قلیه ماهی
مواد لازم : ماهي پوست گرفته و پاك شده(شوريده- سنگسر- هامور)— يك كيلو سير —- يك بوته سبزي( گشنيز و شنبليله) —– 300 گرم تمرهندي —- يك بسته پياز — يك عدد متوسط زردچوبه و نمك —- به قدر دلخواه پودر فلفل قرمز —- يك قاشق چايخوري رب گوجه فرنگي —– يك قاشق غذا خوري يا يك فنجان آب گوجه فرنگي
طرز تهيه : ماهي را به اندازه ي تكه هاي 4×4 سانتي متر خُرد كرده و مي شوييم . ماهي كه براي قليه ماهي استفاده مي كنيم بايستي بدون استخوان باشد. به همين دليل ماهي هاي : شوريده- سنگسر- هامور و حلوا سياه براي تهيه اين غذا مناسب هستند. سبزي اين خورشت شامل شنبليله و گشنيز، هر كدام يه ميزان 150 گرم مي باشد. پياز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوري روغن، كمي تفت مي دهيم. سپس سير و شنبليله و گشنيز خرد شده، را با آن كمي تفت مي دهيم. ماهي را با كمي زردچوبه و نمك، به همراه سبزي ها تفت مي دهيم. بعد شيره تمرهندي و رب گوجه فرنگي را اضافه كرده و قليه ماهي را با شعله ملايم به مدت 30 دقيقه مي پزيم. غذا آماده ي سرو است.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.