این مسأله بدیهی است که معمولا در اوایل زندگی مشترک، اختلاف، سوءتفاهم و سوءبرداشت، میان زن و شوهر زیاد بوجود میآید که این هم تا حدودی به دلیل شناخت کم طرفین از اخلاق، رفتار و سلایق همدیگر و چه بسا پایین بودن مهارتهای زندگی طرفین است که به تدریج با افزایش شناخت از همدیگر و ارتقاء مهارتهای زندگی طرفین، این اختلافات و مشکلات کمرنگ خواهد شد که این نیز نیازمند صبر و شکیبایی طرفین است.
، لازم است ابتدا علت قهر کردنهای همسرتان را بررسی کرد که دلیل این رفتارشان چیست. آیا ایشان با دیگران نیز چنین رفتاری را انجام میدهد؛ یعنی برای بعضی از مسائل، با دیگران نیز این چنین قهر میکند یا اینکه تنها با شما چنین رفتاری را دارد؟
لذا اگر تنها با شما چنین رفتاری را دارد، این نشان میدهد که در روابطی که با هم دارید، مشکلاتی وجود دارد که باعث بروز چنین رفتارهایی از سوی همسرتان شده است، لذا باید در رفتارها و برخوردهای خودتان یک بازنگری کنید و اگر خطایی در رفتار خود دیدید، خود را اصلاح كنید، تا زمینه اصلاح رفتار همسرتان نیز فراهم شود.
امّا اگر نقصی در کلام و رفتار خودتان مشاهده نکردید، نه تنها از هر گفتار و رفتار خراب کننده ارتباط خودداری کنید؛ بلکه سعی کنید، همچنان به همسرتان محبت كنید و در فضا و حالت روحی مناسب با همسرتان، در مورد مشکلات بوجود آمده، صحبت کنید و با همفکری هم مشکلات را حل کنید.
اینکه شما در مقابل رفتار همسرتان، مقابل به مثل نمیکنید و از لجاجت پرهیز میکنید، کار بسیار درست و پسندیدهای است.
ولی اگر رفتار همسرتان، به گونهای است که با دیگران نیز چنین رفتارهایی را دارد، به نظر میآید فردی بسیار حسّاس هستند. در اینصورت، بهتر است از راه احساسی وارد شوید و در یک فضا و حالت روحی مناسب [البته منظور از حالت روحی مناسب؛ زمانی است که همسرتان در حالت آرامش روحى به سر مىبرد و دچار تشویش، خستگى، یا عصبانیت نیست، چون در این حالات، افراد نه تنها اشتباه و نقطه ضعف خود را نمىپذیرند؛ بلكه به شدت در مقابل آن ایستادگى مىكنند.] با او گفتگو کنید.
بدین صورت که ابتدا با بیان نقاط و ویژگیهای مثبت او شروع کنید و به او بگویید که خوشحال هستید که در کنارش هستید و او را انتخاب کردید و بعد از آن در مورد اشتباهات خود بگویید که قبول دارید بعضا اشتباهاتی داشتهاید که باعث ناراحتی او شدهاید و سپس به صورت صادقانه در مورد مشکل بوجود آمده گفتگو کنید و به او بگویید که چقدر این کارش شما را آزار میدهد و در آخر باز هم تاکید کنید که چقدر از بودن در کنارش احساس آرامش میکنید.
نحوه رفتار با افراد حسّاس و زودرنج:
نمیتوان گفت که زیاد حسّاس بودن، بد یا خوب، سالم یا ناسالم است؛ زیرا این هم یک نوع روحیه است و هرچقدر آگاهی و اطلاعات شما در مورد افراد حسّاس و زودرنج بیشتر باشد، بهتر میتوانید با این افراد تعامل کنید. البته افراد بسیار حسّاس ویژگیهای مثبت دیگری دارند که ممکن است در دیگران نباشد؛ مثلا دل رحمتر از دیگران هستند، عاطفی و احساسیتر هستند.
امّا در برابر افراد حساس باید به این نکات توجه داشت:
1. با او تند و خشن برخورد نکنید.
افراد بسیار حسّاس تا میتوانند از افراد تند و خشن دوری میکنند. اگر فردی عصبی و تهاجمی هستید و به سرعت واکنش نشان میدهید، این را بدانید که در رابطه با افراد حسّاس نمیتوانید به سرانجام خوبی برسید.
2. کمتر انتقاد کنید.
انتقاد کردن در برخی موارد ضروری است، ولی سعی کنید بطور مداوم از او انتقاد نکنید؛ زیرا هرچه بیشتر انتقاد کنید، او نیز بیشتر از شما دوری میکند و حساسیتش را برمیانگیزانید.
3. عاطفیتر برخورد کنید.
معمولا افرادی که بسیار حسّاس هستند، با عواطف خود فکر میکنند. از این رو هرچه در برابر همسر حسّاس خود عاطفیتر و اصطلاحا رمانتیکتر رفتار کنید، او بیشتر شما را دوست خواهد داشت.
4. به خط قرمزهایش نزدیک نشوید.
برای کم کردن تنشها تلاش کنید. مسلما بعد از مدتی خواهید دانست که خط قرمزهای همسرتان کجاست و از چه رفتارهایی بدش میآید.
5. با او حرف بزنید.
در صورتی که میدانید خواستههای همسرتان اجرا شدنی نیست، خودتان را بی تفاوت نشان ندهید، بلکه با او در این مورد حرف بزنید و دلایلتان را به او بگویید. چه بسا در جریان بحث، شما یا او قانع شدید و لااقل اگر هیچ کدامتان قانع نشد، متهم به بی خیالی نخواهید شد.