0

معرفی کتابهای طنز

farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

پاسخ به:معرفی کتابهای طنز

کتاب طنز «ببرهای زخمی حکیمیه» از حسام حیدری به تازگی راهی بازار شد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از ایسنا، کتاب طنز «ببرهای زخمی حکیمیه» نوشته حسام حیدری است که در ۱۲۶ صفحه با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۱۵۰۰ تومان راهی بازار شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: ما تو آپارتمان شش‌طبقه چهل و دوواحدی زندگی می‌کردیم به اسم گلچین، طرف‌های حکیمیه تهران. برای همین، اسم گروه را گذاشتیم «ببرهای زخمی حکیمیه».

بعدازظهرها، دوتا سوت می‌زدم و بچه‌ها را جمع می‌کردم می‌رفتیم تو حیاط و در مورد آدم‌هایی که باید به‌شان حمله می‌کردیم حرف می‌زدیم و بعد که حوصله‌مان سر می‌رفت، حمله می‌کردیم به گلریزی‌ها و خوراکی‌های‌شان را کش می‌رفتیم. گلریزی‌ها بچه‌های بلوک کناری‌مان بودند که درِ ورودی و پارکینگ‌شان با ما یکی بود و چون مقامشان از ما پایین‌تر بود باید نوکرمان می‌شدند و به ما مالیات می‌دادند. مشکل این بود که گلریزی‌ها، مثل ما، گروه و رییس و از این چیزها نداشتند. برای همین، خودمان یکی از دخترهای چاق‌شان به اسم رژین را به عنوان رییس‌شان انتخاب کرده بودیم و هروقت بی‌کار می‌شدیم، کتکش می‌زدیم یا گل‌سر و وسایلش را برمی‌داشتیم توی پارکینگ دست‌رشته می‌کردیم.

اوایل کسی کاری به کارمان نداشت ولی بعد از این که یکی از بچه‌های ساختمان را که «رییس» صدایم نکرده بود مجبور کردم تو باغچه سینه‌خیز برود، مامان گوشم را پیچاند و گفت «رییس‌بازی از امروز تعطیله امید… به خدا قسم اگه یه‌بار دیگه یکی بیاد درِ خونه بگه بچه‌ش رو کتک زدی خودت می‌دونی.» این‌طوری شد که یک مدتی کمتر تو حیاط جمع شدیم و کارهای ناجور نکردیم تا این‌که قضیه‌ جنیفر پیش آمد.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 13 آذر 1396  7:07 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

محمدرضا شهبازی مجموعه‌ای از نقدهای سینمایی طنزآمیز خود را در کتابی منتشرکرد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرنگار مهر، نشر کتابستان معرفت مجموعه‌ای از یازده نقد محمد رضا شهبازی، روزنامه‌نگار سینمایی را در قالب کتابی با عنوان «لانگ شوت» منتشر کرد.

وی در این کتاب به نقد طنازانه آثاری سینمایی چون زندگی با چشمان بستنه، بی‌خود و بی‌جهت، وقتی همه خوابیم، آسمان زرد کم عمق، طعم گیلاس، هامون، سوپراستار، فروشنده، پارک وی، یک تکه نان و کاغذ بی‌خط پرداخته است.

شهبازی تمامی این نقدها را با زبانی‌طنزآمیز و در قالب مشخصی شامل معرفی کوتاه داستان فیلم، چگونه آن فیلم را بسازیم، چگونه آن فیلم را ببینیم و لایه‌شناسی اثر روایت کرده است.

وی در مقدمه خود بر این کتاب که نشان از نوع نگاه او به آثار انتخابی برای نقد دارد می‌نویسد: «از اولین باری که به عنوان اهالی رسانه پایم به کاخ جشنواره فجر باز شد و فیلم‌ها را در کنار اهالی رسانه و هنرمندان و… دیدم مبهوت اعتماد به نفس کاذبی شدم که در بین آن‌ها قل‌قل می‌زد. و از بالای برج میلاد شره می‌کرد پایین. بعضی فیلم‌ها را بیست دقیقه هم نمی‌شد تحمل کرد اما خود اهالی سینما و برخی اهالی رسانه جوری قربان صدقه هم و فیلم‌هایشان می‌رفتند که شک می‌کردی نکند آنها فیلم دیگری را دیده‌اند و دارند درباره‌اش صحبت می‌کنند. سینمای ایران پر است از این فیلم‌ها و فیلمسازان و اهالی رسانه اگرچه محترم‌اند اما الزاما بر حق نیستند.»

شهبازی در بخش دیگری از مقدمه کتابش آورده است: اگر در ابتدا به این شک داشتم که به این فیلم‌ها و شاخصه‌های فرمی و محتوای‌شان باید به زبان طنز پرداخت، با خواندن نقدها بر این این آثار مطمئن شدم… جریانی که فیلمی مانند «کاغذ بی‌خط» را حلواحلوا می‌کند، می‌شود با زبانی جز طنز به خود آورد؟ هر چند من خیلی مطمئن نیستم طنز هم بتواند از عهده این کار سترک بر آید.

کتاب «لانگ شوت» در ۱۲۸ صفحه با قیمت ۱۰ هزار تومان روانه بازار کتاب شده است.
حمید نورشمسی

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

شنبه 18 آذر 1396  7:51 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

با حضور ۶۰ شاعر از استان های مختلف، از ۲ کتاب شعر یاشار صلاحی شاعر جوان بندر آستارا در این شهرستان رونمایی شد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرنگار ایرنا شامگاه پنجشنبه در آئین رونمایی از کتاب های پاها که همیشه برای رفتن نیستند و پشه ها عاشق می شوند در سینما دریای آستارا با شعرخوانی و اجرای موسیقی سنتی فارسی و ترکی و نمایش کمدی، شبی به یاد ماندنی در تاریخ ادبیات گیلان رقم خورد.
اکبر کتابدار، مصطفی مشایخی، فرامرز ریحان صفت، کمال حسینیان و شاعران برجسته دیگر آخرین سروده های خود را قرائت کردند.
شاپور تشرینی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا در این آئین گفت: آستارا در کنار فعالیت های مختلف هنری، در انتشار کتاب از شهرستان های پیشرو استان گیلان است.
وی افزود: کتاب پاها که همیشه برای راه رفتن نیستند در ۱۲۹ صفحه و کتاب پشه ها عاشق می شوند در ۱۱۱ صفحه، هر یک با شمارگان یک هزار نسخه اثر یاشار صلاحی شاعر معاصر استان گیلان چاپ و وارد بازار کتاب شده است.

وی اضافه کرد: انجمن شعر و ادب شهریار آستارا شاعران بزرگی را به ادبیات معاصر معرفی کرده و خوشبختانه بسیاری از شاعران این انجمن صاحب کتاب و شناسنامه شعری هستند.
اکبر اکسیر پدر شعر فرانو نیز در این آئین گفت: صلاحی در مجموعه شعر پشه ها عاشق می شوند از دردها و مصائب اجتماعی انسان امروز سخن می گوید و این امر بر جذابیت اثرش افزوده است.
وی افزود: شعر فرانو با محوریت شاعران جوان، حرف های جدیدی در ادبیات ایران دارد و روز به روز بر تعداد طرفداران و مخاطبان آن افزوده می شود.
اکبر کتابدار شاعر و پژوهشگر معاصر و نویسنده روزنامه اطلاعات نیز در این آئین بیان کرد: شاعر امروز باید با زبان معاصر، پیام خود را به مخاطب انتقال دهد و این موضوع را در اشعار صلاحی شاهد هستیم.
وی با اشاره به اینکه در مجموعه اشعار این شاعر، رگه هایی از طنز نیز مشاهده می شود، تصریح کرد: شاعر طنزپرداز ابتدا باید دانش و شناخت قبلی درباره ادبیات و شعر داشته باشد و سپس با رعایت نکات و قواعد لازم، شعر طنز بسراید و در اشعار صلاحی این نکات رعایت شده است.
بندر مرزی آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و ۴۰۰ هنرمند در هفت انجمن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان فعالیت می کنند.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 19 آذر 1396  1:20 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

رباعیات طنز سروده علی بهشت آیین در کتاب « خنده کیلویی چنده؟» در یک هزار نسخه به بازار آمد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از ایرنا این کتاب را انتشارات پرتو رُخشید شیراز به قیمت ۱۱۰ هزار ریال عرضه کرده است.
در این کتاب علی بهشت آیین رباعیات طنز را متناسب با موضوعات روز سروده و از واژگان امروزی و محاوره ای هم بهره برده است. کتاب خنده کیلویی چنده؟ دارای ۳۴۱ رباعی است و مرضیه مرادی کار ویراستاری این اثر را برعهده داشته است.

چند رباعی از این کتاب:

امروز چه کرده ام که دلخور شده ای؟
آماده برای یک تلنگر شده ای
خود را چقدر برای من می گیری
بانو نکند «منشی دکتر» شده ای؟!

بیچاره رفیق هم ندارد دل من!
یک یار شفیق هم ندارد دل من!
تا عاشق هرکسی شدم سوخت دلم
«اطفاء حریق» هم ندارد دل من!

آیینه هم از دیدن تو سیر شده!
انگار که بینی تو تعمیر شده!
هرکس که به ماه کرده تشبیه تورا
یک دفعه تورادیده و«جوگیر» شده!

از علی بهشت آیین طنزنویس شیرازی متولد ۱۳۵۹ همچنین کتاب های بدبخت شدیم گاومان زاییده، طنز و نه طنز ۱ و ۲ چاپ شده است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 20 آذر 1396  6:58 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

کتاب «مزخرفات فارسی» نوشته‌ی رضا شکراللهی منتشر شد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از ایسنا، «مزخرفات فارسی» که به تازگی به بازار کتاب آمده در ۱۳۵ صفحه با قیمت ۹ هزار تومان از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است. طرح جلد کتاب هم از فرزاد ادیبی است.

در بخشی از مقدمه‌ی «مزخرفات فارسی» آمده است: آن‌چه در این کتاب می‌خوانید گزیده‌ای است از یادداشت‌هایی که طی چندین سال در روزنامه‌ها و رسانه‌ها منتشر شده است. یادداشت‌هایی کوتاه که جنبه‌ی آموزش عمومی دارند و در آن‌ها کوشیده‌ام بدون وارد شدن به مباحث تخصصی، برخی ظرائف زبان فارسی روزمرّه را به زبان ساده‌ و با کمی چاشنی طنز بیان کنم. توجه دادنِ کاربر عامِ ‌زبان فارسی به فکر کردن به واژه‌ها و اصطلاحات و نیز نگارش پاکیزه و شیوا مهم‌ترین هدف من در این یادداشت‌ها بوده است.

در بازنگری یادداشت‌ها برای انتشار در این کتاب، علاوه بر کنار گذاشتن حدود نیمی از آن‌ها و بازنویسی یادداشت‌های برگزیده، از حذف ارجاعات تاریخی همچون رویدادهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعیِ روز پرهیز کرده‌ام تا به کام خوانندگان شیرین‌تر بنشیند. نیز ترتیب چیدن آن‌ها بر اساس زمان انتشار اول‌شان نیست و کوشیده‌ام آغاز و میانه و پایانی داشته باشد.

همچنین در توضیح پشت جلد کتاب نوشته شده است: رضا شکراللهی، نویسنده، ویراستارِ متخصص ادبیات داستانی، فعال ادبی و سردبیر وب‌سایت خوابگرد، کوشیده است بدون وارد شدن به مباحث تخصصی، برخی ظرائف زبان فارسی روزمره را به زبان ساده و با کمی چاشنی طنز بیان کند. مهم‌ترین هدف نویسنده توجه دادنِ کاربر عامِ زبان فارسی به فکر کردن به واژه‌ها و اصطلاحات و نیز نگارش پاکیزه و شیوا در این یادداشت‌ها بوده است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 27 آذر 1396  1:11 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

مجموعه شعر طنز «بوقلمان» اثر سعید طلایی با حضور دکتر اسماعیل امینی، سید اکبر میرجعفری در حوزه هنری نقد و بررسی می‌شود.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری مهر، ۱۱۷‌اُمین نشست دگرخند با موضوع معرفی و بررسی مجموعه شعر طنز «بوقلمان» اثر سعید طلایی با حضور دکتر اسماعیل امینی، سید اکبر میرجعفری و سعید طلایی، ساعت ۱۷دوشنبه ۲۷ آذرماه، در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار می‌شود.

به گفته مهدی فرج‌اللهی، مسئول و مجری برنامه «دگرخند»، در پایان این نشست، کتاب «بوقلمان» با امضای نویسنده به حاضران اهدا خواهد شد.

«بوقلمان» مجموعه شعرهای طنز سعید طلایی‌ است که در فاصله سال‌های ۸۹ تا ۹۵ سروده شده‌اند. کتاب «بوقلمان» را نشر قاف در ۱۲۰ صفحه و با قیمت ۹۰۰۰ تومان منتشر کرده است.

«در آغاز کلام»، «در باب عشق و جوانی»، «در باب ضعف و دانشجویی»، «در باب مکافات شهرنشینی و حومه»، «در باب مسائل کلان مملکتی» و «در باب سایر امور مربوطه» از جمله فصل‌های «بوقلمان» است.

طلایی درباره این کتاب نوشته است: «این‌جانب، سعید طلایی همواره در مقابل وسوسه دوستان ناباب مبنی بر چاپ مجموعه اشعارم مقاومت می‌کردم و پیوسته بر شیطان رجیم لعنت می‌فرستادم. بنده عمیقاً اعتقاد داشتم که این کار موجب قطع درختانی خواهد شد که بسی بیشتر از شعرهای طنزآمیز شاعری جوان به درد مردمان می‌خورند. با این حال از آنجا که هیچ انسانی از خطا مصون نیست، شما هم‌اکنون با کتاب بوقلمان روبه‌رویید. شرمسارم، اما امیدوارم لااقل از خواندن کتاب یک‌مقداری لذت ببرید، تا گناه همدستی در قطع درختان مذکور یک‌مقداری شسته شود. به امید آن‌روز.»

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 27 آذر 1396  1:16 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

رضوان کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا گفت: رمان «زندگی مثل سوپ است»، داستان زندگی یک نویسنده است که با وجود تنهایی و بیماری، یک شخصیت منزوی و ناامید نیست.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رمان «زندگی مثل سوپ است» نوشته رضوان کریمی از سوی انتشارات کتیبه پارسی منتشر شد.

رضوان کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره تازه‌ترین اثر خود گفت : در این کتاب بدون شعار زدگی، قصد داشتم تا مشکلات زنان تنها، مشکلات یک اجتماع اختلاس زده و سیاست‌زده و غیره را بیان کنم. همچنین یادآوری کنم که همه ما برای رسالتی به دنیا آمده‌ایم؛ چه خوب است رسالت خود را با آفرینش یک نیکی به پایان ببریم. رمان «زندگی مثل سوپ است»، داستان زندگی یک نویسنده است که با وجود تنهایی و بیماری، یک شخصیت منزوی و ناامید نیست.

این نویسنده درباره شخصیت پردازی این رمان توضیح داد: برای ملموس کردن این شخصیت، از داستان‌های کوتاهم به عنوان نوشته‌های شخصیت اصلی، استفاده کرده‌ام. شخصیت‌های داستان کمتر از ده نفر هستند و به جز دو نفر از آنها ، هیچکدام اسم ندارند و به نام‌های زن همسایه، مرد محکم و … در داستان قرار گرفته‌اند. این داستان ۹۵ فصل کوتاه دارد و ۳۵۵ صفحه است. از ویژگی‌های کتابم این است که به پروفسور مجید سمیعی تقدیم شده است.

گفتنی است رمان «زندگی مثل سوپ است» اولین رمان رضوان کریمی است. از این نویسنده پیش از این چند مجموعه داستان کوتاه منتشر شده است. کریمی در این رمان نگاهی طنز به مسائل دارد و تلخی اتفاقات را با این نگاه می‌پوشاند. زبان این رمان ساده و خوش‌خوان است و در عین حال مسائل روحی و روانی جامعه را به چالش می‌کشد.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

«پیرمرد می پرسد که؛ دوست دارم چندسال دیگر عمر کنم؟
دلم می‌خواهد از مریضی ام بگویم، اما پیرمرد بیلچه ای را به دستم می‌دهد و دوباره سوالش را می‌پرسد.
بی آن که فکر کنم می‌گویم که؛ بیست سال دیگر.
پیرمرد به سطل‌های گوشه ی حیاط اشاره می‌کند؛ توی سطل‌ها نهال‌های زیادی قرار دارد.
پیرمرد می‌گوید که؛ بیست گودال به فاصله یک متر و به عمق یک وجب و نیم، بکَنم.
مشغول می‌شوم… چهار یا پنج تا که می‌کنم، مچم خسته می‌شود و کمرم درد می‌گیرد.
پیرمرد نگاهم می‌کند و می‌گوید:« خدا قوت…»
می‌گویم:« مرسی…»
می‌گوید که؛ باید می‌گفتم: تنت سلامت!
می‌خندم و حرفم را اصلاح می‌کنم.
…چه شانسی آوردم که دندان گردی نکردم و گفتم بیست سال دیگر عمر می‌خواهم و نگفتم صدسال…والا این پیرمرد شوخی ندارد!»

کتاب «زندگی مثل سوپ است» نوشته رضوان کریمی توسط انتشارات کتیبه پارسی در شمارگان ۱۰۰۰ جلد و ۳۵۵ صفحه به قیمت ۲۲۰۰۰ تومان به تازگی منتشر شده است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 10 دی 1396  1:46 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

«فرزندان ایرانیم»، مجموعه طنز داستانی- روایی داود امیریان از دوران نوجوانیش در جبهه‌های جنگ است، که در شصت سکانس داستانی آورده شده است.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، «فرزندان ایرانیم» خاطرات خود امیریان است؛ کتاب با معرفی نویسنده با رگه های طنز آغاز می‌شود.خاطره‌هایی از دوره آموزش زمان جنگ. بخش زیادی از کتاب به خاطرات امیریان بر می گردد به زمانی که برای آموزش به پادگان ۲۱ حمزه سیدالشهدا که به منظور اعزام به جبهه برگزار شده است.

او این خاطرات را با زبان طنز نوشته؛ وقتی می‌گوییم طنز یعنی واقعاً طنز و نه هجو و نه هزل و نه هر چیز دیگری جز طنز. امیریان، همه آثارش را این طور می‌نویسد. او با استفاده از طنز کلام و موقعیت، تلخ‌ترین روایت‌ها را خواندنی و جذاب می‌کند و به ویژه در این اثر، فضای خشک و خشن جنگ را برای مخاطبان نوجوان خواندنی و شیرین می‌نماید. خاطرات شیرین و خواندنی یک بسیجی از دوران آموزشی در پادگان ۲۱ حمزه سیدالشهدا و در زمان جنگ ایران و عراق، همان است که «فرزندان ایرانیم» نام گرفته است.

این کتاب برای ‏گروه سنی نوجوانان و با زبانی داستانی نوشته شده و در ۶۰ فصل ‏متن و یک فصل نامه‏ها تدوین شده است. شرح دوران کودکی، دستکاری شناسنامه برای اعزام به جبهه به علت‏کمی سن، خاطرات تلخ و شیرین دوران آموزشی در کنار دیگر افراد اعزامی که اکثراً هم سن و سال وی بوده‏اند، خشم شب و دستپاچگی‏ نوجوانانه و پدید آمدن لحظات به یاد ماندنی، حضور در کلاس‏های‏ عقیدتی، غافلگیری و خلع سلاح نگهبانان توسط مسئولین گروهان‌ها و درگیری با مسئولین توسط بچه‏های آسایشگاه طی یک برنامه از پیش تعیین شده، تنبیه‏ها و تشویق‏ها و … محتوای این خاطرات را در بر می‏گیرد.

این کتاب که چاپ بیست و پنجم آن توسط سوره مهر منتشر شده ، همواره جزو آثار پرفروش سوره مهر (کتاب‌های طلایی)برای گروه سنی کودک و نوجوان بوده است.

برای خرید این اثر می‌توانید به یکی از فروشگاه‌های انتشارات سوره مهر مراجعه کنید و یا با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۴۷۷۰۰۱ تماس حاصل فرمایید.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 11 دی 1396  7:23 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

خندمین تر افسانه-امینی

«خندمین تر افسانه» کتابی است پژوهشی که در آن دکتر اسماعیل امینی به جلوه های طنز در آثار مولانا در مثنوی معنوی پرداخته است.
به گزارش شیرین طنز، به نقل از پایگاه خبری سوره مهر،‌ ادیبان و ادب دوستان بیشتر اسماعیل امینی را با شعر آن هم با شعر طنز و نگارش آثار پژوهشی در حوزه طنز می‌شناسند. امینی از شاعران توانایی است که در به‌ کارگیری واژه از جسارت ویژه ای چه در شعر و چه در سخنوری برخوردار است. امینی آثار پژوهشی زیادی از جمله طنز در شعر سعدی (کتاب لبخند سعدی)، طنز در اشعار مولانا (کتاب خندمین تر افسانه) و طنز در شعر سید حسن حسینی ( کتاب فستیوال خنجر) و… را تا کنون به رشته تحریر در آورده است. در این گزارش به کتاب «خندمین تر افسانه» می پردازیم که پژوهشی است بر جلوه های طنز در آثار مولانا.

این کتاب در شش فصل با عنوان های: مروری بر ملاحظات نظری، نگاهی به کتاب تلخند، طنز و اهداف عالی آن در مثنوی، روش طبقه بندی طنز و شوخ طبعی در مثنوی، فشرده حکایت ها و تمثیل های طنزآمیز و شوخ طبعانه مثنوی و طبقه بندی حکایت های طنزآمیز مثنوی بر اساس اهداف مورد تهاجم نوشته شده و به ارزیابی طنز و جلوه های آن در مثنوی معنوی می پردازد.

امینی در پیشگفتار ابتدای این کتاب آورده است: «هم دل‌ باختگی به مولانا و اندیشه‌ها و آثار او و هم سحر بیان خاص مولانا در مثنوی معنوی انگیزه اصلی این پنجه‌افکنی نابرابر و دل به دریا زدن بی‌پروا بود. آشنایی با طنز و تجربه‌هایی که از طنزنویسی طی سالیان کسب کرده بودم مرا چون آن نحوی مغرور اعتماد‌به‌نفس می‌بخشید و از بیم موج و بضاعت اندک غافل می‌کرد.

تصورم این بود که دل‌نشینی طنز، همراه با شیوایی حکایات مثنوی، این جست‌‌وجو و دشواری‌هایش را چندان حلاوت خواهد بخشید که با سرعت راه به مقصود خواهم برد. اما آن‌گاه که چند گامی از ساحل این دریا دور شدم، سیلاب و امواج اندیشه و هنر و بیان مولانا رخ‌نمون شد و بی‌کرانگی و بی‌سویی چهره کرد. شوق کنکاش و آموختن و کشف زیبایی‌های ناشناخته بر شتابِ زمان و بیم دستخوشِ گرداب شدن چیره شد و اگر نبود دستگیری و راهنمونی استادان و آموختگان این راه، چشم‌نوازی و دلربایی مناظر و مرایای این بحر مانع دستیابی به مقصود می‌شد.»

فصل اول این اثر مروری است بر ملاحظات نظری درباره طنز و شوخ‌طبعی و شاخه‌های آن، که دو گونه طبقه‌بندیِ معطوف به چرایی و چگونگی انواع طنز را بررسی می‌کند و به ارزیابی تعریف‌ها و روش‌های طبقه‌بندی گونه‌های طنز می‌پردازد. در بخش طبقه بندی شاخه های شوخ طبعی همچنین به معرفی هزل ، هجو، فکاهه و طنز پرداخته شده و تعریف صاحب نظران نامداری را در توضیح این طبقه بندی به معرفی این بخش افزوده است. در آغاز فصل اول همچنین پاراگرافی از مقاله ای به قلم شمس آورده است که در آن به تعریف مطایبه و شادی پرداخته و در ادامه خواهیم خواند:
« شادی، همچو آب لطیف و صاف، به هرجا می‌رسد. در حال، شکوفه‌عجبی می‌روید و من الماء کل شیء حی. آن آبی که آب از او روید و از او زنده شود و شیرین شود و صاف شود غم، همچو سیلاب سیاه، به هر جا که رسد، شکوفه را پژمرده کند و آن شکوفه، که قصد پیدا شدن دارد، نهلد که پیدا شود.»

در فصل دوم، کتاب تلخند (بررسی طنز در داستان‌های مثنوی) از مهدی برهانی، به عنوان نمونه‌ ای از مطالعات پیشین در موضوع کتب، نقد و بررسی می ‌شود.

فصل سوم، با عنوان «طنز و اهداف عالی آن در مثنوی»، بحثی است درباره حکایت‌های بی ‌پروا، هزل‌آمیز و گاه شنیع و مستهجن در مثنوی که با مروری بر نقش طنز در آثار صوفیانه آغاز می ‌شود و درنهایت به چگونگی هم‌نشینی گونه‌های هزل‌آمیز و رکیک شوخ‌طبعی با مباحث کلامی و الهیات و معارف دینی در مثنوی می ‌پردازد. در این فصل نیز نقل قول هایی از ادیبان بزرگی چون بهاالدین خرمشاهی،‌سارتر، رشیق قیروانی ،دکتر ذبیح الله صفاداوری، دکتر زرین کوب، دکتر حلبی ،جاحظ بصری و … بیان شده که در ادامه به بخشی از نظر سارتر، نویسنده و فیلسوف فرانسوی درباره تفاوت و مرز بین طنز و هجو می پردازیم:
«طنز با نیشخندی عنادی و استهزاآمیز، که آمیخته به ابهامی از جنبه‌های مضحک و غیر عادی زندگی است، پای از جاده شرم و تملک نفس بیرون نمی ‌نهد و همین نکته مرز امتیاز طنز از هزل و هجو است. از همین روست که در شعر و ادب‌ کلاسیک طنز با هزل و هجو سر مویی‌ فاصله ندارد.»
در فصل چهارم نیز روش طبقه‌بندی طنز و شوخ‌طبعی در مثنوی و اختصاصات آن مطرح می ‌شود.

فصل پنجم، خلاصه‌ای از حکایت‌های طنزآمیز مثنوی را به ترتیب دفترها و شماره ابیات دربر دارد و در پایان هر حکایت به شگردهای مطایبه در آن حکایت اشاره‌ای آمده است و در برخی از آن‌ها نقاط پیوند حکایت‌های طنزآمیز با بستر اصلی اندیشه و ساختار حاکم بر مثنوی باز نمایانده شده و چگونگی تلفیق میان صورتِ گاه به‌شدت نازل و مبتذل با معانی بلند و ارجمند مطرح شده است. ۷۷ داستان مثنوی که با درون مایه طنز همراه بوده و بیانی نزدیک تر به طنز داشته است در این فصل گنجانده شده است.

فصل ششم به طبقه ‌بندی حکایت‌های طنز مثنوی بر اساس اهداف مورد تهاجم اختصاص یافته است. در این فصل، چهار گروه اصلی به عنوان اهداف مورد تهاجم در حکایت‌های طنزآمیز و شوخ‌طبعانه مثنوی مطرح شده‌اند که عبارت‌اند از: مسائل جنسی و قبایح افعال و اسافل اعضا، باورهای مذهبی ظاهربینان؛ روش استدلال و مباحثه اهل فلسفه و منطق و خصلت‌های نکوهیده انسان. درفصل ششم همچنین به اهداف طنز و تقسیمات ان از منظر دکتر شادروی منش اشاره شده و توضیحاتی درباره این تقسیم بندی شده است.

لازم به ذکر است کتاب «خندمین تر افسانه» با شمارگان ۲۲۰۰ نسخه در ۱۳۵ صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشرشده است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 25 شهریور 1397  7:12 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

کتاب جدید طنز ابراهیم رها با عنوان «عموجان استالین» توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرنگار مهر، کتاب «عموجان استالین» اثر ابراهیم رها به تازگی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب هجدهمین عنوان از مجموعه «جهان تازه‌دم» است که این ناشر چاپ می‌کند.

علی میرمیرانی با نام هنری ابراهیم رها نویسنده و طنزپرداز متولد سال ۱۳۵۰ است که در طول فعالیت طنزپردازانه خود، با روزنامه‌ها و مطبوعات و همچنین صدا و سیما همکاری داشته است. «پرت و پلا» و «دری وری» دو کتاب دیگری هستند که این طنزنویس پیش‌تر توسط نشر چشمه منتشر کرده است.

داستان «عموجان استالین» درباره مردی است که توهم توطئه شدیدی دارد و با همین نگاه هم به سراغ تحلیل جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ می‌رود. این کتاب ۲۲ فصل دارد و نگارشش تابستان ۹۷ به پایان رسیده است.

هر شوتی که در مسابقات جام جهانی زده می‌شود یا هر گلی که به ثمر می‌رسد، با همان نگاه توهم توطئه‌ای تفسیر می‌شود. مرد قصه این کتاب از دروازه‌بانی بیرانوند تا بازی سردار آزمون، گزارشگری عادل فردوسی‌پور، کارلوس کی‌روش مربی تیم‌ملی ایران و هنرپیشه‌هایی که درباره مسابقات جام جهانی نظر داده‌اند، به همه بدبین است.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

آن عادل فردوسی‌پور که از همه این‌ها بدتر است. این را هم به کمال می‌گوییم هم به کیومرث که از او دفاع می‌کنند. پیش از بازی با اسپانیا پویول را آورده برای کارشناسی و ساختن یک برنامه جذاب. جذاب؟! آیا تلویزیون جایی برای جذب است؟ حیا کجا رفته؟ این‌که دقیقا کجا جای چیزهای جذاب است نه به شما مربوط می‌شود نه ما از تمام چیزهای جذاب اطلاع داریم اما می‌دانیم این بی‌شرمی اگر در همان زمانِ فیگو و اتوئو جلوش گرفته می‌شد کار به جایی نمی‌رسید که این فردوسی‌پور به خودِ ننگین و استعماری‌اش اجازه بدهد آن مردک لندهور و موبلند و موفرفری و مو تا روی شانه و مو… را بیاورد ایران.

این کتاب با ۱۵۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۹ هزار تومان منتشر شده است.

صادق وفایی

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

جمعه 27 مهر 1397  3:40 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

اکبر صحرایی

بررسی دو کتاب «سنگر علاف ها» و «پیرمرد و حوری» نوشته اکبر صحرایی

این دو کتاب، آثاری در حوزه دفاع مقدس است و تاکنون از این نویسنده بیش از سی عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در قالب رمان، داستان کوتاه و بلند، زندگی نامه، خاطرات و طنز به نگارش در آمده است. کتاب «سنگر علاف ها» برخی از ماجراهای دفاع مقدس را با زبان طنز برای نسل جوان و نوجوان بازگو می کند. این کتاب اردیبهشت ماه امسال به وسیله انتشارات به نشر آستان قدس وارد بازار شد.

مجموعه داستان «پیرمرد و حوری» نیز در ۲۲ داستان به روایت حماسه دفاع مقدس پرداخته است. این کتاب هرچند برای گروه بزرگسال نوشته شده، اما می‌تواند برای مخاطبان نوجوان هم جذاب باشد. نویسنده در این کتاب با نگاه انسانی به بررسی جنگ تحمیلی پرداخته است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

چهارشنبه 17 مهر 1398  7:13 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

کتاب طنز «کدام حزب برنده می‌شود؟» نوشته عزیز نسین با ترجمه داود وفایی توسط نشر ققنوس به چاپ دوم رسید.

به گزارش شیرین طنز ، به نقل از خبرنگار مهر، کتاب طنز «کدام حزب برنده می‌شود؟» نوشته عزیز نسین با ترجمه داود وفایی به‌تازگی توسط نشر ققنوس به چاپ دوم رسیده است. چاپ اول این‌کتاب اسفندماه سال ۹۶ به بازار عرضه شده بود.

این‌کتاب تعدادی از گزیده داستان های کوتاه طنز عزیز نسین را در بر می‌گیرد که مترجم آن‌ها را از میان همه آثار این نویسنده انتخاب و بازگردانی کرده است. وفایی ترجمه دیگری از عزیز نسین دارد که با عنوان «بچه‌های امروز معرکه‌اند» توسط نشر مرکز چاپ شده و در حال حاضر با چاپ دهم در بازار موجود است.

عزیز نسین طنزنویس ترک

عزیز نسین طنزنویس ترک، کار نویسندگی را از سال ۱۹۴۵ با نوشتن مقاله در مطبوعات آغاز کرد. او از این سال تا پایان عمرش در سال ۱۹۹۵ به نوشتن در قالب کتاب و مقاله ادامه داد. داستان، رمان، نمایشنامه، شعر، داستان کودک و خاطره از جمله ژانرهایی هستند که او در آن ها دست به تولید اثر زده است.

نسین تنها طنزی را طنز واقعی می‌دانسته که به سود مردم باشد. طنزهای خود او هم همین طور هستند و همیشه حاوی شوخی های تلخ و شیرینی درباره وضعیت های نا به سامان هستند. او ۲۳ جایزه ملی و بین المللی را به خاطر آثارش به خود اختصاص داده است.

عناوین داستان‌هایی که در «کدام حزب برنده می‌شود؟» چاپ شده‌اند، به‌ترتیب عبارت است از: «کدام حزب برنده می‌شود؟»، «صوری و تشریفاتی»، «قرار است برای ما مهمان آمریکایی بیاید»، «این‌ها درد ماست»، «بچه‌ها را نگریانید»، «یک دسته جعفری»، «اونیفرم»، «ساعت‌های شهری»، «نازک نارنجی»، «اولین حرف الفبا»، «خانه دنج و ساکت»، «کفش تنگ»، «پالتوی نماینده مجلس»، «گربه چرا گریخت؟»، «درِ مینی‌بوس»، «درس اخلاق» و «خواب ترسناک».

چاپ دوم این‌کتاب با ۱۹۰ صفحه و قیمت ۲۱ هزار تومان عرضه شده است.

دوشنبه 23 دی 1398  10:19 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

شاعری شوفر یک وانت بود

مجموعه طنز «شاعری شوفر یک وانت بود» نوشته نبراس میرابیان وارد کتابفروشی‌های اهواز شد.

به گزارش شیرین طنز، این شاعر و نویسنده و فعال در حوزه طنز، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، با بیان این مطلب گفت: این کتاب پس از کش و قوس‌های فراوان به برکت قدوم مبارک کرونا توانست مجوز چاپ را گرفته و توسط انتشارات ایجاز در ۱۰۴ صفحه منتشر شود.

نبراس میرابیان افزود: کتاب با برخی تغییرات و کمی اصلاحات در اشعار پس از مدت طولانی در نهایت به تایید شورای بررسی کتاب رسید.

وی با بیان اینکه در کتاب «شاعری شوفر یک وانت بود» از سوژه‌های روز استفاده شده است، تصریح کرد: با بهره بردن از سوژه‌های به‌روز تلاش کردم تا نتیجه‌ای که از خواندن اشعار به مخاطب می‌رسد، فراتر از یک لبخند خشک و خالی باشد و به همین دلیل با نگاه ویژه، طنز را چاشنی اشعار کردم.

مسئول انجمن شعر جوان اهواز در خصوص ادبیات طنز هم گفت: در ادبیات طنز دو طیف مخاطب وجود دارد؛ یکی مخاطب حرفه‌ای که با نگاهی متفاوت و موشکافانه ادبیات را ریزبینانه دنبال می‌کند و دیگری مخاطب عام که علاقه دارد با خواندن اشعار ارتباط راحت‌تری برقرار کند. در این کتاب هر دو دسته مخاطبان دیده شده است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

شنبه 30 فروردین 1399  1:10 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

قصه های شهر هرت

در کتاب قصه‌های شهر هرت سیدعلیرضا شفیعی مطهر قصه‌هایی از شهر معروف هرت برایتان تعریف می کند. او در این کتاب نمادین که انتقادی بر قانون‌گریزی در جامعه است، سعی کرده در قالب داستان‌هایی اجتماعی صفات ناشایستی مثل عوام‌فریبی، تملق، چاپلوسی، مکر و فریب، دورویی و تظاهر و بی‌قانونی… را نمایش دهد و به نقد بکشد.

درباره کتاب قصه‌های شهر هرت

به گزارش شیرین طنز، به نقل از طاقچه، تعدادی از قصه‌های شهر هرت در آغاز در مجله فرهنگ مشارکت چاپ شد که شفیعی حدود ۷ سال سردبیری‌اش را به عهده داشت. این مجله را وزارت آموزش و پرورش منتشر می‌کرد که متأسفانه پس از بازنشستگی نویسنده ، انتشار آن پس از ۱۱ سال فعالیت متوقف شد. پس از مدتی شفیعی در کتاب چند جلدی حکایات حکیمانه به تدریج این قصه‌ها را منتشر کرد و در حال حاضر به درخواست خوانندگان، این قصه‌ها را به صورت مستقل منتشر کرده است.

کتاب حاضر جلد اول از مجموعه قصه‌های شهر هرت است و جلدهای بعدی به زودی خواهند آمد.

قصه‌های شهر هرت جلوه‌ای از جامعه بی‌قانون را به تصویر می‌کشد. این کتاب را به دوست‌داران ادبیات طنز و انتقادی با رویکرد جامعه‌شناسی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب قصه‌های شهر هرت

قربانعلی یک‌بار دیگر عرق پیشانی آفتاب‌سوخته‌اش را با آستین خود پاک کرد. در همین حال، صورت ریز نیازها و سفارش‌های همسر و فرزندانش را از خاطر گذراند. او در نظر داشت پس از فروش خربزه‌هایش، با پول آن نیازمندی‌های خانواده‌اش را تهیه کند.

قاطر قربانعلی با خستگی بار سنگین خربزه‌ها را بر پشت خود می‌کشید. گویی با زبان بی‌زبانی از صاحبش می‌خواست که هر چه زودتر با فروش آنها این بار سنگین را از دوش او بردارد.

از طرفی خربزه‌ها حاصل ماه‌ها تلاش شبانه‌روزی او و خانواده‌اش بود و همه افراد خانواده، تأمین خواسته‌ها و نیازهای خود را در گرو فروش خوب خربزه‌ها می‌دانستند.

– آهای، خربزه شیرین دارم! کوزه عسل دارم! بدو که تمام شد!

قربانعلی حالا دیگر نزدیک چارسوق رسیده بود. جمعیت زیادی در حال رفت‌وآمد بودند. چند جوان ولگرد سر چارسوق ایستاده بودند و با هم شوخی می‌کردند. یکی از آنان جلو آمد و در حالی که یکی از خربزه‌های بزرگ را برمی‌داشت گفت:

– پیرمرد! آیا به شرط چاقو می‌فروشی؟

و بدون اینکه منتظر پاسخ قربانعلی باشد، خربزه را برداشت و به سرعت به سمتی روانه شد. قربانعلی به دنبال او دوید تا خربزه یا پول آن را بگیرد، اما جوان شتابان فرار کرد و خربزه را برد. قربانعلی پس از نومیدی از پس گرفتن خربزه به ناچار برگشت تا از بقیه محافظت کند، ولی مشاهده کرد دو نفر دیگر از جوان‌های ولگرد دارند تعدادی از خربزه‌ها را می‌برند.

قربانعلی فریادزنان مسافتی به دنبال آنان دوید؛ اما وقتی مأیوسانه و دست‌خالی برگشت، ناگهان از شگفتی خشکش زد! زیرا همه خربزه‌هایش را برده بودند!

برای لحظاتی دنیا پیش چشم‌هایش تیره و تار شد. او حاصل ماه‌ها تلاش خود و خانواده‌اش را در یک آن از دست داده بود. حالا با چه رویی با دست خالی نزد خانواده برگردد؟! با چه پولی نان و گوشت و پوشاک برای بچه‌ها تهیه کند؟!

قصه‌های شهر هرت در ۱۵۱ صفحه به قیمت ۲۲ هزار تومان در سال ۹۰ توسط انتشارات مرسل منتشر شده است .

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

چهارشنبه 24 اردیبهشت 1399  6:41 PM
تشکرات از این پست
Rezaanalytics
Rezaanalytics
کاربر جدید
تعداد پست ها : 1

با تشکر از شما برای راه اندازی این بخش

جالبه خیلی از کتابهایی رو که معرفی کردین، تا بحال ندیده بودم.

البته خیلی از معروفین رو هم هنوز معرفی نکردین، مثل آثار مرحوم محسن سلیمانی و غیره

مطالب طنز برای جامعه مثل نان شب واجبه. من خودم در وبلاگم کلی جوک و مطالب طنز گذاشتم ، بلکه کمی موجب انبساط 

خاطر هموطنان شود.

چهارشنبه 24 اردیبهشت 1399  9:30 PM
تشکرات از این پست
farshon
دسترسی سریع به انجمن ها