میزان: 5 لیتر• زمان تهیه: یک ساعت• زمان سرد شدن: 3 تا 24 ساعتمواد لازم• 12 پیمانه خیار کوچک، سبز و سفت• دو عدد پیاز خلال شده• 6 قاشق غذاخوری نمک دانه درشت• 4 پیمانه یخ• 3 پیمانه شکر دانه درشت• 3 پیمانه سرکه سیب• دو قاشق غذاخوری دانه خردل• دو قاشق چایخوری دانه کرفس• 4 تکه نیم سانتیمتر زنجبیل تازه
روش تهیه1. در یک کاسه بزرگ، خیارها، پیازها و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را درون آبکش بریزید و درون کاسه بزرگ تر قرار دهید. یک لایه یخ در میان آنها بریزید. دوباره مواد را بریزید و در لایه آخر نیز یخ قرار دهید. یک بشقاب سنگین روی خیارها بگذارید و به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شوند.2. برای تهیه شربت ترشی، در قابلمه کوچک، شکر، سرکه، دانههای خردل، دانههای کرفس و زنجبیل را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. سپس در قابلمه را بردارید تا 3 دقیقه نیمجوش شوند. سپس از روی حرارت بردارید. کنار بگذارید تا خنک شود.3. پس از اینکه خیارها سرد شدند، یخهای آب نشده را از داخل آنها بردارید. آب داخل ظرف را نیز خارج کنید. سپس خیارها را درون قابلمه بزرگ بریزید.4.شربت را از صافی عبور دهید و روی خیارها درون قابلمه بریزید. آنها را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشند. آنها را هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید.5. با قاشق بزرگ، خیارها را درون شیشه های استریلیزه شده بریزید و حدود نیم سانتیمتر از سر شیشه را خالی بگذارید.6. شربت را روی حرارت گرم کنید و به صورت داغ روی خیارها درون شیشه بریزید. در شیشه را سفت کنید. پس از سرد شدن، آنها را درون یخچال قرار دهید.