مواد لازم:
چغاله...............................................نیم کیلو
سرکه سفید...................................نصف پیمانه
آب...................................................یک پیمانه
نمک.............................................به میزان لازم
سبزی معطر مثل ترخون ...................... یک دسته
طرز تهیه:
ابتدا آب را با نمک می گذاریم تا بجوشد و بعد سرد شود سپس سرکه را به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم. بعد چغاله ها را خوب شسته و می گذاریم تا خشک شود .
بعد ته ظرف شیشه ای ترخون را چیده و چغاله ها را درون ظرف ریخته و سپس مخلوط سرکه را رویش می ریزیم و دربش را می بندیم و در جای خنک مثل یخچال می گذاریم تا خوب جا بیفتد.
نکات مهم:
-
این ترشی حتما باید در جای خنک نگهداری شود
-
چغاله ها باید قبل از اینکه هسته (بادامهایشان) سفت شود برای ترشی انتخاب گردد
-
از این ترشی می توان در خورشت و آش نیز استفاده کرد
-
استفاده از آب در این ترشی به خاطر اینست که چون چغاله سفت است باعث تردی چغاله ها شود
-
تلفظ صحیح چاقّالا = chaggala می باشد.