LG G Pro Lite Dual Sim
همان طور که می دانید G Pro Lite دنباله رو گوشی Optimus G Pro میباشد و برخی آن را جانشین Optimus G Pro می دانند. این گوشی دارای شباهت های زیادی با Optimus G Pro است که سبب شده به یک فبلت در کلاس بالا تبدیل شود. در واقع G Pro Lite یک گوشی اندرویدی با قیمت مناسب میباشد که قابل مقایسه با پرچمداران میباشد. این گوشی مناسب افرادی که می خواهند بهترین ها در ضمینه طراحی و ساخت، نرم افزار و سخت افزار را با قیمت مناسب تجربه کنند.
طراحی
فبلت G Pro Lite دارای شباهت های ظاهری زیادی با Optimus G Pro دارد. G Pro Lite از پلاستیک ساخته شده است اما اصلا حس یک گوشی ارزان قیمت را به شما نمی دهد و در واقع گوشی بسیار خوش ساختی است. Optimus G Pro دارای سه دکمه ی لمسی خازنی Menu, Back, Home بود که در پایین صفحه نمایش قرار داشت. در حالی که G Pro Lite دارای چهار کلید لمسی خازنی میباشد که علاوه بر سه کلید ذکر شده، دارای یک کلید اختصاصی برای تغییر سیم کارت است.
نمای جلوی G Pro Lite از پلاستیک ساخته شده است که یک صفحه نمایش 5.5 اینچی بر روی آن قرار گرفته شده است. حاشیه ی صفحه نمایش این گوشی باریک میباشد و اگر از نزدیک به آن دقت کنید، متوجه بوردر کوچک مشکی می شوید.
یک دوربین دوم 1.3 مگاپیکسلی در بالای صفحه نمایش قرار گرفته است که در کنار آن یک سنسور مجاورت برای خاموش شدن صفحه نمایش در حین مکالمه تعبیه شده است. در بالاترین قسمت گوشی، یک دریچه بلندگو وجود دارد و بین آن و صفحه نمایش برند LG به زیبایی حک شده است.
کلید پاور این گوشی در پنل سمت راست قرار دارد و دکمه های "Quick Button" و تغییر صدا در لبه ی سمت چپ قرار گرفته اند. محل قرارگیری دکمه ی پاور این گوشی کمی دلسرد کننده است چرا که LG می توانست باکمی پایین آوردن آن، دسترسی به آن را برای کاربر آسان تر کند. همچنین محل کلید تغییر صدا هم زیاد مناسب نیست چرا که چندین بار به جای فشار دادن دکمه ی تغییر صدا، دکمه ی Quick Button را فشردیم که ما انتظار داشتیم LG برای این اسمارت فون با چنین سایز و اندازه ای، کلید تغییر صدا را کمی بالاتر می برد.
همچنین جک 3.5 میلی متری و اشعه مادون قرمز (حسگر اینفرارد) و میکروفون ثانویه در لبه ی بالایی گوشی قرار دارند. به علاوه یک پورت ویژه برای قلم در گوشه ی سمت راست لبه ی بالای این فبلت وجود دارد.
در لبه ی پایینی گوشی پورت Micro USB و میکروفون اصلی گوشی قرار دارد که به همراه آنها دو اسپیکر در دو گوشه ی لبه ی پایینی است.
یک فریم آلومینیومی دور تا دور گوشی را پوشانده است که قاب پشتی گوشی را از قاب جلویی مجزا میکند و ما باید اعتراف کنیم که این فریم به G Pro Lite واقعا چهره ی عالی بخشیده است.
درست همانند Optimus G Pro، LG در G Pro Lite هم از یک قاب پشتی جدا شدنی استفاده کرده است. پنل پشتی پلاستیکی گوشی به راحتی بوسیله ی شیار در سمت راست آن جدا می شود. اما متاسفانه به علت جنس پلاستیک استفاده شده در پنل پشتی، سبب می شود که در استفاده ی طولانی مدت از گوشی، احساس لیز خوردن گوشی را داشته باشید و حس محکم چسبیدن به دست را نخواهید داشت.
یک دوربین 8 مگاپیکسلی به همراه فلاش LED در قاب پشتی این فبلت دیده می شود. همچنین برند LG در مرکز این قاب می درخشد.
همان طور که همه در مورد این گوشی حدس می زنند، استفاده با یک دست با آن مشکل خواهد بود مگر اینکه دستان بزرگی داشته باشید. اما اصلا ما نمی گوییم که نگه داشتن G Pro Lite در یک دست غیر ممکن خواهد بود ولی این نکته را باسد در نظر داشت که دراز کردن شست دست و لمس کردن تمام نواحی صفحه نمایش این گوشی کار آسانی نخواهد بود. همچنین به خاطر سایز بزرگ گوشی کمی به سختی در جیبتان قرار می گیرد و همین امر سبب می شود که گوشی از بیرون جیبتان قابل رویت باشد.
صفحه نمایش
G Pro Lite داری صفحه نمایش بزرگ 5.5 اینچی از نوع IPS LCD میباشد که وضوح تصویر 960 × 540 پیکسل و تراکم پیکسلی پایین 200ppi را ارائه می دهد. تراکم پیکسلی پایین این گوشی در مقایسه با Optimus G Pro بیشتر مشهود است که دارای صفحه نمایش Full HD می باشد و وضوح تصویر 1920 × 1080 را ارائه می دهد. همچنین وضوح تصویر و رزولوشن G Pro Lite پایین تر از رقیبان خود در این رنج قیمت میباشد که بعضی رقیبان خود دارای صفحه نمایش Full HD میباشد. این وضوح تصویر پایین واقعا شما را در تماشای ویدئو و یا حتی دیدن عکس ها در وب، اذیت میکند. LG برای صفحه نمایش این گوشی از محافظ Gorilla Glass استفاده نکرده است که از افتادن خط و خش بر روی صفحه نمایش آن، مقاومت کند. با توجه به قرار گیری این گوشی در رسته ی میان رده ها، انتظار هم نمی رفت این محافظ در این گوشی به کار رود. اما در عوض صفحه نمایش این گوشی دارای رنگ های درخشان و روشن و کنتراست خوبی است. زاویه دید این اسمارت فون زیاد خوب نیست و زمانی که گوشی را کج کنید، متوجه از دست رفتن اشباع رنگ ها در این حالت می شوید. حساسیت صفحه نمایش لمسی این گوشی شگفت انگیز است به طوری که ما در حین کار با آن با هیچ مشکلی بر نخوردیم. در نهایت خوانایی این گوشی در زیر نور آفتاب مناسب است حتی زمانی که ما روشنایی صفحه نمایش را در حالت ماکزیمم قرار دادیم. اگرچه مقدار اندکی از نور را از خود منعکس می کرد.
سخت افزار
LG G Pro Lite Dual مجهز به یک پردازنده دو هسته ای MediaTek 6577 و با سرعت 1 گیگاهرتز میباشد که به همراه 1 گیگابایت رم است. همچنین این گوشی دارای حافظهی داخلی 8 گیگابایتی است که تنها 4.8 گیگابایت از آن برای کاربر قابل استفاده است و به غیر از این، از حافظهی داخلی قابل گسترش تا 32 گیگابایت به وسیلهی کارت Micro SD پشتیبانی میکند. همچنین این گوشی دارای حافظهی دیگری به نام Cloud است که دارای 50 گیگابایت فضای خالی میباشد. گرچه ما فکر میکنیم که حافظهی Cloud همیشه سهل الوصل نخواهد بود. بدون شک، ویژگیهای LG G Pro Lite حداقل بر روی کاغذ قابل قبول است. اما این گوشی در عمل هم، به خوبی و راحتی برنامهها را اجرا میکند.
نرم افزار
در این زمان که همه منتظر قرار گرفتن اندروید KitKat بر روی هندستشون هستند، LG از اندروید 4.1 برای G Pro Lite استفاده کرده است که کاملاً ناامید کننده است. گرچه ما انتظار داشتیم که LG حداقل از اندروید 4.2.2 برای این گوشی استفاده میکرد؛ با توجه به این واقعیت که LG G2 که قبل از این گوشی معرفی شد، از نسخه جدیدتر اندروید یعنی 4.2 بهره میبرد. مانند خیلی از گوشی های سری G کمپانی LG، G Pro Lite هم از رابطه کاربری Optimus 3.0 بهره میبرد. اما ارزش دارد که به این نکته هم اشاره کنیم که نسخه رابط کاربری که G Pro Lite استفاده میکند، کمی قدیمی است و ویژگیهای زیادی از اسمارت فون G2 را از دست داده است. پوستهی رابطهی کاربری Optimus تغییر کرده است و این اجازه را به کاربر میدهد تا فبلت خود را بر حسب علاقه یشان شخصی سازی کنند.
LG همچنین برنامه ای به نام QuickMemo را برای G Pro Lite طراحی کرده است که به وسیلهی آن میتوانید یادداشتهای خود را با قلم مخصوص خودش بنویسید. همچنین این برنامه، دارای حالتی است تا بتوانید در هنگام اجرای برنامه دیگر، پنجره ای باز کنید و یادداشت خود را در آن بنویسید. ما واقعاً از وجود قلم در G Pro Lite بسیار خوشحال هستیم چرا که این تنها یک گوشی میان رده است. اما همچنان ما بر این باور هستیم که LG نیاز به برنامه های از پیش نصب شدهی بیشتری برای قلم مخصوص خود داشت مانند کاری که سامسونگ در سری Note بوسیله ی S-Pen انجام داد.
G Pro Lite همچنین دارای برنامهی از پیش نصب شدهی دیگری به نام Quick Remote میباشد که در ارتباط با اشعهی مادون قرمزی است که در لبهی بالای گوشی قرار دارد. این اشعه و این برنامه G Pro Lite را تبدیل به یک ریموت کنترل کرده که به وسیلهی آن میتوانید ویدئوها و موزیکها وسایل مختلف را با گوشی خود کنترل کنید. این هندست کره ای دارای برنامه جالب دیگری به نام Guest mode است که به کاربر این اجازه را میدهد تا دسترسی به یکسری برنامه های تعیین شده را برای افراد خاص محدود کند. در حالتی که گوشی در دست بچهها یا افراد دیگر قرار میگیرد.
دوربین
LG G Pro Lite مجهز به یک دوربین پشتی 8 مگا پیکسلی با سنسور back- side illiminated)BSI) میباشد و یک فلاش LED در کنار آن قرار دارد. همچنین دوربین دومی با کیفیت 1.3 مگا پیکسل برای انجام مکالمات تصویری در بالای صفحه نمایش قرار دارد. ابعاد تصاویر ثبت شده به وسیلهی این گوشی 3264 x 2448 میباشد. در ضمن این دوربین قابلیت فیلم برداری با کیفیت HD و با سرعت 30 فریم بر ثانیه را دارد. دوربین G Pro Lite ویژگیهای زیادی از برادر بزرگتر خود یعنی Optimus G Pro به ارث میبرد. برنامه دوربین در این گوشی دارای منویی دلنشین برای دسترسی سریع وجود دارد که در گوشهی صفحه قرار دارد. که این منو شامل گزینه ای برای تغییر حالت دوربین (جلو و عقب)، گزینه ای برای حالت فلاش خودکار، گزینه ای برای تغییر حالات پانوراما، نرمال، عکاسی پیاپی، حالت ورزشی، حالت شب، عکس زیبا و در آخر گزینه ای برای دسترسی سریع به تنظیمات دوربین دارد. از قابلیتهای جالب توجه دوربین این گوشی، فرمان صوتی آن است که از Optimus G Pro الهام گرفته است. در این حالت شما میتوانید با گفتن کلماتی مانند Cheeze , Kimchi , LG , Smile , whisky از دوربین گوشی خود بخواهید که عکس بگیرید. برنامهی دوربین در G Pro Lite امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد که مهمترین آنها عبارتند از: فوکوس اتوماتیک، قابلیت تشخیص چهره، قابلیت ثبت موقعیت مکانی و زمانی عکسها و فیلمهای گرفته شده، افکت رنگها، تایمر، روشنایی، زوم و حالاتهای مختلف عکاسی.
در حالت عکاسی پیاپی میتوانید تا 20 عکس پشت سر هم بگیرید که یا باید کلید شاتر و یا راکر تغییر صدا را فشار دهید. چرا که کلید تغییر صدا در G Pro Lite دارای دو کاربرد مختلف است. یکی برای تنظیم صدا و دیگری برای گرفتن عکس. برنامه دوربین این گوشی دارای یک میان بر برای رفتن به گالری عکسها میباشد. همچنین دوربین این گوشی دارای زوم 4 برابری است که با نیشگون گرفتن صفحه نمایش میتوانید عکسها را از زوم خارج کنید و با عکس این عمل، میتوانید بر روی عکسها زوم کنید. عکسهای گرفته شده با G Pro Lite در نور مناسب، راضی کننده است. اما مشابه این کیفیت در شرایط نور کم و ضعیف وجود ندارد به طوری که تصاویر دارای نویز زیاد است و جزئیات زیادی در تصاویر مشاهده نمی شود. در مجموع میتوان گفت دوربین این گوش کیفیت قابل قبولی را در این رنج قیمت ارائه میدهد.
باتری
همان طور که در بالا اشاره شد، یکی از خوبهای LG در این گوشی، باتری آن است. G Pro Lite از یک باتری 3140 میلی آمپر ساعتی بهره میبرد که میتواند تا حدود 845 ساعت در حالت آماده باش قرار بگیرد و زمان مکالمهی آن در حدود 14 ساعت میباشد. ما توانستیم در حدود 11 ساعت استفادهی معمولی از این گوشی داشته باشیم که در این مدت شبکهی WiFi از ابتدا تا انتها روشن بود و به وسیلهی آن 1 ساعت وب گردی با گوشی انجام دادیم، چند مکالمهی تلفنی انجام دادیم که حدود 2 ساعت به طول انجامید و پیغامهای شخصی در شبکه های اجتماعی را هم چک کردیم که همهی این کارها در حالت خودکار روشنایی انجام گرفت. همچنین این گوشی را در استفاده های سنگین هم آزمودیم. که در کل این مدت صفحه نمایش در روشنایی کامل قرار داشت. شبکهی پرسرعت G3 در کل این مدت روشن بود مجموع مکالمات تلفنی در حدود 1 ساعت به طول انجامید. همچنین چند دقیقه هم با دوربین این گوشی عکاسی کردیم. حدود 2 ساعت به تماشای ویدئو در یوتیوب پرداختیم و در نهایت حدود 3 الی 4 ساعت به بازی با این گوشی پرداختیم. در آخر توانستیم حدود 7 الی 8 ساعت با G Pro Lite کار کنیم که واقعاً عملکرد خوبی را دارد اما با توجه به پردازندهی 2 هسته ای و باتری 3140 نمیتوان آن را شگفت انگیز خواند.
جمع بندی
در مجموع G Pro Lite عملکرد و امکانات راضی کننده ای دارد و همچنین بر خلاف فبلت های دیگر که قیمت کمر شکنی دارند، این گوشی با قیمت مناسبش سبب ترغیب بیشتر ما به این گوشی میشود. اما باید اقرار کنیم که ما از بعضی ویژگیهای این گوشی ناامید شدیم: پایین بودن رزولوشن صفحه نمایش، نبود پردازندهی 4 هسته ای و عدم پشتیبانی از نسخهی به روز سیستم عامل اندروید. LG G Pro Lite امتیاز زیادی را در بخش کیفیت ساخت به خود میبیند که در مقایسه با اسمارت فون های سری Galaxy سامسونگ در رنج قیمتی یکسان، خوش ساخت تر است. همچنین وجود قلم برای این گوشی بسیار خوشایند است اما متأسفانه LG برنامه های زیاد و خاصی را برای آن در نظر نگرفته است. در آخر این گوشی رقیبانی هم به خود میبیند که میتوان به Huawei Acsend Mate و Samsung Galaxy Mega 5.8 اشاره کرد. که هر دوی آنها دارای قیمت بیشتر و اندازهی بزرگتر نسبت به LG G Pro Lite میباشند.