روز به روز فاصله بین دو دنیای تبلت ها و لپتاپ ها کمتر میشود. شرکتهایی نظیر مایکروسافت، ایسوس و لنوو پیش از این وارد این بازار نو ظهور و پیچیده شده بودند. در این میان سونی هم به نوبه خود با معرفی یک محصول گرانقیمت در تلاش است سهمی از این بازار رو به رشد را به خود اختصاص دهد. سونی پیش از این توانسته بود با ساخت یکی از باریکترین تبلت های اندرویدی، اعتباری خاص را در حوزه تبلت ها برای خود دست و پا کند. حال این غول ژاپنی در وایو تپ 11 تلاش کرده بین دو رده تبلت ها و لپتاپ ها آشتی برقرار کند.
وایو تپ 11 در مدلهای متنوع و با مشخصه های متفاوتی به بازار راه پیدا کرده است. در ارزان قیمتترین مدل، از پردازشگر Pentium 3560Y بهره گرفته شده. در مدلهای دیگر از پردازشگرهای Core i5 ،Core i3 و Core i7 استفاده شده است. قیمت مدل مجهز به پردازشگر Core i5 تقریبا با مدل 128 گیگابایتی Surface Pro 2 برابری میکند.
سونی وایو تپ 11 در مدل SVT11213CAW به پردازشگر پنتیوم اینتل (3560Y) و 2 گیگابایت رم مجهز شده است. از دیگر مشخصات این محصول میتوان به یک نمایشگر 11.6 اینچی با رزولوشن 1920 در 1080، دوربین اصلی با کیفیت 8 مگاپیکسل، دوربین جلویی (وبکم) با کیفیت HD و 128 گیگابایت حافظه داخلی اشاره کرد. در ضمن از طریق شیار microSD امکان ارتقای حافظه دستگاه وجود خواهد داشت. به علاوه این که سونی این تبلت را به شیار Micro HDMI و سیستم ارتباط نزدیک NFC مجهز کرده است. در ادامه با جزئیات بیشتری به این محصول سونی خواهیم پرداخت.
طراحی و ساخت
وایو تپ 11 سونی بیش از هر چیزی یادآور نسل اول سرفیس پروی مایکروسافت است. این محصول از دو بخش تبلت و کیبورد وایرلس تشکیل شده است و یک قلم دیجیتالایزر را در کنار خود میبیند. تبلت به تنهایی ابعادی معادل 9.9 × 188 × 304.6 میلیمتر دارد.
ضخامت این محصول با در نظر گرفتن کیبورد به حدود 14 میلیمتر خواهد رسید. وزن تبلت هم حدود 780 گرم است. با در نظر گرفتن این مشخصات باید گفت که این محصول سونی از لحاظ ظرافت و وزن، شرایط بهتری نسبت به نسل اول سرفیس پرو دارد.
بدنه وایو تپ 11 آلومینیومی است و در بخش پشتی از یک پایه نگهدارنده بهره میبرد. این پایه از لحاظ ظاهری و عملکرد با پایه نگهدارنده محصولات سری سرفیس فرق دارد. سونی در این تبلت از یک پایه باریک 1 اینچی استفاده کرده. باید اذعان کرد که پایه تبلت های سرفیس پرو، حتی در نسل اول، طراحی بهتری دارند و راحت تر باز و بسته میشوند.
البته محصول سونی مزیت ویژه ای دارد. زاویه پایه نگهدارنده وایو تپ 11 را میتوان در یک بازه 85 درجه ای تغییر داد. خاطر نشان میکنیم که نسل اول سرفیس پرو پایه ای تک وضعیتی دارد و نسل دوم، 2 زاویه را در اختیار شما قرار میدهد و تنها در نسل سوم سرفیس پرو، یعنی سرفیس پرو 3، میتوان زاویه پایه نگهدارنده را به دلخواه تغییر داد.
وایو تپ 11 همچون سرفیس پرو به کیبوردی مخصوص مجهز شده است. این کیبورد در بسته اصلی محصول وجود دارد و همراه با آن به فروش میرسد. این کیبورد به کمک بلوتوث به تبلت متصل میشود. البته میتوان این کیبورد را به تبلت متصل کرد و از طریق یک درگاه کوچک که در جلوی بدنه تبلت تعبیه شده، نسبت به شارژ آن اقدام کرد.
نمایشگر
این تبلت به نمایشگری 11.6 اینچی با رزولوشن 1080 × 1920 پیکسل مجهز شده است. این رزولوشن تراکم پیکسلی 190ppi را برای تبلت مورد نظر ما به همراه دارد. سونی همچنین از تکنولوژی انحصاری خود، یعنی Triluminous، در صفحه نمایش این تبلت استفاده کرده. این تکنولوژی در واقع گونه ای از تکنولوژی IPS است و به نمایشگر رنگهای غنیتر و زاویه دید بهتری میدهد.
در مجموع باید گفت که کیفیت نمایشگر این تبلت بسیار رضایت بخش است. رنگها بسیار زنده هستند و از اشباع بیش از حد خبری نیست. زاویه دید هم خیره کننده است.
برای این تبلت یک قلم دیجیتالایزر (مدل VGP-STD2) در نظر گرفته شده است که به خوبی با نمایشگر لمسی وایو تپ 11 سازگاری دارد.
سخت افزار و نرم افزار
سونی وایو تپ 11 در مدل SVT11213CAW به پردازشگر پنتیوم اینتل (3560Y) با فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز مجهز شده است. این پردازشگر در کنار 2 گیگابایت رم DDR3 وظیفه اجرای سیستم عامل ویندوز و برنامه های متنوع آن را برعهده خواهد داشت. این تبلت از نسخه کامل سیستم عامل ویندوز 8 استفاده میکند. بنابراین شما هیچ گونه محدودیتی در استفاده از برنامه های ویندوزی نخواهید داشت. با این حال قدرت پردازشی این محصول، به خصوص در این مدل، آن قدرها زیاد نیست؛ یا بهتر است بگوییم به هیچ وجه نباید از این تبلت هیبریدی انتظار عملکردی مشابه لپتاپ های پر قدرت امروزی را داشته باشید. در سونی وایو تپ 11 اکثریت نرم افزارهای رایج ویندوزی بدون کوچکترین مشکلی اجرا خواهد شد.
باتری و دوربین
این تبلت به یک باتری لیتیوم یونی 2 سلولی (VGP-BPS39) مجهز شده است. این باتری میتواند در کاربری پی در پی و سنگین به طور میانگین حدود 4 ساعت تبلت شما را سر پا نگاه دارد. این میزان شارژدهی با ایده آل فاصله زیادی دارد. البته نباید یک نکته مثبت را در مورد باتری این دستگاه فراموش کرد. کاور (کیبورد) محصولات سری سرفیس پرو انرژی لازم برای کار خود را از باتری بخش تبلت تامین میکنند. در صورتی که کیبورد محصول سونی به یک باتری قابل شارژ مجهز است که با اتصال به تبلت شارژ میشود. در مجموع ما باتری وایو تپ 11 را از باتری نسل اول سرفیس پرو بهتر میدانیم. با این وجود، دو نسل جدیدتر سرفیس پرو (پرو 2 و پرو 3) در بحث شارژدهی عملکرد بهتری از محصول سونی دارند.
حال میرسیم به دوربینهای این دستگاه. در بخش جلویی، درست در بالای نمایشگر، شاهد یک وبکم HD هستیم. سونی از سنسور Exmor R در این دوربین استفاده کرده. دوربین اصلی هم 8 مگاپیکسلی است و از سنسور Exmor RS بهره میبرد. با در نظر گرفتن ماهیت هیبریدی این محصول، باید گفت که کیفیت هر دو دوربین در حد قابل قبول است و هر دو دوربین در شرایط عادی نیازهای شما را پاسخ خواهند داد.
جمع بندی
سونی وایو تپ 11 محصولی است دو کاربرده. هم میتوان از آن به عنوان صرفا تبلت استفاده کرد و هم میتوان به عنوان یک لپتاپ کوچک بر روی آن حساب باز کرد. شاید بتوان مایکروسافت را طلایهدار تولید این گونه محصولات دانست. مایکروسافت تا اینجا 3 نسل از تبلت های سرفیس پرو را به بازار عرضه کرده. سونی وایو تپ تقریبا در جایگاهی بین نسلهای اول و دوم سرفیس پرو ایستاده. با این حال از لحاظ عملکرد کلی به نسل اول محصول مایکروسافت نزدیکتر است.
محصول سونی طراحی زیبا و ظریفی دارد و از صفحه نمایشی با کیفیت بهره میبرد. وجود کیبورد اختصاصی و قلم مخصوص از دیگر موارد دوست داشتنی در مورد این دستگاه هستند. با این حال، قدرت پردازشی این تبلت به پای لپتاپ های پرقدرت امروزی نمیرسد. از سویی قابلیت جابجایی و وزن کم این دستگاه، نکته مثبتی است که آن را به محصولی جذاب تبدیل میکند. در نهایت تصمیم نهایی با شماست.
مزایا:
طراحی زیبا و باریک
وزن کم
نمایشگر با کیفیت
دوربین 8 مگاپیکسلی
برخورداری از فناوری NFC
همراهی کیبورد و قلم
وجود درگاه Micro HDMI
معایب:
قیمت بالا
شارژدهی متوسط باتری
عملکرد متوسط پردازشگر