0

تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

 
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی سیزدهم بارداری غذاهایی که باید در دوران بارداری از آنها پرهیز کرد.

در زمان بارداری دنیای وسیعی از خوراکی‌های خوشمزه و مفید برایتان موجود است و هیچ یک از آنها را نباید از دست بدهید،حتی میگو! اما مطمئن باشید میگوها به خوبی و به طور مناسب پخته شده‌اند. حتی ممکن است بعضی از نوشیدنی ها را تا بعد از زایمان در قفسه‌اش قفل کنید. در زیر لیستی از غذاها و نوشیدنی‌هایی که باید مواظب مصرفشان باشید را قرار داده‌ایم:

  • الکل و نوشیدنی‌های الکلی: نوشیدن این قبیل مواد زائد، حتی در مقادیر کم هم میتواند تاثیر بسیار بد در سلامت جنین و باعث بروز مشکلاتی عدیده در زمان زایمان باشد. پس بهتر است دور این یکی را خط بکشید.
  • ماهی و آبزیان خام: از این به بعد از خوراکی‌های مثل سوشی و ماهی دودی را خط بکشید چرا که ماهی و سایر آبزیان دریایی بدون پخت کامل و مناسب ممکن است حاوی باکتری‌های دردسر ساز باشند و هم سلامت خود و فرزندتان را تهدید کنند.

ماهی و آبزیان خام - سوشی

  • برخی ماهی‌های دیگر: بعضی از ماهی ها حتی بعد از پخت کامل هم ممکن است خطرساز باشند اینگونه ماهی ها حاوی مواد سمی خاصی هستند که برای خانم های باردار مشکل سازند. ماهی های تن، کوسه، شمشیرماهی وهم خانواده‌های این ماهی ها همگی از این دسته‌اند. اما میتوانید از ماهی‌های پرورش یافته در آب تازه و تن ماهی های سبک و بدون ادویه اضافی به ندرت استفاده کنید.
  • گوشت و مرغ کم پخته شده: اگر عادت به خوردن گوشت آبدار و صورتی رنگ دارید بهتر است تا بعد از زایمان این مورد را فراموش کنید. چرا که گوشت های کم پخت؛ چه مرغ و چه گوشت قرمز هر دو در مواقع کم پخته شدن میتوانند حاوی باکتری‌ها و سایر انگل ها باشند که میتوانند برای جنین تان بسیار مضر باشند.
  • پنیر نرم:(پنیر هائی که حالت خامه ای , رسیده و پرچرب دارند پنیر نرم به حساب می آیند. منبع:+) شاید مصرف پنیر راحت ترین راه برای کسب کلسیم باشد. اما مواظب باشید تا باکتری‌های موجود در پنیرهای کم کیفیت محلی و پاستوریزه نشده به جنین ضعیف‌تان نرسد. پس در هنگام خرید پنیر محلی از کیفیت و سلامت آن اطمینان حاصل کنید و تا حد ممکن آن را بپزید. به طور کلی از مصرف تمامی محصولات لبنی پاستوریزه نشده دوری کنید.
  • تخم مرغ خام: از خوردن تخم مرغ آبپز و خام اجتناب کنید چون میتواند حامل باکتری باشد. (هم زدن تخم مرغ هم نمیتواند کمکی به این مساله بکند، پس تلاش نکنید. با این قانون خامه کیک هم حذف میشود.) همچین مواظب بستنی های خانگی، سس های مایونز خانگی و سایر خوراکی هایی که ممکن است تخم مرغ خام داشته باشند، باشید. البته میتوانید از تخم مرغهای پاستوریزه برای این گونه مصارف استفاده کنید.

اگر همه این"نه" ها و پرهیزهای متفاوت شما را خسته کرده به فرزند آینده‌تان فکر کنید. میتوانید قزل آلای خوب پخته شده و یا سایر محصولات مطمئن و پاستوریزه را مصرف کنید پس خیلی هم ناراحت نشوید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:07 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی چهاردهم بارداری مواد مغذی که به رشد فرزندتان کمک میکنند:

با وجود تمامی آن سلولهای کوچک در حال رشد و نبودن راه ارتباطی بین شما و فرزندتان تا از نیازهای او با خبر شوید. این وظیفه بر عهده شماست تا مواد مغذی را به او برسانید. اگر با شنیدن این حرف احساس میکنید تحت فشار هستید نگران نباشید با بودن در هفته 14تان مطمئنا تا حالا به رژیم غذائی مناسب وسالمی برای تامین مواد مغذی برای رشد فرزندتان رسیده‌اید. پس با یک نگاه دیگر به رژیم تان از مطلوب بودن آن اطمینان حاصل کنید و مواد مغذی که کمتر از آنها استفاده میکنید را افزایش دهید.
بعضی از مواد مغزی از اهمیت بیشتری نسبت به سایرین برخوردارند، ولی نباید فقط به آنها بسنده کنید. فقط کافیست از وجودشان و مقدار مصرفشان اطمینان داشته باشید.

  • فولیک اسید: قبلا هم در این بخش و هم در بخش تقویم هفته به هفته بارداری، از اهمیت استفاده از این ماده مغذی و معدنی را برایتان گفته ایم. رشد مناسب ستون فقرات و سیستم عصبی جنین‌تان بستگی به تامین این ماده اساسی دارد. میتوانید آن را در خوراکی هایی چون کلم بروکلی، حبوبات، سبزیجات با برگهای سبز، شیر، گوجه فرنگی و نان های فرآوری شده بیابید. چون فرآیند تشکیل ستون فقرات و سیستم عصبی از اولین مراحل رشد جنین است، توصیه میشود حتی قبل از اقدام به بارداری هم از این خوراکی ها به حد کافی مصرف کنید. شما بایستی قبل از بارداری مقدار 400 Mcg اسید فولیک و بعد از بارداری 600 mcg از ماده را در رژیم خود اضافه کنید.
  • آهن: زمانی که باردار شدید، بدنتان به مقدار فراون مشغول خون سازی میشود. آهن یکی از اصلی‌ترین مواد لازم برای انجام این فرآیند است پس حتی قبل از بارداری هم اقدام به تامین این ماده بکنید تا هم سلامت خودتان به خطر نیافتد و هم فرزند سالمی داشته باشید. آهن را میتوانید در غذاهایی نظیر گوشت گوساله، سویا، اسفناج و سیب زمینی به راحتی پیدا کنید. معمولا پزشک شما بعد از هفته 20ام به شما مکمل‌های آهن تجویز خواهد کرد تا از تامین این ماده مشکلی نداشته باشید.
  • کلسیم: تامین کلسیم نه تنها برای رشد استخوان و دندانهای فرزندتان مهم است بلکه سلامتی خودتان را هم تضمین میکند و مصرف مناسبش میتواند احتمال پوکی استخوان در آینده را برای شما کم کند. پس حتما از شیر و سایر مواد حاوی کلسیم چون آبمیوه های غنی شده، کنجد، سویا، سبزیجات، ماهی آزاد (ساردین)، بروکلی و ماهی قزل آلا با استخوان استفاده کنید.
  • ویتامین C: وجود ویتامین C برای رشد بهینه تمامی بافتهای پیوندی جنین حیاتی است. بافتهایی مثل رگها، عضله‌ها و استخوان‌ها. این ویتامین قابلیت ترمیم زخم‌های پوستی را در نوزاد افزایش می دهد. همچنین مصرف روزانه و مداوم آن از زایمان زودرس و سایر مشکلات بارداری جلوگیری تا حدودی میکند. از آنجا که این ویتامین قابل ذخیره سازی در بدن نیست پس بهتر است روزانه و به صورت دائمی از آن استفاده کنید. اکثر میوه‌ها دارای ویتامین C هستند. پرتغال، توت فرنگی، انبه، فلفل قرمز، بروکلی و... از جمله این منابع هستند.

مصرف ویتامین سی C در دوران بارداری

  • ویتامین D: بیشترین مقدار ویتامین D شما از طرف نور خورشید و شیر تامین میشود. اما اگر از خوردن شیر محروم هستید و یا زیاد زیر نور آفتاب قرار نمیگیرید، بهتر است این ویتامین را از راههای مختلف تامین کنید. چرا که برای رشد استخوانهای محکم و داشتن دندانهای سالم در فرزندتان به آن نیاز دارید. ویتامین D به جذب کلسیم هم کمک میکند. برای کسب این ویتامین به سراغ؛ شیر غنی شده، ماهی ساردین، آب پرتغال و تخم مرغ بروید.
  • دو کوزاهگزانوئیک اسید (یا همان DHA): نوعی چربی مفید و از نوع چربی امگا_3 هست که برای رشد مغز و شبکیه چشم انسان به شدت حیاتی است. میتوانید این چربی مفید و مغزی را از اکثر ماهی های روغنی مثل ساردین، قزل آلای وحشی و تخم مرغ‌های امگا_3 تامین کنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:09 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی پانزدهم بارداری خرید عاقلانه و تغذیه سالم در دوران بارداری:

آیا واقعا خوراکی های مفید را شناسایی کرده‌اید یا هنوز پفک میخورید و مطمئن هستید چون به رنگ نارنجی است مثل هویج حاوی ویتامین Aاست؟! مهم این است که هفته 15 بارداری همه نوع مواد غذائی در خانه داشته باشید تا به راحتی بتوانید از بین آنها بهترین انتخاب را داشته باشید.

  • برنامه غذائی داشته باشید؛ حتی برای غذاهایی میان وعده‌ای خود برنامه داشته باشید و هنگام خرید از فروشگاه با برنامه در دستتان خرید را آغاز کنید تا تمامی زمینه ها را پوشش دهید. برای غذاهای اصلی‌تان هم همینکار را بکنید.

برنامه غذایی سالم در دوران بارداری

  • همیشه انبارتان را پر نگه دارید؛ همیشه در خانه به مقدار دو یا سه وعده اصلی خوراکی های کامل و مقوی داشته باشید تا اگر به هر دلیلی نتوانستید خرید انجام دهید از رژیم غذائی خود نزنید. نان جو، ماهی، گوشت، کنسرو لوبیا،برنج غنی شده و... را در خانه انبار کنید.
  • واقع بین باشید؛ اگر فرصت پخت و پز ندارید و حداکثر 20 دقیقه برای تهیه شام فرصت دارید از این زمان استفاده بهینه کرده و غذائی سریع ولی در عین حال مقوی انتخاب کنید. مثل سالاد و کوکوهای مختلف. کاری نکنید که در فرصت کم نتوانید غذائی برای خود فراهم کرده و آخر سر به پیتزا فروشی سرکوچه تلفن بزنید.
  • قبل از رفتن بخورید؛ قبل از اینکه به خرید یا فعالیتهای انرژی بر دیگر بپردازید حتما خوراکی میل کنید. شکم خالی نشان از ته کشیدن ذخیره غذائی بدن است و این اصلا اتفاق خوبی برای زن باردار نیست.
  • تنوع به خرج دهید؛ اگر تا قبل از بارداری رژیم مشابهی داشته‌اید و یا با گذر زمان از خوردن همان خوراکی های همیشگی خسته شده‌اید میتوانید انواع مختلف خوراکی های هم خانواده و یا طعم دیگر خوراکی های قبلی را امتحان کنید.
  • به فکر خوراکی‌های تازه و طبیعی باشید نه صنعتی؛ به طور کلی خوراکی‌های تازه و طبیعی بیشتر از نمونه‌های فرآوری شده حاوی ویتامین و املاح معدنی هستند و به مراتب شکر و چربی و سایر افزوده‌های کمتری دارند. از پنیرهای محلی و ماکارونی‌های تیره تر استفاده کنید تا ماکارونی های زرد خوشرنگ و پنیرهایی در بسته بندی آبی! تا میتوانید از کنسرو استفاده نکنید و از خریداری میوه و سبزیجات یخ زده تا جایی که میتوانید خودداری کنید چرا که نسبت به نمونه های طبیعی و تازه ویتامین کمتری دارند.
  • به لیستتان بچسبید؛ در هنگام دیدن خوراکی های مختلف و مضر وسوسه نشوید به لیستی که طبق توصیه‌های پزشک و عاقلانه نوشته‌اید اعتماد کنید.
  • اطلاعات غذائی تان رابالا ببرید؛ مطلع باشید که کدام میوه در چه فصلی خوشمزه تر است و فصل برداشت کدام محصول کی است تا تازه ترین و با کیفیت‌ترین‌شان را انتخاب و بخرید.
  • به برچسب‌ها دقت کنید؛ همیشه به برچسب‌های روی محصولات دقت کنیدالبته نه فقط به تاریخ تولید و انقضایشان! مطمئن باشید که نانی که میخرید همانی است که لازم دارید و فقط از روی رنگ تیره ترش به کیفیتش قضاوت نکنید. به چاشنی های محصولات دقت کنید تا مواد مضر در بین شان نباشند و خوراکی را انتخاب کنید که بیشترین املاح و ویتامین ها را در بین برندهای مختلف دارند.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:12 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی شانزدهم بارداری برنامه ریزی برای وعده‌های غذائی:

آیا شما از روی عادتوعده‌های غذائی تان را جا می‌انداختید؟ حالا به هر دلیل مشغله کاری، بی‌حوصلگی و یا کم میلی؟ آیا به جای تغذیه مناسب از تنقلات استفاده میکردید؟ حالا زمان تغییر است!
بهتر است قبل از اینکه دچار مشکل جدی تغذیه‌ای شوید این روند را تغییر دهید. فعالیت با شکم خالی اصلا خوب نیست مخصوصا زمانی که باردار هستید. در هفته 16 بارداری باید در تمامی وعده‌های اصلی مواد مغذی لازم را به بدنتان برسانید تا با مسائل بارداری همچون یبوست و حالت تهوع مقابله کنید. همچنین برای تامین انرژی و میزان قند خون شما و مبارزه مقابل خستگی حیاتی است. و تمامی اینها با در نظر گرفتن این نکته است که حالا شما به جای دو نفر غذا میخورید. پس وقتی وعده‌ای را از قلم می اندازید، او را هم از غذا محروم میکنید چرا که شما تنها راه رسیدن مواد غذائی به او هستید. بهتر است خانم های باردار به سه وعده اصلی در روز هم بسنده نکنند و تعداد وعده ها را به 5 تا 6 وعده مختصر اما مفید در روز افزایش دهند.

برنامه ریزی برای وعده‌های غذائی
 

اگر نمیتوانید عادت قدیمی از دست دادن وعده‌های غذائی را درست کنید، چند پیشنهاد برای شما داریم:

  • صبحانه را حذف میکنید و اهل صبحانه نیستید؟ شما میتوانید به جای خوراکی های متداول صبحانه، ساندویج پنیر و یا گوشتهای سرد مانده از شام دیروز را هم میل کنید. اگر صبح زود بیدار نمیشوید حتما شب قبل و قبل از خواب خوراکی میل کنید و صبح هم تنها 15 دقیقه زودتر بیدار شوید تا بتوانید خوراکی ها مورد علاقه‌تان را آماده کنید. اگر فرصت ندارید، شب قبل صبحانه فردا را آماده کنید تا به هیچ وجه این وعده مهم را از دست ندهید.

  • در ساعات کاری فرصت سرخاراندن هم ندارید؟ بهتر است برنامه های خود را سبک کنید و حداقل ناهاری اگر شده مختصر را حتما میل کنید. خوراکی ها میان وعده‌ای مناسب در محل کارتان داشته باشید تا به صورت مداوم به جنین‌تان مواد غذائی برسانید. میوه‌های خشک شده، آجیل میتوانند انتخابهای خوبی باشند. تخم مرغ‌های کاملا آب‌پز و یا ماست همراه با غلات و حبوبات پخته شده هم میتوانند کمکتان کنند.

  • آیا یادتان میرود که باید بخورید؟ از آلارم ها و Reminder ها استفاده کنید و آن را طوری تنظیم کنید که هر دو ساعت به شما یادآوری کند. یادداشتهایی برای یادآوری روی در یخچال، کنار مانیتور و تلویزیون خود نصب کنید. و اگر حالت تهوع اجازه خوردن را از شما گرفته بدانید که شکم خالی حالت تهوع را بیشتر میکند. پس به مقدار کم و مداوم میل کنید. در ابتدا میتوانید از خوراکی های ساده مثل آبمیوه ها شروع کنید بعد به سراغ خوراکی های پیچیده‌تر و اصلی بروید.

  • زیاد گرسنه‌تان نیست؟ چون شما هنوز عادت به خوردن زود زود ندارید. بهتر است از مقادیر کم شروع کنید و رفته رفته حجم خوراکی ها را به حال استاندارد برسانید. با این روش بعد از مدتی که بدن تان عادت کرد، خود به خود گرسنه‌تان خواهد شد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:13 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی هفدهم بارداری غذای بیرون برای دو نفر:

مهم نیست یک غذای ساده در غذاخوری پیش پا افتاده باشد و یا غذائی مفصل در یک رستوران 5 ستاره، اینکه هر از گاهی شما در دوران باhttp://فللقثلقققرداری وادار به خوردن غذاهای بیرون باشید، طبیعی است. اما این به این معنی نیست که شما باید رژیم مخصوص خودتان را فراموش کنید.

 

پس بهتر است به توصیه‌های زیر در سفارش غذائی مناسب دقت کنید:

  • رستوران را انتخاب کنید: شاید شما همیشه این حق انتخاب را نداشته باشید اما در هر فرصت از این حق انتخاب استفاده کنید. برخی از رستوارن ها برای خانمهای باردار مناسب نیستند مثلا جگرکی که گوشت خام یا نیم‌پز سرو میکند اصلا مناسب نیست در عوض رستوران ماهی و سالاد مناسب تر است. همچنین مراقب تغییر ذائقه جدیدتان باشید و غذاهایی با ادویه های زیاد استفاده نکنید تا حالت تهوع سراغتان نیاید.
  • سفارش مخصوص خودتان را بدهید: شما تنها مشتری نیستید که سختگیری میکند و انتظارات خودش را دارد، صاحب رستوران و سرآشپز هم با اینگونه مشتری ها آشنا هستند اگرچه زیاد ازشان خوششان نیاید. پس سفارشات خود را باب میلتان انجام دهید و سس را کنار سالاد و سوسیس های سرخ شده را حذف کنید. حتی بپرسید که سینه مرغ خوب پخته شده دارند یا نه؟!
  • مراقب حجم غذا باشید: برخی از رستورانها مقدرا غذای کافی برای سیر کردن یک روستا را سرو میکنند. پس لازم نیست شما تمامی‌اش را مصرف کنید. میتوانید باقی مانده غذایتان را برای نهار یا شام فردایتان نگه دارید.
  • نان‌تان را آگاهانه انتخاب کنید: اگر رستوران نان ساندویچ غنی شده و نان جو ندارد میتوانید از نان با آرد سفید استفاده کنید اما بعدا آن کالری های از دست رفته را جبران کنید و دسر مغذی سفارش دهید.
  • سبزیجات را فراموش نکنید: همیشه در کنار غذایتان از خوراکی‌های سبز مثل سالاد فصل، سبزی پخته شده چون اسفناج و غیره سفارش دهید.
  • سوپ یادتان نرود: از سوپ‌های ساده و غلات میل کنید. تا حد امکان از مصرف سوپ های خامه‌ای و مخلوط پرهیز کنید مگر اینکه از سلامت شیر و یا خامه‌ی بکار رفته در آن ها مطمئن باشید. بهترین راه برای این کار هم پرسیدن است، خجالتی نباشید امروزه همه به تغذیه خود اهمیت میدهند، در ضمن شما باردار هستید، پس عذر شما موجه‌تر است.
  • غذاهای جانبی را چک کنید: حتی فست فود ها هم غذاهای جانبی سالمی چون سیب زمینی آب‌پز شده دارند.سبزیجات آب‌پز، برنج سبوسدار و... همگی میتوانند براحتی در گوشه کنار منو پیدا شوند.
  • قبل از رسیدن دسر خود را سیر کنید: کیک‌های شیرین و شکلاتی و پر از شکر را از ذهنتان دور کنید و از غذای اصلی‌تان کم نکنید تا جا برای آنها هم داشته باشید. بهتر است از ماست ها با مزه‌های مختلف برای دسر سفارش دهید و یا میوه‌های استفاده شده در اکثر دسر ها را انتخاب کنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:15 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی هجدهم بارداری غذاهای گیاه‌خواران و گیاه خواری:

گیاه خوار هستید و با خوردن گوشت مشکل دارید؟ مادرتان همیشه به شما گوشزد میکند که گوشت بخورید و نگران نوه‌اش است؟ پس خیالش را راحت بکنید، گیاه خواران هم به اندازه گوشت خواران میتوانند در صورت رعایت رژیم مخصوص و مناسب در بارداری موفق باشند. حتی بدلیل مصرف فراوان سبزی، میوه و غلات در وضع بهترین نسبت به سایرین در تامین مواد مغذی قرار دارند.

غذاهای گیاه‌خواران و گیاه خواری در دوران بارداری

در زیر منابع مهم بدست آوردن برخی از مواد مغذی اساسی برای گیاه‌خواران را قرار داده‌ایم:
پروتئین: کسب پروتئین برای کسانی که از فرآورده‌های حیوانی مصرف میکنند آسانتر و در دسترس تر است. اما گیاه خواران هم میتوانند از قافله عقب نمانند، اگر غذاهای مناسب را مصرف کنند. سعی کنید سه بار در طول روز پروتئین مصرف کنید (هربار در حدود 25 گرم) و مطمئن باشید مشکلی از بابت تامین پروتئین نخواهید داشت. منابع پروتئین گیاهی در زیر آمده است:

  • بقولات : اعم از انواع لوبیا، سویا، بادام زمینی و غیره سرشار از پروتئین گیاهی هستند.

  • غلات سبوسدار : نه تنها این غلات پروتئین شما را تامین میکنند، بلکه منبع خوبی برای تامین ویتامین B هم هستند. برای دریافت پروتئین از غلات به برنج‌های قهوه‌ای (سبوسدار)، ماکارونی‌های غنی شده و سبوسدار، نانهای غنی شده و نان جو، گندم و سبوس گندم مراجعه کنید. در پخت و پز هم تا حد امکان از این نوع آردهای سبوسدار استفاده کنید.

  • آجیل و دانه‌های خوردنی : علاوه بر پروتئین این خوراکی ها سرشار از چربی های مفید چون امگا_3 هستند. همچنین میان وعده و تنقلات خوبی هم محسوب میشوند. پسته، بادام، تخم کدو و گل آفتابگردان همگی از این دسته‌اند.

  • سویا : خوشمزه و مغذی و جایگزین خوبی برای گوشت و پروتئین حیوانی هستند. امروزه فرآورده های بسیاری از این دانه گیاهی تولید میشود. سویاهای شبیه گوشت قرمز برای غذاهای گوشتی، چیپس سویا، دانه‌های بوداده و آجیل وار سویا، پیراشکی های سویا در کنار فرآورده های لبنی همراه با سویا چون پنیر، شیر همگی منابع خوبی هستند.

کلسیم : اگر شیر نمیخورید بهتر است منابع دیگری جایگزینش کنید. خوشبختانه منابع دیگری برای تامین کلسیم از گیاهان وجود دارد. آبمیوه‌های غنی شده، بادام، سبزی‌ها با برگهای سبز، دانه‌های کنجد و فرآورده های سویا همگی خوب هستند. همچنین ممکن است پزشکتان  قرص‌های مکمل کلسیم هم برایتان تجویز کند.

آهن : حتی گوشتخواران هم با مشکل آهن مورد نیازشان را تامین میکنند پس شما باید تلاش دو چندانی برای تامین آهن داشته باشید. لوبیا، سویا، جو، تخم کدو، میوه‌های خشک شده، اسفناج همگی مقداری آهن در خود دارند اما باز هم بهتر است از مکمل ها برای تامین کامل آهن استفاده کنید تا بعدها خود و فرزندتان دچار کم خونی نشوید. از هفته بیستم بارداری به بعد استفاده از مکمل آهن الزامی است.

ویتامین B12 : وظیفه اصلی شما که گیاه خوار هستید کسب ویتامین B12 است. اصلی ترین منبع تامین این ویتامین حیاتی فرآورده های حیوانی است. و وجودش برای فرآیندهای خون سازی حیاتی است. شما بایستی برای تامین B12 با تجویز پزشکتان به مکملهای تغذیه‌ای مراجعه کنید. و در مصرفشان کمکاری نکنید. محصولات خوراکی چون شیر سویا، غلات غنی شده و سایر جایگزینهای فرآوردههای گوشتی میتواند کمک اضافی برایتان باشد.

ویتامین D : شیر اصلی ترین منبع کسب ویتامین D است. ولی شما که از خوردن شیر ممانعت میکنید باید از مکمل های غذائی و نور آفتاب برای تامین آن بهره ببرید. نور افتاب به بدنتان کمک میکند ویتامین D تولید کنید. این ویتامین برای رشد مناسب دندان و استخوانهای جنین بسیار لازم است. برخی از فرآوردههای نانی و غلات با ویتامین D غنی شده‌اند که میتوانید از آنها هم استفاده کنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:17 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی نوزدهم بارداری گیاهان داروئی، قرص‌های مکمل و دم نوش‌های گیاهی:

حافظه تان دچار مشکل شده‌است؟ به خواب آرام و عمیق نیاز دارید؟ می‌خواهید سرحال تر باشید؟ میخواهدی در مقابل بیماری هایی چون سرماخوردگی مقاوم تر شوید؟ اینها همگی شعارهایی هستند که در رابطه با درمانهای گیاهی و سنتی به آنها بر میخوریم. وقتی که رژیم بارداری شما را از خوردن اکثر قرصهای دارویی منع میکند ضرری دارد که چند قرص گیاهی مصرف کنید تا حافظه تان تقویت شود؟ هر چه باشد شما این قرص ها را با نام کاملا طبیعی و از مغازه و عطاری‌های پر رفت و آمد و سالم تهیه میکنید(!!!)

گیاهان داروئی، قرص‌های مکمل و دم نوش‌های گیاهی در دوران بارداری


در واقع اینگونه مواد میتوانند مضر باشند، مخصوصا حالا که باردار هستید و غیر از شما کودکتان هم آن قرص خواب‌آور را دریافت میکند! مواد کاملا طبیعی همیشه به معنی کاملا امن نیست، حتی اگر در فروشگاه اینگونه نوشته شده باشد. اینگونه درمانهای سنتی و گیاهی توسط سازمان بهداشت تایید نشده اند و برای تشخیص مضر و یا مفید بودنشان باید آزمایشات فراوانی روی آن ها انجام شود. حتی داروهایی که در دورانی از بارداری میتوان استفاده کرد در دوره‌ای دیگر از بارداری میتواند مضر باشد و برای مثال میتواند به زایمان زودرس منجر شود. بعضی از این داروهای گیاهی هم همواره مضر هستند؛ مثل عرق شاه اسپرم، عرق میخک، سرو کوهی (پیرو)، داروش و... پس همیشه قبل از انجام خود درمانی و استفاده از این قبیل مواد حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. مخصوصا حالا که باردار هم هستید. اگر میخواهید از روشها و درمان های طبیعی برای مقابله با تاثیرات دوران بارداری مقابله کنید به جای مصرف مواد ناشناخته از ورزشهایی چون یوگا، مدیتیشن، ماساژ های مختلف بهره ببرید.
اما میرسیم به بحث چای ها و دمنوش های مختلف. حتما تا حالا شنیده‌اید که بعضی از چایی ها حالت تهوع را کاهش میدهند و یا خواب آور هستند. سازمان بهداشت آمریکا استفاده از برخی از چای ها را در هنگام بارداری و شیر دهی ممنوع کرده است. برای مثال چایی تمشک قرمز که میتواند منجر به سقط جنین هم بشود. پس قبل از دم کردن مواد ناشناخته حتما توضیحات مندرج بر روی بسته بندی آن ها را به دقت بخوانید تا مواد مضرری مصرف نکنید. حتی بهتر است همان چایی معمولی و یا طعم دار سابق را دم کنید و دست به ریسکهای احتمالی نزنید. میتوانید چایی و یا سایر دم نوش های معمولی را با آب میوه هایی مثل لیمو مخلوط کرده و تنوع را بیشتر کنید. چای سبز هم مقدار بیشتری کافئین دارد. (بیشتر از چای معمولی و کمتر از قهوه) پس آن را هم به مقدار کم مصرف کنید. از هر گیاهی که بدست می‌آورید دم نکنید حتی اگر در حیاط پشت خانه‌تان سبز شده باشد و همیشه مطمئن باشید که ضرری برایتان نداشته باشد.
پس اگر میخواهید همواره پرانرژی باشید و زود سرما نخورید. رژیم غذائی سالم و همچنین تحرک کافی داشته باشید. شاید سخت تر باشد اما بهترین راه ممکن است و از میانبرهای پر خطر به مراتب مطمئن تر.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:19 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیستم بارداری خداحافظی با نفخ در دوارن بارداری:

 

بیشتر شدن میزان نفخ خانمهای باردار به دو عامل عمده مربوط میشود، یکی از این دلایل عامل هورمونی است. با آغاز دوران بارداری ترشح هورمون ها باعث میشود کار روده و دستگاه گوارش با سرعت کمتری انجام شود تا بافتهای این سیستم بتوانند تمامی مواد مغذی موجود در غذاها را بخوبی جذب کنند. این کاهش سرعت به معنی ماندن بیشتر مواد غذائی در بدن شما میشود که خود عامل اصلی سنگینی و نفخ است. همچنین با ورود به هفته بیستم بارداری، فرزند آینده تان به طرز چشم گیری رشد کرده و بزرگتر شده است پس مکان کافی برای دستگاه گوارشتان در دست نیست به همین خاطر اغلب گرفتار دل‌پیچه و درد شکم هستید. اما نگران نباشید، نفخ نمیتواند مشکلی برای فرزندتان ایجاد کند. در زیر برخی از راهکارها برای رفع نفخ دردوره بارداری را برایتان داریم:

  • در مصرف مواد فیبر دار عادی باشید؛ اگر قبل از این فیبر کمی مصرف میکردید الان به خاطر شرایطتان بایستی مقدارش را افزایش دهید. و از آنجایی که فیبر یکی از عوامل طبیعی ایجاد نفخ است اینکار را به تدریج انجام دهید و ابتدا از مقادیر فیبر کم شروع کرده و سپس به میزان مطلوب برسانید. همراه با خوراکی‌های فیبر دار مایعات زیاد هم بنوشید تا به مشکل برنخورید.
  • کم کم عذا میل کنید؛ در یک باز نشستن سر سفره مقدار زیاد غذا میل نکنید. اینکار باعث افزایش میزان نفخ شما میشود. بهتر است به جای دو یا چند وعده غذائی مفصل 5 تا 6 وعده غذای مختصر و اصلی داشته باشید و از میان وعده ها برای تامین نیازهای تغذیه‌ای بدنتان کمک بگیرید.
  • آهسته غذا بخورید؛ همانند سیستم گوارشتان سرعت غذا خوردنتان را کاهش دهید. هر چقدر در خوردن غذا عجله کنید به همان میزان دچار نفخ خواهید شد. پس همیشه وقت کافی برای صرف غذا برای خود در نظر بگیرید و یا آرامش و به تدریج غذای خود را میل کنید.
  • آرامش خودتان را حفظ کنید؛ اضطراب موقع خوردن غذا و یا انجام کارهای دیگر موقع غذا خوردن، مثل حرف زدن با تلفن و یا انجام کارهای دیگر تمرکز شما را برهم میزند و کار سیستم گوارشتان را سختتر میکند. پس قبل از خوردن غذا یک نفس عمیق بکشید و بدون توجه به مسائل دیگر شروع به میل کردن نمائید.
  • حبوبات را به اندازه مصرف کنید؛ همانطور که میدانید حبوبات به خصوص لوبیا از نافخ ترین خوراکی ها هستند. اما از طرف دیگر منبع مهم و اساسی برای تامین پروتئین بدن در دوران بارداری محسوب میشوند. پس هرگز آنها را برای راحتی‌تان از برنامه غذائی حذف نکنید. انها را به مقدار مناسب مصرف کنید تا هم مواد مغذی جذب بدنتان شود و هم کلافه نشوید. اما میتوانید از خیر سایر خوراکی های مشکل ساز بگذرید. غذاهایی چون؛ پیاز، خوراکی‌های شکردار، کلم، غذاهای سرخ کرده و... .

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 19 بهمن 1393  6:23 PM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیست ویکم بارداری قرصهای مکمل آهن:

جذب آهن در دوران بارداری فوق‌العاده مهم است. همچنین انجام این که بدون دردسر و اتلاف انرژی اینکار را انجام دهید مهم است. تا به حال به داستان ملوان زبل فکر کرده‌اید؟ اون چگونه توانست دل مخاطبینش را بدست آورد؟ و توانایی لازم برای کارهای خارق العاده را پیدا کند؟ بله جوب سوال اشتهایش برای آهن بود البته از نوع گیاهی‌اش.

مکمل های آهن برای دوران بارداری


شاید شما قدر آهن را بدانید ولی همیشه اسفناج نخورید و بجایش از قرصهای مکمل استفاده کنید. بسیاری از خانمها اینکار را انجام میدهند و عقیده دارند مصرف این قرها آنها را با انرژی تر میکند. کمبود آهن مثل این است که با باک خالی رانندگی کنید مخصوصا در دوران بارداری! با شروع بارداری و فرآیند خون سازی خود و جنین تان به مقدار بالایی آهن نیاز پیدا خواهید کرد. به طوریکه قبلا اینگونه نبوده است. چرا اینکار درهفته 21 بارداری اهمیت بیشتری دارد؟ چون تا حالا تمامی ذخایر آهن بدن شما تقریبا تمام شده است و این همان زمانی است که فرزندتان بیشترین نیاز به جذب آهن را دارد. این امر احتمال دچار شدن به فقر آهن و کم خونی را افزایش میدهد. حتی اوضاع برای خانمهایی که قبلا هم باردار شده‌اند و یا جنین‌های دوقلو دارند از این هم حساس تر است و باید دقت بیشتری در تامین آهن بدنشان داشته باشند. کمبود آهن و در پی آن کم خونی میتواند تاثیرات بدی برای خانمهای باردار داشته باشد، میتواند شما را ضعیف و خسته نشان دهد. و همیشه احساس ضعف و خستگی داشته باشید و یا در مواقعی از هوش بروید. پس اگر نمیخواهید چنین بلاهایی سرتان بیاید، به توصیه‌های زیر عمل کنید.

 

4 قدم برای دوری از کم خونی:

  • در دوران بارداری از مکملهای آهن استفاده کنید؛ هرچند میتوانید آهن مورد نیازتان را از غذاهای مختلف تهیه کنید اما بهتر است با مصرف این قرص ها در جذب مواد حیاتی اطمینان حاصل کنید. روزانه بایستی 30 تا 50 میلیگرم آهن به بدنتان برسانید مخصوصا در نیمه‌ پایانی بارداری تان (هفته 29 بارداری به بعد). اگر میزان آهن تان بسیار کم باشد پزشک ممکن است قرصهایی با درصد بالاتری از آهن برایتان تجویز کند. همچنین توجه داشته باشید این مکملهای آهن باید همراه با سایر غذاهای مقوی و ویتامینهای لازم مصرف شوند و به تنهایی فایده چندانی ندارند. اگر از قرصهای مکمل دیگر هم استفده میکنید با پزشکتان درباره زمان بندی مصرف هر کدام مشورت کنید.
  • اسفناجتان را بخورید؛ اگر از طعم اسفناج بدتان میآید (که نباید اینطور باشد!) میتوانید آن را آبپز کرده و میل کنید و یا از آن در سالادهای مختلف با ترکیباتی شیرین و خوشمزه چون توت فرنگی استفاده کنید. غیر از اسفناج مواد غذائی دیگری هم هستند که سرشار از آهن هستند؛ گوشت گوساله، اردک، لوبیای پخته شده محصولات سویا و میوه های خشک شده همگی از این دسته‌اند. همچنین اکثر ماهی ها مثل ساردین، صدفهای دریایی و ماهیچه هم میتوانند به شما کمک کنند. اما به توصیه های قبلی مان در رابطه با مصرف ماهی ها حتما دقت کنید. هرگز مقدار ماهی زیادی مصرف نکنید و همیشه آنها را خوب بپزید.
  • کافئین مصرف نکنید؛ شاید کافئین باعث سرحالتر شدنتان بشود اما مانع جذب آهن میشود. بعد از خوردن مواد خوراکی آهن دار هم از نوشیدنی ها مخصوصا حاوی کافئین استفاده نکنید چرا که درصد جذب آهن را به طور قابل ملاحضه‌ای کاهش میدهد.
  • بگذارید ویتامین C به کمکتان بیاید: ویتامین C میتواند میزان جذب آن را افزایش دهد، پس قرصهای آنهتان را با یک لیوان آب پرتغال طبیعی میل کنید تا از معجزه این ویتامین بهره مند شوید. فلفل قرمز و توت فرنگی در کنار سالادتان هم میتواند کمکی به این کار باشد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  10:31 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیست ودوم بارداری اضافه وزن بیش از میزان تعیین شده در دوارن بارداری

درست است که خانم باردار تا میتواند باید از مواد مغذی و مقوی میل کند تا تمامی ویتامین ها و املاح معدنی لازم را به بدنش برساند، اما این را هم در نظر داشته باشید که افراد سالم برای حفظ سلامتشان بعد از بارداری بایستی وزنشان را دوباره به حد استاندارد برگردانند. پس اگر میخواهید در آن دوران دچار مشکل جدی نشوید بهتر است به توصیه‌های ما گوش کنید. همچنین علاوه بر این مورد موارد دیگر که میتواند از وزن زیاد به شما آسیب برساند را در زیر قرار داده‌ایم:
راحت نبودن از نوک سر تا نوک پا؛ باید قبول کنیم بارداری کار آسان و راحتی نیست. کمر درد و مشکلات گوارشی به حد کافی مشکل ساز هستند و مطمئن باشید که این مشکلات با هر گرم وزن اضافی بدتر و وخیمتر خواهند شد. اضافه وزن بیش از حد میتواند به بسیاری از دردهای بدن منجر شود. از درد کمر، مفاصل، استخوان گرفته تا افزایش ضربان قلب، تنگی عروق و فشار خون بالاتر از حد مجاز. همچنین داشتن وزن زیاد در هنگام زایمان هم خود مشکل ساز است.

اضافه وزن


مشکلات جدی دیگر؛ اضافه وزن غیر طبیعی و کنترل نشده میتواند احتمال ابتلا به بیمارهای جدی چون دیابت و فشار خون را افزایش دهد. که این بیماری ها هم میتواند دوران بارداریتان را سختتر کند و هم جنین تان را به مشکل بیاندازد و برایش خطر آفرین باشد. چرا که هرچقدر وزن شما بالاتر میرود طبیعتا وزن نوزادتان هم بالا خواهد بود پس در هنگام زایمان طبیعی ممکن است به مشکلات جدی برخورد کنید و یا مجبور به زایمان از روش سزارین بشوید که خود زمان بهبودی بیشتری نسبت به حالت طبیعی میخواهد.
چاقی و مشکلات مداوم تا آخر عمر؛ اگر طبق دستورالعمل ها در هنگام بارداری وزن خود را افزایش ندهید، پس از زایمان دو برابر آنچه که به وزنتان اضافه شده، اضافه وزن پیدا خواهید کرد. اگر فکر میکنید میتوانید آن گرم های اضافه را بعد از زایمان براحتی کم کنید باید گفت که تحقیقات نشان میدهند زنانی که با اضافه وزن بیش از حد معین زایمان میکنند و این میزان وزن اضافی را تا شش ماه پس از گذراندن زایمان کم نمیکنند، تا ده سال آن وزن اضافی را به همراه خواهند داشت. که این وزن اضافی ممکن است احتمال دچار شدن به بیماری هایی چون فشار خون، بیماریهای قلبی و دیابت را افزایش دهد.
پس چه مقدار وزن کافی و مطلوب است. این مقدار را احتمالا پزشک مختصص در اولین جلسه ملاقات پس از بارداریتان به شما گفته است. که خود بر طبق چند فاکتور تعیین میشود، مثلا قبل از اقدام به حاملگی چه مقدار وزن داشته‌اید و این که در هر جلسه ویزیت به شما نشان میدهد در کجای این منحنی رو بالای افزایش وزن قرار دارید و بایستی که به کجا برسید. پس اگر معین شده که در کل طول باردایتان 11 تا 15 کیلوگرم افزایش وزن پیدا کنید و شما در چند هفته پیش 8 کیلو چاقتر شده‌اید نشان میدهد که سرعت افزایش وزنتان بیش از حد معمول است و باید سرعتتان را کاهش دهید.
برای کاهش این سرعت چکار میتوانید بکنید؟

  • کالری های اضافی را حذف کنید؛ دقت کنید که منظور از اضافی چیست! شما برای رشد جنین‌تان نیاز به کسب کالری دارید اما به صورت معین و باید از جذب مقادیر بیش از حد خودداری کنید. در هنگام بارداری نباید وزن کاهش داد فقط بایستی سرعت افزایش وزن را کم و یا زیاد کرد. میتوانید اینکار را براحتی انجام دهید، مثلا به جای شیر 10 درصد چرب شیر 2 درصد چرب بنوشید. میوه‌های تازه را جایگزین میوه های خشک شده بکنید. سیب زمینی آبپز را جایگزین سیب زمینی سرخ کرده بکنید. گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کرده و از مصرف شکر خالی در نوشیدنی هایتان پرهیز کنید چرا که شکر را در انواع خوراکی های دیگر به وفور میخورید.
  • طبق امار پیش بروید؛ بهتر است از همان ابتدا طبق آمار پیش بروید و از هر ماده خوراکی به مقدار معین مصرف کنید. مراقب میزان حجم غذایتان باشید. البته حجم هم میتواند فریب دهنده باشد پس دقت کنید تا به اندازه بخورید. برای مثال مقدار گوشت مصرفی روزانه تان باید به اندازه یک ماوس کامپیوتر باشد و پنیر روزانه تان به اندازه یک باتری 9 ولتی!
  • به کیفیت اهمیت بدهید؛ خوراکی هایی را انتخاب کنید که بیشتر شما را نگه میدارند و کالری کمتری هم دارند. سبزیجات تازه و میوه های آبدار مانند هندوانه، گوشت قرمز و مرغ، ماهی و فرآورده‌های جو همگی عالی هستند. در ضمن نوشیدن آب و آبمیوه‌های طبیعی را هرگز فراموش نکنید.
  • از خیر چربی بگذرید؛ چربی های مفید هم داریم، مثل چربی امگا_3، اما از چربی های زائد پرهیز کنید، لااقل در دوران بارداری! برای اینکار نان خود را بدون کره میل کنید. برای سالاد از ماست استفاده کنید تا سس های پرچرب. از مصرف غذاهای سرخ کرده و روغنی هم پرهیز کنید.
  • فعالیت کنید؛ با نظارت مستقیم پزشکتان اقدام به انجام فعالیت‌های بدنی بکنید و ورزشهای سبک و روزانه را به برنامه ای از حاملگی تان تبدیل کنید. حتی میتوانید به کلاسهای یوگا و... بروید و یا روزانه به مقدار کافی پیاده روی و تحرک را به برنامه تان اضافه کنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  10:37 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیست وسوم بارداری تغذیه مناسب با در نظر گرفتن بودجه:

نگران هستید که رژیم تازه و مناسبتان باعث ورشکستگی خواهد شد؟ نگران نباشید شما همچنان میتوانید تمامی مواد لازم برای بدنتان را کسب کنید بدون این که مثل یک ملکه بخورید. حتی میتوانید با کمی تفکر غذاهایی تهیه و مصرف کنید که از نمونه های گران قیمتشان هم مقوی تر هستند.

تغذیه مناسب و هزینه های آن در دوران بارداری

 

  • به دنبال برندهای معروف نباشید؛ بسته بندی های پر زرق و برق برندهای معروف و گران شما را فریب ندهد. شما در دوران بارداری به دنبال مواد مغذی هستید نه پلاستیک رنگی! همیشه به برچسب های ارزش غذائی محصولاتی نگاه کنید ببینید کدامیک ارزش غذائی بیشتری دارند. تقریبا تمامی برندها میزان مواد مغذی مشابهی در هر بسته بندی ارائه میدهند و تفاوت قیمتها اغلب به خاطر شهرت و بسته بندی شان است. مثلا از شیر و ماست گرفته تا غلات همگی یک نوع هستند. محصولات کمتر شناخته شده هم میتوانند همان مزه خوراکی های گرانبها را داشته باشند فقط با نامهای مختلف پس هر کدام را یکبار امتحان کنید و بی فایده پولتان را به هدر ندهید.
  • لقمه بگیرید و با خود سر کار ببرید؛ ناهار خودتان را از خانه بیاورید. هر وعده غذا در رستورانهای بیرون از خانه مقدار قابل توجهی هزینه میخواهد اما فراهم کردن غذا از مانده‌های شام دیشب و موادی که به سلامتی شان اطمینان دارید بهتر از خوراکی های گران و ناشناخته هست. با این کار یک تیر و دو نشان زده‌اید هم کیفیت تغذیه بالا میرود و هم هزینه های تغذیه از سوی دیگر کاهش پیدا میکنند. حتی مقداری غذای مختصر اما مقوی همراه خود ببرید، البته برای میان وعده‌ها. مثلا مقداری نان و پنیر و تعدادی میوه تازه پس دیگر نیازی به تهیه تنقلات گرانقیمت نیست. تمامی نیازهای غذائی تان با اینها برطرف میشود.
  • تا میتوانید بسته های بزرگتر بخرید؛ به صورت فله و یا بسته های بزرگ مواد لازمتان را خریداری کنید. که هم با صرفه باشد و هم همیشه مواد لازم برای رژیم تان را در اختیار داشته باشید. برای مثال گوشت را یکجا و با تخفیف بگیرید و مقدار باقی آن را فریز کرده و یا به صورت پخته و آماده نگه دارید. غلات، کنسروها و آبمیوه ها را هم به همین روش تهیه کنید. اما همیشه اینکار ار منطقی انجام دهید بسیاری از مواد غذائی ماندگاری بالایی ندارند. مثلا یک گونی بزرگ سیب زمینی طی چند ماه شروع به ریشه دادن میکند و دیگر قابل استفاده نیست.
  • از آب معمولی استفاده کنید؛ ارزان ترین نوشیدنی در منو ها آب است. که از قضا بهترین انتخاب از بین مایعات برای شما و فرزندتان نیز هست. با اینکار هم مقداری صرفه جویی کرده‌اید و هم از ورود کالری های اضافی پرهیز نموده‌اید. حتی لازم نیست آب بطری تهیه کنید همان آب شیر هم میتواند مناسب باشد. برای اطمینان از تمیزی آب مصرفی فیلترهای مخصوص تهیه کنید، هیچوقت نمیتوان زیاد مطمئن بود. برای آبمیوه ها هم همیشه میتوانید از بسته‌های بزرگتر خریداری کرده و سپس با اضافه کردن آب به آنها هم از مواد مغذی شان بهره مند شوید و هم برای مدت طولانی تری مصرفشان کنید.
  • تا جای ممکن از خوراکی های آماده استفاده نکنید؛ غذاهای آماده که بصورت فریز شده عرضه میشوند نه تنها بسیار گران هستند بلکه مقدار زیادی کالری اضافه و چربی و شکر وارد رژیم سفت و سختتان میکنند پس بهتر است در پول و زمانتان صرفه جویی کنید و به جای ضرر رساندن به خود و جیبتان، غذاهای مناسب و سالم را خودتان درست کرده و در فریز قرار دهید تا در وعده های غذائی میل کنید. همچنین تا جای امکان از سس های فانتزی و گران که هم ارزش غذائی کمی دارند و هم زود فاسد میشوند استفاده نکنید بجایش از ترکیب ماست و روغن زیتون (که میتوان به صورت فله‌ای هم تهیه کرد استفاده کنید.) با سالادتان میل کنید. برای تغذیه خود اهمیت و زمان قائل باشید. فقط 5 دقیقه از وقتان را میگیرد و مقدار زیادی در هزینه هایتان صرفه جویی میکند.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  10:41 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیست وچهارم بارداری مصرف مواد ارگانیک در دوران حاملگی:

این محصولات امروزه در همه جا دیده می‌ شوند و روز به روز استفاده از آنها گسترش می یابد. نه تنها در فروشگاه های سلامتی که سالیان سال است آن ها را می فروشند، بلکه امروزه در بقیه مکان ها هم به چشم می خورند. همان طور که شاید شنیده باشید این گونه محصولات نسبت به محصولات فرآورده شده و صنعتی طبیعی تر و سالم تر هستند. و همان طور که حتما دیده اید نسبت به سایر محصولات گران تر هستند. پس وظیفه یک مادر در چنین شرایطی چیست؟ باید هزینه بالای خرید این محصولات را ارگانیک را بر عهده بگیرد و یا با صرفه جویی پول خود را برای خرید پوشاک و سه چرخه نگه دارد؟

مصرف مواد غذایی ارگانیک برای دوران بارداری


برای درک بهتر لازم است با معنی ارگانیک بهتر آشنا بشویم مخصوصا حالا که شرایط فرق کرده است. سازمان کشاورزی آمریکا استاندارهای معینی برای نامگذاری محصولی به عنوان ارگانیک وضع کرده است. چه محصول داخلی باشد و چه از خارج وارد شده باشد. این استانداردها می گویند در هیچ یک از مراحل کاشت، نگه داری و برداشت نباید از کود های شیمیایی، سموم برای دفع آفات و علف های هرز، تزریق هورمون و یا آنتی باکتری ها استفاده شود. اما موردی که این سازمان به آن نمی پردازد این موضوع مهم است که آیا این قبیل محصولات نسبت به مشابه های شبیه شان سالم تر و یا بهتر هستند یا نه.
طبق دستور العملها محصولات ارگانیک بایستی 100% از مواد ارگانیک خام و یا فرآوری شده با روش های ارگانیک تهیه شده باشند. همچنین این محصولات باید از چاشنی های ارگانیک هم استفاده کنند برای مثال نمک و یا آب ارگانیک. محصولاتی که 70%شان از چاشنی های ارگانیک استفاده میکنند می توانند بر چسب "تهیه شده از چاشنی های ارگانیک را دریافت کنند" اما محصولاتی که کمتر از 50% چاشنی و افزودنی ارگانیک دارند موفق به کسب این بر چسب نمی شوند. و فقط میتوانند لیست چاشنی هایشان را روی محصول نمایش دهند.
این همه اعداد و ارقام ممکن است که باعث سرگیجه تان شوند اما سوال اساسی تر این است که آیا این محصولات ارزش این همه سر درگمی و هزینه را دارند یا خیر؟ شاید بهترین مزیت این گونه محصولات نبود سموم آفت کش است. چون هر سمی که شما وارد بدنتان میکنید یکراست به جنین تان هم جذب میشود. و حتی از سمت شیر هم به خورد فرزندتان میرسد. اما ماندگاری این نوع محصولات هم بسیار کمتر از انواع صنعتی شان هستند چون افزودنی های لازم برای ماندگاری بیشتر را ندارند. پس میتوان گقت چون زمان تهیه تا مصرف کمتر است پس مواد مغذی اش هم کمتر از دست میروند اما تمامی اینها باید به تایید برسد و از آزمایشات بسیار عبور کنند تا مطمئن شد. پس در موقعیت هایی که امکانش را دارید از این محصولات استفاده کنید اما دقت کنید که کلید اصلی تغذیه استفاده از محصولات متنوع از میوه ها وسبزیجات از هر نوع و رنگ است. زمانی که نمیتوانید میوه های ارگانیک پیدا کنید همان معمولی ها را با آب شسته و از شر سموم آن راحت شوید و یا اول آنها را پوست کنده و سپس مصرف کنید.
همیشه گول کلمه ی ارگانیک را نخورید، خوراکی با ارزش غذائی کم ولی ارگانیک همان غذا با ارزش غذائی کم است و هیچ تغییری در مواد مغذی اش ایجاد نمی شود. پس به مواد مغذی هر یک توجه کنید نه نوع محصول. و در آخر اینگونه فکر نکنید که ارگانیک همیشه به معنی سالم است. حتی محصولات گوشتی ارگانیک هم میتوانند حاوی باکتری باشند. پس حتما گوشت مرغ یا گوشت قرمز و یا ماهی ارگانیک تان را به طور کامل بپزید و سپس مصرف کنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  10:43 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیست وپنجم بارداری عدم توانایی در کسب وزن اضافی لازم در حاملگی:

برای بسیاری از خانمها کسب اضافه وزن خیلی راحت به دست می آید چه در دوران حاملگی و چه در سایر دوران زندگی شان. اما بعضی ها خوش شانس تر هستند و بدنشان به راحتی وزن کسب نمی کند که در دوران بارداری میتواند مشکل ساز باشد و این گروه همیشه در کسب آن وزن حیاتی دچار مشکل هستند. بعضی اوقات هم تاثیرات بارداری باعث میشوند تا اضافه وزن کسب نکنید. علایمی چون حالت تهوع، یبوست، نفخ و سایر موارد میتوانند اشتهاء و روند بالا رونده کسب وزن را مختل کنند همچنین به متابولیسم فرد هم بستگی دارد.

 


پس در افزایش وزن خود مشکل دارید و نمی توانید آن 11 تا 15 کیلوگرم وزن مورد نیاز را کسب کنید؟ یا سرعت افزایش وزنتان مطلوب نیست؟ (هر هفته حدود 750 گرم باید اضافه کنید) کمبود وزن قبل از زایمان می تواند مشکلات بسیاری ایجاد از جمله زایمان جنین نارس و یا نوزاد با وزن کم و خطرناک.
پس سرعت مطلوب افزایش وزن چیست؟ همگی اینها به عوامل مختلفی بستگی دارد. حتما پزشک شما قبل از بارداری و در ابتدا منحنی وزن برایتان تنظیم کرده است. و پس از آن هر جلسه و به طور مرتب شما را وزن میکند و از روند رشد وزنتان شما را با خبر می کند. اگر وزن شما در ابتدا استاندارد بوده باید در طول 9 ماه، 11 تا 15 کیلوگرم وزن اضافه کنید. پس باید تا هفته 25 تقریبا نصف بیشتر این مقدار را کسب کرده باشید. اگر از این میزان فاصله دارید حالا چه کمتر و یا چه بیشتر باید با مشورت گرفت از پزشک خود و رعایت پیشنهادات زیر اقدام به رسیدن به وزن طبیعی بکنید.


چکار می توانید بکنید؟

  • کالری بیشتری بخورید؛ درست مخالف کاری که در کم کردم وزن انجام میدادید. اگر با مقدار کالری که در حال حاضر مصرف میکنید نتوانسه اید به وزن ایده آل برسید پس بهتر است میزان کالری دریافتی تان را افزایش دهید. اگر خوردن بیش از حد شما را بیشتر نگران میکند به جای افزایش حجم غذا میزان کالری های موجود را افزایش دهید. برای اینکار بهتر است از مواد غذائی چون آجیل ها، پنیر پرچرب و آوکادوها استفاده کنید. همچنین نان‌های غنی شده و تهیه شده از غلات، ماکارونی و سایر محصولات مشابه میتواند کمکتان کنند. فعلا از خیر سالادهای بزرگ بگذرید و بیشتر تمرکزتان را بر روی غذاهای مغذی تر از لحاظ کالری بگذارید. اگر وسوسه شدید که برای افزایش وزن به سراغ خوراکی های مضر و کم ارزش غذائی بروید، جلوی خود را بگیرید. خوراکی های شکردار میتوانند وزن شما را افزایش دهند اما اصلا مغذی نیستند و هیچ فایده‌ای برای شما و فرزند آینده تان ندارد.

  • در اکثر مواقع روز در حال خوردن باشید؛ در میان وعده ها و سایر اوقات فراغت غذاهای مفید و مقوی مصرف کنید. می توانید برای این وعده ها از آجیل، کره بادام زمینی و بادام، نان با غلات و سالاد ماکارونی استفاده کنید. اگر حال و حوصله جویدن ندارید پوره های مختلف و یا حلیم های شیرین شده با عسل برای خودتان فراهم کنید و مرتب میل کنید.

  • آرام باشید؛ فعالیت های بدنی و تمرینات زیادی انجام می دهید؟ بهتر است مقدارشان را کم کم کاهش دهید. دو های استقامتتان را به راه رفتن و پیاده روی نزدیک تر کنید. ایا مشغله و کارهای روزمره تان شما را درگیر میکند پس باید از میزان آنها هم بکاهید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  10:46 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیست وششم بارداری برای تغذیه مناسب در دوران بارداری فرصت کافی ندارید؟

آیا فرصت کافی برای پرداختن به رژیم تغذیه تان ندارید، پس به باشگاه بارداران پر مشغله خوش آمدید. امروزه بسیاری از خانمها با این مشکل روبرو هستند. مطمئنا اگر فقط 10 دقیقه برای آماده کردن غذا وقت داشتید می توانستید خوراکی های متنوع تر و مغذی تر آماده کنید، اما چاره چیست؟ اگر فرصت کافی برای انجام تنها کار واقعا مهم این دوران از زندگی تان را ندارید پس باید چه بکنید؟ همانطور که می دانید درهفته 26 بارداری تان هستید و تغذیه در این دوران بسیار مهم است چرا که واقعا غذای دو نفر را تامین می کنید.

شغل و بارداری

خوشبختانه هر چقدر پر مشغله باشید با استراتژی های زیر موفق به رعایت رژیم سالم خواهید شد.

  • عاقلانه خرید کنید؛ قبل از اینکه سبد خریدتان را از هر چه که می بینید پر کنید، لیستی از غذاهای مقوی و سالم تهیه کنید. برای مثال ماست، پنیر، شیر و مقدار زیادی میوه و سبزی، غلات، آجیل، گوشت، مرغ را از یاد نبرید. و تا جای امکان مقدار زیادی از این مواد را تهیه کنید و در خانه انبار کنید. تا هم در وقتتان صرفه جویی کرده باشید و هم در هزینه های خریدتان. اما در رابطه با میان وعده ها، محصولات لبنی بهتر است از بسته بندی های کوچک تهیه کنید تا همیشه در دسترس تان باشند و بتوانید در همه جا و موقعیت از آنها میل کنید. بسته های کوچک ماست، هویج، آجیل، چیپس سویا و ... می توانند مثالهای خوبی برای این مورد باشند. همچنین آبمیوه های کوچک و مغذی چون آب گوجه فرنگی و میوه های مفید دیگر را از یاد نبرید و همیشه همراه خود داشته باشید. پس مهم نیست چقدر سرتان شلوغ باشد همیشه برای یک گاز از تنقلات و یک جرعه نوشیدنی وقت خواهید داشت. حتی می توانید از میانبرهای دیگر هم استفاده کنید و مواد غذائی چون میوه و سبزیجات را شسته و فریز کنید و در هنگام خوردن سریع آماده شان کنید. همچنین سالاد را هم اینگونه بخورید. و یا قطعات گوشت قرمز و یا مرغ را بپزید و در فریزر قرار دهید و در زمان کم آماده خوردنش بکنید.

  • به آشپزخانه تان سرعت بدهید؛ آیا تهیه یک غذای 20 دقیقه ای بیشتر طول میکشد؟ پس بهتر است که ابزار لازم برای سرعت بخشیدن را برای خودتان فراهم کنید. برای مثال ماکروفر ها میتوانند کاربردهایی بیشتر از دم کردن چایی داشته باشند. با آنها میتوانید خیلی سریع غذاهایتان را از حالت فریز خارج کنید و آماده خوردن بکنید. و یا غذاهای مانده دیروز یا دیشب را دوباره گرم و دلپذیر برای خوردن کنید. همچنین آرام پز ها هم میتوانند گزینه خوبی باشند، اسمشان گول تان نزند می توانید صبح قبل از رفتن به سرکار هر چه دستتان می آید درونشان بریزید و زیرش را روشن کنید تا پس از برگشت از سرکار غذائی آماده وگرم و تازه جلوی تان باشد. از ماشین ظرف شویی، خرد کننده های مواد غذائی، تستر و سایر ابزارهای آشپزخانه های مدرن بهره بگیرید تا در کمترین زمان ممکن بیشترین کار را انجام داده و در عین صرفه جویی در زمان از رژیم سالم تان هم عقب نمانید.
  • برای جلوتر برنامه ریزی کنید؛ در این زمینه فریزر شما بهترین دوست تان است. یکبار بپزید و فریزر را پر کنید. یک قابلمه بزرگ لازانیا درست کنید و باقی مانده اش را درون فریزر قرار دهید. بعد ها با سس گوجه فرنگی خانگی، اسفناج خرد شده و فریز شده و سایر افزودنی ها در کمتر از 10 دقیقه حاضرش کنید و میل کنید. باقی مانده ها را به قسمت های معین تقسیم و جداگانه فریز کنید تا در هنگام گرم کردن وقت تان گرفته نشود. دو جین تخم مرغ آب پز را فریز کنید و از آنها برای لقمه های میان وعده ای مغذی و یا سالاد تخم مرغ استفاده کنید. میوه ها و سبزیجات خرد شده برای یک هفته را از پیش آماده کنید تا همیشه در دسترستان باشند. همه اجزای مرغ را سرخ کنید و پس از خوردن شام تان بقیه را برای روزهای بعد به شکل ساندویچ و میان وعده های سالم در بیاورید.
  • بیرون غذا بخورید؛ اگر حوصله گرمای آشپزخانه را ندارید به رستوران های سالم بروید و دریایی از غذاهای مغذی و سالم را سفارش بدهید. یا سراغ یخچال بروید و هر چه که بدست تان میرسد میل کنید از موز و بسته ماست گرفته تا باقی مانده دیشب. لازم نیست حتما گرم باشد و وقت صرف شان بکنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  10:48 AM
تشکرات از این پست
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

هفته ی بیست وهفتم بارداری سلامتی در پخت و پز شما، در دوران بارداری:

تا حالا که در هفته 27 بارداری تان هستید حتما از خیر بسیاری از خوراکی ها با ارزش غذائی کم گذشته اید. در آشپزخانه هم اوضاع همینطور است شما حالا که باردار هستید باید با دقت و وسواس بیشتری در تهیه سالم غذاها تلاش کنید. و اینکار زیاد هم سخت نیست شما میتوانید به برخی توصیه های مشخص و رعایت قدم به قدم آنها در انجام این کار به راحتی موفق شوید.

آشپزخانه امن


قبل از پخت و پز دستان تان را بشورید؛ شستن دست ها مهم تر از همه است سپس حوله های آشپزخانه، اسفنج ها، و دست گیرها و... تقریبا همه چیز که تا حدودی درگیر تهیه غذا به شمار میرود را حتما بشورید. مواد غذائی هم همین طور، هر چه را که قصد دارید بخورید را ابتدا کاملا بشورید. در مورد مواد خامی چون ماهی، گوشت قرمز و مرغ بسیار مراقب باشید، حتما قبل و بعد از تمیز کردن این مواد دستان تان را با آب گرم و صابون کاملا بشورید. همچنین وسایل به کار رفته در فرآیند را هم بشورید از سینی و چاقو تا حوله های استفاده شده همگی را دوباره تمیز کنید. لبه کنسرو ها را قبل از باز کردن بشورید تا باکتری های موجود روی ظرف به مواد داخل آن نرسد و هرگز محتویات کنسرو از قبل باز شده را نخورید. میوه ها و سبزیجات را حتما به طور کامل و مطمئن بشورید حتی آنهایی را که میخواهید پوست کنده و بخورید. باکتری های موجود روی گوشت فقط با پخته شدن از بین میروند پس با آبگیری آنها را روی میز آشپزخانه رها نکنید تا به همه جا سرایت کنند.
در نگه داری مواد غذائی دقت کنید؛ غذاهایی که فاسد شدنی هستند و خام هستند را سریعا در یخچال قرار دهید، و غذاهایی که پخته اید و قصد خوردنشان را ندارید سریعا فریز کنید. همچنین غذاهای پخته شده را هم در دمای پخت نگه دارید تا هنگام مصرف، بعد از پخت هرگز آنها را از روی حرارت بر ندارید تا نیم ساعت بعد بخورید. مانده غذاها را به مقدار کافی گرم کنید تا باکتری های احتمالی شان بمیرند. در  پیک نیک هم غذاهای آماده را بیشتر از نیم ساعت در هوای آزاد به حال خود نگذارید.
بطور کامل بپزید؛ در رابطه با گوشت مرغ و ماهی و گوشت قرمز حتما هر کدام را به طور کامل بپزید، تا کاملا مغز پخت شوند.انها را ابدار و یا به حالت های دیگر در نیاورید چون ممکن است باکتری هایشان در پخت از بین نروند. قسمت قطورتر گوشت را ببرید تا از پختگی کامل آن اطمینان داشته باشید. ماهی را هم پس از تمیز کردن به خوبی بخار پز و یا سرخ کنید. حتما به دماهای لازم برای پختن مواد غذائی مختلف در زیر توجه کنید:
•    مرغ : 82 سانتیگراد (180 فارنهایت)
•    گوشت گوساله، ماهیچه، چرخ کرده و... : 
76 سانتیگراد (170 فارنهایت)
•    سینه مرغ : 76 سانتیگراد (170 فارنهایت)
•    ران مرغ : 73 سانتیگراد (165 فارنهایت)
•    پاچه گاو : 71 سانتیگراد (160 فارنهایت)
•    ماهی: 62 سانتیگراد (145 فارنهایت)
•    همبرگر قبلا پخته شده و آماده : 60 سانتیگراد (140 فارنهایت)
در خرید و مصرف تخم مرغ مواظب باشید: تا میتوانید آنها را بسته بندی شده تهیه کنید و در یخچال نگه داری شده را بخرید. انهایی را که ترک دارند و یا رنگشان تغییر کرده را دور بیاندازید. و بعد از تهیه همیشه در یخچال نگه داریدشان. تخم مرغ ها را کاملا مغز پخت کنید تا سفیده و زرده شان کاملا سفت شود. و هرگز برای تهیه سس یا سایر چاشنی ها از تخم مرغ خام استفاده نکنید. مگر اینکه پاستوریزه باشند.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

سه شنبه 21 بهمن 1393  10:50 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها