0

مبحث 87 طرح صالحین: «حریم خصوصی»

 
hamed0001
hamed0001
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 80
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

با سلام

ضمن تشکر از انتخاب موضوع هایی به روز، حریم خصوصی را می توان این طور تعریف نمود: هر نوع مبحثی که فرد در یک جامعه آن را به عنوان یک مسئله محرمانه بین خود و وابستگان درجه یک می پندارد و علاقه ای جهت بروز آن در جامعه نداشته باشد. این مسائل بر اساس سلیقه افراد می تواند حوزه محدود یا وسیعی داشته باشد. به نظر می رسد حریم خصوصی افرادی که درون گرا هستند بیشتر بوده و حجب و حیا کسانی مه متدین تر هستند نیز حریم خصوصی زیادی دارند.

شنبه 25 بهمن 1393  2:30 PM
تشکرات از این پست
liasam shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 zare58 ehsan007060 nargesza
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

حق حریم خصوصی انسانها از دیدگاه اسلام چگونه است؟ از دیدگاه اسلام انسانها در حوزه خصوصی خود تا چه اندازه آزادند و آیا کسی حق دخالت در حریم خصوصی دیگران را ندارد؟
 
خانه، ماشین، وسایل، حریم افراد جزء حریم خصوصی انسان محسوب می‌شود و هر چیزی را که متعلق به شخص است و به او انتساب دارد، حریم خصوصی می دانیم و تا زمانی که انسان مسائل مربوط به خود را در معرض عموم نگذاشته باشد، در حریم خصوصی خود کاملا آزاد است. مگر در مواردی مثل کفریات و افکار انحرافی که بر خلاف شرع و دین باشد اسلام آن را نمی پذیرد که منتشر شود.
 
از نظر اسلام افراد می‌توانند با زبان و رفتار خود الگوی انسانهای دیگر باشند. بهترین الگو همان افعال انسان است. قرآن می فرماید: «انّ لکم فی رسول الله اُسوه حسنه» پیامبر خدا(ص) در افعال، کردار، رفتار، گفتار، اندیشه سرمشق و اسوه‌ای برای جامعه و موجب مصلحت بشریت است. از دیدگاه اسلام انسانها در حریم خصوصی خود آزادند، به شرطی که موارد انحرافی درآن تبدیل به رفتار نشود و در جامعه نیز اشاعه نیابد.
 
یکی از مهمترین نعمت‌هایی که خدا به انسان اعطا نموده، قوه تعقل و تفکر است و اسلام همواره مردم را به خردورزی و اندیشیدن تشویق می‌کند. با توجه به منزلت تعقل و تدبر و توان انسان در انتخاب و تشخیص، آیا درست است همواره افکار و رفتار افراد کنترل شود تا دیگران به خطا نیفتند؟
 
همة جامعه نخبگان نیستند و این فرمایش شما در صورتی است که همه در جامعه نخبه باشند. این نخبگان جامعه هستند که هر حرف و تفکری را نمی‌پذیرند و با اندیشه و تفکر حرکت می‌کنند؛ اما عده ای وجود دارند که با اندیشه حرکت نمی‌کنند، بلکه با هیجان و احساس تصمیم می‌گیرند، ما از انحراف آنها وحشت داریم. حضرت علی(ع) می‌فرماید: «به هر کسی اگر چیزی گفته شد و در مقابل نگفت چرا؟ این فرد از فطرت انسانیت خارج شده است»؛ چون فطرت انسانی این است که وقتی به آن چیزی گفته می‌شود، چرا می‌گوید و اگر بدون آن، فکری را پذیرفت، یعنی فطرت و فطرت انسان هیچ چیزی را بدون چرا و علت نمی‌پذیرد؛ اما در جامعه افرادی هستند که متاسفانه با هر سر و صدایی تصمیم می گیرند و اینکه خداوند می فرماید «اکثرهم لایعقلون»، به معنی این نیست که بیشتر انسانها دیوانه هستند، بلکه مقصود این است که اکثر مردم بدون فکر تصمیم می‌گیرند و آن اقلیت است که برای همیشه وقتی چیزی گفته شود، دنبال چرایی هستند و اندیشه می‌کند تا قانع شوند.
 
گرایش به اسلام، راه تربیت نخبه‌پروری انسانها است. اسلام می‌فرماید: «علم یاد بگیرید». زمانی که جامعه‌ای بی‌سواد باشد، نخبه‌پروری در آن جامعه وجود ندارد. کسانی که سواد ندارند، قهراً تعقل و اندیشه بسیار ضعیفی دارند و با فضاهای زرق و برق سریع گمراه می‌شوند؛ اما کسانی که علم و دانش دارند، تجزیه و تحلیل می کنند، این افراد همیشه در اقلیت هستند.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

شنبه 25 بهمن 1393  2:41 PM
تشکرات از این پست
liasam shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 zare58 ehsan007060 nargesza
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

برای نفوذ دیگران به حریم خصوصی ما دو دلیل وجود دارد. یکی اینکه ممکن است طرف مقابل فامیل نزدیک یا دوستی صمیمی باشد و یا همسرمان. دوم اینکه ممکن است طرف مقابل قصد تجاوز داشته باشد. وقتی غریبه ای وارد حریم شخصی یا اجتماعی مان شد، تحمل می کنیم اما اگر به حریم خصوصی ما پا بگذارد، بدن واکنش نشان می دهد، تپش قلب بالا می رود، میزان آدرنالین خون افزایش می یابد و خون بیشتری به مغز و ماهیچه ها فرستاده می شود. به عبارتی شخص برای جنگ یا گریز آماده می شود. اگر دست تان را روی شانه شخصی که تازه با او آشنا شده اید، بگذارید، این فرد نسبت به شما احساس بدی پیدا می کند، حتی اگر شما را نرنجاند، لبخند بزند و کاری بکند که انگار از این کار خوشش آمده است...
 
 اگر بخواهید حضور شما برای دیگران احساس خوبی به همراه داشته باشد، به این قاعده طلایی توجه کنید: فاصله ها را رعایت کنید. هر چه ارتباط ما با دیگران صمیمی تر باشد، به همان نسبت اجازه داریم به حریم شان وارد شویم. یک همکار جدید ممکن است، احساس کند همکاران دیگر با او سرد برخورد می کنند اما آنها فقط حریم اجتماعی را رعایت می کنند تا او را بهتر بشناسند. با افزایش اعتماد فاصله نیز کم می شود و سرانجام او به حریم شخصی افراد وارد می شود و حتی گاهی اجازه ورود به حریم خصوصی شان را نیز به دست می آورد.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

شنبه 25 بهمن 1393  2:43 PM
تشکرات از این پست
liasam shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 zare58 ehsan007060 nargesza
ali_kamali
ali_kamali
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 2116
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

از اسمش پیداست

حریم خصوصی یعنی حریم شخصی 

لحظه لحظه زندگی را سپری میکنیم تا به خوشبختی برسیم ٬

غافل ازاینکه خوشبختی در همان لحظه ای بود که سپری شد.

 

شنبه 25 بهمن 1393  2:49 PM
تشکرات از این پست
liasam shayesteh2000 omiddeymi1368 ria1365 zare58 ehsan007060 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

1. تعریف شما از حریم خصوصی چیست؟

 

حریم خصوصی یعنی حیثیت وآبروی فرد...اون حد وحدودی که هر فرد برای زندگی واطلاعات شخصی وخصوصی وفعالیت های شخصی اش ورازهای زندگی اش و مکانی که درآن زندگی میکند دارد و به کسی اجازه نمیدهد دخالتی در آن بکند..واین جز حقوق واجب فرد میباشد..حتی دولت نسبت به حریم خصوصی افراد قوانینی وضع کرده..

حتی تلفن همراه کامپیوتر ولپ تاب فرد  نیز جز حریم خصوصی اش هستند

 

 

2. اهمیت حریم خصوصی در زندگی فردی و اجتماعی چقدر است؟

 

اگر  حریم خصوصی در زندگی رعایت بشه خانواده ها کمتربه مشکل میخورند ...چون دخالت کم میشه..حتی دردوستی ها و روابط فامیلی...داشتن حریم خصوصی موجب پیشرفت در زندگی و مقابله با مشکلات میگرددو باعث میشود فرد اعتمادبه نفس بالاتری پیدا کند.. وقتی شخص نسبت به حریم خصوصی شخصی  خودش احترام قائل شود نسبت به دیگران نیز همینطور است..ودر صورت شکسته شدن این حد باعث مشکلات زیادی مثل از هم پاشیده شدن زندگی ها و به وجود آمدن مشکلات عصبی و عدم اعتماد افراد به یکدیگر و ... میشود

 

 

3. با افرادی که حریم خصوصی را رعایت نمیکنند، چگونه برخورد کنیم؟

 

هیچوقت نباید به هیچکس اجازه چنین کاری داد...با خشک برخورد کردن با طرف..دور بودن از چنین افرادی وصحبت نکردن و جواب ندادن بستگی به این داره که چه کسی باشه ... گاهی باید محترمانه برخورد کرد...گاهی حتی از راه قانون باید به مقابله باچنین افرادی پرداخت..

 

 

5. نقش خودمان در حفظ حریم خصوصی خود و دیگران چقدر می باشد؟

 

اعتماد نکردن به دیگران و جامعه های محازی میتواند یکی از مهمترین راههای محافظت باشد..

**بسم الله القاصم الجبارین**

شنبه 25 بهمن 1393  3:24 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 zare58 ehsan007060 nargesza
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

بنام خدا

حریم خصوصی شخصی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:
در قانون اساسی ایران که ملهم از قرآن مجید و دستورات اسلام است ، اگر به چه کلیه « حریم خصوصی » به طور صریح اشاره نشده ، اما در تحلیل گقتمان چند از مهم قانون اساسی ، به وضوح میتوان توجه خاص اما ناکافی سیاست گذاران و واضعان را نسبت به مفهوم حریم خصوصی مشاهده کرد . در سه اصل قانون اساسی می توان رد پای توجه به حریم خصوصی را به آسانی تشخیص داد .
اصل 22 قانون اساسی میگوید : «حیثیت ، جان ، مال ، حقوق ، مسکن و شغل افراد از تعرض مصون است ، مگر در مواردی که قانون تجویز میکند
در مورد این اصل چند نکته لازم است :
1-
در این اصل ، شغل افراد از تعرض مصون دانسته شده است ، در هیچ یک از کشورهایی که قوانین اساسی آنها مورد بررسی قرار گرفت به مسئله شغل افراد اشاره نشده است اگر شغل را با کار مترادف فرض کنیم بساری از تعدیل های نیروی انسانی که در کارخانه ها و اداره ها صورت می گیرد تعرض به حریم خصوصی آنها است .
2-
کلیه «حقوق»در این اصل،جای تعریف وتفسیر دارد.حق حریم خصوصی را هم می‌‌توان یکی از حقوق افراد در نظر گرفت.
3-
در این ماده، حیثیت و جان افراد از تعرض مصون شده و به جسم افراد و در واقع به حریم جسمانی توجه نشده است مگر آن که جان را به مفهوم وسیع آن به معنی جسم وفیزیک بدن در نظر بگیریم و در اصل بیست و سوم می‌بینیم:« بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، انشای مخابرات تلگراف و تلفکس، سانسور و عدم مخابره و نرساندن آن‌ها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.
1-
در این اصل،آزادی ارتباطات صریحا مورد توجه قرار گرفته است
2- به وسایل ارتباطی جدید مثل ایمیل وارتباطات اینترنتی اشاره نشده است
3- ممنوع بودن هرگونه تجسس حاکی از توجه قانون گذاران به حریم خصوصی افراد است
در چندین اصل دیگر،مانند اصول دوازدهم،سیزدهم،چهاردهم وبیستم نیز حریم خصوصی تلویحا مورد توجه قرار گرفته است .
مثلا اصل دوازدهم با احترام کامل بر مذاهب غیر شیعی صراحتا بیان می کند که پیروان این مذاهب در انجام مراسم مذهبی، طبق فقه خودشان آزادند ودر تعلیم وتربیت دینی واحوال شخصی نظیر ازدواج،طلاق، ارث ووضعیت ودعاوی مربوط به آن ،در دادگاه رسمیت دارند.
جالب اینجاست که بر اساس این اصل، در هر منطقه که پیروان هریک از مذاهب اکثریت داشته باشند مقرارت محلی در حدود اختیارات شوراها بر طرق آن مذاهب خواهد بود.
بر اساس اصل چهاردهم،دولت دجمهوری اسلامی ایران ومسلملنان موظف شدند که نسبت به افراد غیر مسلمان با اخلاق حسنه وقسط وعدل اسلامی عمل کنند وحقوق انسانی آنها را رعایت کنند واز آنجا که حق حریم خصوصی از بدیهی ترین حقوق انسانی به شمار می رود،بنابراین، حق حفظ حریم خصوصی غیر مسلمان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جایگاه خاصی دارد
.

منبع مقاله عالیه رسولی پایگاه راسخون

                  

شنبه 25 بهمن 1393  3:28 PM
تشکرات از این پست
liasam shayesteh2000 omiddeymi1368 ria1365 zare58 ehsan007060 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

4. نگاه دین مبین اسلام به موضوع حریم خصوصی چیست؟

 

سنت پیامبر اکرم(ص) و سیره ائمه اطهار(ع) نیز سرشار از توصیه‌هایی در پرهیز از نقض مصادیق مختلف حریم خصوصی است. 
در منابع اسلامی نظیر قرآن، سنت و اجماع، احکام متعددی درباره وجوه مختلف حریم خصوصی وجود دارد. البته، اصطلاح حریم خصوصی در آیات قرآن و در روایات اسلامی استعمال نشده است و موضع اسلام در مواجهه با حریم خصوصی، موضع به‌اصطلاح تحویل‌گرایانه است؛ یعنی حریم خصوصی، در قالب احاله به حقوق و آزادی‌های دیگر نظیر حق مالکیت، منع تجسس، اصل برائت، منع سوء‌ظن و اشاعه فحشا و سب و هجو، قذف، سخن چینی و غیبت و خیانت در امانت مطرح شده است.

 

ممنوعیت سوءظن
 
سوءظن در قرآن و سنت به عنوان منشأ و ریشه اصلی تجسس و تفتیش در امور خصوصی دیگران معرفی شده است و بنابراین لازم است مردم از آن بپرهیزند.  
 
ممنوعیت ورود به منازل بدون استیذان 
 
در آیات قرآن کریم و سنت اسلامی، ورود به منازل اشخاص منوط به استیناس و استیذان است. استیناس به معنی معرفی خود قبل از ورود است تا صاحب منزل در صورت تمایل در را بگشاید. استیذان نیز سبک اجازه صاحب منزل قبل از ورود است. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: لاتدخلوا بیوتا غیر بیوتکم حتی تستأنسوا و تسلموا علی أهلها و در جای دیگر می‌فرماید و أتوا البیوت من ابوابها یعنی برای ورود به منازل مردم تنها از در آن وارد شوید. 
 
ممنوعیت استراق سمع و بصر 
 
استراق سمع نیز در سنت اسلامی ممنوع است به طوری که پیامبر اسلام (ص) فرموده‌اند هر کس به مکالمات دیگران در حالی که آنها مایل نیستند، گوش فرا دهد، در روز قیامت به گوش وی سرب گداخته ریخته می‌شود. همچنین هتک ستر و نگاه کردن به آنچه که نوعا یا شخصا در قلمرو حریم خصوصی قرار می‌گیرد، ممنوع است.

 

**بسم الله القاصم الجبارین**

شنبه 25 بهمن 1393  3:30 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 zare58 ehsan007060 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

حریم خصوصی همسرتان را رعایت کنید

همه ما در طول زندگی به لحظاتی نیاز داریم که تنها و در خلوت خودمان باشیم و دوست نداریم هیچ کس حریم خصوصی مان را به هم بزند...

 

بسیاری از افراد بر این باورند احترام به این حریم خصوصی مختص دوران تجرد و قبل از ازدواج است و زندگی مشترک یعنی باید همه چیز را با همسرمان به شراکت بگذاریم ولی بسیاری از مشکلات زناشویی ناشی از احترام نگذاشتن به این حریم خصوصی و خدشه دار کردن آن است.

 

همه ما برای کامل تر شدن ازدواج می کنیم نه برای عوض شدن یا تبدیل شدن به موجودی که همسرمان می خواهد. هر انسانی مستقل از دیگران است، یعنی هر یک از ما به تنهایی برای خود قلمرویی داریم که مخصوص خود ماست؛ مثل افکاری که در ذهنمان می پرورانیم، اهداف شخصی مان و حتی مجموعه رفتارهایی که از ما سر می زند و تمام چیزهایی که ما را به خودمان می شناساند. شاید این سوال برایتان مطرح شود که داشتن حریم خصوصی در زندگی مشترک به چه معناست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت وقتی ۲ نفر با هم ازدواج می کنند، نسبت به همسرشان احساس مالکیت دارند و گاهی به خودشان حق می دهند که در مورد هر چیز مربوط به او تصمیم بگیرند. وقتی انسانی که ذاتا آزاد و مستقل است حق تصمیم گیری برای خود و به اصطلاح حریم خصوصی نداشته باشد برای از دست دادن حریم خصوصی خود احساس بدی پیدا می کند که به پرخاشگری و عصبی بودن می انجامد، یا به شخصیتی وابسته تبدیل می شود که بدون همسرش نمی تواند هیچ کاری انجام دهد و از خود هیچ اراده ای نخواهد داشت. به همین دلیل همه مشاوران خانواده معتقدند همسران باید به حریم خصوصی هم احترام بگذارند. البته این به آن معنا نیست که زن و شوهر از فکر و احساس هم بی خبر باشند و برایشان مهم نباشد که درون همسرشان چه می گذرد، بلکه به آن معناست که به احساسات و افکار هم احترام بگذارند و همدیگر را از حقوق طبیعی شان محروم نکنند. همسرتان لحظه هایی می خواهد تنها باشد و در خلوت خودش باشد، به فعالیت های مورد علاقه اش که ممکن است شما اصلا به آنها علاقه نداشته باشید بپردازد یا هر چند وقت یک بار با دوستان نزدیکش به اصطلاح مجردی و... بیرون برود. اینها همه جزو حریم خصوصی هر فرد و قابل احترام است.

**بسم الله القاصم الجبارین**

شنبه 25 بهمن 1393  3:33 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 zare58 ehsan007060 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

چگونه بعد از ازدواج به حریم خصوصی خود احترام بگذاریم؟

توجه به علایق خود و در نظر گرفتن عقاید و افکار شخصی مان به معنی احترام به حریم خصوصی مان است اما این اهمیت دادن باید بدون افراط و تفریط باشد تا تاثیر مثبتی در زندگی ایجاد کند.

احترام به حریم خصوصی در زندگی مشترک، به معنی اهمیت دادن به جسم و روحمان است؛ بدون اینکه بخواهیم از زیر بار مسوولیت هایمان در زندگی شانه خالی کنیم.

در واقع حریم خصوصی یعنی زمانی در روز مختص شماست که به کارها و علایق شخصی تان در چارچوب خانواده برسید. حریم خصوصی یعنی بتوانید زمانی را با خود خلوت کنید و کسی مزاحم شما نباشد.

اگر بتوانید بدون پیش داوری به این راهکارها عمل کنید و حریم خصوصی خود و همسرتان را در نظر بگیرید، زندگی مشترکتان زیباتر و محکم تر خواهد شد و احساس خوشبختی بیشتری خواهید کرد.

 

● هیچ صد درصدی وجود ندارد!

 

فراموش نکنید که همسران مالک هم نیستند بلکه شریک زندگی یکدیگرند و وظیفه دارند که هر کاری را با مشورت هم انجام دهند و این تصور که باید صد درصد به حرف هم گوش بدهند و برده هم باشند، غلط است.

اگر بخواهید با فردی زندگی کنید که مجبور باشید همیشه همان طور که او می خواهد رفتار کنید و خودتان را فراموش کنید، زندگی برایتان کسالت بار خواهد شد و بعد از مدتی خسته می شوید و احساس می کنید خوشبخت نیستید.

همه ما با مجموعه ای از خصوصیات مثبت و منفی وارد زندگی مشترک می شویم و خودمان بعد از مدتی می توانیم راجع به رفتارمان قضاوت کنیم و ببینیم که نقاط قوت و ضعفمان کجاست.

همسران باید برای کامل شدن به هم کمک کنند و بهتر شدن و تکامل هیچ فردی را خسته و دلزده نخواهد کرد. چیزی که همسران را از زندگی با هم خسته می کند، این است که خود را فراموش و فقط از دید همسرشان به خود نگاه می کنند و خودشان نیز برای حریم خصوصی خود احترام قائل نیستند.

 

**بسم الله القاصم الجبارین**

شنبه 25 بهمن 1393  3:35 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 zare58 ehsan007060 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

داشتن حریم خصوصی تعهد را نابود می کند؟

بسیاری فکر می کنند داشتن حریم خصوصی در زندگی مشترک با تعهدی که زن و شوهر به هم دارند، منافات دارد اما باید گفت حریم خصوصی به معنی خودخواهی و اهمیت ندادن به همسر و خانواده نیست بلکه همان طور که به همسر و کانون خانواده احترام می گذاریم، باید به خود نیز احترام بگذاریم و از همسرمان هم انتظار داشته باشیم به حریم خصوصی ما احترام بگذارد. در اینکه همه زوج ها باید رضایت همسران خود را جلب کنند شکی نیست اما به جای اینکه از همسر خود بی چون و چرا اطاعت کنیم، باید در مورد همه چیز با او مشورت و با هم به گفت وگو کنیم تا بتوانیم بهترین گزینه ها و راه ها را با کمک و راهنمایی هم پیدا کنیم. ما باید براساس عقاید و افکارمان رفتار کنیم نه اینکه آنها را فراموش کنیم و به عقاید و افکار همسرمان وابسته شویم. درست است که گاهی باید در زندگی گذشت کنیم و طبق عقیده همسرمان رفتار کنیم اما همیشه نباید اینگونه باشد. افرادی که حریم خصوصی خود را از بین برده اند، وابسته و بی انگیزه به زندگی هستند زیرا از علایق و افکار و رویاهایشان و در واقع از خودشان چیزی باقی نمانده است که بخواهند با آن زندگی کنند.

 

● واقع نگر باشید؛ تغییر بزرگی در راه نیست

بدون شک زندگی مشترک در رفتار افراد تغییراتی به وجود می آورد اما شخصیت اصلی افراد در زندگی مشترک فرقی نخواهد کرد. مثلا شخصی که برون گراست، نمی تواند بعد از ازدواج درون گرا شود و یا فردی که اجتماعی و عاشق رفت و آمد است بعد از ازدواج منزوی نخواهد شد. پس نکته مهم این است که قبل از ازدواج به شخصیت و رفتارهای همسر آینده مان دقت کنیم و اگر او را انتخاب کردیم، خیلی به امید تغییر او نباشیم. باید همسرمان را همان طور که هست بخواهیم و در راستای تکامل هم، قدم برداریم. اگر همسران همدیگر را باور کنند و شخصیت یکدیگر را بشناسند و بپذیرند، بسیاری از مشکلاتشان حل خواهد شد. چه بسیارند زوج هایی که بعد از چند سال زندگی هنوز سر مسایلی که در ابتدای زندگی با هم بحث می کردند، مشکل دارند، در صورتی که یک مساله را در زندگی یا باید حل کرد یا هضم. درصد بالایی از مشکلات به این دلیل رخ می دهد که ما می خواهیم شخصیت همسرمان را آن طور که دوست داریم تغییر دهیم، در صورتی که باید او را آن طور که هست، دوست بداریم.

 

● ... و اما توصیه آخر

یادتان باشد حریم خصوصی باید در چارچوب زندگی زناشویی بگنجد و مانع رسیدگی به وظایفتان در زندگی نشود. بدانید که گاهی برای اینکه بتوانید به زندگی مشترک خود ادامه دهید و همسرتان را راضی نگه دارید، مجبور می شوید حریم خصوصی خود را کمی تغییر دهید و با شرایط زندگی مشترکتان تطبیق دهید. البته با کمی خلاقیت، تغییر و مدیریت می توانید به هر دوی اینها برسید.

 

منبع: بروشور آموزشی همایش چگونه ازدواجمان را پایدار کنیم؟

 
 

**بسم الله القاصم الجبارین**

شنبه 25 بهمن 1393  3:37 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 ehsan007060 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

تأثیر فناوری اطلاعات بر حریم خصوصی

امروزه رسانه‌های نوین درحال استفاده از اطلاعات افراد هستند در حالی که افراد از این موارد بی اطلاع هستند. با پیشرفت تکنولوژی در بخش

 

الکترونیک این تجاوز به حریم خصوصی هر چه بیشتر شده‌است.

 

توسعه شبکه های اجتماعی مجازی در اینترنت بیش از پیش موجب کمرنگ شدن مرزهای زندگی خصوصی افراد شده و به این ترتیب، دفاع

 

قانونی از حریم خصوصی افراد را نیز دشوارتر کرده است.

 

شبکه های مجازی اجتماعی بخش عمده ای از علایق کاربران اینترنت را تشکیل می دهد.

 

فرهنگ ایرانی، خود را با توجه به پیشرفتهایی که در جهان صورت گرفته و به نوعی می‌تواند حریم خصوصی را تهدید کند هماهنگ نکرده‌است و
 
همچنین حریم خصوصی در ایران محدوده گسترده تری را شامل می‌شود و حساسیتهای بیشتری نسبت به آن وجود دارد.
 

 

متأسفانه مردم ما هنوز اطلاع دقیقی در مورد حفظ حریم خصوصی خود و برخورد با نقض احتمالی آنرا ندارند.
.
از اورکات گوگل گرفته که سال ها پیش مورد اقبال بود و بعدها عرصه را به رقبا واگذار کرد، تا یاهو 360 که به همین سرنوشت دچار شد و جایش را به یاهو پروفایل داد که آن هم با اقبال مواجه نشد، همواره وب سایت های زیادی تلاش کرده اند به این نیاز مخاطبان قرن بیست و یکم خود پاسخ دهند و فضای فعالیت های اجتماعی در محیط مجازی را به کاربران اینترنت بدهند.
 
اما این فعالیت های اجتماعی بی دغدغه نبوده است. نگرانی احترام به حریم خصوصی کاربران این سایت ها همیشه در کانون توجه گردانندگان و نیز کاربران این سایت ها بوده است.
 
فعالیت های مربوط به فیس بوک و سایر سایت های مشابه را می توان به دو دسته تقسیم کرد: اطلاعاتی که کاربر درباره خود به دیگران می دهد و اطلاعاتی که دیگر کاربران درباره او به اشتراک می گذارند. این اطلاعات می تواند به صورت فیلم، عکس یا یک کامنت باشد. در سایت هایی نظیر «توییتر» تمرکز بر دسته اول است و در سایت هایی نظیر فیس بوک تمرکز بر دسته دوم. طبیعی است که در دسته دوم بیشترین تجاوزها به حریم خصوصی اتفاق می افتد.
 
در فیس بوک هر کاربر می تواند اجازه ندهد که کاربران دیگر یا عده ای از آنها عکس ها، فیلم ها یا اطلاعات و نوشته های او را ببیند یا اجازه ندهد کسی او را در عکس ها شناسایی کند، اما نمی تواند مانع انتشار آنها شود و اینجاست که برخورد سایت های اجتماعی با حریم خصوصی مرتبط می شود. یک عکس دو نفره در شرایطی که شما از انتشار آن خوشحال نیستید توسط دوست تان منتشر شده و حالا در معرض دید بسیاری از آشنایان قرار گرفته است.
 
تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که از دوستتان بخواهید در انتشار آن تجدید نظر کند یا اینکه با برداشتن Tag خود از روی عکس، انتشار آن را تا اندازه ای محدود کنید، اما چاره دیگری ندارید.
 
در یکی از واکنش ها در مورد حریم خصوصی در فیس بوک، چهار سال پیش وزیر وقت حفاظت از حقوق مصرف کنندگان آلمان، الیزه آیگنر، در نامه ای سرگشاده به مارک زاکر برگ، مبتکر و بنیان گذار فیس بوک، خواست که این سایت اجتماعی در بازبینی سیاست های خود در زمینه حفظ حریم خصوصی افراد سرعت به خرج دهد.
 
فیس بوک و مای اسپیس به عنوان پیشتازان این عرصه، بیشترین تلاش خود را برای به خطر نیفتادن حریم خصوصی کاربران خود کرده اند اما به نظر می رسد بخشی از نقض حریم خصوصی به ذات فعالیت های اجتماعی مربوط است که سایت های اینترنتی از پس تغییر آن برنمی آیند. اینکه تا چه اندازه این سایت ها در تامین امنیت حریم خصوصی افراد موفق باشند و اساسا این کار شدنی است یا نه موضوع کار محققان علوم اجتماعی در سراسر دنیاست.
 

**بسم الله القاصم الجبارین**

شنبه 25 بهمن 1393  3:41 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 zare58 ehsan007060 nargesza
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

حریم خصوصی و مجازات آن

 

 
حق خلوت یا به تعبیری، حق داشتن یک زندگی خصوصی، به عنوان یکی از حقوق اساسی شهروندان، ارتباط عمیقی با حفظ شأن، کرامت، شخصیت، استقلال فردی، توسعه روابط شخصی، گسترش صمیمیت و امنیت روانی پایدار و حاکمیت بر احساسات و افکار و دیگر ارزش‌های مهم انسانی دارد.
حریم خصوصی

 

حریم خصوصی در 2 معنا قابل تصور است؛ معنای نخست آن به مفهوم حوزه خـصـوصـی و تـعـرض‌نـاپـذیـری حـیـات فردی انسان است .حریم خصوصی در معنای دوم مبتنی بر حق افراد در مصون بودن از تعرض به حریم خصوصی‌شان به مفهوم اول است که همان بهره‌مندی از حریم خـصـوصـی مـی‌بـاشد مــفــهـــوم اصطلاحی حریم خصوصی همان تعریف حق خلوت است که برخی نـویسندگان از آن به عنوان حق امنیت فـــردی، مــصـــونـیــت مـسـکــن و حـیـثـیــت و تعرض‌ناپذیری مکاتبات یاد نموده‌اند.حق خلوت عبارت است از "حق داشتن یک چارچوب محافظت شده، امن و خالی از اغیار که در آن به دور از مداخله و فشار دیگران، شخص آن طور که میل دارد، زندگی کند."یکی از مهم‌ترین مباحث مربوط به حق خلوت، شناخت معیار و مصداق‌های آن است. به دیگر سخن، براساس چه معیار و قاعده‌ای می‌توان مصداق‌های حق خلوت را شناخت؟ در پاسخ باید گفت معیاری قابل پذیرش است که ناظر بر منافع فرد و جامعه باشد. گرچه در شناسایی مصداق‌های تحت شمول حق خلوت اختلاف نظر وجود دارد؛ اما 4 مصداق قابل ذکر است:

 

1-ورود بدون اجازه و غیرقانونی به خلوت و حریم خصوصی دیگری مانند بازرسی و تفتیش جیب و کیف افراد

2-تصاحب و استفاده از اسم، القاب و عناوین و اعتبار دیگری

3-انتشار اسرار و وقایع خصوصی افراد مانند روابط زناشویی، امور پزشکی، نامه‌های شخصی، خصوصیت و ویژگی‌ها و عادات شخصی

ماده 96 قانون آیین دادرسی كیفری:تفتیش و بازرسی منازل، اماكن و اشیا در مواردی به عمل می آید كه حسب دلایل، ظن قوی به كشف متهم یا اسباب و آلات و دلایل جرم در آن محل وجود داشته باشد

4-انتشار و افشای اطلاعات نادرست و انتساب آنها به یک شخص مانند نشر اکاذیب و افترا.

قطعنامه کنگره بین‌المللی حقوق‌دانان مصادیق تعرض به حق خلوت را چنین بیان نموده است:

1-مداخله در زندگی داخلی و خانوادگی فرد

2-تـعـرض بـه تـمـامـیـت جـسـمـانی و روانی و ایجاد محدودیت‌های اخلاقی و معنوی

3-تعرض به حیثیت، شرافت و شهرت فرد

4-تفسیر مضر و نابجا از گفته‌ها و اعمال شخص

5-افـشــای امـور نـاراحـت‌کـنـنـده مـربـوط بـه زنـدگـی خصوصی فرد

6-استفاده از اسم، هویت و عکس دیگری برای مقاصد تجاری و تبلیغاتی  ‌

7-تـحــت نـظــر قـراردادن یـا تـوقـیـف شخص و یا جاسوسی کردن درباره او

8-بازرسی مکاتبات دیگری

9-سوءاستفاده از مکاتبات کتبی یا شفاهی او

10-افشای اطلاعاتی که از کسی در نتیجه ارتباط حرفه‌ای گرفته یا داده شده است؛ خلاف قاعده حفظ اسرار شغلی و حرفه‌ای.

حقوق

 

اصل احترام به حق خلوت مانند هر اصل حقوقی دیگری در برخی موارد استثناپذیر است. در اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، حفظ امنیت ملی، نظم عمومی، سلامت و اخلاق عمومی، حقوق و آزادی‌های دیگران، خطوط قرمز حق خلوت ذکر شده‌اند.

حریم خصوصی در قوانین ایران

ضرورت رعایت حریم خصوصی افراد در اصول 1 ، 9، 22 ، 23متمم قانون اساسی مشروطیت (29 شعبان 1325 هجری قمری) قید شده است.

 در این اصول آمده است: «افراد از حیثیت، جان، مال، مسكن و شرف محفوظ و مصون از هر نوع تعرض هستند و متعرض احدی نمی توان شد، مگر به حكم و ترتیبی كه قوانین مملكت معین می نماید.» (اصل نهم(

اصل سیزدهم: «منزل و خانه هر كس در حفظ و امان است در هیچ مسكنی قهراً نمی توان داخل شد، مگر به حكم و ترتیبی كه قانون مقرر كرده   .»

اصل بیست و دوم: كلیه مراسلات پستی محفوظ و از ضبط و كشف مصون است، مگر در مواردی كه قانون استثنا می كند.

اصل بیست و سوم: «افشا یا توقیف مخابرات تلگرافی بدون اجازه صاحب تلگراف ممنوع است، مگر در مواردی كه قانون معین می كند.»

اما با نگرش به قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه نظیر قانون مدنی، قانون آیین دادرسی كیفری، قانون مجازات اسلامی و... گوشه هایی از حریم خصوصی وجود داشته كه می توان با استفاده از مفاهیم آن حدود و چارچوب حریم خصوصی را روشن ساخت. هرچند حریم خصوصی در حقوق خصوصی و حریم خصوصی در حقوق عمومی نیز از یكدیگر تفكیك نشده و گاهی دارای مرزبندی دقیق و عموماً شناخت دقیقی نیست. از این رو ضروری است قانونگذار هر چه زودتر این خلاء قانونی را مرتفع سازد.براساس اصل 22 قانون اساسی حیثیت، جان، مال، حقوق، مسكن و شغل اشخاص از هرگونه تعرض مصون بوده و حكومت و مردم باید به این محدوده احترام گذاشته و متعرض كسی نشوند. بنا بر اصل 23 قانون اساسی، تفتیش عقیده ممنوع بوده و هیچ كس را نمی توان به صرف داشتن عقیده یی مورد تعرض قرار داد. بنا بر اصل24 قانون مذكور نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند، مگر آنكه مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد.

 

**بسم الله القاصم الجبارین**

شنبه 25 بهمن 1393  3:41 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 zare58 ehsan007060 nargesza
onlygod260
onlygod260
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 86
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

حریم خصوصی یعنی یک فرد یا گروه بتواند خود و یا اطلاعات مربوط به خود را مجزا کند و در نتیجه بتواند خود و یا اطلاعاتش را با انتخاب خویش در برابر دیگران آشکار کند. مرزها و محتوای آنچه خصوصی قلمداد می‌شود در میان فرهنگ‌ها و اشخاص متفاوت است، اما تم اصلی آنها مشترک است. حریم خصوصی گاه مربوط به ناشناس بودن، یعنی تمایل به گمنامی یا دور ماندن از عرصه عمومی است. انواع مختلف حریم خصوصی اقتصادی، حریم خصوصی پزشکی، حریم خصوصی در اینترنت و حریم خصوصی اطلاعات در نظر گرفته می‌شوند. درجهٔ خصوصی بودن اطلاعات بستگی دارد به اینکه عموم چگونه این اطلاعات را دریافت و با آن برخورد خواهند کرد که به نوبهٔ حود به شرایط زمان و مکان وابسته‌است. مفهوم حریم خصوصی بر مفهوم امنیت نیز تاثیر می‌گذارد مثلاً از سوءاستفاده گرفته تا امنیت اطلاعات. حریم خصوصی همچنین می‌تواند به معنای حق بر بدن باشد.

حق مصونیت از تعرضِ حکومت، شرکت‌ها، یا افراد به حریم خصوصی، در بسیاری از کشورها به عنوان قوانین حفظ حریم خصوصی وجود دارد، و در برخی موارد در قانون اساسی آنها آمده‌است. البته تقریباً همه کشورها قوانینی دارند که به روشی حریم خصوصی را محدود می‌کند، به عنوان مثال قانون مربوط به مالیات که معمولاً به اطلاعات مربوط به سود و یا درآمد شخصی نیاز دارد. گاه ممکن است حریم خصوصی فردی در تضاد با قوانینآزادی بیان باشد. گاه برخی قانون‌ها موجب افشای عمومیِ اطلاعاتی می‌شوند که در کشورها و فرهنگ‌های دیگر، خصوصی تلقی می‌شوند. حریم خصوصی از نظر فرهنگی بسیار نسبی است. یعنی به فرهنگ جامعه بستگی دارد که آن هم تحت تاثیر شرایط اقتصادی و فناوری است. گاه افراد اطلاعات خصوصی خود را داوطلبانه افشا می‌کنند مثلاً برای به دست آوردن منافع، برای تبلیغات، هنگام شرکت در مسابقه‌ها و قرعه‌کشی‌ها، و غیره. افشای اطلاعات خصوصی گاه منجر به سوءاستفاده از آن توسط دیگران و دزدی هویت می‌شود.

 

انواع حریم خصوصی

حریم خصوصی در حوزه‌های مختلف معانی خاصی به خود می‌گیرد. هر فرد، شرکت، فرهنگ و یا کشوری تعاریف مختلفی از حریم خصوصی دارند.

حریم خصوصی جسمانی

حریم خصوصی جسمانی را می‌توان جلوگیری فردی مزاحم از وارد شدن به خلوت فردی دیگر تعریف نمود.

حریم خصوصی اطلاعاتی

حریم خصوصی اطلاعاتی یا داده‌ای (یا حفاظت داده‌ها)، رابطه‌ای است بین جمع‌آوری و توزیع داده‌ها، تکنولوژی، انتظار عمومی از حریم خصوصی و مسائل قانونی و سیاسی در ارتباط با آنها. نگرانی‌ها در مورد حریم خصوصی، در هنگام جمع‌آوری و نگهداری به صورت دیجیتال یا غیر دیجیتال داده‌ها و اطلاعاتی که فردی را به صورت خاص بازشناساند، خود را نشان می‌دهد. ریشه و اساس مشکل حریم خصوصی مربوط به افشاگری نامناسب و بدون کنترل داده‌های شخصی است. مشکلات حریم خصوصی اطلاعاتی در حقیقت مربوط به منابع مختلف و متنوع داده‌ها و اطلاعات می‌باشد. از جمله آن منابع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بایگانی پزشکی (بایگانی اطلاعات مربوط به سلامت اشخاص)
  • بایگانی جرایم
  • خانه و بایگانی جغرافیایی
  • نژاد و قومیت‌ها
  • سرویس‌های مربوط به موقعیت مکانی
  • و موارد دیگر

چالش اصلی در حفظ حریم خصوصی آنجایی مطرح است که در توزیع و به اشتراک گذاری داده‌های مختلف، بتوان اطلاعاتی که شخص خاصی را بازمی شناساند، حفظ کرد.

خدایا

شرمسارم که بر درو دیوار شهرم همه جا نام توست اما دریغ از اینکه در رفتار و کردارها بتوانم ترا بیابم

شنبه 25 بهمن 1393  3:48 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 zare58 ehsan007060 nargesza
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 8721
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

سلام

به نظر بنده حریم خصوصی یعنی یک فرد یا گروه بتواند خود و یا اطلاعات مربوط به خود را مجزا کند و در نتیجه بتواند خود و یا اطلاعاتش را با انتخاب خویش در برابر دیگران آشکار کند. مرزها و محتوای آنچه خصوصی قلمداد می‌شود در میان فرهنگ‌ها و اشخاص متفاوت است، اما تم اصلی آنها مشترک است. حریم خصوصی گاه مربوط به ناشناس بودن، یعنی تمایل به گمنامی یا دور ماندن از عرصه عمومی است. انواع مختلف حریم خصوصی اقتصادی، حریم خصوصی پزشکی، حریم خصوصی در اینترنت و حریم خصوصی اطلاعات در نظر گرفته می‌شوند. درجهٔ خصوصی بودن اطلاعات بستگی دارد به اینکه عموم چگونه این اطلاعات را دریافت و با آن برخورد خواهند کرد که به نوبهٔ حود به شرایط زمان و مکان وابسته‌است. مفهوم حریم خصوصی بر مفهوم امنیت نیز تاثیر می‌گذارد مثلاً از سوءاستفاده گرفته تا امنیت اطلاعات. حریم خصوصی همچنین می‌تواند به معنای حق بر بدن باشد.

شنبه 25 بهمن 1393  4:45 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 3783
محل سکونت : ...

پاسخ به:مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی»

1. تعریف شما از حریم خصوصی چیست؟

          ورود دیگران اکیدا ممنوع... حتی شما دوست عزیز!

2. اهمیت حریم خصوصی در زندگی فردی و اجتماعی چقدر است؟

خ خ زیاد... فردی ک میشه همون حفظ آبرو و پوشاندن عیوب دیگران و همینطور حفظ اسرار و.../ فردی ک رعایت شه، اجتماعیم خود ب خود رعایت میشه!

3. با افرادی که حریم خصوصی را رعایت نمیکنند، چگونه برخورد کنیم؟

           قطع ارتباط... هرچی کمتر تو زندگیت و اتفاقای پیرامونت باشن چ بهتر!

4. نگاه دین مبین اسلام به موضوع حریم خصوصی چیست؟

در قرآن کریم یکی از گناهان بزرگ، تجسس در امور دیگران، بالأخص کشف عیوبشون هست.

امام علی (ع) نیز در همین رابطه فرمودند: «تفتیش در امور دیگران از بدترین گناهان است. پس از آن اجتناب کن.»

5. نقش خودمان در حفظ حریم خصوصی خود و دیگران چقدر می باشد؟

ما باید رعایت کنیم تا شاید بعضیا ب خودشون بیان و حریم خودشونو رو رعایت کنن!

شنبه 25 بهمن 1393  10:15 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 zare58 liasam ehsan007060 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها