از سال 2012 موجی از تبلت های 7 اینچی اندرویدی وارد بازار شدند. بسیاری از شرکتهای کوچک و بزرگ وارد این عرصه شده و محصولات خود را با قیمتهای متنوعی روانه بازار کردند. شرکتهای مطرحی چون لنوو، ایسوس و ایسر توانستند با عرضه تبلت هایی میان رده، بخش بزرگی از این بازار را در اختیار خود بگیرند. در سال 2013، گوگل با همکاری ایسوس از دومین نسل از تبلت محبوب نکسوس 7 رونمایی کرد. نکسوس 7 نسخه 2013 نقدهای بسیار مثبتی دریافت نمود و توانست به عنوان یکی از موفقترین تبلت های اندرویدی لقب بگیرد. سال 2013 در نمایشگاه IFA، شرکت لنوو از یکی از قدرتمندترین تبلت های 7 اینچی خود رونمایی کرد. Lenovo IdeaTab S5000 توانست با قیمتی پایینتر، به رقیبی جدی برای نکسوس 7 (2013) تبدیل شود.
نمایشگر 7 اینچی این تبلت از نوع IPS است و رزولوشنی برابر با 800 × 1280 را در اختیار شما قرار میدهد. S5000 به پردازشگر 4 هسته ای مدیاتک با فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز مجهز شده است و در ضمن 1 گیگابایت رم را در درون بدنه خود میبیند. از دیگر مشخصات این محصول میتوان به 16 گیگابایت حافظه داخلی، دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار در پشت دستگاه و دوربین 1.6 مگاپیکسلی در جلوی دستگاه اشاره کرد. این تبلت به شیار سیمکارت مجهز شده است و قابلیت مکالمه نیز دارد. بدنه باریک و وزن بسیار کم این تبلت، آن را به یکی از ظریفترین تبلت های 7 اینچی موجود در بازار تبدیل کرده است.
طراحی و ساخت
بخش پشتی این تبلت از پلاستیکی نقره ای رنگ ساخته شده است. در قسمت پایین این بخش، نواری براق به رنگ کروم دیده میشود. این نوار براق به جلوی تبلت امتداد پیدا کرده و بخشی از حاشیه جلوی دستگاه را در برگرفته است. لوگوی نوشتاری لنوو و یک سنسور 5 مگاپیکلسی در پشت و سوکت هدفون در بالای دستگاه به چشم میخورند. در نمای روبرویی و بر روی حاشیه دور نمایشگر، دوربین جلویی، اسپیکر و لوگوی لنوو جا خوش کردهاند.
با وجود پلاستیکی بودن بدنه، Idea Tab S5000 از کیفیت ساخت خوبی برخوردار است و طراحی زیبایی دارد. این تبلت با ضخامتی معادل 7.9 میلیمتر یکی از باریکترین تبلت های موجود در بازار به حساب میآید.
وزن 245 گرمی این تبلت، آن را از بسیاری از تبلت های گرانقیمت و هم اندازه خود، سبکتر کرده است. لازم به ذکر است که نکسوس 7 نسخه 2013 که یکی از بهترین تبلت های 7 اینچی بازار به حساب میآید، ضخامتی حدود 8.6 میلیمتر و وزنی معادل 299 گرم دارد. از این رو تبلت 7 اینچی مورد بحث ما، در طراحی، چیزی از محصولات رده بالا و گرانقیمت بازار کم ندارد.
بر روی لبهی پایینی یک پورت micro-USB و در بالا، خروجی صوتی 3.5 میلیمتری تعبیه شده است. کلیدهای پاور و کم و زیاد کردن صدا نیز بر روی لبهی سمت راستی قرار دارند. به علاوه، در مدلهای سیمکارت خور، شکاف سیمکارت نیز بر روی لبه سمت چپ قرار گرفته است.
نمایشگرتبلت Idea Tab S5000 از نمایشگری IPS با رزولوشن 800 × 1280 پیکسل بهره میبرد. این رزولوشن با توجه به نمایشگر 7 اینچی این تبلت، تراکم پیکسلی 216ppi را برای شما به همراه دارد. در مجموع ما با یک نمایشگر HD طرف هستیم که در مقیاس خود، روشنایی و زاویه دید خوبی را ارائه میدهد. با این حال جای خالی یک نمایشگر Full HD در محصولی این چنینی کاملا به چشم میآید. اما در صورت تصمیم به خرید این تبلت، هیچ نومیدی به خود راه ندهید. کیفیت تصاویر در نمایشگر HD این تبلت بسیار رضایت بخش است و به هیچ مشکل خاصی در رابطه با آن برخورد نخواهید کرد.
سخت افزار و باتری
این تبلت به پردازشگر چهار هسته ای مدیاتک MT8389 با فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز و پردازشگر گرافیکی PowerVR SGX544MP2 مجهز شده است. این پردازشگر آنچنان پرقدرت نیست، با این حال در مقابل قدرت پردازشی سایر تبلت های میان رده بازار حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این قلب تپنده، در کنار 1 گیگابایت رم، قدرت لازم برای اجرای بدون مشکل اکثریت اپلیکیشن ها و بازیهای محبوب را فراهم میکند. این تبلت از 16 گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد، اما متاسفانه از شیار کارت حافظه در آن خبری نیست. بنابراین باید فکر افزایش حافظه دستگاه را از سر خود بیرون کنید. با این حال به لطف قابلیت USB OTG و با استفاده از مبدل می توانید فلش مموری خود را به دستگاه متصل کنید.
این تبلت به یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 3450 مجهز شده است. شرکت لنوو ادعا کرده که این باتری میتواند دستگاه شما را در کاربری ترکیبی تا 8 ساعت سر پا نگاه دارد. این میزان شارژدهی به نوبه خود و در این محدوده قیمتی، مناسب به نظر میرسد.
دوربین
همانطور که پیشتر گفتیم، این تبلت به یک دوربین 5 مگاپیکسلی در پشت دستگاه مجهز است. این دوربین قابلیت ثبت تصاویر با وضوح تصویر 1936 × 2592 پیکسل را دارا میباشد و از قابلیت فوکوس خودکار بهره میبرد. دوربین جلویی (وبکم) نیز 1.6 مگاپیکسلی است و در مکالمات ویدیویی نیاز شما را به طور کامل بر طرف میکند. اما باز میگردیم به دوربین اصلی. درست است که این دوربین پسوند 5 مگاپیکسلی را یدک میکشد، با این وجود نباید از سنسور این دوربین انتظار معجزه داشته باشید. این دوربین در شرایط نوری خوب، تصاویر قابل قبولی را به شما خواهد داد، اما در شرایط نوری متوسط و بد، کیفیت تصاویر گرفته شده با ایده آل فاصله خواهد داشت. کیفیت فیلمبرداری این تبلت نیز در حالت متوسط است. در مجموع دوربین این تبلت به نیازهای فوری شما به عکاسی یا فیلمبرداری، پاسخ میدهد، اما انتظار عکسها یا فیلمهای حرفه ای نمیتوان از آن داشت.
نرم افزار
تبلت Lenovo IdeaTab S5000 از نسخه 4.2.2 سیستم عامل اندروید بهره میبرد. این سیستم عامل در کنار رابط کاربری اختصاصی لنوو به شکل مناسبی کار میکند. همانطور که میدانید در سیستم عامل اندروید بخشی با نام App Drawer وجود دارد که افراد از طریق آن میتوانند به مجموعه ای از اپلیکیشن های نصب شده و ویجت های دستگاه خود دسترسی داشته باشند. لنوو با حذف لیست اپلیکیشن ها موسوم به App Drawer، یکی از مشخصه های بنیادین اندروید را از S5000 دریغ کرده است. پیش از این، در رابط کاربری EmotionUI شرکت هوآوی، با چنین مسئله ای برخورد کرده بودیم. نبود بخش App Drawer برای افرادی که به محیط استاندارد اندروید خو گرفتهاند، کمی غریب به نظر خواهد رسید. با این حال این قضیه آن قدرها هم آزاردهنده نیست و حتی ممکن است برای برخی کاربران جذاب هم باشد. لنوو بخش نرم افزاری این تبلت را با یک اپلیکیشن فایل منیجر و یک سری اپلیکیشن های دیگر تکمیل کرده است.
جمع بندی
در این آشفته بازار تبلت ها و ظهور و بروز برندهای ناشناخته، شرکت معتبر لنوو با طراحی و ساخت این تبلت 7 اینچی، نهایت تلاش خود را کرده تا محصولی خوش ساخت و در عین حال خوش قیمت را روانه بازار کند. این تبلت از طراحی بسیار خوبی برخوردار است و حقیقتا از باریکترین و ظریفترین تبلت های 7 اینچی بازار به حساب میآید. شاید جنس بدنه این تبلت فوقالعاده نباشد، ولی از نظر ظرافت و وزن کم به راحتی تنه به تنه رده بالاترین محصولات بازار میزند. به مانند دوربین اکثریت تبلت ها، زیاد نباید روی دوربین اصلی این محصول حساب باز کرد، اما دوربین جلویی تمام نیازهای مربوط به مکالمات ویدیویی شما را به بهترین شکل برطرف میکند. وجود شیار سیمکارت، قابلیت مکالمه و همچنین پشتیبانی از USB OTG، این تبلت را به دستگاهی همه فن حریف تبدیل کرده است.
مزایا:
طراحی زیبا و بدنه باریک
وزن بسیار کم
پردازشگر 4 هسته ای
روشنایی بالا و زاویه دید خوب نمایشگر
عملکرد سخت افزاری رضایت بخش
امکان اتصال سیمکارت
قابلیت مکالمه
پشتیبانی از USB OTG
معایب:
عدم وجود شیار کارت حافظه
کیفیت متوسط دوربین اصلی (پایینتر از ادعای سازنده)