0

لیته خرمالو

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

لیته خرمالو


لیته خرمالو


مواد لازم:

 خرمالو   یک کیلو
 برگه هلو یا زرد آلو  یا مخلوط هر  نیم کیلو
 سیاه دانه  1 قاشق   مرباخوری
 نمک  1 قاشق مرباخوری
 تخم گشنیز نیمکوب  1 قاشق مرباخوری
 پودر گلپر 1 قاشق مرباخوری
 خرمای بدون هسته  نیم کیلو
 سرکه  یک لیتر
 تمرهندی یک بسته

طرز تهیه :

برای تهیه ی این ترشی از خرمالو ی له شده و بسیار نرم هم می توان استفاده کرد و لازم نیست که حتماً سالم باشد.

1- خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن می ریزیم تا یکنواخت شوند. نیازی به گرفتن پوست آن ها نیست. اما اگر عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شود، پوست آن ها باید جدا شود، چون پوست ها به صورت درسته باقی مانده و ظاهر بدی به ترشی می دهد.

2- تمرهندی را در سرکه می ریزیم و آن را به طور کامل با دست مخلوط کرده و هسته های آن را جدا می کنیم.

3- برگه ی هلو یا زرد آلو را که حداقل به مدت 12 ساعت در سرکه خیسانده ایم و به طور کامل نرم شده است، همراه با تمرهندی و " خرمای هسته گرفته " چرخ می کنیم تا به طور کامل مخلوط شوند.

4- پودر گلپر ، تخم گشنیز نیم کوب ، سیاه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندی و برگه های چرخ شده اضافه می کنیم.

5- سرکه را به اندازه ی دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از آن می چشیم. بسته به ذائقه، میزان سرکه و نمک را می توان کم یا زیاد کرد.

این ترشی یک نوع ترشی فوری است که به محض آماده کردن، قابل مصرف است.

 

ترشی خرمالوی درسته

مواد لازم :

 خرمالو یک کیلو
 سرکه  700 گرم
 گلپر  1 قاشق چای خوری
سیاه دانه  1 قاشق چای خوری
 نمک  1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه :

1- خرمالوهای درسته و سالم را می شوییم . سپس به طور کامل خشک کرده و درون شیشه می چینیم و به حدی سرکه می ریزیم تا به طور کامل روی آنها را بگیرد.

2- در ازای هر یک کیلو خرمالو یک قاشق مرباخوری نمک به آن می افزاییم.

3- گلپر و سیاه دانه را به آن افزوده و درب آن را به طور کامل می بندیم.

4- ظرف ترشی را در جایی خنک و دور از نور نگهداری می کنیم.


ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

پنج شنبه 30 بهمن 1393  4:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها