املت توتفرنگي
وقتي كه از املت نام برده ميشود، همواره تصوير غذايي شامل تركيبي از گوجه فرنگي پخته شده و تخممرغ در ذهن نقش ميبندد؛ در حالي كه در اين غذا، به جاي گوجهفرنگي، از توتفرنگي استفاده شده است.
اين املت ميوهاي علاوه بر انرژيزايي تخممرغ - اين پروتئين حيواني – خواص مختلفي از توت فرنگي را نيز با خود دارد. بنابراين، با پخت املت توتفرنگي، عصرانهاي مقوي و خوشمزه براي مادرتان آن هم در روز مادر، فراهم كنيد.
مواد لازم براي 3 نفر:
- 75گرم يا سهچهارم فنجان توتفرنگي به صورت طولي نصف شده
- 3 عدد تخممرغ (زرده و سفيده آن جدا شود)
- 2 قاشق سوپخوري پودر قند و يا شكر
- 3 قاشق سوپخوري خامه زدهشده
- يك قاشق چايخوري سرخالي پودر وانيل
- 25 گرم و يا 2 قاشق سوپخوري كره
طرز تهيه:
1 - يك كاسه بلوري متوسط آماده كنيد. سپس زردههاي تخممرغ را به همراه شكر يا پودر قند در آن بريزيد و آنقدر هم بزنيد تا مايه پف كرده و كمرنگ شود. حالا مايه را به خامه زده شده و وانيل اضافه كنيد.
2 - در كاسه بلوري ديگري سفيدههاي تخممرغ را با همزن به حدي بزنيد تا سفيد شود.
نكته: براي امتحان كافي بودن ميزان همزدن سفيدهها، ظرف را كج كنيد. اگر سفيدهها بيرون نريخت يعني به اندازه كافي سفت شده است. سپس سفيده را با دقت به مخلوط زرده تخممرغ و خامه و وانيل اضافه كنيد.
3 - كره را در تابهاي متوسط بريزيد و آن را روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود. سپس مخلوط مايه را در كره داغشده بريزيد و شعله اجاقگاز را پس از گذشت 2 دقيقه كم كنيد تا سطح زيرين مايه سرخ شود. حالا برشهاي توت فرنگي را روي نيمهاي از سطح تخممرغ داخل تابه بريزيد و با استفاده از كفگير، نيمه ديگر تخممرغ را روي توتفرنگيها برگردانيد و به مدت 2 دقيقه، حرارتدادن را ادامه بدهيد. به اين ترتيب به همين راحتي املت توتفرنگي آماده سرو است.
نكته: در پخت اين املت به جاي توت فرنگي از انواع توتهاي ديگر مثل توت سياه، شاتوت و حتي هلو و يا تركيبي از چند ميوه هم ميتوان استفاده كرد.