مواد لازم :
گل محمدی تازه ........................................نیم کیلو
شکر ..................................یک کیلو (حدود 4.5 پمانه)
جوهر لیمو................................یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه :
ابتدا گلبرگها را از گل جدا میکنیم (ما به اصطلاح میگیم خندان میکنیم )سپس آنها را در سبدی ریخته و میشوییم باید مواظب باشیم که فشار آب زیاد نباشد چون گلبرگها ضربه می بینند، سپس در یک قابلمه 3 پیمانه آب وشکر را ریخته و می گذاریم تا شکر بجوشد و شربت به قوام آید، بعد گلبرگها را درون شربت ریخته و در همان لحظه جوهر لیمو را اضافه می کنیم و می گذاریم حدود 5 دقیقه بجوشد، در مرحله بعدی دم کنی را روی قابلمه گذاشته و حدود 2 الی 3 ساعت می گذاریم تا گلبرگها خوب دم بکشد و شربت خوب به خورد گلبرگها برود.
نکات مهم :
-
نیازی به اضافه کردن رنگ خوراکی به مربا نیست زمانی که جوهر لیمو را اضافه می کنیم خودبخود رنگ گل تجزیه شده و رنگ زیبا و طبیعی به مربا می دهد
-
در هنگام خرید گل بهتر است نوع مخملی و قرمزمتمایل به بنفش را که کیفیت بهتری دارد انتخاب کنید
-
شربت ما زمانی قوام آمده است که اگر مقدار کمی از آن را در یک بشقاب کوچک یا نعلبکی بریزیم شیره به آسانی و روان حرکت نکند
-
اگر جوهر لیمو در دسترس نداشتید از یک قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید
-
لازم نیست از گلاب استفاده کنید چون گل محمدی خود عطر و بوی کافی به مربا می دهد
-
این مربا با کره گیاهی خیلی خوشمزه میشود در ضمن اگر می خواهیدشکل گلبرگها حفظ شود باید مربا را نجوشانید و به مدت طولانی دم بگذارید و هم اینکه شربتش بیش از حد قوام آمده باشدکه با گل خشک بیشتر جواب می دهد.