0

"هر روز یک داستان و حکایت از اهل بیت علیه السلام "

ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

سفارشى مهمّ در آخرين لحظات (1)

از امام باقر  روایت شده است چون مريضى فاطمه زهرا كه به جهت صدمات وارده به وجود آمده بود شدّت يافت ، دست به سوى آستان مقدّس الهى بلند كرده و با خداوند متعال مناجات و راز و نياز مى نمود و از جمله مناجات ها و استغاثه هاى آن حضرت چنين بود:
«يا حَىُّ يا قَيُّوم بِرَحْمَتِك اسْتَغيثُ فَاغِثْنى اللّهمّ زَحْزِحْني عَنِ النّارِ وادْخِلْنى الْجَنَّةَ والْحِقْنى بِمُحمَّد»
و هرگاه اميرالمؤ منين، علىّ  كنار بستر همسرش ، فاطمه زهرا عليها السلام مى آمد، براى او اين چنين دعا مى نمود:
ادامه دارد...

یک شنبه 10 اسفند 1393  1:38 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

سفارشى مهمّ در آخرين لحظات (2)

اى فاطمه! خداوند، تو را عافيت و سلامتى عنايت فرمايد، و تو را زنده و سالم نگه دارد.
وليكن حضرت زهرا عليها السلام در مقابل دعاى شوهرش، چنين اظهار مى داشت : چه قدر خوب است كه هر چه زودتر به خداى خويش ملحق شوم و با او ملاقات كنم .
و سپس در آخرين لحظات عمر شريفش ، وصيّت خود را پيرامون مهريّه اش و همچنين اثاث و اسباب منزل كه متعلق به خودش بود مطرح كرد و در پايان به همسرش امام علىّ  خطاب كرد و اظهار داشت :يا علىّ! پس از من با امامه دختر ابوالعاص ازدواج نما، چون كه او همانند خودم نسبت به فرزندانم دلسوز و مهربان مى باشد.

مستدرك الوسائل : ج 2، ص 134، ح 7، و ص 360، ح 4.

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

یک شنبه 10 اسفند 1393  1:39 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

استقبال از مرگ يا رفتن به ميهمانى

حكايت كرده اند: در آن هنگام كه حضرت فاطمه زهرا عليها السلام لحظات آخر عمر پر بركت خويش را سپرى مى نمود، به اطرافيان خطاب كرد و فرمود: مقدارى آب برايم بياوريد.
و چون آب آماده گشت، حضرت بدن خود را شستشو و غسل داد و سپس فرمود: بهترين و تميزترين لباس هاى مرا بياوريد.
و وقتى لباس هاى مورد نظر آن مخدّره مظلومه در كنارش گذارده شد، آن ها را پوشيد.
پس از آن دستور داد كه رختخواب مرا در وسط اتاق بيندازيد؛ و حضرت بعد از آن با حالت مخصوصى، آرام وارد اتاق شد و در رختخواب خود، رو به قبله خوابيد و دست خود را زير سر گذاشت و اظهار نمود: من در همين لحظات از ميان شما خواهم رفت و به سوى پروردگار خويش رحلت مى كنم و به ميهمانى و ملاقات خداوند رحمان و همچنين ديدار پدرم رسول خدا مى روم .
از شما مى خواهم كه پس از وفاتم ، بدنم را برهنه و عريان نكنيد چون كه من خود را شستشو داده و تميز كرده ام ؛ و سپس پارچه اى روى خود كشيد.

بحارالا نوار ج 43، ص 172، ح 12، اعيان الشّيعه : ج 1، ص 321.

دوشنبه 11 اسفند 1393  2:23 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

چاره جوئی جهت حفظ حیا و عفاف حتی برای پس از مرگ

هنگامى كه زمان رحلت حضرت فاطمه زهرا عليها السلام نزديك شد، اسماء بنت عميس را طلب كرد.
و چون اسماء نزد ايشان حضور يافت ، به او فرمود: اى اسماء! وقت جدائى و فراق من فرا رسيده است، مى خواهم بعد از آن كه فوت نمودم ، جسد مرا به وسيله اى بپوشانى ، تا آن كه هنگام تشييع جنازه ام و حجم بدنم مورد ديد افراد نامحرم قرار نگيرد.
اسماء با شنيدن اين كلمات بسيار اندوهگين و محزون گرديد.
و چون حضرت زهرا عليها السلام، بر خواسته و پيشنهاد خود اصرار ورزيد، اسماء اظهار داشت : اى حبيبه خدا! من در حبشه ، تخت هائى را ديده ام كه مخصوص حمل و تشييع جنازه زن درست مى كرده اند.
حضرت زهرا عليها السلام با شنيدن آن خوشحال شد و تقاضا نمود كه تابوتى همانند آن را برايش تهيّه نمايند. وقتى اسماء آن تابوت را تهيّه كرد و نزد ايشان آورد، حضرت آن را مشاهده نمود و فرمود: شما با اين تابوت ، جسد مرا از ديد افراد و نامحرمان مستور و پنهان خواهيد داشت ، خداوند متعال بدن شما را از آتش دوزخ مستور گرداند.

إحقاق الحقّ ج 25، ص 549، اعيان الشّيعةج 1، ص320.

سه شنبه 12 اسفند 1393  1:06 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

بهترين روش سعادت بخش براى زن

روزى در جمع عدّه اى از اصحاب و ياران نشسته بوديم ، كه حضرت رسول سؤال فرمود: بهترين چيز براى زن چيست ؟

و هيچ يك از افراد جواب مناسبى براى آن نداشتند.
هنگامى كه من به منزل ، نزد فاطمه  آمدم ، موضوع را براى آن مخدّره ، مطرح كردم كه امروز پيامبر خدا چنين سؤ الى را بيان نموده است ؟
حضرت فاطمه  اظهار داشت : آيا هيچ كدام از اصحاب جواب آن را ندانستند؟
گفتم : خير، كسى جوابى نداد.
پس از آن مخدّره اظهار نمود: بهترين چيزى كه براى زن سعادت بخش و مفيد مى باشد، آن است كه مردى را نبيند و هيچ مرد نامحرمى نيز او را نبيند.
امام علىّ  افزود: چون شب فرا رسيد، در جلسه اى با حضور اصحاب و رسول خدا مشاركت نموده و من گفتم :يا رسول اللّه ! از ما سؤ ال كردى : چه چيزى براى زن بهتر است ؟
اكنون جواب آن را آورده ام و آن اين كه : بهترين چيز براى زن آن است كه مردى را نبيند و هيچ مرد نامحرمى هم او را نبيند.
حضرت رسول فرمود: چه كسى اين پاسخ را گفته است ؟
گفتم : فاطمه زهرا .
حضرت فرمود: بلى، دخترم راست گفته است، همانا كه او پاره تن من مى باشد.

احقاق الحق، ج 25، ص 350، اعيان الشّيعه، ج 1، ص 322

پنج شنبه 14 اسفند 1393  12:25 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

پاداش پاسخگوئى به مسائل (1)

روزى زنى نزد حضرت فاطمه زهرا عليها السلام وارد شد و گفت: مادرى دارم ضعيف و ناتوان كه براى انجام نماز، مسئله اى برايش ‍ پيش آمده و مرا فرستاده است تا پاسخ آن را از شما دريافت نمايم .
حضرت زهرا عليها السلام پس از گوش دادن به سخنان آن زن ، جوابش را داد و آن زن دو مرتبه سؤال خود را تكرار كرد و حضرت دوباره جواب او را داد.
و به طور مرتّب آن زن سؤ ال خود را بازگو كرد تا آن كه به ده مرتبه رسيد و حضرت زهرا عليها السلام بدون هيچ گونه احساس و اظهار ناراحتى پاسخ او را بيان مى نمود.
پس از آن، زن خجالت زده شد و گفت: شما را خسته و ناراحت كردم ، بيش از اين مزاحم شما نمى شوم .

ادامه دارد ...

یک شنبه 17 اسفند 1393  2:15 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

پاداش پاسخگوئى به مسائل (2)

و حضرت زهرا عليها السلام اظهار نمود: خير، براى من زحمتى نخواهد بود و سپس افزود، چنانچه شخصى اجير شده باشد تا بارى سنگين را به جائى ببرد و در ازاى آن مبلغ صد هزار دينار مزد بگيرد آيا ناراحت مى شود؟!
و آن زن در جواب حضرت گفت : خير.
بعد از آن فرمود: من براى هر سؤال كه جوابش را بگويم اجير تو هستم و مزد و پاداش آن نزد خداوند متعال به ارزشى بيش از آنچه كه در اين جهان است ، مى باشد.
پس اكنون آنچه مى خواهى سؤال كن و براى من ناراحت مباش ، كه از پدرم رسول اللّه صلوات اللّه عليه شنيدم ، فرمود:علماء و دانشمندان ، شيعيان و پيروان ما در روز قيامت در حالى محشور مى شوند، كه تاج كرامت بر سر نهاده اند.

تفسيرالامام العسكرى ، ص 340، ح 216 ، بحارالا نوار: ج 2، ص 3، ح 3.

یک شنبه 17 اسفند 1393  2:16 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

داوری درباره بهترين خطّ (1)

روزى حضرت فاطمه زهرا عليها السلام مشغول انجام كارهاى منزل بود و دو فرزند عزيزش حسن و حسين عليهما السلام خطّى را نوشته بودند و هر يك ادّعا مى كرد، كه خطّ من بهتر و زيباتر است .
پس جهت قضاوت نزد مادرشان آمدند و از او خواستند تا نظر دهد كه خطّ كدام يك بهتر و زيباتر مى باشد .ولى حضرت زهرا عليها السلام براى آن كه هيچ كدام را ناراحت نكند اظهار داشت: از پدرتان سؤال نمائيد.
و چون حسن و حسين عليهما السلام موضوع را براى پدرشان عرضه داشتند، او نيز نخواست كه يكى از آن دو عزيز را ناراحت و مايوس نمايد، به همين جهت فرمود: برويد و از جدّتان رسول خدا سؤال نمائيد.

ادامه دارد ...

دوشنبه 18 اسفند 1393  12:03 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

داوری درباره بهترين خطّ (2)

لذا آن دو عزيز، نزد رسول خدا آمدند وخطّشان را نشان دادند، همچنين حضرت فرمود: من نيز قضاوت نكنم تا آن كه با جبرئيل مشورت نمايم .
همين كه جبرئيل  بر حضرت رسول وارد شد و در جريان موضوع قرار گرفت، اظهار داشت: بايستى از خداوند سبحان نظر خواهى كنم ، و در نهايت خداى مهربان خطاب نمود: بايد مادرشان نظر دهد و قضاوت نمايد.
به همين جهت، حضرت زهرا عليها السلام گردنبند مرواريد خود را از گردن در آورد و نخ آن را پاره نمود و دانه هايش را بر زمين ريخت و سپس به فرندانش خطاب نمود و اظهار داشت : هر كدام از شما دانه هاى بيشترى بردارد خطّ او بهتر است .
و هر يك به طور مساوى از دانه هاى مرواريد برداشت و در نهايت هيچ كدام ناراحت و غمگين نگشتند و خطّ هر دو خوب و زيبا تشخيص داده شد.

دوشنبه 18 اسفند 1393  12:04 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

گریه و خنده حضرت فاطمه در واکنش به دو خبر رسول خدا ص (1)

عايشه يكى از همسران رسول خدا حكايت كند: در آن هنگامى كه رسول خدا نزد من حضور داشت ، فاطمه زهرا  بر ما وارد شد؛ و چنان راه مى رفت كه همانند راه رفتن رسول اللّه بود.
وقتى رسول خدا متوجّه آمدن دخترش حضرت فاطمه شد، به وى خطاب كرد و فرمود: دخترم ! خوش آمدى ، و سپس او را كنار خود، سمت راست نشاند و سخنى مخفيانه به او گفت كه ناگاه ديدم فاطمه گريان شد.
عايشه افزود: علّت گريان شدنش را جويا شدم و گفتم : اى فاطمه ! من تو را هرگز با چنين خوشى نديده بودم كه كنار پدرت باشى ، پس ‍ چرا ناگهان گريان شدى ؟!
حضرت زهرا  در جواب اظهار داشت : اسرار پدرم را فاش نمى كنم .
بعد از آن ديدم كه رسول خدا مطلب ديگرى مخفيانه به زهراى مرضيّه فرمود، كه خوشحال و خندان گرديد و تبسّمى نمود.

ادامه دارد ...

سه شنبه 19 اسفند 1393  12:59 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

پاسخ به:"هر روز یک داستان و حکایت از اهل بیت علیه السلام "

در اين موقع تعجّب من بيشتر شد و اين بار علّت گريه و خنده او را جويا شدم ؟
و آن حضرت ، دو باره در جواب من اظهار داشت : به هيچ عنوان اسرار پدرم را فاش نمى كنم .
تا آن كه رسول خدا رحلت نمود و من از فرصت استفاده كرده و علّت خنده و گريه آن روز را، از فاطمه زهرا جويا شدم؟
و آن حضرت اظهار داشت: پدرم در آن روز به من فرمود: جبرئيل هر سال يك بار بر من وارد مى شد؛ ولى امسال دو مرحله بر من وارد شد و اين علامت نزديك شدن مرگ من مى باشد، پس با اين سخنِ پدرم ، گريان شدم .
و در ادامه فرمايشاتش فرمود: تو از اهل بيت من ، اوّل كسى خواهى بود كه به من ملحق مى شوى ، سپس پدرم افزود: آيا راضى و خوشحال نيستى كه سيّد و سرور زنان باشى .
و من پس از شنيدن چنين بشارتى مسرور و شادمان گشتم .

احقاق الحق، ج 25، ص 97 و ص 85

سه شنبه 19 اسفند 1393  1:00 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

بهترين روش سعادت بخش براى زن

روزى در جمع عدّه اى از اصحاب و ياران نشسته بوديم ، كه حضرت رسول سؤال فرمود: بهترين چيز براى زن چيست ؟
و هيچ يك از افراد جواب مناسبى براى آن نداشتند.
هنگامى كه من به منزل ، نزد فاطمه  آمدم ، موضوع را براى آن مخدّره ، مطرح كردم كه امروز پيامبر خدا چنين سؤ الى را بيان نموده است ؟
حضرت فاطمه  اظهار داشت : آيا هيچ كدام از اصحاب جواب آن را ندانستند؟
گفتم : خير، كسى جوابى نداد.
پس از آن مخدّره اظهار نمود: بهترين چيزى كه براى زن سعادت بخش و مفيد مى باشد، آن است كه مردى را نبيند و هيچ مرد نامحرمى نيز او را نبيند.
امام علىّ  افزود: چون شب فرا رسيد، در جلسه اى با حضور اصحاب و رسول خدا مشاركت نموده و من گفتم :يا رسول اللّه ! از ما سؤ ال كردى : چه چيزى براى زن بهتر است ؟
اكنون جواب آن را آورده ام و آن اين كه : بهترين چيز براى زن آن است كه مردى را نبيند و هيچ مرد نامحرمى هم او را نبيند.
حضرت رسول فرمود: چه كسى اين پاسخ را گفته است ؟
گفتم : فاطمه زهرا .

حضرت فرمود: بلى، دخترم راست گفته است، همانا كه او پاره تن من مى باشد.

احقاق الحق، ج 25، ص 350، اعيان الشّيعه، ج 1، ص 322.

چهارشنبه 20 اسفند 1393  1:30 AM
تشکرات از این پست
09130670628
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

شادمانى ملائكه از قضاوت حضرت زهرا

امام حسن عسكرى  حكايت فرمود: روزى دو نفر زن همسايه ، كه يكى از آن دو نفر از دوستان وشيعيان اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام و ديگرى از مخالفين و از دشمنان ايشان بود، بر سر مسئله اى از مسائل دين با يكديگر اختلاف ونزاع پيدا كردند؛ و چون به توافق نرسيدند، جهت رفع اختلاف و روشن شدن حقيقت نزد فاطمه زهرا شرف حضور يافتند.
حضرت زهرا  پس از توجّه به سخنان دو طرف و شنيدن استدلال هر دو نفر، حقّ را با زن شيعه دانست و استدلال و محاجّه او را تشريح نمود، و او چون بر رقيب مخالف خود تسلّط يافت ، شادمان و خوشحال گرديد و امّا زن مخالف چون دليلى بر حقّانيت خود نداشت تسليم شد و ساكت ماند.
پس از آن، حضرت زهرا  خطاب به زن شيعه كرد و فرمود: همانا ملائكه به جهت پيروزى و شادمانى تو، شادمان گرديدند و شيطان بسيار غمگين و محزون گشت .
امام حسن عسكرى  در ادامه فرمايش خود افزود: در اين هنگام ، خداوند متعال به ملائكه خطاب نمود و فرمود: اى ملائكه ! اكنون چون فاطمه زهرا، گشايشى براى اين زن باايمان به وجود آورد و او را شادمان و مسرور نمود؛ پس درجات او را در بهشت چندين برابر افزايش دهيد.

احتجاج طبرسى : ج 1، ص 18، تفسير امام عسكرى  : ص 346.

پنج شنبه 21 اسفند 1393  12:19 AM
تشکرات از این پست
farhad6067
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

قناعت حضرت

ثعلبى در تفسير خود از امام جعفر صادق  نقل كرده‏است: رسول خدا فاطمه را در حالى ديد كه عبايى از پوست شتر پوشيده و با يك دست مشغول آسيا كردن و به كمك دست ديگر مشغول شير دادن به فرزندش مى‏باشد. چشمان رسول خدا از مشاهده اين امر پر از اشك شد و به فاطمه فرمود: دخترم! سختيها و تلخيهاى دنيا را در مقابل حلاوت و شيرينى آخرت قرار بده. فاطمه گفت: اى رسول خدا! خدا را سپاس مى‏گويم به سبب نعمتهاى فراوانى كه به من عطا فرموده، و او را در مقابل محبّتهايش شكر مى‏گزارم. و نقل كرده‏اند كه در اين هنگام آيه «وَ لَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضى‏» بر پيامبر نازل گرديد.

زندگانى حضرت زهرا عليها السلام، ترجمه بحار الأنوار ،ص:391

جمعه 22 اسفند 1393  1:38 AM
تشکرات از این پست
farhad6067
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

شادمانى ملائكه از قضاوت حضرت زهرا   

امام حسن عسكرى  حكايت فرمود: روزى دو نفر زن همسايه ، كه يكى از آن دو نفر از دوستان وشيعيان اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام و ديگرى از مخالفين و از دشمنان ايشان بود، بر سر مسئله اى از مسائل دين با يكديگر اختلاف ونزاع پيدا كردند؛ و چون به توافق نرسيدند، جهت رفع اختلاف و روشن شدن حقيقت نزد فاطمه زهرا  شرف حضور يافتند.
حضرت زهرا  پس از توجّه به سخنان دو طرف و شنيدن استدلال هر دو نفر، حقّ را با زن شيعه دانست و استدلال و محاجّه او را تشريح نمود، و او چون بر رقيب مخالف خود تسلّط يافت ، شادمان و خوشحال گرديد و امّا زن مخالف چون دليلى بر حقّانيت خود نداشت تسليم شد و ساكت ماند.
پس از آن، حضرت زهرا  خطاب به زن شيعه كرد و فرمود: همانا ملائكه به جهت پيروزى و شادمانى تو، شادمان گرديدند و شيطان بسيار غمگين و محزون گشت .
امام حسن عسكرى  در ادامه فرمايش خود افزود: در اين هنگام ، خداوند متعال به ملائكه خطاب نمود و فرمود: اى ملائكه ! اكنون چون فاطمه زهرا، گشايشى براى اين زن باايمان به وجود آورد و او را شادمان و مسرور نمود؛ پس درجات او را در بهشت چندين برابر افزايش دهيد.

احتجاج طبرسى : ج 1، ص 18، تفسير امام عسكرى  : ص 346.

یک شنبه 24 اسفند 1393  12:05 AM
تشکرات از این پست
farhad6067
دسترسی سریع به انجمن ها