روستاي رمقان (رونقون، رونغون، رومقون يا رنقان) يکي از روستاهاي قديمي، بزرگ و معروف منطقه کوهمره سرخي است.
اهالي منطقه کوهمره سرخي اين روستا را با تل نمکدانش، آبشار زيبايش، بقعه امامزاده شاه ابوالخير و آب خنک و گواراي چشمه شاه ابوالخيرش مي شناسند.
مردماني نيک از طايفه ناصروي ايل سرخي و عده اي از سادات حسيني از ساکنين اصلی اين روستا هستند.
نام رمقان براي تمامي مردمان منطقه کوهمره سرخي و حتي برخي از شيرازي ها و مردم ديار فارس ياد آور ياد و خاطره هايي است که با بلورهاي مکعبي نمک طبيعي آن دارند.
بلورهاي شفاف و بلورين خوش شکل و شمايل و خوش آب و رنگي که از گنبد نمکي اين روستا بدست مي آيد. در گذشته بازار قافله ها و کاروان هايي که براي نمک به اين روستا عزيمت مي کردند، گرم گرم بود. همه مردم از اين نمک طبيعي براي مصارف خود استفاده مي کردند و نمک صنعتي امروزي در زندگي روزمره آنها جايي نداشت.
در گذشته هميشه سفره هاي مردم به نمک رمقان مزين بود. اهالي به اين نمک قسم مي خوردند و حرمت و احترامش را نگه مي داشتند. هر کودکي که در اين منطقه چشم به جهان مي گشود، اولين چيزي که به چشمش می خورد بلورهاي درشت نمک بود که بر گهواره اش آويخته بودند تا چشم نخورد. اين نمک هميشه همراه اين کودک بود تا آخر عمرش.
نمک رمقان بخشي از زندگي مردم منطقه کوهمره سرخي است. بخشي از فرهنگ، سنت و هويت اصيل آنهاست. مردم اعتقاد و باور عميقي به اين نمک دارند. خصوصا مادران که هميشه دلسوز فرزندان هستند. شايد باور نکنيد ولي بنده بلورهاي از اين نمک را که مادرم داده تا هميشه در سفر داشته باشم، هنوز به همراه دارم.
دهکده رمقان در 50 کيلومتري جنوب غربي شيراز در منطقه کوهمره سرخي قرار دارد و جاده آن کاملا آسفالته است. شما هم مي توانيد با سفر به اين روستا علاوه بر لذت بردن از مواهب طبيعي فراوان آن، تعداد زيادي بلورهاي زيبا و ديدني نمک نيز جمع آوري کنيد.
دور نمايي از روستاي کوهپايه اي رمقان در پاي کوه سلامتي
نمايي نزديک از روستاي رمقان در مشرق روستا کوهستان پوشيده از جنگل بلوط و در مغرب آن باغ هاي سرسبز انار ديده مي شود. روستا حلقه اتصال کوه و دشت است.
چشمه جوشان شاه ابوالخير سرچشمه آبشار رمقان
توده هاي نمکين و بلورهاي نمک (در دست دوستان) تل نمکدان رمقان
منظره عمومي کوه، گنبد نمکي، باغ ها، آبشار و رودخانه مغرب روستاي رمقان
انجير، انار و انگور از محصولات اصلي بوستان هاي اين روستا است
ميوه درخت انجير
باغات انار اهالي روستا
گذر رودخانه جره از گذرگاهي تنگ در مغرب روستا
رود خروشان شاه ابوالخير در کمي قبل از تشکيل آبشار
نمايي از آبشار رمقان
تمشک و پرسياوشان اطراف آبشار
نمايي ديگر از آبشار رمقان
نمايي از امامزاده شاه ابوالخير
استالاگتيت ها يا قنديل هاي نمک گنبد نمکي رمقان
عضو تحریریه "توریسم آنلاین"؛دکتری زمین شناسی