0

مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

 
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

مهم‌ترين موانع ازدواج ايده‌آل براي دختران دانشجو چيست؟

مهم‌ترين مانع اين است كه اين تحصيلات باعث به تأخير انداختن ازدواج مي‌شود و توجه به آن باعث مي‌شود كه ازدواج را به بعد از تحصيلات موكول كنند و اين تأخير زماني، باعث مي‌شود شرايط تحصيلي آنها بالاتر و بهتر شود ولي شرايط ازدواج آنها پايين‌تر بيايد و دچار تعارض شوند. در اين شرايط، دخترها زماني تصميم به ازدواج مي‌گيرند كه عملاً سن آنها از سن ازدواج عبور كرده است. مانع ديگر هم كه اشاره كردم همين بود كه دلبستگي دخترها ذهن آنها را روي افرادي بسته مي‌كند و به همين دليل مي‌خواهند با وي ازدواج كنند و به خاطر محدوديت‌هايي كه وجود دارد ازدواج را به زماني موكول مي‌كنند كه آن پسر شرايط ازدواج را پيدا كند و اين باعث مي‌شود كه انتخاب‌هاي خوب را از دست دهند. نكته سوم اينكه ارتباط‌هاي باز در محيط‌هاي دانشگاهي بعضاً باعث مي‌شود كه عدم‌اعتماد شديدي در دخترها نسبت به پسرها ايجاد شود و لذا دلزدگي زيادي نسبت به جنس مخالف براي دختر‌ها ايجاد مي‌شود، لذا بعضاً براي دخترهايي كه دامنه ارتباط آنها باز مي‌شود، عدم‌اعتماد نسبت به پسرها ايجاد مي‌شود و البته متقابلاً در پسر‌ها هم همين احساس به وجود مي‌آيد. مسئله چهارم اين است كه اين ارتباطات باعث مي‌شود احساس نياز در خيلي از پسرها كاهش پيدا كند و آنها تمايل پيدا مي‌كنند به جاي اينكه مسئوليت يك زندگي را بر عهده بگيرند با ارتباط‌هاي بازي كه با دخترها دارند، نيازهاي خود را جبران كنند و اين باعث عدم نياز آنها به ازدواج مي‌شود و نهايتاً منجر به اين مي‌شود كه در برخي موارد دخترها ديگر خواستگاري براي ازدواج كردن نداشته باشند، چون پسرها انگيزه ازدواجشان كم شده است. مانع بعدي كه تهديدي براي دختران محسوب مي‌شود اين است كه ارتباطات باز در دانشگاه باعث مي‌شود كه سطح انتظار دختر‌ها و پسرها افزايش زيادي داشته باشد. در محيط‌هاي دانشگاهي دختر‌ها و پسر‌ها جنس مخالف خود را به دفعات مي‌بينند و افراد مختلفي را كه مي‌بينند در مقام امتيازدهي قرار مي‌دهند. بالاخره هركسي هم ويژگي‌هاي مثبت خود را داراست و اين باعث مي‌شود كه دختر‌ها و پسر‌ها موقع تصميم‌گيري براي ازدواج به دنبال گزينه‌اي باشند كه داراي همه آن امتيازات باشد. اين دقت باعث مي‌شود كه انتخاب خيلي سخت شود و به اين راحتي‌ها نتوانند به گزينه مناسب و انتخاب صحيحي برسند.

**بسم الله القاصم الجبارین**

پنج شنبه 23 بهمن 1393  4:17 PM
تشکرات از این پست
ria1365 shirdel2 shayesteh2000 nargesza
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1393 
تعداد پست ها : 6168
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

مشاغل مجاز: تمام مشاغل مباح موجود در جامعه، چنانچه در چهارچوب شرايط کار زنان واقع شود مجاز و مطلوب است. برخي از اين شرايط عبارتند از:
 

1. عدم اختلاط با مردان
2. احترام به شخصيت والاي زن
3. عدم مغايرت با فطرت و روحيات زن
4. عدم استهلاک نيروي انساني

 

1- جمعي از دانش جويان و دانش پژوهان، جهاد جاودانه، قم، ستاد يادواره زنان شهيد، استان قم، 1382، ص93 .

  یاطبیب القلوب heart

پنج شنبه 23 بهمن 1393  6:03 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 shirdel2 liasam nargesza
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1393 
تعداد پست ها : 6168
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

معایب اشتغال مادر و مهد کودک

 

مسلما اکثر کودکانی که مادر شاغل دارند در مهد کودک به سر می برند اما آیا واقعا مهد کودک می تواند جایگزینی برای مادر باشد؟ کیفیت و نحوه مراقبت از کودک چگونه است؟ از طرف دیگر هزینه یک مهد کودک خوب، از عهده هر پدر و مادری بر نمی آید. در برخی دیگر از موارد نیز مادر مجبور است برای نگهداری از فرزند خود دست به دامان والدین خود یا والدین همسرش گردد که خود این مساله به مرور می تواند موجبات مشکلات بیشتر را فراهم آورد. برای مثال مشاهده شده که انتخاب این مساله موجب دخالت بیشتر والدین در زندگی زن و شوهر می گردد و یا آن جنبه خصوصی که زندگی زناشویی باید داشته باشد از بین نمی رود چرا که زن و مرد دایما در تماس مستقیم با والدین خود و همسرشان هستند.

  یاطبیب القلوب heart

پنج شنبه 23 بهمن 1393  6:36 PM
تشکرات از این پست
ria1365 shirdel2 liasam omiddeymi1368 nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»



با توضیحات دوستان من بشخصه به این نتیجه رسیدم کار زنان هرچتد در اسلام حرام نیست ولی در کشورهای اسلامی فرق داره مثلا عربستان و ایران رو مقایسه کنید? کار زنان میتونه تابع قوانین هر کشوری باشه ولی کار زنان تا جایی مجازه که مانع زندگی زناشویی نشه اکه باعث بشه میتونه زندگی رو به خطر بیندازه

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

پنج شنبه 23 بهمن 1393  8:44 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 shayesteh2000 omiddeymi1368 nargesza
moghadam_66
moghadam_66
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : بهمن 1393 
تعداد پست ها : 6
محل سکونت : tehran

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

به نظر در حدی باشه که به روابط خانواده لطمه نزنه و در حدی باشه که فقط اوقات فراغت خانم هارو پر کنه

پنج شنبه 23 بهمن 1393  9:24 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 shayesteh2000 omiddeymi1368 nargesza
sadegh1369
sadegh1369
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 14
محل سکونت : چهارمحال و بختیاری

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

تاریخچه
در سال‌های اخیر به تدریج، تعداد فارغ‌التحصیلان دختر در مقطع دبیرستان و پیش‌دانشگاهی نسبت به پسران بیش‌تر شده و از سال 1377 تاکنون سهم دختران از پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها، روندی افزایشی داشته است. این پدیده، ویژه‌ی ایران نیست و در بسیاری از کشورهای دیگر هم دیده می‌شود.
در ایران در سال 1372 محدودیت‌های تحصیلات عالی زنان با تصمیم وزارت علوم برداشته شد. در سال 1376 تعداد داوطلبان و پذیرفته‌شدگان دختر دانشگاه‌ها به پسران نزدیک و از سال 1377 تاکنون همواره این نسبت به نفع دختران بوده است.
آمار نشان می‌دهد در سطح آموزش عالی، شمار دختران در جمعیت دانشجویی با رشد سالانه ١٥ درصدی (برای پسران ۷ درصد) در دهه‌ی 1370 از ٧٥٠ هزار نفر فراتر رفت. این رقم ١٥ برابر دانشجویان دختر ایرانی در سال ١٣٥٨ است. در سال ١٣٨٠ دختران ٢٥ درصد دانشجویان رشته‌های مهندسی، ٧٠ درصد رشته‌های پزشکی، ٥٧ درصد رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی، ٦٦‌درصد رشته‌های علوم پایه و ٦٢ درصد رشته‌های هنری را تشکیل می‌دادند. در این میان، دولت روی‌کردی دوگانه با مسئله‌ی افزایش شمار دختران دانشجو دارد؛ از سویی این آمار را به عنوان سندی برای رد ادعای منتقدان داخلی و خارجی در خصوص نقض حقوق زنان در ایران ارایه می‌دهد و حتی آن را نتیجه‌ی سیاست‌های دولت در مورد زنان می‌داند و از سوی دیگر، آن را معضلی می‌داند که باید برای رفع آن چاره‌ای اندیشید. سهمیه‌بندی جنسیتی دانشگاه‌ها، راه‌حلی است که در سال‌های اخیر برای محدود کردن ورود زنان به آموزش عالی به کار گرفته شده است.
در تحلیل علل افزایش زنان در دانشگاه‌ها، عوامل مختلفی را ذکر کرده‌اند که علاوه بر عوامل مربوط به زنان، در این زمینه باید شرایط مردان را نیز بررسی کرد؛ زیرا بخشی از صورت مسئله به کاهش تعداد مردان برمی‌گردد که دلایلی از جمله کاهش تأثیر مثبت تحصیلات دانشگاهی در به دست آوردن شغل، توسعه‌ی آموزش‌های مهارتی غیردانشگاهی، مانند دوره‌های کار و دانش، افزایش ترک‌تحصیل پسران در دوره‌ی متوسطه و افزایش میزان مهاجرت نیروی کار مرد از کشور، از جمله دلایل کاهش انگیزه‌ی مردان برای پشت سر گذاشتن روند طولانی و فرساینده‌ی کنکور سراسری و اتمام تحصیلات دانشگاهی و سال‌ها دوری از بازار کار است.

مزایا و معایب تحصیلات عالی و اشتغال دختران
خروج زنان از نقش‌های صرفاً سنّتی و به سمت تحصیلات عالی رفتن و وارد بازار کار شدن در فرهنگ و جامعه‌ی سنتی ما تبعات مثبت و منفی‌ای در پی داشته است که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد.
مزایا
- آگاه شدن از حق و حقوق خود برای جلوگیری از مورد ظلم واقع شدن.
- زنان نیمی از پیکره‌ی اجتماع هستند و قطعاً یک زن تحصیل‌کرده توانایی و مهارت بیش‌تر و بهتری در تربیت نیمه‌ی دیگر اجتماع خواهد داشت؛ پس در این مورد هر چه برای تحصیل دختران هزینه شود سرمایه‌ی کشور به هدر نرفته است، هر چند آنان در اصطلاح جامعه «شاغل» نباشند.
- استقلال اقتصادی زن‌ها در جامعه و فرهنگ ما که زن به مرد وابسته است، در بسیاری از موارد به استقلال شخصیت و هویت آن‌ها کمک می‌کند.
- آگاه شدن از راه‌های مدیریت زندگی و تواناییِ بهترِ مطرح کردن خواسته‌ها.
- دختران با تحصیلات عالی، علاوه بر بالا بردن قدرت تصمیم‌گیری و دسترسی بهتر به منابع حمایتی، شانس خود را نیز برای ازدواج با مردی با تحصیلات عالی بالاتر می‌برند.
- در واقع، تحصیل برای دختران فقط معنای آموزشی و حرفه‌ای ندارد و دارای یک معنای مهم اجتماعی است؛ یعنی دختران به فایده‌های عینی و نمادین (سمبلیک) اجتماعی آموزش، توجه بسیار دارند. آموزش، وسیله‌ای است که دختران با توسل به آن، موقعیت اجتماعی خود در رابطه با خانواده، اطرافیان و جامعه تحکیم می‌بخشند. به دست آوردن آزادی بیش‌تر در خانواده، امکان مشارکت مؤثر در تصمیم‌گیری‌ها یا برخورداری از موقعیت بهتر در رابطه با اطرافیان، به‌ویژه با مردان، از جمله فواید «اجتماعی» تحصیل و داشتن مدرک دانشگاهی است.
- زنان با اشتغال، به اقتصاد خانواده نیز کمک می‌کنند.

معایب
داشتن آگاهی و تحصیلات عالی برای زنان به خودی خود معایبی در بر ندارد؛ معایبی که گاه برخی از آن نام می‌برند، به پی‌آمدهای آن از لحاظ اشتغال و تأثیر آن در نقش‌های زنانه برمی‌گردد.
- برخی یکی از معایب پرداختن زن‌ها به تحصیلات عالی را بالا رفتن سن ازدواج و باروری ذکر کرده‌اند و نیز بالا رفتن توقعات زنان از زندگی از دید جامعه‌ی سنتی (در واقع آگاه شدن زنان از حق و حقوق خود).
- از آن‌جایی که کارِ خانه ظرافت خاصی می‌طلبد که آن ظرافت فقط در وجود یک زن هست؛ گاهی برخی زنان با کار در بیرون خانه، از کارهای داخل خانه که فقط یک وجود زنانه می‌تواند آن‌ها را سامان دهد باز می‌مانند.
- کار بیش‌تر در ازای پول کم‌تر به خاطر نداشتن موقعیت اعتراض که این خود مشکلاتی به هم‌راه دارد.
البته دو مورد اخیر بیش‌تر درباره‌ی اشتغال که یکی از نتایج تحصیلات عالی زنان است، صدق می‌کند.


زن و اشتغال
براساس آخرین اطلاعات منتشره از سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1385، حدود 8/2 میلیون نفر (13/66درصد) از جمعیت شاغلان کشور را زنان تشکیل می‌دهند که از این میزان حدود 36 درصد آن‌ها دارای تحصیلات عالی هستند. علاوه بر این، آمار نشان می‌دهد که میزان تحصیلات زنان کارمند نسبت به مردان کارمند بالاتر است. در واقع، پایین‌تر بودن درصد میزان تحصیلات مردان کارمند در بیش‌تر سطوح تحصیلی نسبت به زنان، ناشی از وجود مشاغل خدماتی در ادارات است، که نیازی به تحصیلات بالا ندارد. از آن‌جا که مردان، چون سرپرست و نان‌آور خانوار هستند، نیاز بیش‌تری به اشتغال دارند، علی‌رغم تحصیلات کم‌ترشان، بیش‌تر از زنان به مشاغل خدماتی و اداره‌های دولتی روی آورده‌اند. این امر به وضوح نشان‌دهنده‌ی فرهنگ خاص جامعه است که اشتغال مردان را در اولویت قرار می‌دهد. ممکن است در برخی موارد زنان، به لحاظ دارا بودن تحصیلات بیش‌تر و مرتبط‌تر با شغل معیشتی، شایستگی بیش‌تری برای احراز آن داشته باشند؛ اما فرهنگ جامعه ایجاب می‌کند که فرصت‌های شغلی، ابتدا در اختیار مردان قرار گیرد. این مسئله یکی از علل وجود تبعیض‌های شغلی در اشکال مختلف است.
در چنین شرایطی، زنان برای احراز مشاغل دل‌خواه خود به تحصیل روی می‌آورند، در حالی که مردان با استفاده از فرهنگ حاکم، تنها به تلاش‌ها و پی‌گیری‌های خود اکتفا و شایستگی‌های لازم را بر اثر تجربه و آزمون و خطا، که به راحتی در اختیارشان قرار می‌گیرد، کسب می‌کنند. به هر حال، اگر زن و مردی در شرایط مساوی یعنی رشته‌ی تحصیلی واحد و توانایی‌های فردی مشابه در اداره‌ای استخدام شده باشند، می‌توان پیش‌بینی کرد که زن به کاری مانند منشی‌گری، بدون ارتباط با رشته‌ی تحصیلی‌اش و زیردست مرد همکار خود، و مرد در پست مدیریتی و مرتبط با رشته‌ی تحصیلی‌اش مشغول به کار است.

 

جمعه 24 بهمن 1393  2:21 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 ria1365 nargesza
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

نگرشی بر خانواده و اشتغال زن


زنان اولین افراد خانواده هستند که صبح قبل از همه کار را شروع می کنند و آخرین فرد هستند که دست از کار می کشند و همچنین از گذشته تا حال زنان از سنین کم چه در شهر و چه در روستا همواره به کار اشتغال داشته اند. ولی در بسیاری از جوامع کار زنان کم ارزش تلقی شده و یا در بسیاری از موارد ثبت نمی شود .امروزه تجدیدنظر در مفاهیم اشتغال و بیکاری یکی از مسایل مهم و اساسی می باشد. انسان به طور طبیعی، گرایش به رشد و تکامل دارد و اصلی ترین تفاوت او با دیگر موجودات داشتن تفکر و خلاقیت است و براساس تفکر علمی، روش های نوین و شیوه های جدید در زندگی و محیط مادی اطراف خویش بیافریند. در نتیجه پویا بودن، آفریدن و خلق کردن و حرکت به سوی تکامل جزو ذاتی انسان است. پدیده اشتغال و کار از ابتدای زندگی اجتماعی بشر مورد توجه بوده است و اشتغال زنان همراه با مردان در مزارع و در خانه، امری عادی تلقی می شده و از آنجا که زنان حدود نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند؛ نقش آنان عمدتا در برنامه های ملی و بین المللی در رابطه با نحوه برخورد با مقاطع مختلف زندگی و توسعه سرمایه گذاری، در مناطق در حال پیشرفت مهم تر است که متاسفانه نادیده گرفته شده است.

جمعه 24 بهمن 1393  2:44 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 nargesza
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

● بهترین کارها
درست است که بر مردان واجب است مخارج خانواده را تامین کنند و بانوان شرعا در این باره مسوولیتی ندارند، لیکن خانم ها نیز باید شغل و کاری داشته باشند. در اسلام از فراغت و بیکاری مذمت شده است. امام صادق (ع) فرمود: خداوند متعال خواب زیاد و فراغت زیادی را مبغوض می دارد خواب زیاد، دین و دنیای انسان را ضایع و تلف می کند. حضرت زهرا(س) هم در خانه کار می کرد و زحمت می کشید. انسان چه نیازمند باشد چه نباشد، باید شغل و کاری داشته باشد و عمر خویش را بیهوده هدر ندهد. کار کند و جهان را آباد نماید. اگر محتاج بود درآمدش را صرف خانواده می کند و اگر نبود در امور خیریه و کمک به مستمندان به مصرف می رساند. بیکاری ملال آور و خسته کننده است و چه بسا باعث بیماری های روانی و جسمانی و فساد اخلاقی می شود. بهترین کار برای بانوان شوهردار کاری است که در داخل منزل انجام بگیرد. امور خانه داری و بچه داری و شوهرداری بهترین اشتغالات بانوان است. بانوانی خوش سلیقه و فداکار می توانند خانه را به صورت بهشت برین و مهد پرورش کودکان خوب و استراحتگاه شوهران مجاهد و پرتلاش خویش درآورند و این کار بسیار بزرگ و ارزنده ای است. رسول خدا (ص) فرمود: جهاد زن به این است که خوب شوهرداری کند.
ام سلمه از رسول خدا (ص) پرسید: کار کردن زن در خانه چه مقدار فضیلت دارد؟ فرمود: هر زنی که به منظور اصلاح امور خانه چیزی را از جایی بردارد و در جای دیگری بگذارد خدا نظر مرحمت به او خواهد کرد و هر کس که مورد نظر خدا واقع شود به عذاب الهی گرفتار نخواهد شد. ام سلمه عرض کرد: یا رسول الله! پدر و مادرم به قربانت، برای زنان ثواب های بیشتری بفرمایید. رسول خدا فرمود: هنگامی که زن آبستن می شود خدا به او اجر کسی را می دهد که با نفس و مالش در راه خدا جهاد می کند. هنگامی که بچه اش را بر زمین نهاد به او خطاب می رسد گناهانت آمرزیده شد. اعمالت را از سر بگیر و هنگامی که بچه اش را شیر می دهد خدا در برابر هر مرتبه شیر دادن ثواب آزاد کردن یک بنده در نامه عملش نوشته می شود. خانم های خانه دار علاوه بر کارهای خانه داری گاهی فراغت دیگری هم پیدا می کنند که آنها را نیز نباید بیهوده صرف کرد. در آن اوقات خوب است اشتغالات مرتبی را برای خودشان انتخاب کنند و کنجکاوی کنند و بر علوم و اطلاعات خویش بیفزایند و نتیجه تحقیقاتشان را به صورت کتاب یا مقاله در اختیار دیگران قرار دهند. می توانند به کارهای هنری مانند نقاشی، خطاطی، گلدوزی، خیاطی و بافندگی بپردازند. با اشتغال به این کارها می توانند هم به اقتصاد خانواده کمک کنند هم به تولید و ترقی اقتصادی جامعه. به علاوه در اثر اشتغال به کار از ابتلا به بیماری های روانی و ضعف اعصاب نیز تا حد زیادی محفوظ خواهند ماند. امیر المومنین(ع) فرمود: خدا مومنی را که به حرفه و کاری مشغول و امین باشد دوست دارد. به هر حال خوب است بانوان نیز شغل و کاری داشته باشند و بهترین کار برای آنها کاری است که در داخل منزل انجام می گیرد، تا به خانه داری و شوهرداری و بچه داری نیز خوب برسند. اما بعضی از بانوان میل دارند یا احساس ضرورت می کنند که در خارج منزل به کاری مشغول باشند. بهترین و مناسب ترین شغل ها برای بانوان اشتغالات فرهنگی یا پرستاری است. می توانند در دبستان یا دبیرستان یا کودکستان به تعلیم و تربیت دختران که هم شغل بسیار ارزنده ای است و هم با آفرینش لطیف آنها سازگار است مشغول باشند. یا شغل پزشکی بیماری های زنان یا پرستاری را انتخاب نمایند. این قبیل اشتغالات هم با طبع لطیف و مهربان بانوان تناسب دارد، هم در انجام آنها نیازی به خلطه و معاشرت با مردان بیگانه را ندارند یا کمتر پیدا می کنند.به بانوانی که می خواهند در خارج منزل به کاری اشتغال داشته باشند توصیه می شود به نکات زیر توجه نمایند:
۱) در انتخاب شغل با شوهرتان تفاهم کنید و بدون اجازه او شغل نگیرید که این امر آرامش و صفای خانوادگی را بر هم می زند و زندگی را بر شما و فرزندانتان تلخ می گرداند. این حق شوهر است که اجازه دهد یا ندهد. به شوهران این قبیل خانم ها توصیه می شود که اگر در شغل همسرشان مانعی نمی بینند لجبازی نکنند و اجازه بدهند به شغل مورد پسندش مشغول باشد، هم به مردم خدمت می کند و هم به اقتصاد خانواده.
۲) در خارج منزل و در محل کار حجاب اسلامی را کاملا رعایت نمایید. ساده و بی آرایش به محل کار بروید از خلطه و معاشرت با مردان بیگانه حتی القوه اجتناب کنید. اداره جای کار و خدمت است نه جای رقابت و خودنمایی. شخصیت به لباس و زر و زیور نیست بلکه به متانت و سنگینی و کاردانی و انجام وظیفه است. آرامش و وقار و سنگینی یک زن مسلمان را حفظ کنید. هم محترم باشید هم احساسات و عواطف لطیف همسرتان را جریحه دار نسازید. لباس های زیبا و آرایش و زر و زیورتان را در خانه و برای همسرتان بگذارید.
۳) در عین حال که شما در خارج کار می کنید اما شوهر و فرزندانتان انتظار دارند از کار خانه داری و شوهرداری و بچه داری نیز غفلت نکنید: با کمک شوهرتان نظافت منزل و طبخ غذا و شستن ظروف و لباس ها و سایر امور خانه را تنظیم کنید و در مواقع مناسب با هم انجام دهید. منزل شما باید مانند منزل سایر مردم بلکه بهتر اداره شود.
کار کردن خارج منزل مجوز این نیست که به کارهای منزل نرسید و شوهر و فرزندانتان را ناراحت سازید. کار خارج منزل مقدمه و منزل آسایشگاه شما است. از تنظیم آسایشگاه غفلت نکنید. به شوهران چنین بانوانی نیز توصیه می شود که در امر خانه داری و بچه داری حتما با همسرشان تعاون و همکاری نمایند. از او انتظار نداشته باشند که هم به شغلش ادامه بدهد و هم کارهای منزل را به تنهایی انجام دهد. چنین انتظاری نه مقتضای شرع است نه مطابق انصاف و وجدان، نه رسم صفا و محبت و آیین همسرداری. انصاف اقتضا دارد که کارهای منزل را در بین خودشان تقسیم نمایند و هر یک از از آنها با تناسب حال و وقت، کارهایی را بپذیرند و انجام دهند.
۴) اگر بچه دار است، یا او را به کودکستانی بسپارد یا نزد شخص امین و دلسوز و مهربانی بگذارد و به محل کار برود. مبادا او را تنها در اتاق بگذارد و برود که کار بسیار ناروا و خطرناکی است. علاوه بر خطرات احتمالی، موجب ترس و عقده و بیماری های روانی خواهد شد.
۵) اگر احساس ضرورت می کنید که به شغل دیگری غیر از مشاغل مذکور مشغول باشید، حتما با همسرتان تفاهم نمایید و با اجازه و صلاح دید او کار بگیرید و اگر موافقت نکرد از آن شغل منصرف شوید و در صورت موافقت سعی کنید شغلی را انتخاب کنید که کمتر با مردان بیگانه در تماس و ارتباط باشید که نه به صلاح خودتان می باشد نه به صلاح جامعه. به هر حال حجاب اسلامی و ساده و بی آلایش بیرون رفتن را حتما رعایت کنید.

جمعه 24 بهمن 1393  2:44 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 nargesza
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

اشتغال ماد‌ران و عواقب متعد‌د‌ آن!


کار کرد‌ن ماد‌ران د‌ر خارج از خانه مشکل‌ساز است. اگر خود‌ من شاغل بود‌م این حرف را نمی‌زد‌م یا لااقل بد‌ون توهین و د‌رگیری کلامی، به آنها اجازه نمی‌د‌اد‌م تا این جمله را به من بگویند‌. حال اجازه د‌هید‌ نظر خود‌ را بگویم. به نظر من تمام مشکلاتی که ماد‌ران شاغل به وجود‌ می‌‌آورند‌، به نحوی با هم مرتبطند‌. د‌ر اینجا است که صحبت از منطق به میان می‌ آید‌. غیر از تمام مشکلاتی که این ماد‌ران د‌ر خانه بوجود‌ می‌‌آورند‌، باعث مشکلات فراوانی نیز د‌ر خارج از خانه می‌‌شوند‌. جملاتی مثل «عزیزم، امروز نوبت تو است که به د‌نبال بچه بروی و به خانه بیاوریش. ـ من د‌یروز بعد‌ از کلاس ژیمناستیک به د‌نبالش رفتم!».... این چه تاثیری روی عزت نفس کود‌ک خواهد‌ د‌اشت، وقتی می‌‌بیند‌ پد‌ر وماد‌رش از انجام وظایف اصلیشان شانه خالی می‌‌کنند‌؟
د‌ر گذشته وقتی تعد‌اد‌ بیشتری از ماد‌ران د‌ر خانه می‌‌ماند‌ند‌، زند‌گی د‌ر آمریکا ساد‌ه‌تر بود‌. اوضاع از زمانی به هم ریخت که تعد‌اد‌ زیاد‌ی از ماد‌ران تبد‌یل به نیروی کار شد‌ند‌. د‌رست است که شما می‌‌توانید‌ د‌نیای مد‌رن را مقصر بد‌انید‌، اما من معتقد‌م ماد‌رانی که مجبور به کار بود‌ند‌ هم د‌ر مشکلاتی که ما امروزه با آنها سر و کار د‌اریم سهیم‌اند‌. (اما بهتر است کمی تأمل کنید‌، آیا همان تکنولوژی نبود‌ که زند‌گی را برای ما آسانتر کرد‌!؟) د‌ر ابتد‌ا اجازه بد‌هید‌ که با مشکل جاد‌ه‌ها و خیابانها شروع کنم: بیشتر جاد‌ه‌هایی که ما د‌ر آنها رانند‌گی می‌‌کنیم به تازگی ساخته نشد‌ه‌اند‌، آنها حد‌ود‌ پنجاه سال پیش طراحی و احد‌اث شد‌ه‌اند‌.
آنها زمانی طراحی شد‌ه‌اند‌ که د‌ر اغلب خانواد‌ه‌ها پد‌ر تنها فرد‌ی بود‌ که با اتومبیل خود‌ به محل کارش می‌‌رفت. امروزه بیشتر ماد‌ران د‌ر بیرون از منزل کار می‌‌کنند‌. به عقید‌ه من این امر موجب ترافیک شد‌ید‌ و قفل شد‌ن خیابان و آغاز مشکلات تازه‌ای می‌‌شود‌. امروزه اغلب خانواد‌ه‌ها بیش از یک ماشین د‌ارند‌ و هر روز از هر د‌و ماشین بصورت تک سرنشین استفاد‌ه می‌‌شود‌. خیابانها ظرفیت چنین ترافیک‌هایی را ند‌ارند‌! د‌ر حال حاضر قیمت بنزین بسیار بالاست و انتظار می‌‌رود‌ که تا تابستان به بیش از لیتری سه د‌لار نیز برسد‌. عرضه و تقاضا، مسئله قابل توجهی است. با یک فرضیه می‌‌توان گفت: اگر تمام ماد‌ران شاغل از کار استعفا د‌هند‌ تقاضا برای بنزین هم کمتر می‌‌شود‌ و حد‌س بزنید‌ چه اتفاقی می‌‌افتد‌؟ آنها مجبور می‌‌شوند‌ قیمتها را کاهش بد‌هند‌! حتی اگر قیمتها کاهش پید‌ا نکند‌، بازهم خانواد‌ه‌ها مجبور نیستند‌ تا پول زیاد‌ی را صرف خرید‌ بنزین کنند‌. البته ممکن است بعضی‌ها ماشین د‌وم را بفروشند‌. و آنهایی هم که ماشینشان را نمی‌فروشند‌، به یقین کمتر از آن استفاد‌ه خواهند‌ کرد‌.

 

جمعه 24 بهمن 1393  2:47 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 ria1365 nargesza
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

سلام

1. تحصیلات عالی چه نقشی (مثبت یا منفی) در زندگی خانوادگی دارد؟

خُب هم می تونه نقش مهمی داشته باشه هم نه. بستگی به طرز استفادش داره. تحصیلات عالی خوبه فقط اینکه به جاش استفاده بشه. نه برای منت گذاشتن و کلاس گذاشتن و نشانه برتری و بزرگی بودن. اینطوری فایده نداره. آدم باید از اینکه سال ها زحمت می کشه، وقت و هزینه و انرژیشو میزاره و میره درس می خونه استفاده بهینه بکنه. از تحصیلاتش در راه بهتر زندگی کردن استفاده کنه. عقلش و علم و دانششو با هم جمع کنه و البته حس و عاطفه اونم مهمه. علم و دانش که خشک و خالی نمی شه. اگه درست استفاده بشه نقشش خوبه خوبه ولی اگه .....

2. آیا داشتن تحصیلات عالی فقط برای اشتغال و کمک به موارد اقتصادی می باشد؟

خُب مسلمه که نه. خیلی ها با وجود تحصیلات عالی تو خونه دارن خونه داری می کنن. البته راضی هم هستن. اون ها تحصیل نکردن که فقط کار کنن. اون ها تحصیل کردن که از تحصیلاتشون استفاده کنن به نحو احسن. اونم در خونه داری، در تربیت فرزندان، در معاشرت با دیگران از جمله اقوام، دوستان و آشنایان.

3. تفاوت زنان تحصیل کرده که خانه دار هستند و به کار خانه و تربیت فرزندان می پردازند با زنان شاغل چیست؟

تفاوتی در طرز استفاده از تحصیلاتشونه.یکی از تحصیلاتش برای تربیت فرزندانش استفاده می کنه یکی برای کار کردن. البته گروه اول چند دسته هستن کسانی که راضی هستن از وضعیتشون و کسانی که به اجبار این کار رو می کنن. اگه دسته اول باشن که خیلی به تحصیلاتشون مغرور نیستن و از اون استفاده درست می کنن حالا هرجا و هرجوری که بتونن. ترجیح میدن تو خونه خودشون تحصیلات و وقتشونو صرف خونه داری و تربیت فرزندانشون بکنن تا اینکه برن سَرِ کار و به خونه زندگیشون نرسن و مشکلاتی که در قبال اون پیش میاد. البته هستن کسانی که هم شاغل هستن هم به خونه داری و بچه داریشون میرسن.

4. اشتغال زنان در خانه و خارج از خانه چه تأثیری بر روابط اعضاء خانواده، اعتماد به نفس زنان و مدیریت خانه خواهد گذاشت؟

این موضوع یه جورایی اعتماد به نفس رو زیاد می کنه. البته خستگی و بی حوصلگی هم به دنبال داره. و بازم هستن کسانی که هم می تونن کار کنن هم روابط خانوادگیشونو حفظ کنن و هم کارهای دیگه ولی خداییش خیلی سخته اما غیر ممکن نیست مخصوصاً برای کسانی که عزمشونو جزم می کنن تا هر کاری رو بکنن.

معمولاً پایه و بنیاد خانواده رو زنان استوار نگه می دارن. می تونن کار کنن چه بیرون خانه چه داخل خانه البته جدای خانه داری، می تونن روابط اعضای خانواده رو به طرز صحیحی حفظ کنن و تقویت کنن. می تونن با مدیریت صحیح همه چیزو به دست بگیرن.

جمعه 24 بهمن 1393  9:04 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

کلاً تحصیلات خوبه اگه درست استفاده بشه. در راه صحیح. باعث غرور خودخواهی نشه. برای همین می گن از اول یکی از شروط ازدواج همسانی تحصیلات باشی. تا غرور و منت و این چیزا پیش نیاد.

البته مشاغلی هم هست که مخصوص زنان است یعنی بهتر است زنان صاحب آن باشند. مثلاً پزشک زنان. یا معلم برای دختران و یا ... این مشاغل رو مردان هم می تونن داشته باشن ولی زنان داشته باشن بهتره.

زنان می تونن از تحصیلاتشون برای تربیت صحیح فرزندانشون استفاده کنن یعنی یه جورایی تربیتشون آپ دیت باشه، به روز باشه. اونم امروزه که همه چی پیشرفت کرده.

البته نباید به تحصیلات و علم و دانششون بنازن و فقط به اون تکیه کنن. باید از تجربه دیگران و مخصوصاً بزرگترهاشونم استفاده کنن. چون خودشون وقت ندارن همه تجربه ای رو کسب کنن. فقط علم و دانش خشک و خالی که نمی شه باید همراه عمل باشه. باید علم و دانش همراه تجربه و عمل باشه تا خوب از کار دربیاد.

جمعه 24 بهمن 1393  9:15 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

به نظر من زنان هم دل دارن. انقدر زحمت می کشن وقت و انرژی و هزینه صرف می کنن و درس می خونن خُب حقشونه که برن سر کار و ازش استفاده کنن. البته بگذریم که هرچقدر تحصیلات بالاتر میره توقعاتم بالاتر میره. اینکه گفتم حقشونه درست ولی نه به هر قیمتی و هرطور شده. بعضی جاها باید کوتاه اومد. خیلی از زنان بعد از ازدواج تحصیلاتشونو ادامه میدن که طبق توافق دوطرفه و آخرشم همینطور که به شاغل شدن ختم بشه یا نه. بعضی ها هم قبل از ازدواج تکلیف خودشونو مشخص می کنن که برن سر کار یا نرن. کلاً تحصیل کردن بهتر از نکردنه. علم و دانش بالاتر و بیشتر میشه. نادانی کمتر میشه. با جامعه و مسائل مختلف بیشتر آشنا میشن و ...............

جمعه 24 بهمن 1393  9:25 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 shayesteh2000
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

به نظرم بعضی از مشاغل هم اصلاً مناسب زنان نیست. مثلاً فروشندگی در فروشگاه ها و مغازه ها. اونم با چه تیپ هایی.

جمعه 24 بهمن 1393  9:28 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368 shayesteh2000
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

امتیازات مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

بنام خدا

امتیازات مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

 

ضمن تشکر از همراهان عزیزی که در این مبحث اجتماعی روز شرکت کرده اند.

امتیازات داده شده به شرکت کنندگان در بحث به شرح زیر میباشد:

 

ردیف نام کاربری امتیاز

1

shayesteh2000

390

2 ria1365 370

3

nargesi

80

4 nargesza 80

5

ehsan007060

70

6

fateme74

70

7 09303495228 60

8

liasam

50

9

namebaran

50

10

zare58

50

11

ahmadfarm

40

12 tanhafarhad 40
13 9000000000 40

14

maryamjoon

30

15

rashon

20

16

ghasem8224

20

17

asdf1234

20

18

mehdiasgari

20

19

abastar

20

20

mehdibishe

20

21

ghalbeiran2

10

22

reza1346

10

23

onlygod260

10

24

mehran220

10

25

nxsport

10

26

adam55

10

27

abol2015

10

28

ehsan1392

10

29

moghadam_66

10

30

kingboy

10

31

sadegh1369

10

 

چکیده مبحث هشتاد و ششم

                  

جمعه 24 بهمن 1393  10:09 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ravabet_rasekhoon nargesza namebaran
9000000000
9000000000
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : خرداد 1393 
تعداد پست ها : 15
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:مبحث 86 طرح صالحین: «تأثیر تحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

ج1.خب به هر حال تحصیلات عالی باعث میشه افراد خانواده از محیط اطرافشون درک بهتری به لحاظ اجتماعی و علمی داشته باشن قدرت تحلیل و بحث و  تفسیرشون رو افزایش میده اونا در مباحث علمی بهتر و همه جانبه تر نظر میدن و از قدرت تحلیل و بالاتر نسبت به بقیه برخوردارن

ج2.نه بنظرم نباید در مورد تحصیلات خانم ها در مورد زمینه کسب درآمد و اشتغال زاییشون زوم و هدف گزاری کرد بلکه بیشتر برای افزایش مسایل مطرح شده در بند بالا باید هدف گزاری کرد تحصیلات اونا باعث میشه درک درست تری از مسائل اجتماعی و اقتصادی و علمی داشته باشن و مشاور و مادر  بهتری برای فرزندان و مشاور و همسر آگاه تری برای همسران شون باشن اونها حرف های قابل اعتماد تری رو بیان مینن منظورم از لحاظ تطابق با شرایط حال حاظر جامعه هست.

ج3.بهتره اونها از شاغل شدن دست بکشن بنظرم خانوم و همسر و مادر باید تمام و قت و توانش رو صرف ایجاد محیط گرم و صمیمی برای اعضای خانواده کنه این به معنی امل بودن و خونه نشین کردنشون نیست بلکه این وظیفه اصلی اون هاست همونطور که در دین هم اشاره شده مرد باید نون درآور خونه و زن مدیر خونه و فرزندان و مسائل داخل خانواده باشه.شاغل بودن زن در محیط بیرون خونه باعث میشه اونا به وظیفه اصلیشون نرسن و در انجامش موفق نباشن اما در شغلهای خانگی هیچ مشکلی نیست در بند پاییین بیشتر توضیح میدم

ج4.نه من با کار کردن و اشتغال خانومها در مکانهایی نظیر بانک ها یا مکان های خدماتی که نیاز به بحث و سر و کله زدن با ارباب رجوع داره به شدت مخالفم این کار معایب زیادی داره بنظرم از جمله اینکه اونها رو از حالت روحی و عاطفی زنانه خارج میکنه و حالتی مردانه در صدا و حرف زدنشون و حتی رفتارهاشون داره من این مورد رو زیاد میبینم.شغلهای خانگی مثل پرورش دادن گل و گیاه-قارچ-کارهای کامپیوتری خانگی-نثاشی و کارهای هنری بنظرم بهترین زمینه های شغلی برای خانومها هستن چون باعث میشه هم به وظیفه اولشون به خوبی برسن هم اینکه در شغل که با روحشون سازگاری داره فعالیت مفید کنن بدون مشکل

جمعه 24 بهمن 1393  11:45 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها