پیاز قرمز ریز ترشی......................................2 کیلو
ریحان تازه.....................................یک دسته کوچک
نعناع خشک و زره خشک .......................نصف پیمانه
نمک و سرکه سفید............................به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا حدود چند ساعتی پیاز ها را درون آب خیس می کنیم تا خیس خورده و پوست کندنشون راحت بشهبعد پوست کنده و رویشان نمک پاشیده و حدود 5 ساعت می گذراریم تا آب تلخششان جدا شودو نمک به خورد پیاز ها برود بعد در یک ظرف پیاز ها را ریخته و رویشان سرکه ریخته تا دو سه ساعت بماند.
سپس درون ظرف ترشی یک لایه از سبزی خشک و ریحان و بعد پیاز تا موادمان تمام شود و رویش سرکه ریخته و دربش را گذاشته و حدود دو روز در دمای محیط و بعد به مدت 10 روز در جای خنک نگه می داریم تا آماده مصرف شود.
نکات مهم:
-
سبزی و سرکه ترشی اختیاری می باشد
-
سرکه سفید باعث می شود تا رنگ قرمز پیاز تجزیه شده و رنگ زیبایی به پیاز و تری بدهد
-
دلیل اینکه گفتم دو روز در دمای محیط نگهداری شود باعث ترد شدن پیاز ها می شود
-
این ترشی در کنار یک غذای قدیمی آذربایجان به نام "اریشته"که همون رشته برشته خانگی که مثل پلو دم می کنند بسیار خوشمزه است .