بازار دیجیتال ایران هنوز هم گرفتار باورهای سنتی و غلطی است که از ناکجاآباد سر برآورده اند. احتمالا شما هم افرادی را دیده اید که موقع خرید دوربین بیش از همه روی عدد مگاپیکسل آن تمرکز می کنند. در صورتی که شما جزو این دسته افراد هستید این نوشته به شما خواهد آموخت، چگونه باورهای غلط را فراموش کنید. بازارهای موبایل، لپ تاپ، دوربین دیجیتال، تبلت و پخش کننده های موسیقی با چنین سوء تفاهماتی دست و پنجه نرم می کنند.
1- iPod بهترین است
من از iPhone و یک iPad استفاده می کنم. دلیل کارم بسیار ساده است؛ هردوی این وسیله ها در نوع خود بهترین هستند. اندروید از نظر تجاری یا توسعه نرم افزاری آزادی عمل بیشتری برای برنامه نویسان فراهم می کند اما به عنوان یک کاربر آن هم ایران، iOS همچنان شسته رفته تر است. با همه این حرف ها حاضر نیستم برای خرید آی پاد اقدام کنم. موجود مزاحمی مثل iTunes مهم ترین دلیل نفرت از آی پاد است. نرم افزار مدیریت آهنگ ها در پخش کننده موسیقی اپل بیشتر به درد مردمی می خورد که به کپی رایت و قواعد مربوط به آن اعتقاد دارند اما من و شما چی؟ همه آنهایی که می گویند با iTunes مشکلی ندارند یا تا به حال با آن کار نکرده اند یا یک طرفدار چشم و گوش بسته اپل هستند.
2- لپ تاپ فقط MacBook
اگر فکر می کنید تنها اپل لپ تاپ تولید می کند کاملا در اشتباه هستید. با وجود قیمت بسیار بالای این محصول در بازار دیجیتال ایران مد شده همه حرف از مک بوک بزنند. شاید شما حساب های بانکی پر و پیمانی داشته باشید و به پشتوانه آن خرید می کنید اما بهتر است قبل از هرکاری چیزهایی ابتدایی در مورد سیستم عامل ها بدانید. مک بوک از سیستم عامل مخصوص اپل استفاده می کند. چیزی شبیه ویندوز که نرم افزارها و برنامه های مخصوص خود را دارد.
اسباب کشی و و کوچ کردن از ویندوز به این سیستم عامل نیازمند داشتن اطلاعات حداقلی در مورد کاربری و شناسایی برنامه های جایگزین است. به عنوان مثال باید یک واژه پرداز جدید به جای مایکروسافت آفیس پیدا کنید و یک مرورگر اینترنت به جای IE! در صورتی که این کارها را انجام ندهید دست آخر باید یک نسخه ویندوز روی مک بوک تان نصب کنید و کارهایتان را با آن انجام دهید.
3- سامسونگ نمی خرم چون لباسشویی تولید می کند
این یکی از مزخرف ترین حرف هایی است که در تمام زندگی تان می توانید بشنوید. سامسونگ ماشین لباسشویی های خوبی تولید می کند اما این دلیل نمی شود که بقیه محصولاتش بی کیفیت باشند. محض اطلاع تان بهتر است بدانید شرکت کره ای مزد تلاش هایش را گرفته و موفق شده سهم بزرگی از بازار را مال خود کند. تا چند وقت پیش خرید گوشی های سامسونگ از نظر اقتصادی چندان مقرون به صرفه نبود چون بقیه حاضر نبودند مدل های کارکرده آن را بخرند. حالا این وضع تغییر پیدا کرده.
4- دوربینی با عدد مگاپیکسل بالا می خرم
اولین سوالی که خریداران درباره یک دوربین دیجیتال می پرسند این است: چند مگاپیکسلی؟
تجربه نشان داده است که دقت بالاتر از شش مگاپیکسل چندان روی کیفیت عکس های دوربین های کامپکت موثر نیست. یعنی فرضا یک دوربین با دقت 14 مگاپیکسل، عکس های «بی کیفیت تری» نسبت به مدل قبلی خود که دارای دقت 12 مگاپیکسل است ارائه می دهد. اگر می خواهید دوربین دیجیتال بخرید عوض این حرف های بی اساس به نکاتی چون محدود زوم، وزن دوربین، کیفیت LCD، لرزشگیر دست، ضبط ویدئویی، عمر باتری، قابلیت های منوی تنظیمات و ISO توجه کنید.