0

زنگ خطر برای موتور جستجوی گوگل به صدا درآمده است؟

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

زنگ خطر برای موتور جستجوی گوگل به صدا درآمده است؟

جدیدترین گزارش مؤسسه تحقیقاتی StatCounter نشان می‌دهد که سهم گوگل در بازار جستجو برای اولین بار پس از سال 2008 به زیر 75 درصد سقوط کرده است.

سقوط سهم گوگل در جستجوی آنلاین آمریکا نتیجه افزایش کم اما قابل توجه سهم یاهو و همچنین تلاش‌های موتور جستجوی بینگ در بازار رقابت است. نتیجه این اتحاد، کنار زدن مداوم و آرام گوگل از جایگاه برتر بازار جستجو بوده است.


در ماه ژانویه 2015 سهم یاهو برای دومین ماه پیاپی رشد داشته است: سهم این موتور جستجو از 10.4 در دسامبر گذشته به 10.9 در ژانویه 2015 رسیده است. این در حالی است که سهم یاهو در نوامبر گذشته 8.6 درصد بوده است. این خبر بسیار خوبی برای ماریسا مایر، رییس کمپانی یاهو است که توانسته سیاست‌های صحیحی را در بهبود شرایط این موتور جستجو در پیش بگیرد.

از سوی دیگر، موتور جستجوی بینگ نیز اگرچه دچار کاهش سهمی 0.1 درصدی در ماه ژانویه نسبت به دسامبر گذشته شده است، اما در مجموع سهم این کمپانی از 12.1 درصد به 12.4 درصد افزایش داشته است.

استات‌کانتر می‌گوید که سهم ماه ژانویه گوگل در بازار جستجوی آنلاین آمریکا به 74.8 درصد (به استثنای موبایل) سقوط کرده که به وضوح نشان از واگذار کردن رقابت به یاهو و مایکروسافت دارد. از سویی رشد یاهو در جدیدترین گزارش بالاترین رشد این کمپانی در 5 سال اخیر بوده است. دلیل اصلی این رشد نیز مذاکرات نتیجه‌بخش این کمپانی با فایرفاکس و تغییر موتور جستجوی این مرورگر از گوگل به یاهو بوده است.

ادهان کولن، مدیر استات‌کانتر می‌گوید که عده ای از تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که به دنبال تغییر موتور جستجوی پیشفرض فایرفاکس به یاهو، کاربران به عنوان عمل متقابل به گوگل بازخواهند گشت، ولی آمارهای جدید به وضوح غلط بودن آن پیشبینی را ثابت می‌کند.


استات‌کانتر همچنین میزان استفاده آمریکایی‌ها از موتورهای جستجو در فایرفاکس را نیز اعلام کرده است: سهم یاهو در جستجوهای فایرفاکس از 9.9 درصد در نوامبر گذشته به 28.3 درصد در ژانویه رسیده است. از سویی سهم گوگل نیز از 81.9 درصد به 63.9 درصد سقوط کرده است.

با بررسی اتفاقات پیش‌رو در سال جدید، می‌توان شرایط سخت‌تری را نیز برای گوگل متصور بود. گوگل موتور جستجوی پیشفرض مرورگر سافاری اپل است، ولی قرارداد میان اپل و گوگل امسال به پایان می‌رسد. اگر اپل تصمیم بر کنار گذاشتن موتور جستجوی گوگل داشته باشد، با توجه به سهم بالای کامپیوترهای مک، آیفون و آیپد در دنیا، شرایط بسیار دشوارتری برای گوگل اتفاق خواهد افتاد.

این تمام ماجرا نیست و کاهش سهم گوگل می‌تواند در بخش موبایل نیز برای غول جستجوی دنیا دردسرساز باشد. ده سال پیش کاربران برای جستجوی وب از کامپیوترهای خود استفاده می‌کردند. این اتفاق امروز تغییر کرده و کاربران برای دسترسی به وب از دستگاه‌های موبایل و موتورهای جستجوی درون اپلیکیشنی استفاده می‌کنند.

در آخرین آمار، موتور جستجوی گوگل با ثبت 83.3 درصد همچنان بیشترین سهم را در این بازار دارد که عمده این موفقیت را به واسطه سیستم عامل اندروید و موتور جستجوی پیشفرض گوگل آن بدست آورده است.


گوگل شاید به واسطه فروش حیرت‌انگیز گوشی‌های اندرویدی در سال گذشته خوشحال به نظر برسد، اما بزرگ‌ترین نگرانی گوگل در حوزه موبایل باید اپل و اتمام قرارداد آن‌ها در سال جاری باشد. موتور جستجوی گوگل همواره ثابت کرده که قدرتمندترین و جامع‌ترین جستجو را برای کاربر ارائه می‌کند، اما رقابت اپل و گوگل بر سر اندروید و iOS می‌تواند در تمدید قرارداد آن‌ها نقشی داشته باشد و یا اپل همچنان سرویس برتر را انتخاب خواهد کرد؟

از سویی مایکروسافت به عنوان صاحب بینگ نیز اخیرا ویندوز 10 را معرفی کرد که انعطاف مثال‌زدنی آن در میان طیف وسیعی از دستگاه‌ها، استقبال بسیاری زیادی را برای سیستم عامل مایکروسافت به ارمغان آورده است. این استقبال آیا ممکن است سبب افزایش سهم بینگ مایکروسافت در بازار جستجو شود؟

این نکته را نیز باید در نظر گرفت که تعدادی از تحلیلگران، سهم گوگل در بازار جستجوی آنلاین را حداکثری و یا Peak آن می‌دانند، و به اعتقاد آنها گوگل باید تمام تلاش خود را نه بر افزایش سهم که حفظ جایگاه کنونی خود متمرکز کند.

 

چهارشنبه 15 بهمن 1393  9:00 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها