0

مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

 
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"


؛بنام خدایی که در این نزدیکیست؛

مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

 

** با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه همراهان گرامی  **

اعتیاد یک بیماری است که در آن بیمار رفتاری که عوارض بدی دارد را متداوماً تکرار می‌کند. این بیماری با ایجاد اختلال در کنترل بر سیستم رفتار-پاداش، باعث تکرار آن رفتار می‌گردد. بیماری اعتیاد مدارهای عصبی مربوط به نظام پاداش، انگیزش، و حافظه را در مغز دچار اختلال کرده، و اختلال در این سیستم‌ها در مغز باعث بروز عوارض بیولوژیکی، فیزیولوژیکی، اجتماعی و روحی می‌گرد.

 

" با توضیح کوتاه بالا "

این هفته با مبحث "اعتیاد؛ علل گرایش و همچنین درمان آن" در خدمت شما عزیزان خواهیم بود؛ لذا از شما همراهان گرامی میخواهیم درباره این معضل خانمان سوز به بحث و گفتگو بنشینید و در مورد سوالات زیر نظرات خود را بیان کنید.

 

جوابگویی به سوالات ویژه

کلیک کنید

 

 

--از دوستان عزیز تقاضامندیم نظرات شخصی خود را در باره سوالات مطروحه بیان نمایند.

--به پست های دست نویس و نظرات شخصی امتیاز ویژه ای تعلق خواهد گرفت.

 

با تشکر از همکاری صمیمانه شما

بهروزی شما ارزوی ماست

 

 

""به امید آنکه هیچ معتادی در کشور وجود نداشته باشد.""


 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

شنبه 11 بهمن 1393  1:31 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon nargesi shirdel2 zamin_shenas fatemexry mansoor67 liasam shayesteh2000 siryahya raminz mamas_5924 omegaa mahmood_3074 farnaz_s 09303495228 smhhms nargesza ghasem8224 fateme74
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 3783
محل سکونت : ...

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

- هرچیزی ک یکی بهش عادت کنه میگن ب همون چیز اعتیاد پیدا کرده.... ک بیشتر در مورد مواد مخدر نمود پیدا کرده...

- فرار از مشکلاتی چون ( بیکاری/ گرونی/ درنتیجه نداشتن پول کافی واس رفع نیاز خودش و گاها اطرافیان/ کمبود محبت/ نرسیدن ب ارزوهاشون ک شامل موارد متعددی میشه حالا یا عدم موفقیت در تحصیلات عالی داشتن یا نداشتن شغل مناسب/ شکست عشقی و...) و رسیدن ب ارامش کاذب و لحظه ای.

- مسلما خانواده در پیشگیری نقش بسزایی داره/ درواقع بایست با تربیت درست ، کاری کنه ک فرزند ب خودش اجازه نداده اسمشو ب زبون بیاره... حالا رفتن ب سمتش بماند. گاهی اوقات محیط متشنج خانواده م باعث میشه چ بسا فرد ب اعتیاد کشیده بشه. درنتیجه پدرو مادر باید امن ترین و اروم ترین محیطو واس فرزنداشون ب وجود بیارن.

- اول اینکه اجازه ندن مواد مخدر ب راحتی در دسترس افراد بالاخص نوجوانان قرار بگیره/ حالا ک نمیتونن جمع اوریش کنن لااقل همه معتادا رو جمع کننو هروقت اعتیادشونو گذاشتن کنار ی کار درست بهشون بدن شاید دیگه نرن سمتش...

شنبه 11 بهمن 1393  3:11 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ria1365 omiddeymi1368 liasam shayesteh2000 raminz ghasem8224
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

بنام خدا

  • تعریف شخصی شما از اعتیاد چیست؟ لغت اعتیاد به معنی عادت کردن و خو گرفتن است و در اصطلاح عام و جامعه اعتیاد به مبتلا شدن وبه اسارت ماده ای مخدر که برای خود شخص معتاد و جامعه زیان آور است ،در آمدن گفته می شود.البته این روزها پزشکان وابستگی به دارو راهم به معتادین اطلاق نموده اند. 
  • از نقطه نظر شخصی شما دلایل گرایش افراد بخصوص جوانان به اعتیاد چیست؟به نظر بنده گرایش جوانان به  مواد مخدر دلایل زیادی دارد که تفریح و سرگرمی و شوخی گرفتن موضوع اعتیاد و لذت های آ«ی و کوتاه مدت و از خود بیخود شدن در مرحله اول وعدم آگاهی و  شخصیت افراد، نیازها(کمبود محبت،نداشتن همراه و دوست خوب و..)، شکست ها و ناکامی در زندگی در مراحل بعد باعث روی آوردن جوانان به مواد مخدر است.
  • شما اعتیاد را به چند نوع تقسیم میکنید و انواع اقسام آن را همراه با توضیح بیان نمایید؟اعتیاد انواع گوناگونی دارد و در این مقال جای بیان همه آنها نیست اما آنچه میتوان بصورت مختصر گفت اعتیاد به مواد مخدر مختلف از جمله (تریاک ، هروئین ، شیشه و...) و اعتیاد به مصرف دارو .اعتیاد به داروهای مختلف.اعتیاد به کامپیوتر، موبایل و..
  • نقش خانواده ها دراعتیاد و جلوگیری از آن در فرزندانشان چیست؟ خانواده نقشی قطعی و حیاتی در اعتیاد فرزندان داشته و دارد و در خانواده های که پدر و مادر خانواده معتادند و یا ارتباطی با معتادین دارندویا از نظر شخصیتی و روحی و روانی دچار تزلزل هستند و یا مشکلات مدیریتی و کنترلی دارند این مشکل یعنی اعتیاد بیشتر دیده شده است .البته در حال حاضر خیلی از معتادین از خانواده های مرفه و پولدار جامعه هستند که بدلایل مختلفی به مواد مخدر روی آورده اند.
  • نقش حکومت و دستگاههای زیربط در اعتیاد و همچنین پیشگیری و درمان آن چیست؟ اگر حکومت و مسئولین اجرائی بخواهند با این معضل اجتماعی مبارزه کنند میتوانند با کارهای فرهنگی و آموزش اجباری برای عموم خصوصا برای کودکان نقش بسزائی در پیشگیری  جوانان به اعتیاد داشته باشند همچنین میتوانند با وضع قوانین سخت و با نظارت دقیق بر اجرای قوانین بگونه ای که در برخی کشورها اجرا می شود جلو ازدیاد معتادین را بگیرند.

                  

شنبه 11 بهمن 1393  4:24 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 liasam
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

بنام خدا

عوامل مؤثر در اعتیاد جوانان (بخش اول)

تحقیقات نشان مى دهند، افرادى كه به انواع مواد مخدر اعتیاد پیدا كرده اند، اغلب اولین تجربه شان را به صورت تفریحى و در دوران نوجوانى كسب كرده بودند و به تدریج اعتیاد آنان، از حالت تفریح خارج شده و با تكرار و زیاد شدن میزان مصرف، معتاد شده اند. از آن جایى كه مصرف مواد مخدر همیشه رو به افزایش است، نوجوان نیز ابتدا با مقدارى كم شروع مى كند و چون با گذشت زمان، مقدار كم اولیه نیاز جسمى او را تأمین نمى كند، مجبور مى شود یا مقدار مصرف را افزایش دهد و یا فاصله زمانى مصرف را كوتاه تر كند كه در نهایت منجر به وابستگى شدید او به مواد و اعتیاد او مى شود. در نظر داشته باشید، رهایى از تجربیات منفى مكرر بسیار دشوار و طاقت فرسا است. گروهى دیگر از جوانان و نوجوانانى كه شروع به مصرف مواد مخدر مى كنند، اظهار مى دارند كه براى فرار از مشكلات و مسائل زندگى روزمره و داشتن احساسى بهتر از احساس فعلى شان دست به این كار زده اند.

به طور كلى، عوامل متعددى موجب اعتیاد جوانان مى شوند كه مهمترین آنها عبارت اند از:

 - 1زمینه هاى خانوادگى:

الگوهاى نامناسب رفتارى اطرافیان منجر به تقلید كوركورانه نوجوانان از آنان مى شود.سیگار كشیدن، نوشیدن الكل، اعتیاد به مواد مخدر و سایر كجروى هاى اخلاقى در خانواده موجب بدآموزى و زمینه سازى براى شروع انحرافات و آسیب هاى اجتماعى در بچه ها (اعم از كودك و نوجوان) مى شود. در چنین خانواده هایى نوجوانان به جاى این كه به فكر انجام فعالیت هاى مثبت و سازنده باشند، مدام درصدد یافتن راه هایى براى مقابله با آثار این بحران ها هستند و در بدترین شرایط نیز خود درگیر آن مى شوند.

 - 2فقر مادى خانواده

: به رغم این كه بین فقر مادى و اعتیاد به مواد مخدر هیچ ارتباطى وجود ندارد، ولى فقر عامل مهمى در معتاد شدن جوانان جامعه است، زیرا به دلیل تنگدستی و ندارى امكان دسترسى به بسیارى از امكانات آموزشى را از دست مى دهند و هیچ تخصص و حرفه اى پیشه نمى كنند و در نتیجه در بازار كار سهم عمده اى ندارند. همین امر موجب كشیده شدن گروهى از جوانان به سمت و سوى فروش مواد مخدر و امكان استفاده از آن قرار مى گیرند.

 -3  عدم آگاهى و كم سوادى:

افرادى كه از سواد و تحصیلات كمترى برخوردارند، آسیب پذیرتر از افرادى هستند كه نسبت به مضرات و تأثیرات سوء مواد مخدر آگاهى دارند. هر چند نمى توان میزان تحصیلات افراد را عاملى براى مصرف این گونه مواد دانست، اما تحقیقات بسیارى نشان مى دهند كه هرچه سواد و میزان تحصیلات قشر جوان بالاتر باشد، كمتر به اعتیاد و استفاده از مواد روى مى آورند. براساس آمار ۶۶ درصد افراد معتاد، سوادى در سطح ابتدایى و كمى نیز در سطح متوسطه داشته اند.

منبع : بخش خانواده تبیان

                  

شنبه 11 بهمن 1393  4:43 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 liasam
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

بنام خدا

عوامل موثر در اعتیاد جوانان (بخش دوم)

4 -اختلافات خانوادگى:

آمارها نشان مى دهند، نوجوانانى كه والدین شان دچار مشكلات و مسائل اخلاقى- رفتارى هستند، بیشتر در معرض خطر اعتیاد و مصرف مواد مخدر هستند. مشكلات رفتارى خانوادگى منجر به عدم امنیت و فشار روانى بر جوانان و نوجوانان مى شود و آنان را از محیط امن خانواده دور مى سازد. همین امر موجب ارتباط بیشتر او با دوستان و گاه افراد مسئله دارى مى شود كه زمینه ساز بسیارى از مسائل اجتماعى بعدى مى شوند.

-5خصوصیات و ویژگى هاى جوانان و نوجوانان:

در خیلى از موارد مشاهده مى شود، نوجوانان و جوانانى كه مضطرب، پریشان، افسرده و منزوى هستند، مرتب دچار شكست هاى گوناگون تحصیلى- اجتماعى مى شوندعزت نفس ، خویشتن دارى و اعتماد به نفس  شان را از دست مى دهند و به سیگار، الكل، مواد مخدر و... به عنوان مفرّى براى رهایى از این مشكلات روى مى آورند.

 -  6فشار دوستان و همسالان:

گروهى از نوجوانان به دلیل سازگارى با دوستان و همسالان شان و یك رنگ شدن با آنها چنان موجودیت فردى- خانوادگى خود را فراموش مى كنند كه در برابر هر تقاضایى سر تسلیم فرود مى آورند. هر چه روابط بین والدین و فرزندان نوجوان شان كاهش یابد، ارزش همسالان و روابط گروهى براى آنان بیشتر مى شود.

منبع : بخش خانواده تبیان

                  

شنبه 11 بهمن 1393  4:49 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 liasam
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

بنام خدا

نقش خانواده در آگاه سازى جوانان و نوجوانان (بخش اول)

براى پیشگیرى از عادات و رفتارهاى منفى و غیرسالم جوانان و نوجوانان، هیچ گاه نباید صبر كرد تا آنان با چنین مشكلاتى درگیر شوند و آن گاه درصدد یافتن راه حل و شیوه مقابله با آن برآیند. از طرف دیگر، با نادیده گرفتن و یا انكار واقعیات موجود، نه تنها نمى توان مشكلى را حل كرد، بلكه فرصت یافتن راه حل هم از دست مى رود. بهاى پیشگیرى مؤثر از اعتیاد جوانان، همانا هوشیارى همیشگى والدین و اعضاى مؤثر خانواده است.جوانى نمایانگر رشد، بلوغ و تشكیل عادات پایدار فردى است. جوانى دوره اى است كه با گذر از انواع هیجان ها، آشوب  ها و آشفتگى هاى روحى- روانى گوناگون به سوى رشد اجتماعى سالم در حال تحول است. نتایج تحقیقات بى شمارى نشان مى دهند، نوجوانان و جوانانى كه ارتباط صمیمانه و نزدیكى با اعضاى خانواده شان دارند و از بودن در جمع آنها احساس رضایت و شادى مى كنند، كمتر به دنبال رفتارهاى ناسالم مى روند.

از جمله راهكارهاى مؤثرى كه والدین مى توانند به منظور پیشگیرى از اعتیاد جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر به كار بندند، عبارت اند از:

 - 1 معیارهاى «خوب بودن» و «بد بودن» را به فرزندان شان یاد بدهند.

ارزش هاى پسندیده اخلاقى، رفتارهاى مناسب اجتماعى، انتظارات جامعه از یك نوجوان مسئول، اهمیت رشد و بالندگى نوجوان براى پیشرفت اجتماعى كه در آن زندگى مى كند و... را به آنها بیاموزند.

 

 – 2به نوجوانان بیاموزیددر برابر اجراى مقررات و قوانین حاكم بر خانه، مدرسه و اجتماع،  جدى، مسئول و هوشیار باشند.

رعایت آئین نامه  هاى انضباطى و ضوابط و قوانین مدونى كه در مدارس اجرا مى شوند، مى تواند مانعى بر بسیارى از كجروى هاى اجتماعى شوند. اهمیت به نظم و انضباط، داشتن رفتارهاى موجه، شیوه تفكر سالم و... از نكات ارزشمندى است كه مى توان به نوجوانان و جوانان یاد داد. آنها باید بدانند كه هرگونه دسترسى به مواد مخدر چه جرایمى به دنبال دارد و چه مجازات هایى را باید متحمل شوند.

 

 - 3سعى كنید الگوى رفتارى خوبى براى فرزندان نوجوان خود باشید.

او همواره نظاره گر اعمال و رفتارهاى شماست. والدینى كه خود، سیگار مى كشند  یا در مصرف داروهاى مسكن و خواب آور افراط مى كنند  یا نگرش و دیدگاه شفاف و مشخصى در برابر مصرف مواد مخدر به فرزندان شان ارائه نمى كنند، راه را براى انحراف و تصمیم گیرى هاى نامناسب جوانان هموار مى سازند. به اختلاف بین حرف و عمل خود آگاه باشید. نوجوانان به این تناقضات بسیار حساس هستند و به راحتى ارزش ها و عقایدشان را زیر پا خواهند گذاشت.

 

                  

شنبه 11 بهمن 1393  4:53 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 liasam
fatemexry
fatemexry
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 5428
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

اعتیاد چیست؟ اعتیاد را به عادت كردن، خو گرفتن، و خود را وقف عادتی نكوهیده كردن معنا كرده اند; به عبارت دیگر تسلیم به ماده مخدّر كه از نظر جسمی و یا اجتماعی زیان آور شمرده می شود، اعتیاد نام دارد.
در سال ۱۹۵۰ سازمان ملل متحد تعریف زیر را برای اعتیاد به مواد مخدر ارائه كرد: «اعتیاد به مواد مخدّر عبارت است از مسمومیت تدریجی یا حادی كه به علت استعمال مداوم یك دارو اعم از طبیعی یا تركیبی ایجاد می شود و به حال شخص و اجتماع زیان آور است.»۱
اگر نیم نگاهی به پیامدها و عوارض اعتیاد به مواد مخدّر بیندازیم خواهیم دید كه پیامدهای اعتیاد جامعه، فرد و خانواده را از نظر اقتصادی، اجتماعی، روانی و جسمی در برمی گیرد. از مهم ترین عوارض جسمی اعتیاد به مواد مخدّر می توان به ناراحتی های عصبی، بی اشتهایی، اضطراب، ریزش مكرّر آب از بینی و چشم، ناراحتی عضلانی و فشار شدید در ستون فقرات، لاغر شدن و مانند آن اشاره كرد.
در گستره اقتصادی برخی پیامدهای ناشی از اعتیاد به مواد مخدّر عبارتند از: بیكاری، ضعف مالی در ازای خرید و مصرف مواد، لطمه به اقتصاد و جامعه و خانواده.
اما عوارض روانی و شخصیتی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر فراوانند; از جمله: ضعف اراده، بی توجهی به مسئولیت های فردی، ضعف شخصیت، ضعف عاطفه، عصبی بودن، به هم خوردن تعادل روانی، شخصیت نامتعادل و متزلزل، و ضعف اعتماد به نفس. همچنین در زمینه اجتماعی می توان به عوارضی مانند بی توجهی به مقرّرات جامعه، ضعف نیروی كار جامعه، بی نظمی و بی اعتمادی در جامعه، ضعف بنیاد خانواده، افزایش انحرافاتی مانند: دزدی، فحشا و تكدی گری اشاره كرد.
مهم ترین هدف و محور اصلی مباحث مقاله حاضر علل گرایش به اعتیاد می باشد، كه می توان در سه حیطه فردی، اجتماعی و خانوادگی به آن ها پرداخت.
مشكلات روانی، كنجكاوی، ضعف اراده، فرار از زندگی تكراری، انگیزه های درمانی، و شخصیت نابهنجار فرد مهم ترین علل فردی گرایش به اعتیاد می باشند.
در قسمت علل خانوادگی می توان به كمبود محبت در خانواده، تبعیض بین فرزندان، آزادی بی حد، محدود كردن بی حد فرزندان، رفاه بی حد اقتصادی در خانواده، فقر، و نابسامانی های خانواده اشاره كرد. همچنین برخی از علل اجتماعی گرایش به اعتیاد عبارتند از: در دسترس بودن مواد مخدّر، بیكاری، نابرابری های اقتصادی و اجتماعی، محیط جغرافیایی و محله زندگی نامناسب، ضعف قوانین و ضعف اجرای آن، دوست ناباب، و ضعف دینداری در جامعه.
از آن رو كه دامنه علل گرایش به اعتیاد و دامنه و گستردگی عوارض ناشی از آن بسیار وسیع و فراگیر می باشد، پیشگیری، شناسایی و از بین بردن علل گرایش به اعتیاد ضروری است; زیرا همان گونه كه گذشت، پیامدهای ناشی از اعتیاد بسیار خانمانسوز و بنیان شكن هستند و درمان پس از اعتیاد نسبت به پیشگیری كاری به صرفه نخواهد بود. البته این بدان معنا نیست كه افراد معتاد را درمان نكنیم، بلكه بدان معناست كه پیش از ایجاد اعتیاد در فرد، زمینه های گرایش به آن شناسایی شوند و با استفاده از مطالعات كارشناسانه در ابعاد و تخصص های گوناگون، در از بین بردن زمینه ها تلاش نماییم. اگر به بُعد اقتصادی توجه كنیم خواهیم دید كه هزینه پیشگیری از درمان كمتر خواهد بود; چرا كه برای تهیه مواد مخدّر ارز هنگفتی از كشور خارج می شود. همچنین برای كشف و مبارزه با آن و نیز مداوای معتادان هزینه های بالایی صرف می گردد. مقاله حاضر با توجه به اهمیت و مفید بودن پیشگیری نسبت به درمان، به بررسی علل گرایش به اعتیاد در سه بُعد فردی، اجتماعی و خانوادگی می پردازد، سپس متناسب با هر كدام راهكارهایی ارائه می دهد

بس که دل‌تنگم اگر گریه کنم، می‌گویند:

قطره‌ای قصدِ نشان‌دادنِ دریا دارد

السلام علیک یا سلطان عشقــــ♥ علی بن موسی الرضا (ع)

شنبه 11 بهمن 1393  4:57 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 shirdel2
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

بنام خدا

نقش خانواده در آگاه سازی جوانان و نوجوانان (بخش دوم)

 - 4عزت نفس، خویشتن دارى و اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت كنید.

فرصت ها و موقعیت هایى براى فرزند نوجوانتان پیش آورید تا او بتواند پیروزمندانه به اهدافش برسد. او را به دلیل توانایى ها و استعدادهایش تشویق و حمایت كنید. این كار به او كمك مى كند تا احساس خوبى نسبت به خودش پیدا كند. برداشت هاى جوان نسبت به توانایى ها و استعدادهایش مهمترین تأثیر را بر عزت نفس او مى گذارند. هنگامى كه والدین درمى یابند تجربه هاى دشوار زندگى، اعتماد به نفس و خویشتن دارى نوجوان شان را تحت تأثیر قرار داده است، باید به او كمك كنند تا با انتخاب راه و مسیر درست زندگى، خود را از انحطاط، تسلیم و بى ارزشى نجات دهد.

 -  5ارتباط مؤثر و صمیمانه اى با نوجوان (یا جوان) برقرار كنید.

گوش دادن به صحبت هاى او، حمایت از رفتارهاى مثبت، پسندیده و سالم، توجه كردن به احساسات و عواطف او و پذیرش بى قید و شرط جوانان و نوجوانان به آنها كمك مى كند تا با ایجاد رابطه اى نزدیك و صمیمانه با والدین خود درصدد مقابله با بحران هاى زندگى برآیند. دیدگاه ها و اعتقادتان را با صبورى و انعطاف پذیرى به جوانان بیاموزید. اجازه دهید تا با بحث و گفت وگو احساس مسئولیت، ارزشمندى و خودكارآمدى در آنها رشد یابد. در دوران نوجوانى، فرزندان ما دست به شناخت، ماجراجویى، كنجكاوى و خطر كردن مى زنند، در این جا وظیفه والدین و مربیان است كه سعى كنند با گزینش روش هاى معقول و سنجیده راه رسیدن به استقلال فردى و رشد اجتماعى را براى آنها روشن سازند.

 -  6فرصت هایى براى او ایجاد كنید تا مسئولانه درباره كارهاى روزانه خودش تصمیم گیرى كند.

به او یاد بدهید كه چگونه با افراد دیگر اجتماع ارتباط برقرار كند.مثلاً زمانى كه تنها در جمعى حضور دارد، چه باید بگوید، چه كار باید بكند و... در نظر داشته باشید اگر او فرد شلخته و بى بندوبارى نباشد، در مقابل تعارف دوستانش براى سیگار كشیدن و... مطیع نخواهد شد. هر اندازه كه تأثیر دوستان و همسالان جوان بر او زیاد شود، نقش والدین و راهنمایانش براى هدایت او كم رنگ تر خواهد شد. هر اندازه والدین، جوان را به حال خود واگذارند، او را در برابر محیط و اجتماع آسیب پذیرتر ساخته اند و بعدها براى این تسلیم باید بهاى سنگین ترى بپردازند. والدین باید با درك تأثیر همسالان بر فرزندشان آنان را براى مقابله با فشارها و تحریكات موجود آماده كنند. توان «نه گفتن» و داشتن رفتارى مستقلانه و صحیح را در آنان باید تشویق و تمجید كرد. باید به جوان یاد داد كه «نه گفتن» او دلیل بر احترام او به خودش است. از آنها بخواهید كه به هنگام احساس خطر، قدرت ترك محل را داشته باشند.

 -  7نسبت به احساس افسردگى، بى حوصلگى و انزواطلبى فرزند نوجوان تان حساس و هوشیار باشید.

نوجوانى كه دچار افكار پریشان و مأیوس كننده مى شود، قابل تأمل و بررسى است، زیرا او اساساً پیامدهاى رفتارى خودش را نمى داند. افسردگى براى این گروه از نوجوانان ممكن است زمینه ساز بسیارى از آسیب هاى اجتماعى مثل روى آوردن به سیگار، مواد مخدر، اعتیاد، فحشاء، بزهكارى و... شود. والدین باید رفتارها و عادات فرزندان نوجوان شان را كه احتمال مى دهند به دلایلى منجر به افسردگى در آنان شود، مد نظر داشته باشند.

 -  8واقعیت هاى اجتماع را به فرزند نوجوان (یا جوان)تان گوشزد كنید.

گروهى از والدین تصور مى كنند با مطرح نكردن مشكلات گوناگون جامعه و سرپوش گذاشتن بر حقایق تلخ زندگى، روش مناسبى براى حمایت از فرزندشان انتخاب مى كنند. در حالى كه آنان نیاز دارند تا اطلاعات صحیحى در باره مسائل جامعه اى كه در آن زندگى مى كنند، داشته باشند و در این زمینه بهترین راهكار آن است كه پدر و مادر سعى كنند با یافتن منابع و مدارك علمى و موثق، اطلاعات و دانسته  هاى خانواده شان را ارتقا دهند و راهنماى معتمدى براى فرزندان شان باشند. هدایت سالم والدین و مربیان دلسوز، بسیار ارزشمندتر از دوستى  هاى بحران زا و دشوار است.

منبع : بخش خانواده ایرانی تبیان

                  

شنبه 11 بهمن 1393  4:58 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368
fatemexry
fatemexry
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 5428
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

پیشگیری در لغت به معنای «جلوگیری» و «دفع» آمده است.۲در زمینه پیشگیری سه موضوع «انسان اعتیادپذیر»، «محیط اعتیادساز» و «عامل اعتیاد» را باید در نظر گرفت. در نتیجه، برای پیشگیری باید با توجه به ریشه اعتیاد در زمینه ها و موارد خاص با درایت تمام، دست كم، یكی از این علل را حذف كرد تا زنجیره اعتیاد از هم بپاشد.
پیشگیری از اعتیاد باید در دو جهت مورد توجه قرار گیرد: طرف تقاضا و طرف توزیع. هر كدام از این دو جهت ویژگی های مخصوص به خود را دارند. راهكارهای پیشگیری از عرضه كننده، مجموعه فعالیت هایی می باشد كه از منبع تولید تا مصرف كننده را در برمی گیرد. بخش دیگر، كه مربوط به فرد معتاد (تقاضاكننده) می باشد، جنبه وسیعی دارد. از این رو، ضروری است كه عوامل مستعدكننده گرایش به مواد مخدّر نظیر نابسامانی های خانواده، دوستان بد، مدرسه، و محل زندگی نامناسب مورد توجه قرار گیرند.

بس که دل‌تنگم اگر گریه کنم، می‌گویند:

قطره‌ای قصدِ نشان‌دادنِ دریا دارد

السلام علیک یا سلطان عشقــــ♥ علی بن موسی الرضا (ع)

شنبه 11 بهمن 1393  4:59 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 shirdel2
fatemexry
fatemexry
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 5428
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

راهكارهای پیشگیری از اعتیاد در زمینه علل فردی
▪ ایجاد تقویت و معرفی مراكز مشاوره روان شناسی به منظور آنكه افراد بتوانند به راحتی و بدون پرداخت هزینه مشكلات روانی خود را با آن مراكز در میان بگذارند.
▪ خانواده ها باید با تشریح كامل اعتیاد و عوارض مصرف مواد مخدّر به فرزندانشان، مشكلات روانی و افسردگی هایی كه پس از اعتیاد رخ می دهد (همچنین عوارضی كه بر زیبایی و ظاهر افراد ایجاد می شود) به آن ها متذكر شوند و از این طریق مانع گرایش و كنجكاوی افراد خانواده به سمت اعتیاد گردند.
▪ آموزش به خانواده ها در جهت رفع مشكلات روانی فرزندانشان و اهمیت قایل شدن به خواسته های آن ها.
▪ حمایت از بیماران روانی و توجه به مراكزی مانند بهزیستی، تیمارستان ها و...
▪ توسعه همه جانبه امكانات و مراكز درمانی اعتیاد از نظر شرایط و علوم روان شناختی.
▪ با تبلیغ و گوشزد كردن این مطلب كه حتی یك مرتبه مصرف كردن مواد مخدّر ممكن است منجر به اعتیاد شود، میل به استفاده از مواد مخدّر را، حتی برای یك مرتبه هم در افراد از بین ببرند.
▪ افراد خانواده نباید در مهمانی هایی كه در آن ها به طور تفنّنی از مواد مخدّر استفاده می شود، شركت نمایند.
▪ ایجاد سرگرمی های مثبت و سازنده برای اینكه افراد به دلایل تفنّنی به اعتیاد روی نیاورند.
▪ عضویت بخشی فرزندان در گروه های هنری، ورزشی و مانند آن، تا از این طریق آن هایی كه روحیه ضعیف و افسرده دارند، نقاط مثبت خود را بشناسند و استعدادهای خود را شكوفا نمایند.
▪ آموزش همگانی و همه جانبه افراد جامعه به لحاظ شناخت خویشتن انسانی و تقویت عزّت نفس.
▪ از بین بردن تصورات باطل در خانواده ها مانند این تصور كه «با مصرف مواد مخدّر، مشكلات زندگی فراموش می شود و زندگی به نحوی زیبا تغییر می یابد!»
▪ خودداری از طبابت خانگی با استفاده از مواد افیونی.
▪ تقویت مراكز درمانی و بهداشتی، بخصوص در روستاها و شهرهای دورافتاده.
▪ مراقبت های ویژه از افرادی كه به لحاظ روحی و شخصیتی آمادگی بیشتری برای گرایش به اعتیاد دارند.
▪ شناسایی افرادی كه از نظر شخصیتی متعادل نیستند (مثلا در مدارس، توسط معلمان و...) و آموزش آن ها برای دوری از اعتیاد.
▪ خانواده ها سعی نمایند فرزندانشان را اجتماعی پرورش دهند، به نحوی كه فرد با روحیه و شخصیت برون گرا و فعال تربیت شود.

بس که دل‌تنگم اگر گریه کنم، می‌گویند:

قطره‌ای قصدِ نشان‌دادنِ دریا دارد

السلام علیک یا سلطان عشقــــ♥ علی بن موسی الرضا (ع)

شنبه 11 بهمن 1393  5:04 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2
fatemexry
fatemexry
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 5428
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

راهكارهای پیشگیری از اعتیاد در زمینه علل خانوادگی:
▪ والدین باید ارتباط با فرزندانشان را بهبود بخشند و به آن ها استقلال رأی و دخالت در امر تصمیم گیری بدهد.
▪ انتخاب یك مشاور، برای خانواده و گرفتن راهنمایی از او برای ابراز محبت و علاقه به فرزندان و همچنین رفع نیازهای عاطفی آن ها.
▪ جلوگیری از بحث و مجادله والدین و تقویت روحیه گذشت و ایثار در خانواده.
▪ والدین باید پشتوانه مادی و معنوی فرزندان در موقعیت های شغلی، تحصیلی و... باشند.
▪ تمامی خواسته های فرزندان را نباید بدون چون و چرا برآورده ساخت، بلكه اجازه دهند فرزندان سختی زندگی را كمی احساس نمایند تا زمانی كه در اجتماع قرار گرفتند و با مشكلی روبه رو شدند، بتوانند با آن مقابله كنند.
▪ خانواده ها باید عیوب فردی و اجتماعی فرزندان را به آنان تذكر دهند تا فرزندان كمبودها و نقص های دوران كودكی خود را به دوران بزرگسالی منتقل نكنند و در پی رفع عیوب خود باشند.
▪ والدین بین فرزندان خود تبعیض قایل نشوند.
▪ توجه و كنترل فرزند از نظر چگونگی مصرف پول و سعی در رفع نیازهای مالی فرزندان در حدّ معقول.
▪ نظارت بر وضعیت تحصیلی و شغلی فرزندان و توجه به آن ها در موقع ترك تحصیل و... .
▪ تحكیم پایه های اعتقادی و آموزش فرزندان و آشنا كردن آنان با عوارض اعتیاد به جای محدود كردن آنان.
▪ اجرای طرح قانونی، كه از كودكان بی سرپرست حمایت شود.
▪ حمایت از خانواده های فقیر توسط دولت (تقویت مراكزی مانند كمیته امداد امام خمینی(قدس سره)).
▪ ایجاد بازار كار برای جوانان و نوجوانان.
▪ ایجاد شغل در شرایط خاص برای افراد معتاد، به نحوی كه هم جنبه درآمدی برای آن ها داشته باشد و هم اینكه با كنترلوبرنامه ریزی برای آن ها زمینه ترك اعتیاد پی ریزی گردد.
▪ از طریق رسانه های همگانی باید برنامه هایی را پخش كرد كه بر كانون گرم خانواده تأكید كند و از خانواده با الگوی غربی در برنامه ها انتقاد شود، به نحوی كه بر زندگی خانوادگی همراه با محبتوبه حضوروهمدلی والدین تأكید نماید.

بس که دل‌تنگم اگر گریه کنم، می‌گویند:

قطره‌ای قصدِ نشان‌دادنِ دریا دارد

السلام علیک یا سلطان عشقــــ♥ علی بن موسی الرضا (ع)

شنبه 11 بهمن 1393  5:05 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 shirdel2
fatemexry
fatemexry
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 5428
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

● راهكارهای پیشگیری از اعتیاد در زمینه عوامل اجتماعی
 

▪ ایجاد روحیه امر به معروف و نهی از منكر و همدلی بین مردم، به نحوی كه در مواقع دیدن توزیع مواد مخدر در جامعه، مسئولان را در جریان امر قرار دهند.
▪ ایجاد زمینه اشتغال برای همه اقشار جامعه.
▪ ارتقای فرهنگی افراد جامعه از طریق ارتقای سطح آموزش.
▪ كنترل شدید مرزهای كشور.
▪ توجه به امكانات مورد نیاز مردم ساكن محیط های دورافتاده و پایین شهر، و ایجاد امكانات رفاهی، تفریحی (سینما، استخر، شهربازی و...) كه متناسب با نیاز و وضعیت مردم آن مناطق باشد.
▪ نظارت هر چه بیشتر مأموران انتظامی در مناطق پایین شهر و دورافتاده.
▪ ایجاد امكانات رفاهی و مشاغل مورد نیاز روستاییان در روستاها برای جلوگیری از مهاجرت آن ها به شهرها.
▪ مبارزه شدید با قاچاقچیان مواد مخدر و برخورد اصلاحی با معتاد.
▪ قاطعیت در اجرای قوانین و مبارزه با مواد مخدر.
▪ جداسازی معتادان در زندان ها از بقیه مجرمان.
▪ تشكیل ستادهای هماهنگ با یكدیگر در موردمبارزه با مواد مخدّر، كه تحت نظارت یك واحد خاص و مشخص باشند.
▪ آگاه سازی خانواده ها در زمینه های علایم فرد معتاد و عوامل گرایش فرد به اعتیاد، نحوه تهیه و محل مصرف مواد، موارد شایع در منطقه زندگی، و عوامل و موقعیت هایی كه سبب مصرف مواد می شود، تا از این طریق خانواده ها بتوانند از اعتیاد اعضایشان خودداری نمایند.
▪ نمایش دادن دوستی های ناباب و عواقب حاصل از آن، از طریق فیلم و رسانه های دیگر.
▪ حمایت از دانش آموزان معتاد و تربیت و اصلاح آنان، به منظور بازگشت به جامعه.
▪ شناسایی كانال های ارتباطی و روش های جذب افراد به اعتیاد و طرز نفوذ میان نوجوانان.
▪ تلاش صدا و سیما برای بیان عواقب اعتیاد به مواد مخدّر از طریق ساختن فیلم، میزگرد، جلسات مشاوره ای و... .
▪ نمایش دادن فیلم ها و سریال های سازنده كه رابطه دینداری و دوری از اعتیاد را مشخص می سازد.

بس که دل‌تنگم اگر گریه کنم، می‌گویند:

قطره‌ای قصدِ نشان‌دادنِ دریا دارد

السلام علیک یا سلطان عشقــــ♥ علی بن موسی الرضا (ع)

شنبه 11 بهمن 1393  5:06 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2
zamin_shenas
zamin_shenas
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 57
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

سلام
برای شروع بحث به سوال ها جواب میدم، جواب ها کاملا نظر شخصی خود بنده س
تعریف شخصی شما از اعتیاد چیست؟
عادت کردن به چیزی که نتونی ازش دل بکنی !! حالا میتونه جسمی باشه یا فکری، مثلا اعتیاد به خوردن نوشابه ! فکری هم به عنوان یک مثال جدید ترینش اعتیاد به بازی کلش آف کلنز!! بشخصه کسانی رو دیدم که کلا بازی نمی کردن معتاد این بازی شدن! اعتیادی که مد نظر سوال هست تو بخش اعتیاد جسمی قرار می گیره که خانمانسوزه!
از نقطه نظر شخصی شما دلایل گرایش افراد بخصوص جوانان به اعتیاد چیست؟
به جرات می تونم بگم که اکثر جوانان ما بچه های پاک و سالمی هستند، کسایی میشناسم که آرزوی ازدواج تو سرشونه اما با وجود بیکاری و بی پولی و... از غافله ازدواج عقب میمونن، اینکه سوال میگه گرایش جوانان به اعتیاد به نظر من حرف اشتباهیه، چون یقین دارم درصد بالایی از روی گرایش نیست، یه عده از روی کم نیاوردن جلوی رفیق! یه عده برای شب بیداری، یه عده برای تناسب اندام، یه عده برای کلاس! و خلاصه.. متاسفم از این افکار، شاید بهتر بود جوان ها با گرایش به سمت اعتیاد می رفتن !
شما اعتیاد را به چند نوع تقسیم میکنید و انواع اقسام آن را همراه با توضیح بیان نمایید؟
میگن میخوای به یه سوال جواب بدی کامل بخونش ! من جواب اینو تو سوال اول دادم. اعتیاد روحی و فکری هم به شدت میتونه خطرناک باشه، اگه یه گوشه کنار خونه ت نگاه کنی! داداشی آبجی پسری دختری خلاصه یکی مشغوله یه کاریه! لطفا تکذیب نکن! حتما میخوای بگی فقط برادرزاده منه که تو سن 5 سالگی میتونه در مورد تنظیمات تبلیت یک ساعت برامون سخنرانی کنه ! اینا همه ش خطرناکه
نقش خانواده ها دراعتیاد و جلوگیری از آن در فرزندانشان چیست؟
بنظرم این سوال هم اشتباهه! آخه در مورد چیزی صحبت می کنید که تنها عامل جلوگیری حقیقی از اعتیاده! لطفا نگید اجتماع و فرهنگ و آموزش و این حرفا، نه عزیز من، تنها نقش اصلی و پایه آشیل خانواده س، چه بسیار خانواده هایی دیدم که تا یک ساعت از بچه شون بی خبر باشن شده با پیامک جویای احوال میشن، و دیدم دوستی را که یک شب پیشم موند، پرسیدم به خانواده ت اطلاع بده، جواب داد ولش کن اونا براشون فرقی نمیکنه! متاسف شدم واقعا
نقش حکومت و دستگاههای زیربط در اعتیاد و همچنین پیشگیری و درمان آن چیست؟
همونطور که گفتم نقش اصلی رو دوش خانواده س، البته نقش دولت و کلا جامعه کمرنگ نیست، شما فکر کن حداقل هفته ای یک بار این معتاد ها رو نشون بدن، اینایی که نهایت بدبختی ان یا اونایی که بدنشون کرم افتاده! یا اونی که با حقارت تمام (کسی که حتی فرشته ها هم بهش تعظیم می کنن ببینید به چه روزی میفته) توی جوب افتاده و مرده، خب این عوامل بازدارنده س.
 
در نهایت این نکته مهمه که بگم این بار وقتی روزنامه رو باز کردی یا رفتی داخل یه سایت خبری، وقتی رسیدی به بخش حوادثش این بار متنو کامل بخون! آره همون حرف های اعدامیه، اونی که یکی رو کشته، اونی که تیر خلاص به سر داداشش زده، اونی که طلاق گرفته، اونی که دزدی کرده، اونی که خیانت کرده، اونی که.... اگه کامل بخونی یه جای حرفاش نوشته .......من معتادم!!!!
شنبه 11 بهمن 1393  5:20 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 shirdel2
mansoor67
mansoor67
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 3583
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

 گریز ازاعتیاد این مرگ هستی .

 اگر از یاد بردی حق که رستی .

نگردد تــــــوشه ای از بهر فردا

در این مرگ گران بیجا نشستی .

فی البداهه: منصور مقدم : 11/11/1393

شنبه 11 بهمن 1393  8:13 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 shirdel2
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 8721
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین راسخون: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

اعتیاد را به عادت كردن، خو گرفتن، و خود را وقف عادتی نكوهیده كردن معنا كرده اند; به عبارت دیگر تسلیم به ماده مخدّر كه از نظر جسمی و یا اجتماعی زیان آور شمرده می شود، اعتیاد نام دارد.

شنبه 11 بهمن 1393  10:50 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 shirdel2
دسترسی سریع به انجمن ها