0

علی (ع) قَسیمُ النّارِ وَ الجَنّه

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

علی (ع) قَسیمُ النّارِ وَ الجَنّه :

از كتاب بشارة المصطفى از طبرى به اسنادش از مجاهد از ابن عباس نقل است كه ابن عباس مى گويد: وقتي كه حضرت رسول (ع) خيبر را فتح كرد، جناب جعفر از حبشه به خدمت رسول خدا (ع) آمد و جاريه اى آورد و آن جاريه را به حضرت على (ع) هديه كرد . پس وقتيكه فاطمه زهرا عليها السلام به نزد اميرالمؤمنين على (ع) آمد ديد كه حضرت در كنار همان جاريه است .

حضرت فاطمه (س) مانند زنان ديگر به غيرت آمد ، پس رفت تا نزد پدر بزرگوارش شكايت كند، در آن حال جبرئيل (ع) به حضرت رسول اكرم (ص) نازل شد عرض كرد : يا رسول اللّه خداوند به تو سلام مى رساند و مى فرمايد: حضرت فاطمه (س) مى آيد تا از على (ع) در نزد تو شكايت كند، شكايت فاطمه را قبول مكن  . وقتيكه فاطمه عليها السلام به نزد پدر بزرگوارش رسيد حضرت رسول (ص) فرمود: به سوى شوهر خود بازگرد و بگو يا على پدرم مرا براى رضاى تو رد كرد، پس ‍ فاطمه (س) رجوع كرده احوالات را به على (ع) عرض كرد ، حضرت على (ع) فرمود: تو از من نزد حضرت رسول (ص) شكايت كردى ، واى بر حياى من و منفعل شدن من از حضرت رسول (ص)  . شاهد باش يا فاطمه به درستيكه اين جاريه را در راه خدا و براى رضاى تو آزاد كردم و در خدمت اميرالمؤمنين على (ع) پانصد درهم بود ، پس فرمود: اين پانصد درهم صدقه اى براى فقراءِ مهاجرين و انصار و رضامندى تو اى دختر رسول خداست .جبرئيل (ع) نزد رسول خدا (ص) نازل شد و عرض كرد: يا رسول اللّه خداوند عالم به تو سلام مى رساند و مى فرمايد:

به على مژده بده كه من بهشت را به او هبه كردم به سبب آزاد كردن آن جاريه و براى رضايت فاطمه عليها السلام ،

پس ‍ زماني كه روز قيامت باشد در باب جنت مى ايستد

و به  رحمت خود هر كس را بخواهد داخل بهشت مى كند و هر كس را كه بخواهد از غضب من از آن منع می کند .

و به تحقيق من دوزخ را به على بن ابيطالب هبه كردم ،

پس وقتي كه قيامت مى شود ، على (ع) در باب جهنم مى ايستد

و به غضب من به جهنم داخل مى كند و هر كس را كه بخواهد به رحمت من از جهنم منع می کند .  

رسول خدا (ص) نزد آنها آمد و فرمود: يا على مباركباد بر تو ، مباركباد يا على ! چه كسى مثل تو مى شودحال آنكه تو قسمت كننده بهشت و دوزخ مى باشى .

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 18 بهمن 1393  12:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها