حشر مردم قم
حشر مردم قم برخلاف حشر ديگر شهرهاست. در قيامت مردم قم حساب ندارند و از قبرهاي خود مستقيم وارد محشر و از آنجا داخل بهشت ميشوند[1].
از امام صادق (ع) نقل شده است كه: «مردي به حضور آن حضرت رسيد و عرض كرد: يابن رسول الله ميخواهم مسئلهاي بپرسم كه هيچ كس تا به حال اين مسئله را از شما نپرسيده و بعداً هم نميپرسد! فرمود: شايد ميخواهي از حشر و نشر در قيامت بپرسي؟ عرض كرد به خدائي كه محمد را به عنوان بشير و نذير فرستاد از همين مسأله ميخواهم بپرسم. فرمود: محشر و يا محل حشر تمام مردم زمين بيت المقدس است مگر بقعهاي در زمين جبل كه به آن «قم» گفته ميشود. مردم آن سرزمين در قبر به حسابشان رسيدگي ميشود و محشور ميشوند. به اين معني كه از قبرشان مستقيم به سوي بهشت ميروند. (در حقيقت آنها حسابي كه در روز پنجاههزار ساله واقع ميشود را ندارند) سپس آن حضرت فرمود: اهل قم گناهشان آمرزيده شده است. پس آن شخص بر روي دو پاي خود ايستاد و عرض كرد: يابن رسول الله! آيا اين مخصوص اهل قم است؟ فرمود: بلي، و مخصوص كساني كه حرف مردم قم را بزنند[2].
در روايت ديگري از امام رضا (ع) آمده است كه: «از براي بهشت هشت در است، و سه در آن به سوي قم باز ميشود و اهل قم ازآن سه در به سوي بهشت حركت ميكنند، پس از آن چند مرتبه امام رضا (ع) فرمود: خوشا به حالشان، خوشا به حال مردمان قم»[3].
اهل قم چون دائماً اهل ركوع و سجودند، اهل قيام و قعودند، اهل تقوا و ورعاند، اهل ذكر و تسبيحاند، علماء و فقها دانشمندان و مراجع در آن مشغول تعليم و تحصيلند، اهل روايت و عبادتند خداوند متعال دائماً بركات خود را برآنها نازل ميكند و گناهان آنها را به حسنات تبديل ميكند و همين ويژگي ها آنها را متمايز كرده است وآن دسته از اهل قم كه داراي ويژگي هاي فوق باشند حشر مردم قم شامل آنها مي شود.
[2] - بحارالانوار، ج 60، ص 218، ح 48