یوگا برندیست که لنوو آن را بر روی محصولات تبدیلپذیر خود قرار میدهد. سال 2012 لپتاپهایی تحت این برند عرضه شدند که صفحهی نمایش آنها قابلیت چرخش 360 درجهای داشت و میتوانست در هر لحظه به یک تبلت تبدیل گردد. سپس لنوو این برند و طرز تفکر را به خط تولید تبلت های خود هم وارد کرد. ابتدا لنوو در اواسط پاییز 2013 دو عضو جدید از خانوادهی Yoga را با نامهای Yoga Tablet 8 و Yoga Tablet 10 معرفی نمود. این دو تبلت 8 و 10 اینچی بودند. نمایشگرهای هر دو مدل، 800 × 1280 پیکسل بود. حال لنوو با معرفی مدل جدیدتر با نام Yoga Tablet 10 HD Plus، یک قدم جلوتر رفته و مرزهای HD را در این تبلت درنوردیده. این تبلت به کمک پایهی فلزیای که در زیرش قرار دارد میتواند در حالت ایستاده قرار بگیرد و حتی به شکل یک قاب عکس نیز قابل استفاده است. در ادامه شما را به خواندن نقد و بررسی یوگا تبلت 10 اچدی پلاس دعوت میکنیم.
طراحی و ساخت
بر خلاف بیشتر تبلتها که همگی ظاهری یکسان دارند و مانند یک مستطیل، یک دست ساخته شدهاند، تبلت های یوگا ساختاری کاملا متفاوت و شیک دارند. بدنهی این تبلتها غیر یکنواخت است و هنگامی که آنها را به صورت افقی نگه دارید، ضخامتشان از بالا به پایین زیاد میشود. در نهایت در قسمت پایینی یک استوانه قرار دارد که ضخامتی در حدود 20 میلیمتر دارد و پایه نیز به همین بخش استوانهای متصل شده است. در ضمن، در این بخش استوانهای، باتری نیز تعبیه شده است.
مدل یوگا تبلت 10 اچدی پلاس 622 گرم وزن دارد و در مقایسه با تبلتهای 10 اینچی دیگر، کمی سنگین محسوب میشود. بدنهی دستگاه ترکیبی از فلز و پلاستیک است. قسمت استوانهای تماما از فلز ساخته شده و قاب پشت صفحهی نمایش، پلاستیکی و بافت دار است. کیفیت ساخت دستگاه بسیار خوب است و بدنه تحت فشار، به راحتی دچار خمش نمیشود.
اما به بخش استوانهای و پایهی دستگاه میپردازیم، یعنی جایی که تفاوت اصلی بین یوگا و سایر تبلتها وجود دارد. در پشت بخش استوانهای، یک لبهی فلزی نازک قرار دارد که با کمی تلاش از بدنه اصلی جدا شده و به عنوان یک پایه فلزی و مستحکم عمل میکند. به کمک این پایه میتوانید در سه حالت از یوگا استفاده کنید:
اولین حالت، Hold نام دارد که در حقیقت همان حالت تبلت است. وقتی پایه را کاملا ببندید و از یوگا به عنوان یک تبلت در حالت عمودی استفاده کنید، در حالت Hold قرار میگیرید. به دلیل وجود استوانهی سنگین که بیشتر وزن دستگاه را در سمت دست قرار میدهد، نگه داشتن دستگاه با یک دست، بسیار راحت و لذتبخش است و میتوان گفت که لنوو توانسته ظاهر ارگونومیکتری نسبت به تبلتهای دیگر طراحی کند.
هنگامی که پایه را به طور کامل باز کنید، میتوانید به دو صورت دیگر از یوگا استفاده کنید. حالت اول هنگامیست که تبلت را به صورت ایستاده و عمودی بر روی میز یا سطوح دیگر قرار داده و از آن به عنوان یک قاب عکس استفاده کنید. این حالت که Stand Mode نام دارد، برای تماشای ویدیو و عکس بسیار مناسب است.
حال اگر در همین حالی که پایه باز است، تبلت را خوابانده و به صورت افقی قرار دهید، پایهی دستگاه، قسمت بالای تبلت را کمی بلند میکند. در این حالت که Tilt Mode نام دارد، بسیار مناسب مواقعیست که قصد مرورگری اینترنت و یا تایپ کردن داشته باشید. البته مطرح کردن این قابلیتها و قرار دادن نام برای هر کدام از آنها، کمی جنبه تبلیغاتی دارد و ممکن در مصارف روزمرهی کاربران تغییر چندانی ایجاد نکند؛ با این حال، وجود این حالتهای مختلف، به خصوص حالت ایستاده، به احتمال زیاد برای بسیاری جذاب خواهد بود.
بر روی بخش فلزی و استوانهای شکل این تبلت، دو بلندگوی استریو تعبیه شده که هنگامی که دستگاه را در حالت ایستاده قرار میدهید، این بلندگوها روبروی شما قرار خواهند گرفت. کیفیت و بلندی صدای این بلندگوها برای دو بلندگوی کوچک بسیار خوب است. در ضمن میتوانید با فعال کردن بخش Dolby Digital Plus از تنظیمات دستگاه، پروفایلهای خاص جهت گوش کردن به موسیقی، تماشای ویدیو و یا اجرای بازی را انتخاب کرده و کیفیت صدا را بهبود بخشید.
صفحه نمایش و بلندگوها
در نقد و بررسی دو مدل اولیه تبلت های یوگا، یعنی یوگا تبلت 8 و یوگا تبلت 10، رزولوشن پایین نمایشگر را مورد نقد قرار داده بودیم. گویا لنوو هم به نقطه ضعف این تبلت ها اشراف داشته و در نهایت تصمیم گرفته با عرضه یک مدل قدرتمندتر به تمام انتقادها پاسخ دهد.
یوگا تبلت 10 اچدی پلاس به نمایشگری 10.1 اینچی با رزولوشن 1200 × 1920 مجهز شده. این نمایشگر تراکم پیکسلی 224ppi را به همراه دارد که کاملا مناسب به نظر میآید.
روشنایی و کنتراست این صفحات عالیست و به لطف بهرهگیری از تکنولوژی IPS، زوایای دید صفحه نمایش هم بسیار مطلوب است. حتی با وجود تماما براق بودن صفحه و قاب دور آن، به لطف روشنایی زیاد صفحه، میتوان به راحتی با تبلتهای یوگا در محیطهای خارجی و در زیر تابش نور آفتاب کار کرد. در مجموع ما عملکرد کلی صفحه نمایش این تبلت را خوب و رضایتبخش ارزیابی میکنیم.
سختافزار و اتصالات
همانطور که میدانید اکثریت تبلتهای خانواده یوگا از چیپ های رده متوسط ساخت کمپانی مدیاتک استفاده میکنند. اما لنوو در یوگا تبلت 10 اچدی پلاس از چیپست قدرتمندتری بهره برده. این تبلت به پردازشگر چهار هسته ای Cortex A7 با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتز مجهز شده است. این پردازشگر بر روی چیپست کوآلکام اسنپدراگون 400 قرار گرفته و در کنار پردازشگر گرافیکی Adreno 305 کلیه پردازشهای دستگاه را انجام میدهد. همچنین 2 گیگابایت رم برای این تبلت در نظر گرفته شده. لازم به ذکر است دو مدل قبلی تبلت های یوگا تنها 1 گیگابایت رم را در خود میدیدند. بنابراین لنوو یک دست اساسی بر روی سخت افزار این سری از محصولات کشیده.
عملکرد کلی دستگاه کاملا قابلقبول است و اجرای برنامهها به بهترین شکل ممکن صورت میپذیرد. البته مکثهای گاه و بیگاهی در کار با منوها و بخشهای مختلف سیستم عامل تبلت دیده میشود که میتوان آن را به سنگین بودن رابط کاربری به کار رفته نسبت داد.
این تبلت در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی عرضه شدهاند که خوشبختانه به لطف بهرهگیری این تبلتها از درگاه کارت حافظهی microSD، میتوان تا 64 گیگابایت دیگر به حافظهی داخلی آنها افزود.
همان طور که در بخش طراحی و ساخت گفتیم، باتری این تبلت در بخش استوانهای آن قرار دارد. به دلیل فضای زیاد این بخش استوانهای، لنوو توانسته باتری قدرتمندی را برای این تبلت در نظر بگیرد. این تبلت به یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 9000 میلی آمپر-ساعت مجهز شده است. در اکثریت تستهای صورت گرفته بر روی این تبلت، باتری دستگاه توانسته نزدیک به 15 ساعت دستگاه را در حالت پخش مداوم ویدیو سر پا نگاه دارد. البته توجه داشته باشید که در اکثریت این تستها، میزان روشنایی صفحه نمایش در وضعیت 50% قرار داده شده بود. در مجموع، ما میزان شارژدهی باتری این تبلت را بسیار خوب ارزیابی میکنیم.
با نگاهی به لبه های تبلت، خروجی صوتی 3.5 میلیمتری و کلیدهای کم و زیاد کردن صدا در سمت چپ و پورت microUSB و کلید پاور در سمت راست خواهیم دید. شیارهای سیمکارت و کارت حافظهی microSD نیز در پشت پایه فلزی قرار دارند و برای دسترسی به آنها نیاز دارید تا پایهی دستگاه را باز کنید.
برای اتصال بیسیم نیز لنوو تبلتهای خود را به وای-فای با استاندارد b/g/n و باند 2.4 گیگاهرتزی، بلوتوث نسل چهارم، GPS و شبکههای 2G و 3G مجهز کرده است و تنها NFC و شبکههای 4G غایب هستند.
نرمافزار و دوربین
در این تبلت از نسخه 4.3 سیستم عامل اندروید استفاده شده است. البته امکان ارتقا به نسخه 4.4 برای کاربران وجود دارد. سیستم عامل این تبلت به رابط کاربری انحصاری لنوو مزین شده است.
بارزترین تغییری که لنوو در رابط کاربری خود ایجاد کرده، حذف آیکون لیست برنامه از صفحات اصلی است که باعث شده تا همانند رابط کاربری iOS، تمامی برنامهها بر روی صفحات اصلی پخش شده باشند. لازم به ذکر است که این تبلت به طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی میکند.
هنگامی که منوی نوتیفیکیشن (notification) را از بالا به پایین میکشید، علاوه بر لیستی از میانبرها به تنظیمات اصلی دستگاه، گزینهای به نام Sound & Visual وجود دارد که طبق آن میتوان تبلت را برای سه حالت ممکن بهینهسازی نمود. برای مثال اگر این حالت را بر روی Stand قرار دهید، پروفایل صوتی دستگاه به حالت مخصوص تماشای فیلم تغییر کرده و تنظیمات رنگ صفحه نمایش نیز گرم میشوند تا بیشتر مناسب تماشای عکس و ویدیو شوند.
امکان جالب دیگر، نوار Smart Side Bar نام دارد که با کشیدن انگشت از سمت راست صفحه به چپ در حالت افقی و از سمت چپ به راست در حالت عمودی میتوان آن را مشاهده نمود که در آن تعدادی میانبر به برنامهها و تنظیمات تبلت قرار داده شدهاند. البته میتوان این نوار را از منوی تنظیمات دستگاه، بر روی حالت خودکار قرار داد و با این کار، هنگامی که تبلت را بین حالت افقی و عمودی میچرخانید، این نوار به صورت خودکار ظاهر میشود.
لنوو دو دوربین بر روی این تبلتها قرار داده است. دوربین اصلی در جای عجیبی تعبیه شده. لنوو برای این تبلت یک سنسور 8 مگاپیکسلی در نظر گرفته و آن را در پشت بخش استوانهای قرار داده. از این لحاظ شاهد نوعی پیشرفت در دوربین تبلت های یوگا هستیم. تا پیش از این، تبلت های یوگا دوربینهایی 5 مگاپیکسلی داشتند. در شرایط نوری مناسب، عکسهای بسیار خوبی با دوربین اصلی این تبلت میتوان گرفت. هنگامی که تبلت را در حالت افقی و Stand قرار دهید، دوربین دوم 1.6 مگاپیکسلی را در سمت چپ صفحهی نمایش مشاهده میکنید که برای انجام مکالمات تصویری بسیار مناسب است.
جمعبندی
حتی بدون در نظر گرفتن پایهی فلزی، تبلتهای یوگا محصولات بسیار خوب و دوستداشتنیای هستند. طراحی خاص این تبلتها و وجود بخش استوانهای در قسمت پایینی باعث شده تا در دست گرفتن دستگاه با یک دست به خصوص در حالت عمودی، راحتتر از تبلتهای دیگر باشد. رزولوشن صفحه نمایش این تبلت نسبت به مدلهای قبلی بالاتر رفته. شارژدهی باتری نیز بسیار خوب است و میتوان با یک بار شارژ تا ساعتها با خیال راحت با این تبلت کار کرد. حال به همه اینها یک پایهی فلزی نیز اضافه کنید که به کاربران یوگا این امکان را میدهد تا بتواند از تبلت خود در سه حالت استفاده کنند.
لپتاپهای یوگا جزو بهترین و جذابترین لپتاپهای تبدیلپذیر بودند و حال لنوو توانسته در تبلتها نیز همین روند را ادامه دهد. تبلتهای یوگا محصولاتی بسیار خوشساخت و دوستداشتنی هستند و مطمئنا از خریدشان پشیمان نخواهید شد.
مزایا:
طراحی خاص، منحصر به فرد و جذاب
بدنهی با کیفیت بالا
دارای پایه فلزی جهت تبدیل بین سه حالت
رزولوشن بالای نمایشگر
روشنایی و زاویه دید خوب صفحه نمایش
بلندگوهای با کیفیت
دارای درگاههای کارت حافظهی microSD و سیمکارت
شارژدهی بسیار خوب باتری
معایب:
مکث های گاه و بیگاه در رابط کاربری