0

تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

 
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی بیست وهشتم بارداری خوردن ماهی در دوره حاملگی:

آیا اخیرا فواید مربوط به ماهی را دنبال می کنید؟ در ابتدا ماهی محافظ قلب است. سرشار از املاح معدنی مفید و پر از چربی های مفید چون امگا_3 و سایر مواد مهم و مغذی.

مصرف ماهی در دوران بارداری


ماهی سرشار از پروتئین لازم برای رشد کودک تان است، مخصوصا در هفته 28 بارداری که رشد مغزی جنین تان سرعت بیشتری پیدا کرده و تامین مواد لازم برایش ضروری است. این پروتئین که امگا_ 3 هم شناخته میشود بسیار برای این امر مفید و باعث افزایش بهره هوشی کودک میشود. همچنین تامین این پروتئین باعث افزایش قدرت حافظه تان هم میشود و سرحالی بیشترتان را هم میتواند درپی داشته باشد. مصرف ماهی حتی عضلات قلب را تقویت می کند و احتمال بیماری های قلبی را کاهش میدهد و ضربان آن را منظم تر می کند. همچنین غلضت خون و فشار خون را هم کاهش میدهد. اما این قضایا طرف منفی هم دارند، ماهی های اقیانوس های بزرگ مخصوصا ماهی های شکارچی میزان جیوه زیادی در بدن شان دارند. که می تواند برای جنین تان بسیار مضر باشد. همچنین ماهی هایی که در رودخانه ها و دریاچه های آلوده صید میشوند میزان زیادی الودگی به همراه خود دارند که میتواند برای جنین تان خطرآفرین باشد. پس برای اطمینان این نوع ماهی ها را از رژیم غذائی تان حذف کنید هم در دوران بارداری و هم در دوران شیر دهی. حتی بهتر است میزان مصرف تمامی نوع ماهی ها را محدود کنید چون همگی به میزان مشخصی جیوه در بدنشان دارند و مقدار زیادش میتواند خطر ساز باشد.

پرهیز کنید؛ از مصرف ماهی های شکارچی پرهیز کنید: کوسه، شمشیر ماهی، ماهی تن تازه، ماهی کله چکشی و ماهی هایی که از آب ها الوده گرفته شده اند.
مصرف این دسته ماهی را به شش اونس (حدود 170 گرم) در هفته محدود کنید؛ این ماهش ها میتوانند قزل آلا و ماهی های کنسرو شده باشند و همچنین هم خانواده هایشان.
مصرف این دسته ماهی را به دوازده اونس 
(حدود 340 گرم) در هفته محدود کنید؛ صدف، کنسرو، ماهی های کوچک اقیانوسی، ماهی های پرورشی و آب های آزاد را در هفته تا 12 اونس مصرف کنید.
این دسته ماهی ها را با فراغ بال و به وفور مصرف کنید؛ قزل آلای وحشی، ماهی پهن، ماهی روغن کوچک، هالیبوت، ماهی های خلیج و خود ماهی قزل آلا. 
برای اطلاعات بیشتر میتوانید با پزشک متخصص و متخصصین تغذیه مشورت کنید.
در مورد قزل آلا شایعات مختلفی وجود دارد عده ای می گویند خوردن آن به هر مقدار ضرری ندارد اما عده ای می گویند میتواند مضر باشد. برای اطمینان از نوع وحشی قزل آلا تهیه و مصرف کنید. و یا آن را به صورت ارگانیک خریداری کنید. اما در هر حال توصیه های محدود کننده بالا را برای هر نوع ماهی دیگر اتخاذ کنید تا دچار مشکل نشوید. همیشه ماهی را کامل شسته و پوستش را تمیز کنید و بدقت گوشت هایش را جدا کنید و بصورت کامل بپزید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  11:27 AM
تشکرات از این پست
nezarat_ravabet
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی بیست ونهم بارداری نحوه مصرف چربی خوب و بد در دوران بارداری:

افزایش وزن حاملگی کافی است و دیگر حوصله شنیدن اسم چربی را ندارید؟ بسیاری از خانمها که تجربه رژیم های لاغری را داشته اند از کلمه بخصوص "چربی" واهمه دارند و باور دارند چربی فایده ای ندارد و اگر چربی بخورند بی برو برگرد چاق تر میشوند.

چربی های بد و چربی های خوب


بله این موارد در رابطه با چربی های توخالی و اضافی درست است. چربی هایی مثل روغن سرخ کرده در سیب زمینی سرخ کرده و چیپس، یا ساندویچ های آماده. اما چربی های درست و مفید هم میتوانند خاصیت های فراوانی داشته باشند بخصوص زمانی که باردار هستید. این دسته چربی ها میتوانند دوست خوبی برای شما و فرزندتان باشند. و این دوستی حتی قبل از تولدش هم میتواند شروع شود.
معروفترین و مفید ترین چربی امگا-3 است. امگا_3 فواید زیادی دارد. از تنظیم فشار خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی گرفته تا کاهش کلسترول و همچنین کمک شایان به رشد جنین خانمهای باردار. این چربی برای رشد مغز و بافت های ترمیم پذیر جنین بسیار حیاتی هست و به رشد کامل چشم ها و بالا رفتن بهره هوشی کمک میکنند. (نمونه و مثال عینی این مساله ژاپنی ها و هوش بالایشان که غذای عمده سر سفره هایشان را ماهی ها تشکیل میدهند.) در این دوره از بارداری و در هفته 29 رشد مغز جنین در نهایت خود است و این امر حتی تا یک سالگی هم ادامه پیدا میکند پس تامین این چربی حیاتی حتی تا آن زمان هم مهم هست.
سوخت مغز از چه منبعی تامین میشود؟ مثل همیشه وظیفه شماست تا این مواد را برای بدنت هر دوی تان تامین کنید. اما تهیه این مقدار بالا امگا_3 میتواند مشکل باشد در حالی که در دوران بارداری باید مراقب میزان مصرف ماهی ها باشید. ماهی قزل آلا که نوعی ماهی آب سرد محسوب میشود را میتوان به هر مقدار مصرف کرد و اگر نوع وحشی و آزاد آن را بدست آوردید که چه بهتر.
ماهی نمیتوانید پیدا کنید؟ منابع دیگری برای تامین امگا_3 هم هست. از جمله تخم مرغ های غنی شده که بوسیله مرغ های رژیمی گذاشته می شوند. برروی بسته بندی شان هم علامت امگا-3 به چشم میخورد. تخم مرغ های معمولی مقدار کمی از این چربی را در خود دارند. گیاه خواران هم نگران نباشند مقدار کاف یا مگا-3 در سبزیجاتی مثل جلبک دریایی وجود دارد.
مواد خوراکی زیر هم از منابع امگا-3 بشمار می روند:
•    شاه ماهی
•    شاه ماهی کوچک
•    ساردین
•    قزل آلا
•    ماهی های روغنی دیگر
•    کنسرو تن
•    خرچنگ
•    میگو

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  11:52 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی ام بارداری تنقلات سالم و مقوی در طی بارداری:

آیا اشتهایتان کم شده است و به جای غذا خوردن فقط با آن بازی میکنید. با رشد بیشتر جنین تان در هفته 30 بارداری این امر تا حدودی طبیعی است. این جاست که میان وعده ها و غذاهای مختصر و مفید به کمک تان می آیند. تا هم شما را از خوردن زیاد مواد غذائی به شکم تان راحت کنند و هم مواد مغذی لازم برای رشد نهایی فرزندتان را هم فراهم نمایند. در واقع حفظ رژیم مناسب درارداری سه ماه پایانی ب بهتر است با تعداد وعده های زیادتر و حجم کمتر ادامه پیدا کند. اما این میان وعده ها باید به همان اندازه دارای مواد مقوی باشند وگرنه تاثیری نخواهند داشت. پس مصرف تنقلات را به فرصتی برای تغذیه خود و فرزنتدان تبدیل کنید.

تنقلات سالم برای دوران بارداری


همه چیز بردارید؛ مهم نیست کارهای روزانه تان شما را کجا میبرند بایستی خوراکی های مقوی همیشه همراه داشته باشید. در یخچال و انباری تان غذاهای آماده با سایز کم که راحت تر حمل و نگه داری بشوند داشته باشید. نمونه های زیر برای مثال:
•    بسته های ماست و فرنی کوچک
•    بسته های پنیر 
•    نوشیدنی با قطعات طبیعی میوه ویا سالاد آماده میوه
•    بیسکوئیت ها
•    بسته آجیل و حبوبات بوداده
•    نوشیدنی های مفید در بسته های کوچک؛ شیر، آبمیوه، آب سبزیجات و گوجه فرنگی
•    چیپس های سویا
•    قطعات هویج و کرفس
•    سوپ های آماده که فقط نیاز به گرم کردن یا اضافه کردن آب داغ داشته باشند.
نمی توانید بسته های کوچک از این خوراکی ها را پیدا کنید، پس خودتان بسته بندی شان کنید. همچنین قمقمه همراه داشته باشید تا بتوانید تشنگی خود را با نوشیدنی ها سالم و ساخته خودتان رفع کنید. آجیل های مخلوط و  تخم آفتابگردان را بسته های زیپ دار بریزید و از هر فرصتی برای تامین مواد مغذی غافل نشوید.
جایگزین های هوشمندانه انجام دهید؛ اگر در ساعات مختلف روز هوس خوراکی های شیرین و یا شور میکنید این هوس ها را با خوراکی های سالمی چون هویج و فرنی و نان جو به همراه ماست و پنیر رفع کنید و تنقلات بی ارزش به بدنتان وارد نکنید. مربای میوه را روی نان غنی شده بکشید و میل کنید و یا از کره بادام زمینی استفاده کنید.
برای رفع احساس گرسنگی شبانه، در صورتی که آنقدر بیدار بمانید که احساسشان کنید! هم میتوانید از خوراکی های پیشنهادی ما استفاده کنید. ذرت بو داده شده با بخار آب به همراه پودر پنیر و کمی فلفل، چیپس های سویای ترد، تخم های کدو و یا آفتابگردان بوداده، سیب زمینی پخته شده و پوره شده همراه با شیر همگی میتوانند کار شما را راه بیاندازند. همچنین به جای بستنی آخر شب به سراغ ظرف بزرگ ماست یخ زده بروید و قاشق بزرگتان را هم فراموش نکنید. میتوانید از تکه های میوه و موز یا بادام و پسته برای طعم دار کردنش استفاده کنید. نیاز به آرامش دارید؟ مقداری سوپ گوجه فرنگی گرم کنید و میل کنید. اگر دلتان پیتزا خواست نان غنی شده تان را با سس گوجه فرنگی پر کنید و تکه های گوجه فرنگی همراه با پنیر موزارلا و سپس در تستر ساندویچ سالم نیمه شبتان را آماده کنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  11:54 AM
تشکرات از این پست
nezarat_ravabet
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی ویکم بارداری شیرین کننده های مصنوعی در دوران حاملگی:

آن لیوان قهوه برای صبحانه، کاسه فرنی و فجان چایی که سرکار میل کرده‌اید به تنهایی 144 کالری و 14 قاشق چای خوری شکر دارند و هنوز ساعت 9 صبح است. هیچ فایده ای در آن کالری های زائد موجود در شکر نیست. همچنین شاید تا به حال از مضرات شکر برای خانم های باردار زیاد شنیده باشید، پس چکار باید کرد؟ اگر سر دوراهی قرار گرفته اید و نمی دانید کدام نوع شکر مناسب تر است به توصیه های زیر توجه کنید:
سوکرالوز ، Sucralose : نوعی شکر است با این تفاوت که طوری در آزمایشگاه ها تولید میشود تا بدن و دستگاه گوارشی نتوانند تجزیه اش بکنند پس بدون کالری است و هیچ تاثیری ندارد. این شکر مصنوعی که غذاها را شیرین میکند اما کالری ندارد برای مصرف در دوران بارداری بی ضرر تشخیص داده شده است. پس مصرف اینگونه شکر در طول روز به هر میزان هیچ مانعی ندارد. همچنین این شکر برای پخت و پز هم مناسب است و در مقابل حرارت واکنش نشان نمی دهند پس میتوانید از این شکر در تهیه کیک و شیرینی های تان هم استفاده کنید.

انواع شیرین کننده های مصنوعی و تاثیرات آنها در دوران بارداری


آسپارتام ، Aspartame : نوع دیگری از شکر مصنوعی هست. بحث های زیادی درباره ضرر و فایده این ماده شیرین کننده مصنوعی وجود دارد، اما چه حامله باشید چه نباشید، سازمان غذای کشور آمریکا سالم بودن این ماده را تایید کرده است اما همچنین توصیه کرده تا میزان مصرف این ماده را در دوران بارداری محدود کنید. پس نوشیدن یک بطری نوشابه و بسته از شیرینی با آسپارتام مانعی ندارد فقط مواظب میزان مصرفتان باشید  و از حد معین خارج نشوید.
ساخارین ، Saccharin : این نوع شکر مصنوعی هم توسط سازمان غذا بی ضرر شناخته شده است. اما تحقیقات جانبی نشان داده است که این نوع ماده بعد از ورود به بدن به سختی از بدن دفع میشود. این نوع شیرینی مصنوعی در مواد شیرین صورتی رنگ بکار میرود پس بهتر است برای اطمینان مصرف این خوراکی ها را به حداقل برسانید.
اسسولفام پتاسیم ، Acesulfame-K : این ماده نیز توسط سازمان غذا بی خطر تشخیص داده شده و 200 برابر شکر معمولی شیرین تر است. این نوع شکر در نوشیدنی های سبک، آدامس و شیرینی های پخته شده استفاده میشود. اما باز هم بهتر است مصرفش را محدود کنید.
سوربیتول ، Sorbitol : سوربیتول نوعی شیرین کننده مغذی است و برای زنان باردار توصیه هم میشود. با وجود اینکه این ماده ضرری ندارد اما مصرف زیادش می تواند باعث بروز مشکلاتی برای دستگاه گوارش شود و دل پیچه به همراه داشته باشد. هیچ خانم بارداری همچین چیزی را نمی خواهد پس بهتر است مصرف این ماده و خوراکی های مربوطه اش را هم محدود کنید. حتی مصرف این ماده میتواند باعث افزایش وزنتان بشود چرا که نسبت به سایر هم نوعانش مقدار کالر بیشتری دارد و طعم شیرین کمتری ایجاد میکند.
مانیتول ، Mannitol : مثل سوربیتول یک طعم دهنده مفید است. استفاده در مقادیر کمش مشکلی ایجاد نمی کند اما مقادیر زیادش میتواند باعث بروز مشکلات در سیستم گوارشی شود.
خلیتول ، Xylitol : که از گیاهان بدست می آید و بطور طبیعی در سبزیجات مختلف جود دارد. میتوان این ماده را در آدامس، خمیر دندان و سایر خوراکی ها یافت. مصرف کم و محدود این ماده مشکل ساز نیست. 40% از شکر واقعی کالری کمتری دارد و جلوی پوسیدگی دندان را میگیرد.
استیوا ، Stevia : آخرین نوع شیرین کننده مصنوعی است که به بازار آمده. و ریشه گیاهی دارد اما توسط سازمان غذا تایید نشده پس بهتر است قبل از مصرفش با پزشک متخصص مشورت کنید.
لاکتوز ، Lactose : که در شیر یافت میشود و معده بعضی از افراد نسبت به این ماده بسیار حساس است. اما غیر از  این حالت مصرفش مشکلی ندارد.
کنسانتره های موجود در آبمیوه ها: دقیقا کم کالری نیستند اما مقدار مواد مغذی نسبتا زیادی دارند. علاوه بر این جزو مایعات هستند و براحتی نمیتوان جایگزین مناسبی برایشان یافت. اما میتوان با کمی تلاش اینکار را انجام داد. برای مثال آب انگور که با این روش تهیه میشود بیشتر طعم شکر دارد تا انگور. البته این کنسانتره ها در سایر خوراکی های طعم دار هم یافت میشوند و مقدار مواد مغذی در اینگونه خوراکی ها نسبت به سایرین در مقدار قابل توجهی کمتر هست.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  11:56 AM
تشکرات از این پست
nezarat_ravabet
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی ودوم بارداری غذاهای مفید برای سرما خوردگی در دوران بارداری:

از لحاظ بیماری ها باید گفت تا به حال کلکسیون تکمیلی را گرد آورده‌اید، البته نه اینکه چاره دیگری داشته باشید؛ حالت تهوع، یبوست، نفخ و احساس خستگی همگی از تاثیرات حاملگی هستند حالا به این سرما خوردگی را هم اضافه کنید. تحقیقات نشان میدهند خانم های باردار بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های فصلی هستند که اصلا منصفانه نیست. و شما میتوانید خیلی راحت به بیماری هایی که شایع هستند و ربطی به بارداری هم ندارند دچار شوید. این امر به این دلیل است که تمامی قدرت سیستم دفاعی بدنتان مشغول حفاظت از جنین تان است. خب این امر برای سلامت جنین تان بسیار خوب است اما برای سلامتی خودتان چندان خوب نیست. تاکتیک اولیه شما باید پرهیز از بیماری باشد اما اگر نتوانستید جلوی اینکار را بگیرید بهتر است خیلی زود بهبود پیدا کنید تا قوای بدنتان خیلی تهلیل نرود. همچنین میزان تغذیه تان هم در این دوران نباید افت پیدا کند که این کارها را کمی سخت تر می کند. چرا که بهترین درمان برای سرما خوردگی استراحت و تغذیه مناسب است.

غذاهای مناسب برای سرماخوردگی در دوران بارداری


به راحتی خود بیاندیشید؛ با سوپ جوجه دردهای مزمن و ناراحت کننده را کم کنید. سوپ برای سینوس و گلوی متورمتان هم مناسب است. ماکارونی معمولی، پوره سیب زمینی، فرنی، نیمرو؛ همگی از غذاهایی هستند که میتوانند به شما مواد مغذی و آرامش برسانند. اگر مبتلا به آنفلانزای روده شده اید بهتر است غذاهای ساده و مقادیر زیاد مایعات مصرف کنید. از چربی های هر نوع و شکر پرهیز کنید. همچنین زنجبیل را برای رفع حالت تهوع از هر نوع فراموش نکنید.
بنوشید؛ در واقع نوشیدن مایعات از خوردنی ها مهم تر است. چون بدن شما در این وضعیت مایعات بیشتری از دست میدهد. حتما هر یک ساعت یک لیوان مایعات از هر نوع که شده به بدنتان برسانید. مایعات گرم میتوانند بسیار موثر باشند چون هم آرامش بخش هستند و هم برای گلوی ملتهب تان مفید اند. چای گرم و شیر ولرم دو نمونه از بهترین ها هستند.
ویتامین C: این ویتامین یکی از شفا دهنده های خارق العاده طبیعت به شمار میرود پس از هر منبع و فرصتی برای تامین کافی این ویتامین استفاده کنید. اگر فرم های اسیدی این ویتامین حالت تهوع ایجاد میکند بهتر است آن را از میوه ها و سبزیجات تامین کنید برای مثال زرد آلو و یا آب میوه بخصوص انگورغنی شده بنوشید. 
راحت باشید؛ اگر غذاهای خاص و اسیدی شکم و گلوی ملتهب تان را آزار میدهند آنها را فعلا از منو حذف کنید و بجایش سوپ، فرنی و سایر غذاهای سازگار و مفید برای سرما خوردگی مصرف کنید.
شیر بنوشید؛ شایعات در مورد مضر بودن شیر برای سرما خوردگی هنوز اثبات نشده اند. ولی شما به کلسیم آن برای احساس سرحالی نیاز دارید پس شیر را از رژیم تان حذف نکنید.
هوشمندانه بخورید؛ جلوی سرما خوردگی را قبل از ابتلا بگیرید پس تا میتوانید میوه و سبزیجات میل کنید. تحقیقات نشان میدهند مصرف روزانه 6 تا 7 وعده میوه و سبزیجات جلوی سرما خوردگی و سایر بیماری های فصلی و ویروسی را میگیرد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  11:57 AM
تشکرات از این پست
nezarat_ravabet
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی وسوم بارداری مصرف مناسب مایعات و نوشیدنی ها در هنگام بارداری:

آیا شرایط جدید بارداری تان شما را مجبور به نوشیدن مایعات بیشتر میکند. برای یک خانم باردار لازم نیست بیش از حد معمول آب بنوشید اما باید مطمئن شوید که حتما به مقدار استاندارد می نوشید. شما باید سهمیه روزانه 8 لیوانتان را بنوشید و آنهم 8 لیوان معمولی و آب خوری و نه فنجان کوچک خاله بازی! اما چرا لازم است آب مورد نیاز بدن را با این دقت تامین کرد؟ در واقع شما این آب را برای دو نفر تامین میکنید.

 


آب وظیفه حمل و نقل را در بدن دارد؛ تا به حال فکر کرده‌اید که مواد مغذی که با وسواس مصرف می کنید چگونه به جنین تان میرسد؟ بله همگی بوسیله آب انتقال داده میشوند. آب وظفیه انتقال ویتامین ها، املاح و سایر مواد را به سلولهای خون برعهده دارد.
آب برای دفع ضایعات لازم است؛ شما نه تنها برای دو نفر می خورید بلکه از عوض دو نفر هم مواد زائد دفع میکنید. پس برای کارکرد درست کلیه ها و سیستم گوارش باید آب لازم برای دو نفر را تامین کنید. هر چقدر زودتر آب مصرف کنید زودتر هم مواد زائد دفع میکنید که خود بسیار حیاتی است چرا که ماندن مواد زائد در بدن برای مدت طولانی خود میتواند مشکل ساز شود.
آب باعث آرامش شما میشود؛ بارداری باعث بالا رفتن درجه حرارت بدن میشود. پس با نوشیدن مایعات و آب کافی شما سیستم تهویه بدنتان را کارآمد و در اوج مصرف خود نگه می دارید. آب از طریق عرق کردن به روی پوستتان انتقال می یابد و باعث کاهش دمای بدنتان میشود پس برای کاهش مداوم دمای بالای بدن به مقدار بیشتری آب نیاز دارید. همچنین تامین آب مداوم برای بدن از خستگی ناشی از بارداری جلوگیری میکند و احتمال سر درد را کاهش میدهد.
آب برای نرمی پوست؛ هر چه در دوران بارداری آب بدنتان را مرتب تر تامین کنید احتمال اینکه پوستان خشک شود و دچار خارش و سوزش شود کمتر می شود. همچنین برای شادابی و سرحال تر دیده شدنتان حیاتی است.
از آبدار شدن مفاصل تان جلوگیری کنید؛ اینکه بدن خانم های باردار با نزدیک شده به زمان زایمان مقدار بیشتری آب ذخیره می کند طبیعی است. چرا که برای زایمان راحت و استاندارد بدن مقدار زیادی مایعات و آب نیاز دارد. شما برای اینکه بعد از زایمان به همان صورت آبکی باقی نمانید باید جریان آب را قطع نکنید. اگر آب در مفاصل و بدن تان برای مدت طولانی ساکن بماند رهایی از آن در فرصت های بعد از زایمان به مراتب سخت تر است. پس بهتر است با مصرف مداوم و روزانه سهمیه مایعات از این کار جلوگیری کنید و پس از زایمان اندام گذشته تان را با راحتی بیشتری پس بگیرید.
بعد از همه این توصیفات از کجا میتوان این مایه حیات حیاتی را تامین کرد؟ جواب اصلی خود آب آشامیدنی است چرا که چون هم خالص ترین و هم در دسترس ترین شان در هر موقعیتی است. البته غیر از آب تنوع بیشتری از مایعات سالم و مفید هم وجود دارند؛ شیر که تنها 90 درصدش از آب تشکیل شده، آبهای طعم دار و گاز دار، آبمیوه و آب سبزیجات، چای بدون کافئین، سوپ های آبدار همگی غذاهای خوبی هستند. همچنین بسیاری از غذاهای جامد هم  مقدار زیادی مایعات دارند، هندوانه و هم خانواده هایش از این دسته اند. مصرف نوشابه خود را کاهش دهید همچنین سایر نوشیدنی های حاوی کافئین را چرا که باعث از دست رفتن آب بدن بوسیله ادرار می شوند.
مایعات را بتریج و مداوم مصرف کنید، دو لیوان آب یکجا فایده چندانی ندارد بهتر است میان نوشیدن هایتان یک ساعت فاصله باشد. تا آب های لازم زودتر از موعد دفع نشوند.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  11:59 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی وچهارم بارداری  مکمل های کلسیم در دوران بارداری:

شاید به خاطر حساسیت به لاکتوز موجود در شیر نتوانید از آن مصرف کنید و یا حتی فکر کردن به نوشیدن شیر باعث حالت تهوعتان بشود. پس شما برای تامین کلسیم مورد نیاز بدنتان در هفته 34 بارداری دچار مشکل جدی شده اید. اما نگران نباشید شما میتوانید استخوان های خود و فرزندتان را با جایگزین های مشابه شیر از لحاظ ارزش غذایی پر کنید.

اگر معده تان حساسیت دارد؛ اتفاقی که می‌افتد این است که معده شما نمی تواند لاکتز لازم برای تجزیه لاکتوز موجود در مواد لبنی و مهمترین شان، شیر ترشح کند و نتیجه آن حالت تهوع، نفخ و ... میشود. پس به راهکارهای زیر برای دستیابی راحتتر به مقدار کلسیم لازم تان توجه کنید:

  • مواد لبنی حاوی لاکتوز نخرید و سعی کنید شیر یا لبنیاتی بخرید که لاکتوز نداشته باشند. حتی میتوانید انواع غنی شده با کلسیم آن را تهیه کنید تا مقدار مواد مغذی بیشتری به بدنتان هم برسانید.

  • آنزیم های لازم را خودتان تامین کنید؛ اگر بدنتان در ترشح لاکتز تنبل است قبل از مصرف شیر و لبنیات قرص ها مکمل حاوی این آنزیم را بخورید تا دچار مشکل نشوید.

  • به جای شیر از پنیر استفاده کنید، پنیر کهنه (مرغوب تر) در مقایسه با شیر مقدار کمتری لاکتوز در خود دارد و شما میتوانید بدون دچار شدن به حساسیت و مشکلات گوارشی از آن مصرف کنید.
  • بعضی از انواع ماست ها در گوارش و تجزیه شیر لاکتوز دار موثر هستند. پس می توانید با این نوع ماست ها شیر هم میل کنید تا دچار تهوع نشوید.
  • امکان دارد که مقادیر کمتر شیر و یا مواد لبنی را هضم کنید. برای اینکار نصف لیوان شیر بنوشید و یا مقدار کمی پنیر بخورید. شیر لاکتوز دار در ترکیب با غذاهای دیگر بهتر هضم میشود پس شیر خود را با گندمک و پنیرتان را با نان جو غنی شده میل کنید.
  • اگر تاثیرات این مواد بر سیستم گوارشتان شدید است ممکن است مجبور شوید کلا از خیرشان بگذرید و از مصرف هرگونه محصول که حاوی مواد لبنی است پرهیز کنید. پس به جای اینها حتما از طرق دیگر کلسیم مورد نیاز بدنتان را تامین کنید.

مصرف مکمل های کلسیم در دوارن بارداری

راه های دیگر هم غیر از مصرف مستقیم شیر برای کسب کلسیم وجود دارد:

  • میتوانید شیر را با خوراکی های دیگر ترکیب کنید و یا اینکار از مزه نامساعدش فرار کنید. میتوانید شیر با سوپ و یا در داخل فرنی میل کنید.

  • اگر حوصله مزه ناخوشایند شیر را ندارید بجایش از ماست های طعم دار و متنوع و پنیرهای خوش طعم استفاده کنید.
  • غیر از مواد لبنی هم منابع دیگری برای تامین کلسیم وجود دارند، از جمله آبمیوه های غنی شده، بروکلی، قزل آلای کنسرو شده همراه با استخوان، شیر سویای غنی شده با کلسیم، حبوبات با برگ تیره و... همگی منابع جانبی و خوش طعمی هستند.

اگر از خیر نوشیدن شیر گذشته اید مطلع باشید که فقط از کلسیم آن محروم نشده اید، بلکه منبع مهمی برای کسب ویتامین D را هم از دست داده اید. میتوانید این مقدار ویتامین D از  دست رفته را از طریق حمام آفتاب گرفتن، استفاده از قرص های مولتی ویتامین و سایر منابع تهیه کنید.
اگر هم از بابت تامین کلسیم بدنتان نگرانید با پزشک متخصص مشورت کنید تا برایتان قرص های مکمل تجویز کند. امروزه این مکمل ها در بسته های مثل شکلاتی و آبنبات هم در بازار موجود هستند.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:05 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی وپنجم بارداری غذاهایی برای مقابله با تورم دوران بارداری:

شاید به خاطر افزایش روزانه ابعاد شکمتان دیگر نتوانید براحتی پاهایتان را ببینید اما اگر به هر زحمتی نگاهی به آنها بیندازید، خواهید دید که بسیار متورم شده اند. شاید از چیزی که میبینید اصلا خوشتان نیاید اما برای خانمی که در هفته 35 بارداری اش است اینکه پاها و یا مفاصلش متورم شوند امری طبیعی است. اما این واقعه اصلا باعث آرامش و یا جذابیت نیست و باعث میشود کفش ها به پایتان کوچک شده و پس از نشستن زیاد و راه رفتن طولانی شدت این تورم زیاد هم میشود.

راه های مقابله با تورم دوران بارداری


اگر فکر میکنید کم کردن میزان نمک مصرفی میتواند در کم کردن این تورم کمک کند باید در اول پرسید مگر چقدر نمک مصرف میکنید؟ پزشکان توصیه میکنند در دوران بارداری مقدار سدیم و نمک مصرفی تان کم باشد اما نباید به کل با نمک خداحافظی کنید، چرا که وجود نمک در رژیم غذایی باعث جریان یافتن بهتر مایعات در بدن میشود همچنین قطع کامل سدیم برای جنین هم اصلا خوب نیست. از طرفی مصرف زیاد نمک هم زیاد خوب نیست و همانطور که میدانید میتواند باعث افزایش تورم ها شود. پس از نمک به اندازه استفاده کنید و مصرف آن را قطع نکنید. در ادامه راهکارهای زیر را به شما پیشنهاد میکنیم تا کمی از مشکلات تورم های آزار دهنده خلاص شوید:
پاهای خود را بالا بگذارید؛ اگر کسی مستحق انجام این کار هست مسلما آن فرد شمائید، از هر فرصتی برای انجام اینکار استفاده کنید؛ در هنگام تماشای تلویزیون، کار، چک کردن ایمیل و... اینکار میتواند فشار خون را پائین بیاورد و از متورم شدن پاها تا حدی جلوگیری کند.
شنا و یا سایر تحرکات؛ شنا کردن در آب سرد و یا کمی تحرک و پیاده روی میتواند جلوی پیشروی ورم پا را بگیرد. پس از هر فرصتی برای انجام شنا و یا پیاده روی در مسافت های کوتاه استقبال کنید.
چرخه آب را ادامه دهید؛ شاید منطقی به نظر نیاید اما هر چقدر که بیشتر آب بنوشید از آنطرف بیشتر هم آب از بدنتان خارج میشود. این یک چرخه طبیعی است پس نگذارید آبهای بدنتان در یک جا انباشته شوند و تورم ایجاد کنند همچنین مواد زائد بدنتان هم سریعتر همراه آب ها از بدنتان دفع میشود.
سعی کنید راحت باشید؛ سعی کنید تا جای امکان کفش های راحت و گشاد بپوشید تا مایعات در زیر پوست متورم تان به راحتی انتقال پیدا کند و یک جا جمع نشود. کفش هایی انتخاب کنید که راحت، جادار و همراه منفذ هایی برای تنفس پاهایتان باشند. حتی در خانه و یا محل کار و یا هر جا که امکانش هست با دمپایی ها نرم و گشاد راه بروید تا پاهایتان کمی استراحت کنند.
شلوار های نازک و سفت و محکم بپوشید. از همان ساعت های اولیه روز که هنوز پاهایتان پف نکرده است ساپورت بپوشید تا میزان کمتری آب و مایعات در پاها و اطراف مفاصل پای تان جمع شود. اینکار خود باعث راحتی و کم شده میزان تورم میشود.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:07 PM
تشکرات از این پست
nezarat_ravabet
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی وششم بارداری سوزش و درد معده و قلب در دوران حاملگی:

درست در مراحل پایانی زایمان است که این درد و سوزش به سراغتان می آید و باید گفت در بین اکثر خانم های باردار هم شایع است. اتفاقی که باعث این سوزش میشود، این است که شل شدن عضلات اطراف شکم باعث میشود که ناحیه معده و قلب تان در نزدیکی شکم و دستگاه گوارشتان قرار میگیرد و اسیدهای ترشح شده از این فعالیت ها دیواره ی منتهی به معده و قلب را تحت تاثیر قرار میدهند و این اتفاق باعث ایجاد احساس سوزش و درد میکند، البته با اینکه خطری ایجاد نمیکنند (چه برای قلب و چه برای معده تان) اما درد و سوزش حاصل میتواند آزار دهنده باشد. خوشبختانه راه هایی برای جلوگیری از این وقوع اتفاق وجود دارد.

سوزش معده و قلب در دوران بارداری


در هنگام غذا خوردن و دو یا سه ساعت پس از اتمام غذایتان صاف بنشینید؛ از خم شدن و دراز کشیدن پرهیز کنید تا اسیدهای در حال فعالیت بر سیستم گوارشتان راه خود را به طرف بالا و دیواره های معده و قلب تان باز نکنند. اگر میخواهید خم شوید کمر خود را صاف نگه دارید و از زانوهای خود را خم کنید.
غذا را کامل بجوید؛ اولین مرحله در هضم غذا بیرون از بدن و در هنگام جویدن غذا توسط دندان هایتان آغاز میشود پس این لطف را برای بدنتان انجام دهید و غذا را کامل بجوید و فرو دهید. با اینکار بدن اسید های کمتری برای تجزیه غذا لازم خواهد داشت و این خیلی خوب هست. همچنین جویدن آدامس باعث از بین رفتن این اسید های ترشح شده میشود و میتواند جلوی سوزش را تا حدی بگیرد.
غذای خود را تا دو ساعت قبل از خواب میل کنید؛ یا حتی بعد از هر غذای مفصل تا دو ساعت اقدام به دراز کشیدن و خواب نکنید. این کار فرصت لازم برای شکم تان را ایجاد میکند تا مراحل هضم غذا را به پایان برسانند و تغییر وضعیت به سوزش ختم نشود.
مختصر و مداوم بخورید؛ اصلا بهتر است همانطور که قبل ها هم گفته شده وعده های بزرگ و مفصل را از برنامه تان حذف کنید و به جایش 5 تا 6 وعده کوچک و مفید میل کنید تا به دستگاه گوارشتان هم به فشار نیاید.
لباس های راحت و جادار بپوشید؛ در هنگام بارداری همیشه باید لباس های ساده با راه های تنفسی از جنس خوب و گشاد بپوشید. شاید جذاب به نظر نرسید اما پوشیدن لباس ها تنگ باعث افزایش سوزش در نواحی قلب و سایر مشکلات میشوند.
بعضی از غذاها ذاتا باعث سوزش معده میشوند؛ غذاهای تند و پر چاشنی، کافئین دار، نوشیدنی های الکلی (که از همان ابتدا باید از رژیمتان حذف شده باشد)، غذاهای پر از روغن از هر نوعی میتوانند به سوزش منجر شوند پس مقدارشان را کم کنید و از مصرف شان پرهیز کنید.
در هنگام خواب و دراز کشیدن سعی کنید سر خود را بالا نگه دارید تا سوزش ها شما را از خواب بیدار نکنند.
اضافه وزن اضافی تر از میزان استاندارد بارداری (یعنی همان 10 تا 15 کیلوگرم) میتواند سوزش ها و سایر مشکلات به همراه داشته باشد.
در شرایط حاد از پزشک تان بخواهید نسخه ای برای کاهش سوزش های آزار دهنده تجویز کند. داروهایی وجود دارند که جلوی این درد ها میگیرند.


اما اگر حس میکنید بهتر است از راه های طبیعی برای این کار استفاده کنید میتوانید از خوراکی های طبیعی زیر تغذیه کنید:
پاپایا: نوعی میوه استوایی که باید نوع بسیار خام و نرسیده اش را استفاده کنید و بهتر است به جای خوردن فقط آن را بجوید. همین جویدن باعث میشود تا جلوی سوزش را بگیرد.
بادام: هم برای جذب کلسیم و هم برای کاهش دردها خوب هست.
یک قاشق چایخوری عسل در شیر گرم: شیر گرم باعث آرامش میشود همچنین عسل. پس ترکیب این دو میتواند راه خوبی برای حل مشکلاتتان باشد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:43 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی وهفتم بارداری فواید چربی در دوران بارداری:

پروتئین امروزه در خط مقدم هر رژیم غذایی است. البته نه رژیم هایی که برای لاغری تجویز میشوند، چون این رژیم ها برای خانمهای باردار بسیار محدود و گاها مضر هستند. پس باید با آغوش باز از پروتئین، زمانی که حامله هستید استقبال کنید. نه تنها برای زیبایی ظاهر فرزندتان بلکه برای رشد هرچه بهتر بافت مغزی اش.

مزایای مصرف پروتئین و چربی های مفید در دوران بارداری


پروتئین تشکیل یافته از آمینو اسید هایی است که صورت و همین طور سلول های خاکستری مغز کودکتان را شکل میدهند. مغز کودک برای رشد کامل به این مواد اولیه نیاز دارد تا رشد کامل خود را طی کند، او با این مغز تمامی کارهای اصلی مثل؛ راه رفتن، فکر کردن، حرف زدن و گم کردن دسته کلیدهای تان را در سال های آینده انجام خواهد داد!
شما در دوران بارداری بایستی سه بار در روز پروتئین مصرف کنید، و در هر بار حدود 75 گرم پروتئین به بدن تان برسانید. بسیاری از خانمها در رسیدن به این حد نصاب مشکل دارند، همچنین اگر شما رژیم غذایی گیاه خواری در پیش گرفته اید شرایط دشوار تری پیش رو دارید و باید بیشتر در تلاش باشید.
تامین پروتئین لازم هیچ وقت بیشتر از سه ماه آخر بارداری مهم تر نیست، یعنی زمانی که مغز کودکتان در حال رشد سریع و بدون توقف است. همچنین این دوره زمان عالی برای دریافت مقدار بالای چربی امگا-3 و سایر اسیدهای چرب مثل DHA هم هست. پروتئین را میتوانید از منابع زیر به وفور تامین کنید.(گزینه های ستاره دار مخصوص بوده و حاوی چربی های مفید تر چون امگا-3 و DHA هستند.)

  • گوشت قرمز معمولی
  • گوشت قرمز از گاوهایی با رژیم گیاهی
  • گوشت مرغ 
  • ماهی* و انواع مختلف آن (البته توصیه های ایمنی ما را در رابطه با مصرف ماهی در دوران باردای را حتما در نظر بگیرید)
  • تخم مرغ* مخصوصا آنهایی که با امگا-3 غنی شده اند
  • شیر و سایر لبنیات
     

و اما برای رژیم های گیاه خواری:

  • لوبیا
  • فرآورده های سویا
  • پروتئین های گیاهی مختلف دیگر 
  • بادام زمینی، کره بادام زمینی و سایر آجیل ها و تخمه ها
  • سبوس گندم
  • نان های جو
  • غلات با سبوس

همچنین تامین پروتئین بدن به همراه ویتامین حیاتی دیگر که با نام B6 شناخته میشود می تواند تاثیر بیشتری داشته باشد. وظیفه B6 کمک به بدن شما و فرزندتان برای جذب حداکثری پروتئین ها است. همچنین ویتامین B6 تاثیر بسزایی در رشد سیستم دفاعی و رشد مغزی جنین تان دارد. میتوانید این ویتامین بسیار مفید را در خوراکی هایی مثل: موز، آوکادو، برنج قهوه ای، دانه های سویا، سیب زمینی، اسفناج؛ گوجه فرنگی، هندوانه و گوشت بیابید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:46 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی وهشتم بارداری فراموش کاری در دوران بارداری:

یادتان نمی آید سویچ ها ماشین را کجا جا گذاشته اید و یا اصلا خود ماشین را کجا پارک کرده اید؟ جای روزهای هفته را اشتباه می گیرید؟ فراموش کاری های دوران بارداری بی خبر سر می رسند (و یا شاید هم خبر داده باشند ولی به هر حال فراموش کرده اید) دلیل این اتفاقات را برایتان شرح خواهیم داد وخواهیم گفت که چرا از موقعی که دوران بارداری تان آغاز شده بیشتر و بیشتر فراموش کار میشوید.

فراموش کاری در دوران بارداری


به طور قطع این بار هم پای هورمون ها در میان است. متاسفانه در دوران بارداری مغز رفته رفته تهلیل می رود. تحقیقات نشان داده اند که سلول های مغزی در دوران بارداری به نحو چشم گیری تعدادشان کاهش می یابد و حتی در سه ماهه آخر این روند سرعت بیشتری می گیرد و تا چند ماه پس از زایمان تعداد سلول ها به جای اولشان باز نمی گردد. این اتفاق می تواند آزار دهنده باشد مخصوصا اگر تا قبل از این فردی تیز و همه فن حریف بوده اید. پس چه کاری برای جلوگیری از مرگ و میر سلول های مغزی می توان یافت؟
خوشبختانه راهی هست و آن متوسل شدن به کولین (Choline) است. ماده ای بسیار مغذی که به حفظ قدرت و انسجام سلول های مغزی بسیار کمک میکند. کولین همچنین بر رشد و توسعه مغزی جنین تان هم تاثیر بسازیی دارد مخصوصا حالا که در سه ماهه سوم بارداری تان هستید و رشد مغزی کودکتان سرعت بیشتری پیدا کرده است. تحقیقات نشان میدهند مصرف مواد بالا برنده عملکرد مغز هم بر روی مادر و هم فرزند تاثیر مستقیم و مثبتی دارند.
مادرهای باردار باید روزانه 450 میلی گرم از این ماده مفید را مصرف کنند، می توانید این ماده را در قرص های مکمل ویتامین تان بیابید و یا از طریق غذاهای غنی شده و حاوی این ماده بدست بیاورید. برخی غذاها که حاوی کولین هستند عبارتند از؛ گوشت گوساله، دانه های سویا، شیر، میوه های استوایی، سبوس و آجیل.
حتی بعد از تولد فرزندتان هم این رژیم حاوی کولین را قطع نکنید، مخصوصا اگر به کودک تان شیر هم می دهید. چون باید تلفات سلول های مغزی تان را جبران کنید و اینکار با مصرف مداوم و روزانه مدار کافی کولین امکان پذیر است. در واقع شما بایستی میزان کولین دریافتی بدنتان را تا 550 میلیگرم در روز افزایش دهید. و اینکار را بصورت مداوم انجام دهید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:47 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی سی ونهم بارداری غذاهای که باعث شروع فرآیند زایمان می شوند:

با فرا رسیدن هفته 39 بارداری و نزدیک شدن هر لحظه ای به روز وضع حمل، دغدغه اصلی شما این میشود که تا روز زایمان چیزی بخورم و یا اصلا چه بخورم؟ تا جایی که علم مامایی پیش می رود (و نه حرف خانمهای مسن) هیچ غذایی نمی تواند باعث جلو تر افتادن روز زایمان شود. بسیاری از خانم ها معتقدند و حاضرند قسم بخورند که روغن کرچک (Castor oil - نوعی روغن گیاهی که بسیار بد بو هم هست!) کاملا موثر است، اما جدای اینکه هیچ تاثیری علنی ندارد، مصرفش میتواند پیامد های بدی هم در پی داشته باشد. این روغن بیشتر بر افزایش کارکرد روده ها تاثیر میگذارد تا به اوضاع زایمان، پس اصلا راه مناسبی نیست. همچنین این صحبت ها در مورد جوشانده های گیاهی تایید نشده هم وجود دارد، برای مثال تمشک قرمز که گفته میشود برای راحتی زایمان و آرامش خوب است. اما تاکنون چنین چیزی تایید و یا تکذیب نشده پس بهتر است تا مطمئن نشده اید از هیچ کدام یک از اینها مصرف نکنید.

غذاهایی که باعث شروع فرآیند زایمان میشوند


از این خوراکی های بی تاثیر نمونه های دیگری چون؛ بادمجان، سرکه و هر چیز تند و چاشنی دار دیگر را می توان نام برد. با اینکه صحت تاثیر هیچ یک از این خوراکی ها تایید نشده بسیاری از مادران حاضرند قسم بخورند پس از مصرفشان مستقیم به اتاق زایمان رفته اند. اگر نمی خواهید دل چنین خانم هایی را با رد درخواستشان بشکنید پس بهتر است از خوراکی هایشان تا جایی که مغایر رژیم تان نیست میل کنید. اما با ریسک خودتان و مشورت پزشکتان، چون اوست که در اتاق زایمان همراه و راهنمای شما خواهد بود ونه هیچ یک از این خانمها!
پس هیچ گونه مدرک محکم برای اثبات تاثیر این غذاها وجود ندارد. بهتر است تا روز طبیعی زایمان وقت خود را پر کنید، شب را بیرون از خانه باشید و به رستوارن مجلل بروید تا برای آخرین بار از مزایای "خانم باردار بودن" بهره ببرید. از غذای مورد علاقه تان سفارش دهید و با احتیاط لقمه اول را بخورید، اگر خوراکی باعث شود که زایمانتان آغاز شود، آن غذا همین است. 
پس از اینکه زایمان واقعی و دوره اش شروع شد فقط از غذاهای ساده و مایعات ساده میل کنید. از خوردن گوشت، مواد لبنی و چربی ها خودداری کنید. اینها زمان بیشتری برای هضم میگیرند و باعث اتلاف انرژی بدنتان میشوند. همچنین در مراحل بعدی اگر نیاز به تزریق مسکن موضعی شد، روده پر میتوانند مشکل ساز باشد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:49 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی چهلم بارداری تغذیه مناسب در دوران منتهی به زایمان :

درباره تغذیه در این دوران روایات متفاوت است، برخی از پزشکان معتقدند نباید در زمان زایمان غذا خورد. عده دیگر اعتقاد دارند که خوردن غذاهای مختصر و نوشیدن مایعات خطری ندارد و حتی میتواند مفید هم باشد. پس نظر مستقیم پزشک مشاورتان را بپرسید که اکثر آنها تجویز میکنند که نوشیدن مایعات ساده مانعی ندارد اما باید دور غذاهای جامد و مفصل را خط بکشید. پزشکان متعددی معتقدند که دوران زایمان نیاز به انرژی زیادی دارد و سراسر تحمل و تلاش است پس باید برای انجام این کارها انرژی لازم را داشته باشید. این دسته از پزشکان خوردن غذاهای مختصر و مایعات ساده را پیشنهاد میکنند همچنین تحقیقات نشان میدهد خانمهای بارداری که در دوران زایمانشان غذای مختصر مصرف کرده اند 45 تا 90 دقیقه زودتر توانسته اند وضع حمل کنند. البته نظریه دیگری هم وجود دارد که میگوید وجود غذا در بدن در هنگام زایمان میتواند مشکل ساز باشد مخصوصا زمانی که آن ناحیه از بدن نیاز به تزریق مسکن پیدا کند بی حس شده و اختلال در سیستم گوارش بوجود می آورد.
البته در این باره نظر قطعی را پزشکتان باید صادر کند چرا که به اصطلاح ریش و قیچی دست اوست. اگر او اعتقاد داشته باشد که نباید غذا بخورید باید از دستوارتش پیروی کنید.

تغذیه مناسب در دوارن بارداری، غذاهای جامد:

  • نان و مربا: میتواند برای مدت زیادی شما را سرپا نگه دارد. اگر از نان جو و سبوس دار هم استفاده کنید این زمان افزایش میابد. اما از مصرف کره چشم پوشی کنید.
  • ماکارونی خالی: منظور ماکارونی با سس اضافه نیست، فقط خود رشته های ماکارونی چه به صورت سرد یا گرم میتواند شما را با انرژی نگه دارد.
  • ژله: آنها به راحتی خورده و سریع جذب میشوند و انرژی لازم برای زایمان تان را به همراه دارند.
  • بستنی چوبی: بستنی چوبی میوه ای و یخ زده را لیس بزنید که هم میتواند انرژی زا باشد و هم آب بدنتان را تامین کند. حتی اگر واقعا از میوه درست شده باشند میتوانید مقدار بیشتری ویتامین را در لحظه های آخر کسب کنید.


تغذیه مناسب در دوارن بارداری، مایعات:

  • اشکنه: آب گوشت و مرغ خالص و بدون افزودنی که براحتی هضم میشود و پایه آبکی دارد و نمیتواند زیاد مشکل ساز باشد. بهتر است خانگی و کم نمک باشد.
  • نوشیدنی ها: هر چه که با آب تهیه شده باشد، البته تا حد امکان گازدار نبوده و طبیعی باشد. چایی، قهوه، آبمیوه های طبیعی و ... همگی مناسب هستند.
  • قطعات یخ: برای زمان هایی که شما از خوردن و آشامیدن به طور کلی منع شده اید میتواند قطعات یخ لیس بزنید تا هم ارامش بخش باشند و هم آب بدنتان را تامین کنند. قطعات یخ را شکسته و همراه خود ببرید و یا در بیمارستان تهیه کنید.

اگر احساس گرسنگی امانتان را بریده و در راه بیمارستان واقعا گرسنه شدید سعی کنید از غذاهای پیچیده حاوی چربی/روغنی و فیبر پرهیز کنید تا دستگاه گوارشتان را درگیر خود نکنند. بدنتان تمامی تمرکزش را نیاز دارد پس لازم نیست فکرش را بر روی هضم همبرگر پر چرب و دو طبقه بکند.
البته همراه تان باید غذای خود را کامل خورده و کاملا با انرژی باشد تا بتواند شما را در شرایط سخت همراهی کند. حتما قبل از رفتن به بیمارستان مطمئن شوید که غذایش را بصورت کامل خورده و مقداری میان وعده با خود آورده است. نمی خواهید که تنها همراهتان در وسط زایمان بی حال شود از هوش برود!

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:51 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی چهل ویکم بارداری کاهش وزن پس از بارداری :

حتما تا کنون به افزایش روزانه و مداوم وزنتان عادت کرده اید. آنقدر عادت کرده اید که دیگر بلند گفتن وزن و یا چاق دیده شدن در انظار عمومی برایتان کمتر اهمیت دارد. پس وزن کم کردن های این هفته میتواند برایتان جالب و البته اگر برایش آماده نباشید، کمی هم ناراحت کننده باشد. به این خاطر که با رسیدن به انتهای دوران بارداری به انتهای دوره افزایش وزن هم رسیده اید. پس در هفته  41 بارداری ممکن است که دیگر افزایش وزن نداشته باشید و حتی شاید وزنتان روند نزولی در پیش بگیرد. اما با این وجود اگر در آینه به خود نگاه کنید (اگر هنوز اینکار را انجام می دهید) میبینید که تمامی تاثیرات 40 هفته قبلی هنوز در بدن تان مشخص است، شکم جلو آمده، مفاصل وپاهای پف دار همگی جای خودشان هستند پس این کاهش وزن به سختی می تواند احساس خوشایندی در شما ایجاد کند.
دلیل این تغییر در آخر های کار چیست؟ قبل از اینکه به فرزندتان شک کنید باید گفت او هیچ نقشی در این قضیه ندارد، خود او ممکن است به روند رو به رشدش ادامه دهد حتی زمانی که شما در حال کم کردن وزن هستید.
این ثابت ماندن و یا کاهش وزن بسیار استراتژیک و طبیعی است و نشان میدهد که بدنتان رفته رفته برای روز وضع حمل آماده میشود و میخواهد در شرایط آرمانی باشد. در زیر دلایلی برای این ادعا آورده ایم:

  • با نزدیک شده به روز زایمان مقدار مایعات بدنتان رفته رفته کاهش پیدا می کند، پس حتی قبل از اینکه کیسه آب پاره شود هم شما کاهش وزن از طریق مایعات دارید.
  • ادرار های متعدد روزانه، مخصوصا حالا که سر فرزندتان به مثانه فشار می آورد و جا برای سایر مایعات را کمتر میکند باعث دفع شدن بیشتر مایعات و در نتیجه کاهش وزن میشود.
  • افزایش فعالیت روده ها هم در این دوران اتفاق می افتند، و خود میتواند باعث دفع مقدار زیادی وزن اضافی از بدن شما شوند.
  • زیاد عرق میکنید؟ طبیعی است حالا که به پایان دوره بارداری تان میرسید بدنتان در حال تخلیه مایعات اضافی است که پس از تولد کودک تان دیگر لازم نخواهد داشت. پس هر چه بیشتر عرق کنید بیشتر وزن کم میکنید . درست مثل راکی قبل از مسابقه مشت زنی بدنتان در حال کسب وزن ایده‌آل و آماده شدن است. این اوضاع برای روزهای بعد از ازیمان هم ادامه خواهد داشت تا بدن مایعات جمع شده در بدن را در طول این 9 ماه از بدن دفع کند.
  • بدنتان در روزهای منتهی به روز زایمان مقدار بیشتری کالری مصرف میکند، این امر خود باعث کاهش وزن میشود و همچنین یکی از عوامل افزایش تعرق هم هست، چون برای سوزاندن این همه کالری آب مورد نیاز است تا دمای بدن را عادی نگه دارد.

با وجود اینکه روزهای افزایش وزنتان اتمام یافته نباید فراموش کنید که هنوز دارید مواد غذایی فرزندتان را تامین میکنید. مخصوصا پروتئین و DHA ها را از یاد نبرید. بسیاری برای آغاز فرآیند کاهش وزن پس از بارداری زودتر اقدام میکنند که اینکار اصلا برای کودک آینده تان سالم نیست. پس به رژیم عادی بارداری تان ادامه دهید و مطمئن شوید که به مقدار کافی مایعات مصرف میکنید. به محض اینکه فرزندتان به دنیا آمد بیشتر کاهش وزن تان در یک روز را رکورد خواهید زد! پس بی خودی نگران وزن تان نباشید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:52 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

هفته ی چهل ودوم بارداری تغذیه مناسب حتی در زمان تاخیر در زایمان:

آیا تمامی وظایف پس از زایمان را انجام داده اید؟ شام برای یک هفته در یخچال دارید. اسامی مهمانان روز تولد را نوشته اید. لباس های کودک و اتاقش را مرتب کرده اید و حالا می خواهید پشت میز نشسته و غذا بخورید. اما وسوسه خوردن خوراکی هایی که در تمام این 40 هفته از خوردنشان منع بودید به شما فشار می آورد؟ می خواهید به سراغ بسته چیپپس بروید و دلی از عذا در بیاورید. و یا می خواهید یک بشقاب سیر از هر چه دلتان میخواهد بخورید. هر چه که باشد دوران رژیم بارداری تمام شده و فرزندتان اگر رشدی قرار بود داشته باشد تا الان انجام داده، و هر لحظه امکان دارد بدنیا بیاید.
بهتر است دست نگه دارید، شما ممکن است در انتظار زایمان باشید اما همچنان وظایفی بر گردنتان است. بدانید که حتی در هفته 42 بارداری هم کودک تان در حال رشد بوده و به مواد مغذی نیاز دارد و وظیفه تامین این مواد بر عهده شخص شماست. همچنین این زمان، دوره ای حیاتی در شکل گیری مغز فرزندتان است و این فرآیند با سرعت خارق العاده ای در حال انجام است. شما که نمی خواهید این فرآیند را با غذاهای بی ارزش مختل کنید؟ پس مصرف امگا-3 و پروتئین های مفید را فراموش نکنید. همچینن جدای تمامی این ها تغذیه مناسب برای سلامت آینده خودتان هم بسیار مهم است. تا چند ساعت و یا چند روز دیگر شما درگیر زایمان خواهید شد که خود انرژی زیادی را طلب میکند. و بعد از آن هم باید به فکر شیر دهی فرزنتان باشید پس هنوز راه زیادی تا برگشت کامل به رژیم عادی و روزمره تان قبل از بارداری باقی است. پس اگر چه خط پایان این مسابقه نفس گیر دیده میشود ولی نباید دست از تلاش تامین مواد غذایی مناسب بردارید. حالا چه برای سلامتی خودتان و چه برای سلامتی فرزند آینده تان! در زیر لیستی از مواد خوراکی مهم و حیاتی این دوران پایانی از بارداری را برایتان فراهم کرده ایم:

  • پروتئین: همانطور که بالاتر گفتیم این ماده غذای مقوی و انرژی زا برای رشد مغز کودک بسیار مهم و حیاتی است. مخصوصا در مراحل پایانی که این روند سرعت بیشتری پیدا میکند. پس برای تامین پروتئین های مهم ومفید تلاش کنید. اگر در مود خوردن گوشت نیستید حالا چه از نوع قرمز و چه از نوع ماهی، میتوانید از خوراکی های زیر این ماده مهم را کسب کنید؛ پنیر و یا ماست برای تمامی وعده های غذایی، نیمرو مخصوصا با تخم مرغ های غنی شده، ساندویچ مختصر سبزیجات و یا فرآورده های سویا همگی مفید هستند. دلتان یک کاسه نوشیدنی گرم و آرامش بخش می خواهد میتوانید فرنی و یا غلات و حبوبات آبپز و لعاب دار برای خود فراهم کنید و از خوردنش لذت ببرید. آجیل را هم فراموش نکنید.

  • آهن؛ برای انجام زایمانی موفق بایستی که استقامت داشته باشید. برای اطمینان از قدرت و استقامت لازم بهتر است به فکر ذخایر آهن بدنتان باشید. کمبود آهن میتواند باعث احساس خستگی شدیدی شود و این همان چیزی است که در این روزهای حساس باید جلویش را بگیرید. برای تامین آهن مورد نیازتان به گوشت قرمز، لوبیا، باقلا، سبزیجات با برگ های تیره، میوه های خشک شده،  آجیل و نان سبوس دار مراجعه کنید. به یاد بیاورید که داشتن ویتامین C هم به جذب آهن در بدن کمک شایانی میکند.
  • DHA: چربی مفید که برای رشد مغزی کودک حیاتی است، یا همان امگا-3 خودمانی تر که میتوانید از خوردن قزل آلا و اکثر ماهی های مجاز برای خانمهای باردار، تخم مرغ های غنی شده و سایر خوراکی های غنی شده تهیه کنید. حتی این عادت مصرف DHAها را در دوران شیردهی هم حفظ کنید که می تواند برای کودکتان بسیار مفید باشد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  12:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها