختان آلو و گوجه، 5 تا 7 متر می باشد. در کشورهای مختلف توانسته انددر شرایط بسیار مناسب تا 35 تن در هکتار محصول برداشت کنند ولی در ایران به طور معمول میزان محصول از 3 تا 7 تن در هکتار تجاوز نمی کند.
 
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
 
طبع آلو نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشکش بیشتر سرد است. برگ آن سرد و خشک است.
آلو حاوی ویتامین های آ- ب – ب۲- ب ۶ پ پ – ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد میباشد.
مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان، بیماری‌های گوارشی و کاهش چربی مورد استفاده در شیرینی‌پزی نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.
این میوه تابستانی علاوه بر آب فراوانی که دارد از پتاسیم فراوانی نیز تشکیل یافته و سرشار آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان موجود در این میوه تابستانی بهترین راه مقابله با رادیکال‌های آزاد بوده و موجب پاکسازی آنها از خون انسان می‌شود.
آب و فیبر بسیار زیاد این میوه نیز از مهمترین خصوصیات آن است. در تابستان به علت تعریق فراوان و از دست دادن آب؛ بدن بیشتر از قبل به مایعات نیاز دارد که این میوه نیز مانند دیگر میوه‌های تابستانی گزینه مناسبی است.
افراد سیگاری بیشتر از دیگران به این دست میوه ها نیاز دارند؛ آنتی اکسیدان این دست میوه ها بهترین گزینه برای بیماران و به ویژه افراد سیگاری است در نتیجه مصرف این میوه ها افراد شادابی و نشاط خود را بازمی‌یابند.
افرادی که کارهای فکری میکنند و بیشتر ازدیگران در معرض نورشدید آفتاب قرار دارند حتما از این میوه استفاده کنند،مواد معدنی فراوان موجود در آلو تعادل یونی خون را از بین برده و مواد غذایی لازم را در اختیار سلول‌های بدن به ویژه سلول‌های عصبی قرار می‌دهد و عامل مهمی در کاهش بیماری های اعصاب است.
این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می‌باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی می‌کند. رادیکال‌‌های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماریهای قلبی عروقی ، تخریب DNA و افزایش شدید احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت ( منشا پیدایش بیماری‌هایی نظیر آرتریت روماتوئید) در بدن اعمال می‌کنند. لذا با توجه به تآثیر آلو در پیشگیری از این بیماری‌ها، مصرف این میوه می‌تواند در سلامت انسان بسیار موثر باشد.
آلو به دلیل داشتن فیبر غذایی، برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.
سوربیتول موجود در آلو ، خاصیت ملین دارد.
آلو یکی از منابع غنی پتاسیم و مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است.
فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید و مانع از رشد باکتری‌های مضر در داخل روده می‌شود. در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشا انرژی برای سلول‌های روده است و به‌این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
آلوی خشک منبع خوبی از آهن ( آهن گیاهی ) است و برای جلوگیری از کم خونی بسیار مفید است.
آش آلو برای درمان اختلال حواس و دیابت مفید می باشد.
شربت آلو برای مبتلایان به منژیت مفید است.
آلو ملین ، صفرابر، مسکن عطش ، دافع بلغم و تب بر است.
مصرف این میوه برای اشخاصی که مبتلا به انگل معده، جوش های تازه و مترشح، گلودرد، ورم کلیه، سنگ کلیه، کم خونی، یبوست، خشکی معده، نقرس، اسید اوریک، چربی خون، تصلب شرائین، سرطان، جوش سیاه، اوره ، خارش پوست، سردرد، ترک لب و دهان و بدبوئی آن، آرتروز، تلخی دهان، ناراحتی های عصبی و کبدی، چسبندگی پلاکتهای خون ، استسقاء و مسمومیت می باشند مفید است.
درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسیداوریک و چربی خون است.
آلوی خشک، خون را طبیعی کرده و درد مهلک را از بین می برد.
مصرف آلو آن هم به صورت ناشتا در تقویت اعمال کلیه ها و رفع یبوست بسیار مفید است.
انواع آلو یا آلوچه تازه برای مبتلایان به سوء هاضمه مزمن و ضعف اعصاب، بسیار نافع است زیرا ملین خوب و محرک دستگاه تغذیه است و عملش برای تمام اعضای بدن موثر است و باید جزو سبد غذایی اشخاصی که مبتلابه رماتیسم و نقرس و تصلب شرائین هستند، قرار گیرد.
مالیدن یک عدد آلوی خیس شده در داخل دهان کودکان برای درمان برفک بسیار موثر است
مصرف آلو در پیشگیری از پوکی استخوان مفید است.
برای درمان یبوست باید شب ۱۰ دانه آلو و ۵ دانه انجیر در یک لیوان آب خیس نموده و صبح ناشتا و یا آخر شب میل شود.
درمان بیماری‌ های کبدی: ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود. البته آلو تازه یا خشک خیس کرده بهتر است.
آلو دفع کننده اوره، اسید اوریک و چربی خون می باشد، صبح ناشتا خیس کرده از آن استفاده شود.
کسانی که بیماری قند دارند سعی کنند آلو بمکند.
آلو برای کسانی که گرفتگی عروق دارند مفید می باشد.
برای درمان بیماری آسم رنج می‌برند از صبح تا شب ۱۰ دانه آلو بمکند.
کسانی که کم خون هستند آلو را به صورت خیس کرده ده صبح میل کنند.
آلو، دردهای فصلی را تسکین داده و برطرف کننده درد مفاصل است.
کسانی که در زندگی شکست‌هایی خورده‌اند و این شکست‌ها باعث ضعف عمومی بدن آنها شده است خوب است که از خیس کرده آلو صبح ناشتا استفاده کنند برای درمان ضعف عمومی بدن مناسب است.
برای درمان سردردهای گرم قبل از غذا آلوی تازه یا خشک میل شود.
برای خرد کردن سنگ مثانه از صمغ آلو ۶ بار یعنی هر ۳ ساعت یک حبه نیم گرمی در دهان گذاشته و مکیده شود.
برای دفع کرمهای معده آب آلو بخارا صبح ناشتا بنوشید نصف لیوان به مدت ۴ روز هر روز صبح ناشتا خورده شود.
برای درمان ورم گلو و تقویت لثه از پخته و جوشانده برگ و ساقه آلو به صورت غرغره استفاده شود.
برای درمان تصلب شرائین از خیس کرده آلو صبح ناشتا استفاده کنند. ۱۰ عدد آلو در یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه شود و در صبح ناشتا میل کنند.
آلو بوی بد دهان را از بین می‌برد.
 
ارزش غذایی:
 
هر صد گرم از بخش خوراکی (میوه های) آلو دارای حدود 192 کیلوژول (46 کیلوکالری) انرژی، 11.42 گرم کربوهیدرات ها، 9.92 گرم قندها، 1.4 گرم فیبر، 0.28 گرم چربی، 0.7 گرم پروتئین، 17 میکروگرم ویتامین آ، 190 میکروگرم بتاکاروتن، 73 میکروگرم زآزانتین و لوتئین، 0.028 میلیگرم تیامین (ویتامین ب1)، 0.026 میلیگرم ریبوفلاوین (ویتامین ب2)، 0.417 میلیگرم نیاسین (ویتامین ب3)، 0.135 میلیگرم ویتامین ب5، 0.029 میلیگرم ویتامین ب6، 5 میکروگرم اسید فولیک (ویتامین ب9)، 9.5 میلیگرم ویتامین ث، 0.26 میلیگرم ویتامین ای، 6.4 میکروگرم ویتامین کا، 6 میلیگرم کلسیم، 0.17 میلیگرم آهن، 7 میلیگرم منیزیوم، 0.052 میلیگرم منگنز، 16 میلیگرم فسفر، 157 میلیگرم پتاسیم، 0.1 میلیگرم روی و 2 میکروگرم فلوراید می باشد.
 
تکثیر:
 
افزایش آنها بیشتر به طریق پیوند و تا حدودی به وسیله قلمه زدن و خوابانیدن انجام می گیرد.
از دانهال های هلو، زردآلو، بادام و خود آلو و گوجه می توان برای پایه استفاده کرد. در آمریکا، پایه هلو نتیجه بهتری داده و مرسوم تر است. استفاده از گیلاس چینی سبب ایجاد درختان پاکوتاه می شود.
 
هشدار:
 
مصرف میوه هایی نظیر آلوزرد به علت آنکه پوست آنها کنده نمی‌شود عاملی دخیل در دل درد به ویژه در کودکان است، بنابراین تا حد ممکن از مصرف این میوه ها با پوست خودداری کنید.
به علت اینکه بیشتر این میوه ها آلوده به انواع سموم هستند، حتی نمی‌توان با شستشوی آنها مطمئن شد که این میوه ها تمیز هستند در نتیجه مصرف آلو  و دیگر میوه های شبیه آن عامل مهمی در انتقال عفونت ویروسی به کودکان هستند.
نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به‌ مدت ۶ ماه قابل نگهداری است.
آلوی وحشی برای معده مضر است.
آلو برای سرد مزاجان و کسانی که نفخ شکم دارند مضر است.

 

دوشنبه 15 تیر 1394  10:47 AM
تشکرات از این پست
nargesza
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

آدمک - چله داغ

 

خصوصیات گیاهشناسی:
گیاه چله داغ یکی از گیاهان علفی و چندساله است که تا حدود 15 تا 40 سانتیمتر ارتفاع نیز رشد می کند. این گیاه دارای برگ های مرکب شانه ای و گل های زرد رنگ بوده که تمامی سطح گیاه اعم از گل ها، برگ ها و ساقه ها پوشیده از کرک های سفید و انبوه می باشد.
 
شرایط محیط رشد:
این گیاه تقریباً در تمام نواحی آسیای مرکزی دیده می شود. 
گیاه خودروی چله داغ بیشتر در خاک های سنگین، زمین های شیب دار و دارای قلوه سنگ و نواحی صخره ای رشد می کند. این گیاه از سطح زمین تا ارتفاعات مشخص در کوه ها می روید.
 
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
در تاجیکستان از این گیاه برای کاهش فشار خون استفاده می شود.
در نواحی آسیای مرکزی از دمکرده و عصاره اندام های هوایی این گیاه برای درمان بیماری های معدی و شکمی و نیز به عنوان بند آورنده ی خون در دوران پس از زایمان استفاده می شود.
عصاره ی این گیاه به همراه شیر در درمان عفونت های تنفسی مانند آسم و یرقان کاربرد دارد.
 
ررسی ها در بعضی از مناطق آذربایجان غربی و شرقی و نیز شهرستان دماوند نشان دادند که سالیان سال می باشد که مردم آن مناطق به طور سنتی از ریشه گیاهی که آن را چله داغی می نامند به صورت ضماد با دنبه گوسفند جهت درمان و التیام دردهای روماتیسمی و نیز نرم نمودن عضلات نواحی که شیئی در آن فرو رفته جهت در آوردن شی و یا جا اندازی استخوان های جا به جا شده و در رفته به کار می رود و حتی در شهرستان دماوند برای نرم کردن و تحلیل خار پاشنه پا و حتی تسکین درد آن به کار می رود .
 
ترکیبات شیمیایی:
گیاه دارویی چله داغ دارای آلکالوئیدهای مختلفی است. ریشه های این گیاه دارای کربوهیدرات ها و ترکیبات وابسته (33.9 درصد) شامل: مونوساکاریدها (2.59درصد)، نشاسته (4.78 درصد) و دکسترین ها (16.6 درصد) می باشد. همچنین دارای ساپونین ها و فلاونوئیدها نیز می باشد. 
اندام های هوایی این گیاه حاوی ساپونین های تری ترپنی، اسانس، آلکالوئیدها و تانن است.
 
تکثیر:
تکثیر این گیاهان از طریق تقسیم بوته و نیز کشت بذرهای آن صورت می گیرد.

 

دوشنبه 15 تیر 1394  10:50 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:گیاهان دارویی

اسمای عجیب غریبی داشتند!

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

جمعه 30 بهمن 1394  4:02 PM
تشکرات از این پست
nargesza mehrgan59
دسترسی سریع به انجمن ها