ASUS Google Nexus 7
همانطور که میدانید چند سالی است که سیستمعامل قدرتمند و موفق اندروید توسط کمپانی معتبر گوگل معرفی شده است. محبوبیت این سیستم عامل به حدی رسید که اکنون گوشیها و تبلتهایی که اندرویدی نیستند (البته iPhone با سیستم عامل iOS از این قاعده مستثنا است) به سختی به فروش میرسند. مدتی است کمپانی تولید کننده اندروید، خودش دست به طراحی و تولید گوشیها و تبلتهای اندرویدی میزند. سال 2012 گوگل با همکاری ایسوس از یکی از موفقترین تبلتهای 7 اینچی دنیا، یعنی نکسوس 7، رونمایی کرد. اوایل تابستان سال 2012، گوگل در کنفرانس سالانه خود علاوه بر رونمایی از نسخه جدید اندروید، این تبلت را معرفی نمود. صفحه نمایش 7 اینچی، پردازنده چهار هستهای با فرکانس 1.2 تا 1.3 گیگاهرتز و یک گیگابایت حافظه رم، از مشخصات اصلی این تبلت محسوب میشوند. ضمنا سیستمعامل موجود بر روی نکسوس 7، جِلی بین نام دارد که برای اولین بار بر روی یک تبلت ارائه گردید. این محصول خوشقیمت و خوشساخت از بدو ورودش به بازار توانست جایگاه خاصی را برای خود دست و پا کند. در ادامه و در نقد و بررسی آن، به توضیح جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت.
طراحی و ساخت
کمپانی گوگل تخصص خاصی در زمینه طراحی و تولید سخت افزار ندارد، به همین جهت برای تولید گوشیهای خود نیز از کمپانیهای دیگر مانند سامسونگ و HTC کمک گرفت و با شرکتهای معتبر و متخصص همکاری نمود. این بار نیز این کمپانی طراحی و تولید تبلت خود را به شرکت ایسوس سپرد که خود در حال حاضر یکی از بزرگترین و پر طرفدارترین کمپانیهای تولیدکننده تبلت و لپ تاپ است. ایسوس هم در زمینه طراحی و ساخت نکسوس 7 بسیار خوب و راضی کننده عمل نموده است.
اگرچه جنس بدنه نکسوس 7 از پلاستیک ساخته شده است اما بسیار مقاوم و باکیفیت به نظر میرسد و به دلیل شکل کاملا مستطیلی آن، به راحتی میتوان با یک دست با آن کار کرد. همچنین به دلیل طراحی مناسب و بافتدار قاب پلاستیکی پشت این دستگاه، امکان لیز خوردن آن از دست بسیار کم است و احساس امنیت خوبی را در حین کار کردن به شما خواهد داد.
در قسمت جلوی نکسوس 7 به غیر از صفحه نمایش، تنها یک دوربین 1.2 مگاپیکسلی برای برقراری مکالمات تصویری قرار دارد و هیچ دکمه سختافزاری وجود ندارد. در لبه سمت راست آن دکمه پاور و همچنین کلیدهای کنترل صدا قرار دارند و در لبه پایینی آن نیز پورت Micro-USB و خروجی 3.5 میلی متری هدفون تعبیه شدهاند. همچنین در لبه سمت چپ دستگاه نیز درگاه اتصال داک مخصوص آن قرار گرفته است.
در میان قاب پلاستیکی پشت این تبلت علاوه بر بلندگو، لوگوی Nexus با اندازهای بزرگ و همچنین لوگوی ASUS با اندازهای کوچکتر خودنمایی میکنند و جلوه بهتری به این تبلت بخشیدهاند. در کل، ایسوس برای این تبلت سفارش گوگل، در طراحی و ساخت چیزی کم نگذاشته و با توجه به قیمت بسیار مناسب آن، میتوان مشخصات ظاهری آن را بسیار فراتر از انتظار دانست.
صفحهنمایش
صفحهنمایش این تبلت یکی از مواردیست که شما را کاملا متعجب خواهد نمود. با اینکه این صفحه نمایش بهترین صفحه نمایش موجود بر روی تبلتها نیست، اما در میان تبلتهای همرده خودش و با این قیمت، بدونشک از بهترین هاست.
صفحهنمایش 7 اینچی این تبلت از نوع IPS بوده و قادر است تصاویری را با دقت 800 × 1200 پیکسل نمایش دهد. همچنین اگرچه این صفحه نمایش از نظر کیفیت به خوبی صفحهنمایش رتینای نسل سوم آی پد نیست، اما میزان غلظت رنگها و وضوح جزئیات بسیار مناسب هستند. به طور کلی صفحه نمایش نکسوس 7 کیفیت بسیار خوبی دارد و مشاهده ویدیوها، عکسها و سایر موارد بر روی آن بسیار لذتبخش خواهد بود. همچنین در زاویههای مختلف عملکرد آن بهتر از حد انتظار است.
سخت افزار
از نظر سختافزاری این دستگاه استثنایی است. نه به این خاطر که مشابه ندارد، بلکه به این علت که دستگاههای مشابه آن با این سخت افزار قیمت های به مراتب بالاتری دارند. نکسوس 7 دارای یک پردازنده NVIDIA Tegra 3 چهار هستهای است که با فرکانس 1.2 تا 1.3 گیگاهرتز کار میکند. طراحی منحصر به فرد Tegra 3 شامل یک پردازنده چهار هستهای به علاوه یک هسته مجزای کم مصرف است. این هسته کممصرف زمانی فعال میشود که نکسوس 7 در حال انجام کارهای سبک مثل اجرای ویدیو یا مرورگری اینترنت باشد. در این حالت، چهار هسته دیگر غیر فعال میشوند و این کار باعث افزایش شارژدهی باتری میشود. به محض اینکه محاسبات سنگینتر (مثل اجرای بازیهای سنگین) انجام شوند، نکسوس 7 به پردازنده چهار هستهای سوئیچ خواهد کرد. این پردازشگر به قدری قدرتمند است که هیچگونه کاهش سرعتی حتی هنگام اجرای بازیهای سه بعدی و یا انجام پردازشهای سنگین، مشاهده نخواهید کرد. به علاوه طراحی این پردازنده به نحویست که گرمای زیادی تولید نکند. حافظه رم این دستگاه نیز یک گیگابایت است که برای اجرای روان چند برنامه به طور همزمان، بسیار مناسب است و البته چیپ گرافیکی به کار رفته در آن نیز از نوع NVIDIA GeForce است. همین امر باعث میشود که این تبلت برای علاقهمندان به بازیهای موجود هم یک انتخاب هوشمندانه به شمار آید. این میزان قدرت پردازشی، بستر مناسبی را برای قدرتنمایی رابط کاربری سیستم عامل اندروید فراهم میآورد و حرکت بین قسمتهای مختلف سریع، روان و لذتبخش صورت میگیرد.
نکسوس 7 با حافظه داخلی 8 و 16 و 32 گیگابایت عرضه شده است و شاید یکی از مهمترین ایرادات وارده بر این تبلت، عدم پشتیبانی از کارت حافظه microSD باشد. همچنین با بهره گیری از فناوری وای-فای امکان اتصال به اینترنت با سرعت بالا بر روی این تبلت وجود دارد. این تبلت مجهز به چیپ NFC نیز است و میتواند از طریق Android Beam با سایر دستگاه های مجهز به این فناوری تبادل اطلاعات داشته باشد. در نهایت، با پشتیبانی این نسخه از نکسوس 7 از سیم کارت، امکان اتصال به اینترنت از طریق 3G نیز امکانپذیر خواهد بود.
نرم افزار
همانطور که گفته شد نکسوس 7 اولین تبلتی است که به صورت پیش فرض از نسخه 4.1 یا Jelly Bean اندروید بهره میبرد (بروز رسانی: در حال حاضر امکان بروز رسانی نرم افزار این تبلت به اندروید 4.4.4 کیت کت وجود دارد؛ همچنین در آیندهای نزدیک، اندروید 5.0 نیز برای آن عرضه خواهد شد). در این نسخه از اندروید بهینه سازیهای فراوانی صورت گرفته است و سرعت عملکرد رابط کاربری آن به لطف پروژه کره (Project Butter) نسبت به نسخههای قبلی بسیار بیشتر شده است. مرورگر قرار گرفته بر روی این تبلت به صورت پیش فرض Google Chrome است که مخصوص اندروید 4.1 طراحی گردیده است و دارای مزایای بسیاری است. در قسمت نوتیفیکیشن، صفحهکلید، جستجوی صوتی و نقشه هم تغییراتی صورت گرفته است. بسیاری از برنامه های اصلی گوگل نظیر جستجوی صوتی، نقشه، ایمیل و.... بر روی این تبلت نصب شدهاند و امکان دریافت برنامه های دیگری نیز از طریق فروشگاه Google Play وجود دارد. گوگل قصد دارد خواندن کتابها و مجلات الکترونیکی را به یکی از کاربردهای مهم تبلت خود تبدیل کند به همین دلیل تعدادی از کتابها و مجلات مطرح و پرطرفدار را در فروشگاه خود عرضه کرده است و به طور کلی میتوان گفت که خواندن کتابهای الکترونیکی بر روی صفحه نمایش هفت اینچی نکسوس تجربه خوبی خواهد بود. ضمنا، با امکان نصب برنامه های مختلف مانند Adobe Reader، میتوان فایلهای متنی و PDF را نیز به راحتی بر روی این تبلت اجرا نمود. همچنین با داشتن این دستگاه، یک موزیک و ویدیو پلیر بسیار با کیفیت خواهید داشت.
دوربین
در قسمت پشت نکسوس 7 دوربینی وجود ندارد. زیرا گوگل معتقد است که عکاسی و فیلمبرداری با تبلت چندان مورد توجه و استقبال کاربران قرار نگرفته است و بیشتر آنها تمایل به استفاده از تبلت خود برای برقراری تماسهای ویدیویی دارند به همین دلیل یک دوربین 1.2 مگاپیکسلی در قسمت جلوی این دستگاه قرار گرفته است که برای این منظور کافی به نظر میرسد.
باتری
انرژی لازم برای نکسوس 7 توسط یک باتری لیتیوم یونی 4325 میلی آمپری تامین میشود و با یک بار شارژ آن میتوان حدودا تا 8 ساعت از این تبلت استفاده کرد.
جمع بندی
اگرچه نکسوس 7 از نظر کارایی و مشخصات به خوبی آی پد نسل سوم نیست، اما با توجه به قیمت اعجابانگیز آن و امکانات بسیار مناسبی که دارد، میتواند حتی به عنوان یک رقیب برای آی پد شناخته شود. طراحی زیبا، ابعاد مناسب، وزن کم، جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید و پردازنده قدرتمند این تبلت را به انتخابی شایسته برای طرفداران تبلتهای اندرویدی تبدیل میکند. (بروز رسانی: شرکت گوگل پس از موفقیتی که در سال 2012 به همراه نکسوس 7 کسب کرد، در سال 2013 به سراغ نسخه بعدی این تبلت رفت و از مدل 2013 آن پرده برداشت. مدل 2013 این تبلت هم موفقیتهای مدل قبلی را تکرار کرد و همچون نسخه اول، تجربه کار با اندروید خالص گوگل را در اختیار کاربران قرار داد. از سال 2012 تاکنون، تبلتهای 7 اینچی زیادی به بازار راه پیدا کردهاند که شاید بتوان ایسوس فونپد 7 را به عنوان یکی از موفقترین نمونهها نام برد. با این حال، هنوز هم نسل اول نکسوس 7 از دید ما یکی از مقرون به صرفهترین تبلتهای 7 اینچی بازار است. کیفیت ساخت عالی، امکان بروز رسانی به آخرین نسخههای سیستم عامل اندروید و قیمت بسیار مناسب از مهمترین دلایل برای خرید این 7 اینچی گوگل به شمار می روند.)