0

مبحث 87 طرح صالحین: «حریم خصوصی»

 
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 3783
محل سکونت : ...

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

در تفسیر  آیه 11 سوره حجرات نوشته اند: یکی از اصحاب پیامبر شبی در مدینه به تجسس مشغول بود از دیوار بالا رفت و بی اجازه وارد منزل مردی شد و صاحب خانه را با عده ای در حال شرب خمر دید. پس از اینکه مرد را به جرم شرب خمر خواند، مرد گفت: عجله نکن! اگر من یک گناه کردم تو چهار خطا مرتکب شدی.

اول اینکه از راه دیوار وارد منزل من شدی که این خلاف گفته قرآن است چرا که در آیه 189 سوره بقره آمده: «و لا تأتو البیوت من ظهورها و لکن البرمن اتقی البیوت من ابوابها.»

دوم اینکه بدون اذن صاحبخانه داخل شدی که این خلاف آن چیزی است که در قرآن آمده، چرا که در آیه 27 سوره نور آمده: «و لا تدخلو بیوتا غیر بیوتکم حتی تستأنسوا.»
 
گناه سوم هم این است که هنگام وارد شدن سلام نکردی. در سوره نور آمده است: «و سلموا علی اهلها».
 
گناه چهارم هم این است که زندگی شخصی مرا مورد تفتیش قرار دادی که در آیه 11 سوره حجرات به این مورد تفتیش قرار دادید که در آیه 11 سوره حجرات به این مورد به وضوح اشاره شده است. پس از شنیدن این صحبت ها، این صحابی از او عذرخواهی کرد.
 

در واقع تجسس در پیرامون اشخاص درباره چیزهایی است که افراد پنهان می کنند و دوست ندارند که دیگران از آن آگاه شوند. رازهای پنهانی مردم، بیشتر نقاط ضعف و رفتارهای ناپسند آنهاست که آشکار شدن هر یک از آنها موجب کوچکی و پستی می شود و معمولا این نقاط ضعف، راز هر کس است که البته انسان از بیان رازش به دیگران نهی شده است، همچنان که امام صادق (ع) فرموده اند: «راز تو جزیی از خون توست پس نباید که در رگ های غیر تو جریان یابد.»

 

شنبه 25 بهمن 1393  10:16 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
omegaa
omegaa
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 1738
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

امروز با پیشرفت انواع تکنولوژیها، حریم خصوصی افراد از محل زندگی و محیط های شخصی فراتر رفته و حریم خصوصی اطلاعاتی را نیز شامل می شود. اطلاعات شخصی که افراد در کامپیوتر ها و دستگاه های الکترونیکی خود دارند معمولاً بیش از موارد دیگر به حوزه ی خصوصی زندگی شان مربوط می شود. با وجود انواع سآیت ها، نرم افزارها و حتی سیستم عامل های جاسوسی، حریم خصوصی افراد روز به روز بیش تر رنگ می بازد و متأسفانه کمتر کسی به این وضعیت حساسیت نشان می دهد.

 

در تعریفی ساده از حریم خصوصی دو ویژگی برای آن بیان شده است. اول این که در حریم خصوصی افراد حق دارند شخصاً برای خود تصمیم بگیرند و حریم خصوصی چیزی متعلق به شخصیت انسان است و دیگران در این مورد حقی ندارند. دوم این که در حریم خصوصی اصل بر آن است که کسی حق مداخله ندارد و دخالت دیگران در آن حریم نیازمند مجوز است. باید توجه داشت که در این تعریف اصل مهم «تأثیر و تأثر حریم عمومی و خصوصی بر یکدیگر» نادیده گرفته شده است. البته شاید نتوان نقطه ی مقابل حریم خصوصی را «حریم» عمومی دانست. زیرا حریم دلالت بر محدوده و مرز مشخصی دارد؛ و حریم بودن با عمومی بودن این مفهوم در تضاد است. پس بهتر است آن را «حوزه ی عمومی» بنامیم.

 

عوامل وابسته به حریم خصوصی

حریم خصوصی مفهومی نیست که بتوان تعریف مشخصی از آن ارائه کرد زیرا در مواجهه با فرهنگ، فعل و فضاهای متفاوت حد و مرزهای مختلفی به خود می گیرد.

 

دین: حریم خصوصی هر فرد در ادیان مختلف متفاوت است. مثلاً در اسلام، انسان از بسیاری از اعمال نهی شده است که این ممنوعیت حتی در حریم خصوصی فرد نیز جاری میباشد.

 

فضا: یک مجموعه ی آپارتمانی را تصور کنید که چندین خانواده در آن زندگی می کنند. مسلماً رفتاری که افراد در واحد خود دارند را نمی توانند در محیط مجتمع هم داشته باشند و همچنین برخوردهایی که در مجتمع دارند، در کوچه و خیابان پسندیده نیست. این حریم تا حدودی نسبی است.

 

فعل: نوع فعل انجام شده یکی از معیارهای خصوصی بودن حریم است. مثلاً در همان مجتمع مسکونی افراد می توانند در منزل خود هر نوع پوششی داشته باشند اما بلند صحبت کردن و پخش موسیقی با صدای بلند تعرض به حریم خصوصی دیگر همسایه ها است.

 

فرهنگ: از جنبه ی فرهنگی هم تعاریف حریم خصوصی گسترده می شود. حریم خصوصی فرهنگ شرق با غرب تفاوتی به اندازه ی فاصله ی شرق و غرب و چه بسا بیش تر دارد!

 

پوشش حریم خصوصی یا...؟

 

بسیاری از تصمیم های ما به امور شخصی مان مربوط می شود. مثل انتخاب رشته ی تحصیلی، شغل یا نوع پوشش. تا وقتی که این امور شخصی در محیط خلأ انجام شود و روی فرد و جامعه تأثیری نگذارد می توان آن را حریم خصوصی هم نامید اما اگر باعث تعرض به آزادی، اختیار و حق انتخاب بقیه افراد جامعه شود از تعریف حریم خصوصی بیرون خواهد رفت.

 

مثلاً تا وقتی که پوشش افراد در محیطی خالی از افراد جامعه باشد، این پوشش بخشی از حریم خصوصی فرد محسوب می شود اما با وارد شدن به حوزه ی عمومی مردم و در معرض دید عموم قرار گرفتن، معادلات تازه ای به وجود میاید.

 

تبدیل شدن محیط جامعه به نمایشگاهی برای عرضه ی انواع زیبایی، به طور ناخودآگاه بر ذائقه ی زیبایی شناسی مردان تأثیر می گذارد به طوری که اثرات منفی آن هنگام تصمیم گیری برای ازدواج و برخورد با خانواده آشکار می شود.

 

در واقع اگر خوب بنگریم خصوصی دانستن پوشش در جامعه، خود تهدیدی برای حریم خصوصی خانواده ها و روابط بین اعضای خانواده است؛ پوشش بدون حد و مرز، اعلام جنگی پنهانی بر علیه جامعه است که قربانی اصلی آن نهاد خانواده خواهد بود.

 

منابع:

 

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

 

مطهری، مرتضی، مسئله حجاب، انتشارات صدرا، چاپ شصت و چهارم، تیر 1384.

 

گاردنر، ویلیام، جنگ علیه خانواده، ترجمه: معصومه محمدی، دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، چاپ اول، بهار 1386.

 

کلاین، آلن آر، عریان کردن فمینیسم، ترجمه: طاهره توکلی، دفتر نشر معارف، چاپ اول، 1387.

 

برگرفته از مجله دیدار آشنا-خرداد 1388 - شماره 104

 

گوشی های ایرانی جی ال ایکس را با تخفیف بخرید

در صورت تمایل پیام بدید

شنبه 25 بهمن 1393  10:16 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
pebdeniofpersia
pebdeniofpersia
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 2564
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

در قرآن کريم يکي از گناهان بزرگ تجسس در امور ديگران به شمار مي رود..

البته لازم به ذکر است مراد از تجسس کشف عيوب ديگران است../

آيه 11 سوره حجرات يکي از اخلاقي ترين آيات قرآن در اين رابطه به شمار مي رود که در اين آيه خداوند انسان ها را از تجسس در امور يکديگر نهي کرده است. 

در تفسير اين آيه نوشته اند:

در زمان خليفه دوم گزارشي داده شد که فردي شب ها با عده يي ميگساري مي کند. خليفه فردي را مامور مي کند که از صحت و سقم ماجرا کسب اطلاع کند. مامور شب از ديوار خانه آن شخص بالا مي رود و بي اجازه وارد منزل او مي شود و صاحبخانه را با عده يي در حال شرب خمر مي بيند. پس از اينکه مرد را به جرم شرب خمر به محکمه احضار کردند، مرد گفت؛ شما که به عنوان مامور وارد خانه من شديد چهار خطا مرتکب شديد؛

اول اينکه از راه ديوار وارد منزل من شديد که اين خلاف گفته قرآن است چرا که در آيه 189 سوره بقره آمده است ولا تأتوالبيوت من ظهورها و لکن البر من اتقي أتواالبيوت من ابوابها.

دوم اينکه بدون اذن صاحبخانه داخل شديد که اين خلاف آن چيزي است که در قرآن آمده است چرا که در آيه 27 سوره نور آمده است ولا تدخلوا بيوتا غيربيوتکم حتي تستأنسوا.

گناه سوم نيز اين است که هنگام وارد شدن سلام نکرديد. در سوره نور آمده است و سلموا علي اهلها. 

گناه چهارم نيز اين است که زندگي شخصي مرا مورد تفتيش قرار داديد که در آيه 11 سوره حجرات به اين مورد به وضوح اشاره شده است. در تفسير اين داستان آمده است در نهايت خليفه از اين شهروند عذرخواهي مي کند.
شنبه 25 بهمن 1393  10:56 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
pebdeniofpersia
pebdeniofpersia
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 2564
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»


همچنين پيامبر اسلام به ابوذر فرمود؛ «افشاي اسرار ديگران خيانت است و از آن اجتناب کن

امام علي(ع) نيز در همين رابطه فرمودند؛ «تفتيش در امور ديگران از بدترين گناهان است، پس از آن اجتناب کن.»

همچنين علي (ع) در نامه معروف خود به مالک اشتر فرمود؛

«فإن في الناس عيوباً الوالي احق من سترها....» ترجمه فارسي اين متن يعني در مردم عيوبي است که حاکم در پوشاندن آن سزاوارتر است، به عبارت ديگر يعني تو به عنوان والي مردم به دنبال عيوب شان نباش

شنبه 25 بهمن 1393  11:07 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
pebdeniofpersia
pebdeniofpersia
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 2564
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

خداوند خطاب به مؤمنان می‌فرمايد: 
يَـََّأَيُّهَا الَّذِين‌َ ءَامَنُواْ اجْتَنِبُواْ كَثِيرًا مِّن‌َ الظَّن‌ِّ إِن‌َّ بَعْض‌َ الظَّن‌ِّ إِثْم‌ٌ وَ لاَ تَجَسَّسُوا...;(حجرات‌،12) 
ای كساني كه ايمان آورده‌ايد، از بسياری از گمان‌ها بپرهيزيد، زيرا بعضی از گمان‌ها گناه است‌، و هرگز دركار ديگران تجسّس نكنيد... 
حرمت تجسّس مربوط به زندگی شخصی و خصوصی افراد است‌. و در زندگی اجتماعی تا آن جا كه تأثيری در سرنوشت جامعه نداشته باشد نيز اين حكم صادق است‌.

بنابراين در امور شخصی و خصوصی افراد كه هيچ گونه ارتباطی به كيان جامعه ندارد و بيم توطئه بر ضد امنيت اجتماعی نمی‌رود، تجسّس جايز نيست‌; بر همين اساس است كه در اصل 25 قانون اساسی جمهوری اسلامی می‌خوانيم‌: (بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش كردن مكالمات تلفن‌، افشای مخابرات تلگرافی و تلكس‌، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آن‌ها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حكم قانون‌).
پس جلوی درب خانه اشخاص جزء حریم خصوصی افراد محسوب نمی شود.

ر.ك‌: تفسير نمونه‌، آيت اللّه مكارم شيرازی و ديگران‌، ج 22، ص 187ـ188.

شنبه 25 بهمن 1393  11:09 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
mohammadtorres
mohammadtorres
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 21972
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

با وجود تعاریف گوناگونی که در این زمینه، توسط افراد و مؤسسات گوناگون ارائه شده؛ اما هنوز تعریف واحدی به‌دست نیامده است. برای مثال کمیته‌ی انگلیسی کالکات، حریم خصوصی را حق افراد برای حمایت شدن در مقابل وارد شدن به امور زندگی افراد و خانواده‌های‌شان، با ابزار مستقیم فیزیکی یا به‌وسیله‌ی نشر اطلاعات می‌داند.
همچنین در سال 1990 یکی از قضات دادگاه عالی ایالات متحده‌ی امریکا، به نام لوئیس براندیس، این حق را این‌گونه تعریف کرد: «حق افراد برای تنها بودن».
نکته‌ای که در این‌گونه تعریف‌ها به چشم می‌خورد، آن است که افراد بشر دارای نوعی حق هستند و آن حق خلوت و داشتن روابط خصوصی است. پذیرش و شناخت حریم خصوصی به‌عنوان یک حق، ریشه در تاریخ دارد. در انجیل، قوانین یهود و سوگند بقراط، از این حق سخن به میان آمده است. در سال 1361 میلادی یک قاضی انگلیسی حکم دستگیری کسانی را صادر کرد که دزدانه به خانه‌ی افراد سرک می‌کشیدند.
در سال 1765 میلادی، لرد کامدن انگلیسی، قانونی را وضع کرد که بر اساس آن برای مصادره‌ی یادداشت و مکتوبات افراد داشتن مجوز الزامی شد.
در سال 1858 قانونی وضع شد که انتشار مسائل خصوصی را ممنوع کرد.
در سال 1889 در نروژ انتشار اطلاعات مربوط به افراد و امور خصوصی آن‌ها ممنوع اعلام شد.
در ادیان مختلف نیز می‌توان محترم شمردن حریم خصوصی افراد را یافت.
دین اسلام از 1400 سال پیش برای شأن و منزلت انسانی ارزش قائل شده است و حریم خصوصی را به رسمیت شناخته است. این در حالی است که مدعیان حقوق بشر هنوز در اصل این حق به توافق نرسیده‌اند. اهمیت حریم خصوصی افراد در اسلام، چندان مهم است که می‌توان آیاتی از قرآن را با این مضمون یافت. برای مثال در آیات 27 و 28 سوره‌ی نور می‌خوانیم:
«ای اهل ایمان! هرگز به خانه‌هایی غیر از خانه‌ی خودتان وارد نشوید؛ مگر این‌که با ایشان انس بگیرید و بر اهل آن سلام کنید. این برای شما بهتر است. باشد که متذکر شوید.
اگر در خانه‌ای کسی نبود وارد نشوید تا این‌که به شما اجازه‌ی ورود داده شود و اگر به شما گفته شد بازگردید، برگردید که این برای شما پاکیزه‌تر است و خدا به آنچه انجام می‌دهید آگاه است».
همچنین در آیه‌ی 12 سوره‌ی حجرات آمده است:
«ای کسانی که ایمان آورده‌اید! از ظن و گمان در مورد یکدیگر بپرهیزید که بعضی از ظن‌ها گناه است و در کار یکدیگر تجسس و کنجکاوی نکنید».
در دو آیه‌ی اول، به وضوح برای حریم انسان احترام قائل شده است، که روشن‌ترین مصداق آن حریم، خانه‌ی افراد می‌باشد که کسی حق ورود به آن و کشف اسرار را بدون اجازه‌ی صاحب‌خانه ندارد.
در آیه‌ی آخر نیز کنجکاوی و تجسس در امور دیگران ممنوع شده است که می‌توان وارد شدن به حریم خصوصی افراد را از بارزترین مصادیق این تجسس دانست.

مدیر تالارهای ورزش

یک شنبه 26 بهمن 1393  8:01 AM
تشکرات از این پست
mahderonaldo shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
mahderonaldo
mahderonaldo
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 1610
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

حریم خصوصی از منظر اسناد بین‌الملل و قانون
اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر، مصوب 1948، در ماده‌ی 21 اعلام می‌کند: «حریم خصوصی، خانواده، مکاتبات، آبرو و حیثیت افراد نباید مورد تعرض و مزاحمت واقع شود».
همچنین علاوه بر کنوانسیون‌ها و اعلامیه‌های بین‌المللی، اسناد منطقه‌ای نیز حیثیت و اسرار زندگی خصوصی انسان را مورد حمایت قرار می‌دهند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به اعلامیه‌ی حقوق بشر اسلامی 1990 قاهره اشاره کرد که در آن با تأکید بر خلیفة‌الله بودن انسان، ملاک برتری را تنها تقوا می‌داند و بر حمایت از زندگی شخص، و حریم خصوصی انسان تأکید می‌کند.
از دیگر کنوانسیون‌ها می‌توان به کنوانسیون حقوق بشر اروپایی، بیانیه‌ی 1968 تهران، کنوانسیون شورای اروپا راجع به آزادی‌های اساسی، مصوب1950 و کنوانسیون شورای اروپا راجع به حق حریم خصوصی در 1995 اشاره کرد.
باید دانست که روابط شخصی بین افراد، حریم خصوصی آن‌ها محسوب می‌شود و این حریم محترم است و کسی که آن را هتک کند، مجرم شناخته می‌شود.
حریم خصوصی افراد در دولت جمهوری اسلامی ایران مصون است و هیچ‌کس حق ورود به آن را ندارد؛ مگر در دو مورد: تزاحم حریم خصوصی با حقوق دیگران و یا تزاحم حریم خصوصی با مصالح عمومی. بدیهی است که جواز این مداخلات با تشخیص مراجع ذی‌صلاح قضایی و احراز عنوان، مقدور می‌باشد. در این زمینه در اصل 22 قانون اساسی مقرر می‌دارد: «حیثیت، جان، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است؛ مگر در مواردی که قانون تجویز کند».
در این‌جا هر چند به صراحت در مورد حریم خصوصی افراد سخنی به میان نیامده است، اما اطلاق حقوق، ظاهرا این حق را هم در بر می‌گیرد.
اصل 25 قانون اساسی نیز هر گونه تجسس را ممنوع دانسته است که در نقض حریم خصوصی افراد، در بسیاری از موارد مفهوم تجسس احراز می‌شود.
در قانون مجازات اسلامی، بند الف ماده ی 640 آمده است: «هر کس نوشته، طرح، نقاشی، تصویر، فیلم و... و به‌طور کلی هر چیز که عفت و اخلاق عمومی را جریحه‌دار کند، برای تجارت یا توزیع به نمایش عمومی بگذارد، به مجازات حبس از سه ماه تا یک سال و جزای نقدی از یک میلیون و پانصدهزار ریال تا شش میلیون ریال و تا 74 ضربه شلاق، یا به یک یا دو مجازات مذکور محکوم خواهد شد».
و اگر اشخاص برای تهدید خانواده و برهم زدن امنیت اجتماعی دست به چنین اقداماتی بزنند، مجازات‌های سنگین‌تری در انتظار آنان است؛ تا آن‌جا که ممکن است به عنوان مفسدفی‌الارض به اعدام محکوم شوند.

یک شنبه 26 بهمن 1393  8:03 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
asdf1234
asdf1234
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 116
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

با اهدای سلام

1-درامان بودن شرعی وقانونی ازتعرض دیگران

2-بسیارمهم و واجب است.

3-بایدتذکرات شرعی وقانونی رابه آنها یادآوری وسپسبه شدت وقانونمند باآنها برخورد کرد

4- از نظر اسلام افراد می‌توانند با زبان و رفتار خود الگوی انسانهای دیگر باشند. بهترین الگو همان افعال انسان است. قرآن می فرماید: «انّ لکم فی رسول الله اُسوه حسنه» پیامبر خدا(ص) در افعال، کردار، رفتار، گفتار، اندیشه سرمشق و اسوه‌ای برای جامعه و موجب مصلحت بشریت است. از دیدگاه اسلام انسانها در حریم خصوصی خود آزادند، به شرطی که موارد انحرافی درآن تبدیل به رفتار نشود و در جامعه نیز اشاعه نیابد.

یکی از مهمترین نعمت‌هایی که خدا به انسان اعطا نموده، قوه تعقل و تفکر است و اسلام همواره مردم را به خردورزی و اندیشیدن تشویق می‌کند. با توجه به منزلت تعقل و تدبر و توان انسان در انتخاب و تشخیص، آیا درست است همواره افکار و رفتار افراد کنترل شود تا دیگران به خطا نیفتند5-ازخودمان بایدشروع کنیم.                                      

و من الله التوفیق

یک شنبه 26 بهمن 1393  11:00 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

برخی مردم به جنبه منفی زندگی افراد سرشناس توجه می کنند

دکتر حریرچی، با بیان اینکه سندی مبنی بر اینکه مردم از افراد سرشناس جامعه الگو برداری می‌کنند وجود ندارد، گفت: اما به نظر می آید که این موضوع وجود دارد، یعنی مردم تحت تاثیر افرادی که در جامعه محبوبیت دارند قرار می‌گیرند، اما مساله‌ای که در جامعه ما وجود دارد این است که برخی مردم تحت تاثیر مسائل منفی این افراد قرار می‌گیرند.

این آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: برای مثال اگر افراد سرشناس و شناخته شده در جامعه نقش نیکوکارانه دارند، فعالیت های انسان دوستانه انجام می دهند، مردم به آن ها کمتر توجه می کنند اما کاملا به مسائل شخصی این افراد که بعضا منفی هم است توجه کرده و از آن الگو برداری می‌کنند.مثلا برای خود این طور توجیه می کنند که "فلانی که زندگی اش را با عشق و علاقه آغاز کرد، سرانجام طلاق گرفت چه برسد به ما!"

وی با تاکید بر اینکه برخی به دنبال این هستند که قبح بعضی از مسائل را از بین ببرند، توضیح داد: برای مثال یکی از این موارد داشتن روابط آزاد است. عکس هایی از روابط خصوصی برخی از هنرمندان که در قالب ازدواج نیست، جدایی از همسر، داشتن زندگی اشرافی و...  نه از طریق رسانه های رسمی کشور، بلکه از طرق دیگر منتشر می شود، که ما با اشتراک گذاشتن آن ها و الگو برداری از آن ها می خواهیم قبح این قضایا را از بین ببریم. من فکر می کنم باید در این زمینه کار فرهنگی بیشتری صورت بگیرد.

به فرزندان خود یاد دهیم حریم خصوصی افراد را محترم بشناسیم

این جامعه شناس در پاسخ به این سوال که چگونه می توان در این زمینه فرهنگ سازی کرد، پاسخ داد: باید یاد بگیریم و به فرزندان خود یاد دهیم که حریم خصوصی افراد را محترم بشناسیم.میزان وارد شدن ما به حریم خصوصی و دخالت کردن در زندگی یکدیگر بسیار بالا است و هیچ ابایی از این قضیه هم نداریم.

دکترحریر چی درمورد چگونگی فرهنگ سازی رعایت حریم شخصی، گفت: این یک بحث تربیتی است که افراد باید از کودکی آن را یاد بگیرند. یعنی از وقتی که فرد در کودکی به سر می برد، والدین با رفتاری که از خود بروز می دهند می توانند احترام به حریم شخصی را به کودک خود بیاموزند.

وی ادامه داد: اگر کودک اجازه نداشته باشد که برای مدتی در اتاقش تنها باشد، دائما کنترل شود، اجازه نداشته باشد لباس مورد علاقع خود را بپوشد و... ناخودآگاه یاد می گیرد که نباید به حریم شخصی دیگران احترام گذاشت.

دکتر حریرچی درمورد تبعات رعایت نکردن حریم خصوصی افراد توضیح داد: اگر یاد نگیریم حریم خصوصی یکدیگر را رعایت کنیم،هم برای افراد سرشناس مشکل ایجاد خواهیم کرد و هم الگو برداری های منفی به وجود خواهد آمد.این امر را باید از کودکی به افراد یاد داد که نباید به حریم شخصی افراد مگر با اجازه خودش وارد شویم.خیلی از مسائل را نمی توان در بزرگسالی و مدرسه و دانشگاه به افراد آموزش داد.

هنرمندان به مردم بفهمانند اینکه هنرمند خوبی هستند، دلیل بر این نمی شود که در زندگی شخصی هم موفق باشند

مردم درمورد زندگی شخصی هیچ کدام از سیاست مداران اطلاعاتی ندارند

وی در ادامه درمورد نقش هنرمندان دراین مورد اظهار کرد:این فرصت باید برای هنرمندان فراهم شود که به مردم بفهمانند اینکه هنرمند خوبی هستند، دلیل بر این نمی شود که در زندگی شخصی هم موفق باشند. از طرف دیگر اگر میزان صمیمیت بین مردم و هنرمندان بیشتر شود و خود هنرمندان یک سری اطلاعاتی که ممکن است برای مردم جالب باشد را در اختیار آن ها قرار دهند و در آن ذکر کنند که ما هم مانند انسان های دیگر بوده و ممکن است در زندگی شخصی خود اشتباه کنیم.

این آسیب شناس با تاکید بر اینکه جامعه از این نظر یک جامعه بسته است، افزود: من فکر میکنم حالا که مردم از جنبه های منفی افراد سرشناس جامعه الگو برداری میکنند، میزان صمیمیت بیشتر شده تا این جنبه توسط خود افراد سرشناس برای مردم روشن شود.برای مثال مردم درمورد زندگی شخصی هیچ کدام از سیاست مداران اطلاعاتی ندارند به همین دلیل است که مردم ناخودآگاه در این مورد کنجکاو شده و برای ارضای کنجکاوی خود به دنبال کشف رمز و رازهای زندگی این افراد می روند و آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند.در صورتی که افراد سرشناس توسط رسانه ها می توانند از جلوی این اتفاقات جلوگیری کنند.در حال حاضر مردم گمان می کنند افراد سرشناس جدا از بقیه افراد هستند و دنبال این هستند که در زندگی آن ها نفوذ پیدا کنند.

همه افراد نیار به الگو دارند

دکتر حریرچی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا جامعه ما نیاز به الگو دارد و چه نوع شخصیت هایی می توانند الگوی جامعه ما باشند، گفت: همه آدم ها به الگو نیاز دارند.آنچه که در کتاب ها و در قالب پند و اندرز نوشته شده است، اکثرا تکرار است، در صورتی که نسل سوم نیاز دارد که افرادی که ملموس هستند را الگوی خود قرار دهد.من فکر می کنم بهترین افرادی که می تواند الگوی یک جوان باشد، خانواده و والدین او هستند.زیرا به صورت مستقیم با جوانان در تماس هستند.

وی ادامه داد:بعد از خانواده افرادی که به نوعی در جامعه سرشناس هستند می توانند الگو باشند البته به شرطی که چارچوب های اخلاقی رعایت شود. در واقع رفتارهای پسندیده ای از سوی سرشناسان که می توان سرمشق و قابل قبول باشد می تواند الگو باشد. برای مثال مرحوم پاشایی حتی در زمانی که حال خوبی نداشت و در اوج ناراحتی روی صحنه حاضر می شد و سعی می کرد ناراحتی خود را به مردم بروز ندهد.این امر نشان داد که انسان معتقدی است و باورهای زیبایی دارد.

این آسیب شناس با تاکید بر اینکه همه افراد نیاز به الگو دارند، افزود:البته برخی درمورد این مساله انتقاد می کنند که چرا مردم زندگی نویسندگان، دانشگاهیان و... را الگوی خود قرار نمی دهند و فقط هنرمندان را الگوی خود قرار می دهند، سوال این است که چگونه می توان توقع داشت، مردم زندگی فردی که معروفیت دارد اما محبوبیت ندارد را الگو قرار دهند؟مسلم است که محبوبیت یک ورزشکار بیشتر از دانشمندان است.

وی تاکید کرد: بنابراین الگو داشتن برای افراد و مخصوصا جوانان منعی ندارد. الگو داشتن یعنی جنبه هایی از رفتار الگو قرار می گیرد که برای اینکه این جنبه ها مثبت باشند، این جنبه های مثبت هم باید به نمایش گذاشته شوند

یک شنبه 26 بهمن 1393  2:07 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

با عرض سلام و احترام خدمت دوستان گرامی و تشکر فراوان بابت همراهی و نظرات بسیار خوبتون؛

قصد دارم یکی از کتب موجود در فروشگاه راسخون رو بهتون معرفی کنم. این کتاب با عنوان "حریم خصوصی" کتابی مفید و کم حجم(شامل 60 صفحه) است که تهیه و مطالعه آن، خالی از لطف نیست.

کتاب حریم خصوصی

نویسنده:  بهرامی غلامرضا
فصل چاپ: بهار
نوبت چاپ:  اول
سال چاپ :   1388   
قطع:  رقعی
تیراژ:   5000 نسخه
تعداد صفحات:  60 صفحه
زبان کتاب:  فارسی

لینک

 

نوشتار حاضر در چهار فصل تدوین شده است. فصل نخست با بهره‌مندی از قرآن و احادیث اهل بیت علیهم السلام به بیان و اهمیت موضوع کتاب یعنی حریم خصوصی در فرهنگ دینی پرداخته است. در فصل دوم مواردی بیان شده که در روایات به عنوان ماصدیق حریم خصوصی آمده است. در فصل سوم نمونه‌هایی از احکام فقهی در رابطه با موضوع آمده است و در فصل پایانی موارد استثنا بیان شده است.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 26 بهمن 1393  4:06 PM
تشکرات از این پست
ria1365 zare58 liasam ehsan007060 shirdel2 nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

 

 

در صفحه 24 کتاب "حریم خصوصی" که در پست قبل معرفی شد، آمده است:

 

 

 

 

نامه و پیامهای الکترونیک(Email)، رابطه خصوصی بین افراد است و دیگران حق دسترسی و اطلاع از محتوای آن را ندارند.

پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلّم): «مَن نَظَرَ فی کِتابِ اَخیهِ بِغَیرِ إِذنِه فَکَأَنَّما یَنظُرُ فی النّارِ» هر کس در نامه برادر خود بدون اجازه بنگرد، مانند آن است که در آتش نگریسته است. (مستدرک الوسایل، ج 9، ص 159)

مبادا تو بی رخصتِ دیگری           به مکتوب یا نامه اش بنگری

ازیرا بود چون نظر سوی نار         که از آن رسد بر تو هر دم شرار

 

در طول هفته، گوشه هایی از این کتاب ارزشمند، برای شما دوستان عزیز، ارسال خواهد شد.

موفق و مؤید باشید.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 26 بهمن 1393  4:13 PM
تشکرات از این پست
ria1365 zare58 liasam ehsan007060 shirdel2 nargesza
zare58
zare58
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1393 
تعداد پست ها : 2180
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»


1. تعریف شما از حریم خصوصی چیسحریم خصوصی  یکسری رفتار هایی که مربوط به خودم میشه 

2. اهمیت حریم خصوصی در زندگی فردی و اجتماعی چقدر استخیلی زیاد افراد نیازمند  هستند محیطی امن برای خودشون داشته باشند

3. با افرادی که حریم خصوصی را رعایت نمیکنند، چگونه برخورد کنیم؟خیلی محکم وقاطع تا متوجه اشتباه کارش یا زشتی عملش بشه البته گاهی خود افراد نا خواسته یا خواسته حریم خصوصی خودشون رو به حراج عمومی میذارن

4. نگاه دین مبین اسلام به موضوع حریم خصوصی چیست؟اسلام دین کاملییه در این موارد (عدم تجسس و رفتارهای متعارف در جامعه )آیاتی  صریح وروشن داریم

5. نقش خودمان در حفظ حریم خصوصی خود و دیگران چقدر می باشدقطعا تا خودمون تجسس و دست درازی به حریم دیگران نکنیم و همچچنین این عمل زشت  نشماریم و به خودمون ودیگران احترام نذاریم نباید منتظر احترام باشیم


 

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست . . .
(حضرت علی علیه‌السلام)

 

یک شنبه 26 بهمن 1393  9:31 PM
تشکرات از این پست
liasam omiddeymi1368 ehsan007060 shirdel2 nargesza
zare58
zare58
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1393 
تعداد پست ها : 2180
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

 

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست . . .
(حضرت علی علیه‌السلام)

 

یک شنبه 26 بهمن 1393  9:33 PM
تشکرات از این پست
liasam omiddeymi1368 ehsan007060 shirdel2 nargesza
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

سلام و تشکر از همه دوستانی که توی بحث مشارکت می کنند و تشکر بسیار ویژه از عزیزانی که مطالب  دست نویس و کاربردی ارسال کردند!

همچنان منتظر مطالب شما هستیم!



 

یک شنبه 26 بهمن 1393  11:59 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 liasam shirdel2 nargesza
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»


نقل قول ehsan007060

نقل قول liasam

 
فیس بوک و مای اسپیس به عنوان پیشتازان این عرصه، بیشترین تلاش خود را برای به خطر نیفتادن حریم خصوصی کاربران خود کرده اند اما به نظر می رسد بخشی از نقض حریم خصوصی به ذات فعالیت های اجتماعی مربوط است که سایت های اینترنتی از پس تغییر آن برنمی آیند. اینکه تا چه اندازه این سایت ها در تامین امنیت حریم خصوصی افراد موفق باشند و اساسا این کار شدنی است یا نه موضوع کار محققان علوم اجتماعی در سراسر دنیاست.
 
 
سلام دوست عزیز
واقعا مطمئنید به این جمله بالا!؟
نظر بقیه دوستان چیه؟

 



 

دوشنبه 27 بهمن 1393  12:15 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 shayesteh2000 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها