0

مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

بنام خدا

آنچه مسلم است داشتن حجاب می تواند در زندگی خانوادگی و جامعه اسلامی تاثیر بسزائی داشته باشد و لذا در دین مبین اسلام شرایطی برای داشتن حجاب بیان گردیده که ضروریست تمام مسلمانان آنرا رعایت نمایند. البته داشتن حجاب واقعی این روزها خیلی مشکل شده و متاسفانه عده ای سودجو و فرصت طلب که در همه اقشار هستند در این مقوله هم سعی دارند بگونه ای مسائل و موارد حجاب را جلوه دهند که افرادی که تا کنون طبق دستور اسلام رعایت کامل حجاب را میکرده اند از ادامه انجام آن خودداری نمایند.لازم بذکر است که متاسفانه هستند کسانی که در پوشش و با  داشتن حجاب هم دست به کارهای خلاف میزنند و حجاب را برای رد گم کردن خود استفاده میکنند. اما افرادی که قلبا و از روی اعتقاد دارای پوشش و حجاب اسلامی هستند نشان داده اند که حجاب آنها نه تنها مانع پیشرفت و سرافرازی آنها نیست بلکه نشانه متانت و وقار آنها بوده و خواهد بود.

در مورد داشتن چادر بعنوان حجاب، شعری را خواندم که برایم جالب بود :

بشنو از چادر که در توصیف زن ، تار و پودش با تو می گوید سخن .

در کــلاس حـــفظ تقوا و شـرف ، دختران درّند و چــادر چون صــدف .

بهترین سرمایه زن چادر است ، زانکـه زن را زیـنت ست آن چـادر است .

حـفظ چـــادر در سـرای اقــتدار ، دخــــتران را هـست تــاج افـــتخار .

حفظ چادر حفظ دین و مذهب است ، شـــیوه زهـــرا و درس زینب است .

حفظ چادر سدّ فحشا می شود ، رو ســفیدی نــزد زهــرا می شود .

حفظ چادر چاره ساز کارهاست ، حــافظ گــل از هـجوم خـارهاست .

خواهرم چادر برایت زینت است ، بهترین گوهر حجاب یک زن است.

                  

شنبه 27 دی 1393  4:21 PM
تشکرات از این پست
ria1365 liasam farnaz_s omiddeymi1368 siryahya zare58 shayesteh2000
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

بنام خدا

حجاب مصونیت است و محدودیت نیست و میتوان گفت که حجاب محدودیتی است برای مصون ماندن از نگاه آدمهای هرزه و شیاطین. 

گرايش به پوشش وعفاف يك گرايش فطري در ميان زنان و مردان است اما ميزان و شكل آن رابطة مستقيمي با اخلاق و فرهنگ جوامع داشته و دارد. در سرزمين‌هاي مختلف، انسان‌هايي كه به ارزش‌هاي اخلاقي اعتقاد بيشتري داشته‌اند. از پوشش كامل‌تر و متين‌تري استفاده كرده‌اند و هر قدر سطح ارزش‌هاي اخلاقي در آن جوامع پآيين آمده، پوشش مردان و زنان نيز در سطح پآيين‌تري قرار گرفته و شكل نامناسبي پيدا كرده است. در اين بين اديان الهي، همواره بر پوشش تأكيد كرده و آن را لازمة دينداري شمرده‌اند ، البته چگونگي و حدود آن متفاوت بوده است.

اسلام نيز حجاب را بر زنان واجب كرده است زيرا حجاب بهترين وسيله‌اي است كه زن را از خطر بيگانه حفظ مي‌كند.مثلي است که مي گويد زن بي‌حجاب همچون ميوه درختي است كه شاخه آن از ديوار باغ به بيرون آويزان است كه هر رهگذري ممكن است در آن طمع كند.

شنبه 27 دی 1393  4:21 PM
تشکرات از این پست
ria1365 liasam farnaz_s omiddeymi1368 zare58
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

بنام خدا

داشتن حجاب هم برای همه مسلمانان و هم برای تمامی مردان و زنان دارای ضروریاتی می باشد که برخی از آنها عبارتند از:

جنبه هاي ضرورت حجاب

الف-برخى ضرورت رعايت حجاب را از منظر روان شناسى مطرح كرده و به بحث و ارزيابى آن پرداخته اند و با توجه به نيازهاى روحى و روانى انسان، ضرورت رعايت حجاب را براى رشد و ترقى و 1تمرين تعالى او، معرفى كرده اند.

ب-برخى ديگر حجاب را به عنوان يك امر فطرى، تلقى كرده و براى اثبات ادعاى خود به شواهدى از اوستا، تلمود، تورات و انجيل تمسك نموده اند اين دسته مدعى هستند كه حجاب به عنوان يك اصل مشترک در تمام اديان، جايگاه خاصى داشته و دارد.

ج-دسته اى ديگر با توجه به فرهنگ مبتذل غرب و رواج برهنگى و آسيب هاى فراوان و پيامدهاى منفى آن «كه از اين رهگذر متوجه قشر حساس خانم ها شده، آمار و ارقام به خوبى آن را نشان داده و حكايت مى كند» به ضرورت رعايت حجاب استدلال كرده و آن را حريم امن براى خانم ها و رشد و سلامت خانواده و اجتماع ديده اند و معرفى كرده اند.»

د-عده اى ديگر حجاب را به عنوان تكليفى الهى تلقى كرده و در انجام رعايت آن، مثل ساير واجبات الهى، خود و ديگران را ملزم مى دانند و در انجام تكليف و پوشش اسلامى از سرزنش و ملامت ملامتگران و توهين و تحقير اين و آن، افسرده و عصبانى نمى شوند بلكه آن را به عنوان تكليف الهى كه باعث عفاف و پاكدامنى افراد و بهداشت و سلامت خانواده و اجتماع شده و رشد، ترقى و كمال آنان را به همراه دارد با عشق و علاقه رعايت مى كنند و رعايت آن را به ديگران نيز توصيه نموده و به انجام آن تشويق و ترغيب مى نمايند. البته طرح و دسته بندى نظريات به معناى مخالفت آنها با يكديگر نيست به گونه اى كه قابل جمع نباشد. بلكه مى توان گفت: رعايت حجاب را همه قبول دارند منتهى هر دسته از زاويه اى خاص بر ضرورت آن استدلال كرده اند

و-در اين ميان اگر آيات شريفه قرآن كريم در ارتباط با مقوله حجاب را ارزيابى كنيم متوجه خواهيم شد كه مسأله حجاب و پوشش كه به عنوان يك پديده بحث برانگيز و جنجالى در دنياى امروزى مطرح است امر جديد و نوظهورى نيست كه با آمدن دين مبين اسلام، تشريع شده باشد، بلكه اگر نگوييم اين مسأله ريشه در فطرت انسان دارد، لااقل مى توان ادعا كرد كه همراه با خلقت انسان، حتى قبل از هبوطش در عالم خاكى، مطرح بوده است، هنگامى كه آدم ابوالبشر و همسرش حوا، توسط دشمن قسم خورده اى به نام ابليس، وسوسه شده و به منطقه ممنوعه نزديك، و از حد و مرز تعيين شده تجاوز مى نمايند، يك باره خود را عريان و برهنه احساس مى كنند، سراسيمه اين طرف و آن طرف، دنبال پناهگاهى مى روند و بالاخره قسمت هايى از بدن خود را با برگ درختان مى پوشانند «هنگامى كه از آن درخت، چشيدند، عورت شان نمايان شد و آن دو براى پوشاندن عورت خود، به برگ درخت روى آوردند.»سوره اعراف آیه 22 .

بنابراين مسأله حجاب، ريشه در تاريخ انسان داشته، همراه و همزاد او از ابتدا تا حال و تا امتداد تاريخ، بوده و خواهد بود.

شنبه 27 دی 1393  4:22 PM
تشکرات از این پست
liasam farnaz_s omiddeymi1368 zare58
zare58
zare58
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1393 
تعداد پست ها : 2180
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

 

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست . . .
(حضرت علی علیه‌السلام)

 

شنبه 27 دی 1393  4:23 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 liasam farnaz_s omiddeymi1368
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

بنام خدا

آثار و فوايد حجاب اسلامي قسمت اول:

آثار و فوايد حجاب و عفاف بسيار گسترده و بر همگان آشکار است منتهي از باب اشاره بخشي از اين آثار  بصورت اجمال بيان مي گردد:

آرامش رواني

.يكى از فوايد و آثار مهم حجاب در بُعد فردى، ايجاد آرامش روانى در افراد جامعه است .نفس آدمي دريايي از خواستني ها و تمايلات است. زماني كه به چيزي رغبت پيدا كند همانند دريا، توفاني مي شود و تنها راه آرام شدن جزر و مد اين دريا، رسيدن او به خواسته خويش است. لذا براي جلوگيري از چنين موقعيت مهلك و درد طاقت فرسايي، حجاب؛ داروي درمان كننده و موجد امنيّت و صفاي روحي است. همانطور كه يك بانوي تازه مسلمان آمريكايي مي گويد: «سلامت روح مرد و جامعه با نوع و كيفيت پوشش زنان، رابطه مستقيم و غيرقابل انكار دارد.

جامعه اي داراي امنيت و آرامش کامل است که امنيت را در ابعاد مختلف براي همه افراد آن جامعه فراهم نمايد. مي دانيم بخش عمده اي از اين مهم به عهده زنان است که با حفظ پوشش صحيح به اين امر جامه عمل بپوشانند.

اگر اين حريم بين زن و مرد در جامعه از بين برود، آزادي معاشرت ها، بي بند و باري، هيجان ها و التهاب هاي جنسي افزايش يافته، به صورت يک عطش اشباع نشدني در مي آيد. آري! اگر اين حريم دريده شود، ضمانتي براي سلامتي شخص وجود ندارد. زن چون از صدف حجاب در آيد، در معرض ضربات ديده هاي آلوده و قلوب منحرف قرار مي گيرد و آرامش و آسايش خود را از دست داده و در نتيجه امنيت و آسايش افراد ديگر جامعه را نيز از بين مي برد. در سايه رعايت عفاف، زن با شهامت هر چه تمام تر به وظيفه خود مشغول مي گردد و خطري از ناحيه اجتماع متوجه وي نمي شود و او هم به آسايش و آرامش رواني جامعه آسيبي نخواهد رساند. قرآن مجيد در خطاب به رسول گرامي اسلام(صلي الله عليه وآله) مي فرمايند: «اي پيامبر! به همسران و دخترانت و به زنان مؤمنين بگو که مقنعه هاي خويش را به خود نزديک سازند که اين پوشش نزديک تر است که زنان به حيا و عفاف شناخته شوند و مورد اذيت نااهلان واقع نشوند.» سوره احزاب آیه 59

بدين سان با قاطعيت تمام مي توان گفت: حجاب در امنيت و آرامش رواني جامعه نقش بسزايي دارد. و زنان در حريم حجاب مي توانند با خيالي آسوده در جامعه حضور يابند و به فعاليت هاي اجتماعي مفيد بپردازند.

 پايداري خانواده

بديهي است رعايت حجاب صحيح عامل مؤثري در حفظ زينت هاي زنان از نامحرمان و عامل مهمي در تقويت بنيان هاي خانواده است. اختصاص لذت هاي جنسي به محيط خانوادگي و در چارچوب ازدواج مشروع، پيوند زناشويي را محکم مي سازد و موجب اتصال بيشتر زوجين مي گردد. حجاب و پوشش براي زنان، محيط جامعه را از بي بند و باري و آزادي هاي جنسي حفظ مي نمايد و جلوي جلوه نمايي هاي زنان و دختران گرفته مي شود و ارضاي نيازهاي جنسي را در همان محيط خانواده محدود مي نمايد. آري! با بي حجابي روابط آزاد و نامشروع جنسي جامعه را فرامي گيرد و به همان نسبت کانون خانواده ها سست شده و آمار ازدواج کاهش مي يابد و ازدواج هاي گذشته هم به جدايي و طلاق منجر مي شود. بنابراين وجود خانواده سالم و مستحکم در گرو گسترش فرهنگ حجاب خواهد بود.

اگر حجاب با كيفيت خاص خود در خانواده برقرار باشد و زن به جز مرد خود به كسي نگاه نكند و تمام توجهش به مردش باشد عشق و محبت خود را در او خلاصه خواهد كرد و مرد هم اگر اين طور باشد زندگيشان بسيار شيرين و با صفا خواهدشد.

 برعكس، فقدان حجاب باعث انهدام نهاد خانواده مى گردد. يكى از نويسندگان، تأثير برهنگى را در اضمحلال و خشكيدن درخت تنومند خانواده، اين گونه بيان كرده است:

در جامعه اى كه برهنگى بر آن حاكم است، هر زن و مردى، همواره در حال مقايسه است; مقايسه ى آنچه دارد با آنچه ندارد; و آنچه ريشه ى خانوده را مى سوزاند اين است كه اين مقايسه آتش هوس را در زن و شوهر و مخصوصاً در وجود شوهر دامن مى زند. زنى كه بيست يا سى سال در كنار شوهر خود زندگى كرده و با مشكلات زندگى جنگيده و در غم و شادى او شريك بوده است، پيداست كه اندك اندك بهار چهره اش شكفتگى خود را از دست مى دهد و روى در خزان مى گذارد. در چنين حالى كه سخت محتاج عشق و مهربانى و وفادارى همسر خويش است، ناگهان زن جوان ترى از راه مى رسد و در كوچه و بازار، اداره و مدرسه، با پوشش نامناسب خود، به همسر او فرصت مقايسه اى مى دهد; و اين مقدمه اى مى شود براى ويرانى اساس خانواده و بر باد رفتن اميدِ زنى كه جوانى خود را نيز بر باد داده است; و همه ى خواهران جوان لابد مى دانند كه هيچ جوانى نيست كه به ميان سالى و پيرى نرسد و لابد مى دانند كه اگر امروز آنان جوان و با طراوت اند در فرداى بى طراوتى آنان، باز هم جوانانى هستند كه بتوانند براى خانواده ى فرداى آنها، همان خطرى را ايجاد كنند كه خود آنان امروز براى خانواده ها ايجاد مى كنند.

زن مسلمان با حجاب اسلامي خود را در حصن و حريم الهي مي يابد چرا که او سرباز سپاه الهي است که بايد بر تعهدي که با خداي متعال بسته پاي بند بوده و از آنچه که گزندي به اين تعهد برساند در هراس باشد.

گو اينکه لباس ظاهرش نشان از اين وظيفه و تعهد دارد.حجاب به گونه اي براي او طراحي شده که نه تنها عاطفه زندگي را حفظ کرده و امکان فعاليت را براي او فراهم مي سازد بلکه زن مسلمان محجبه با حضور هميشگي خود در صحنه بر اقتدار و تداوم حرکت صحيح اجتماع به سوي اهداف متعالي نقش آفرين بوده است.

شنبه 27 دی 1393  4:23 PM
تشکرات از این پست
ria1365 liasam farnaz_s omiddeymi1368 zare58
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

بنام خدا

آثار و فواید حجاب اسلامی قسمت دوم:

کاهش مفاسد واستواري جامعه

از عواملي که موجب تقويت بنيان جامعه و رشد و پويايي آن مي شود، تلاش در جهت کاهش مفاسد و به همان نسبت رشد و توسعه ارزش ها و فضايل اخلاقي در بين افراد جامعه است. جامعه اي که فساد و تباهي در آن رو به گسترش باشد، محکوم به نابودي و انحطاط است و زندگي افراد در آن از سعادت و خوشبختي به شقاوت و پستي کشيده خواهد شد. در اين ميان حجاب زن در جامعه که خودنمايي و جلوه گري آنان را محدود مي کند عامل مهمي در کاهش مفاسد اجتماعي و به همان نسبت رشد فضايل اخلاقي و استواري جامعه خواهد بود. اگر زن و مرد هر يك به آنچه وظيفه اسلامي آنان است عمل كنند، يعني زنان با حجاب كامل وارد اجتماع شوند چشم طماع مردان هوسباز را از خود دور نگه داشته و بدون دغدغه كار خود را به نحو احسن انجام مي دهند، مردان هم به كارها و فعاليتهاي اجتماعي خود ادامه مي دهند.اما بر عكس اگر زنان با لباسهاي نامناسب و آرايش بيرون روند; نيروي مردان كم شده و به جاي كار و فعاليت، نيروي شهواني در وجود ايشان فعال مي شود. زنان هم به جاي كار در اجتماع مشغول خودنمايي و هوسبازي مي شوند. در اين جاست كه مي بينيم كار اجتماعي پيشرفت نكرده و رو به تنزل مي گذارد.

 حفظ ارزش و مقام زن

چون مردان خود را نسبت به زنان نيازمند مي بينند; اگر زن خود را از نظرهاي شهواني آنان دور نگه دارد موجب ارزش او مي شود. زيرا مردان با مشاهده مرز ميان خواهش و رسيدن به زن، وي را به چشم مرواريد گرانبهايي مي بينند كه به علت قرار گرفتن در صدف حجاب، به آساني نمي توان به آن دست يافت. از نظر اسلام نيز زن هر اندازه عفيف تر باشد ارزش و احترامش بهتر محفوظ مي ماند.

زن مسلمان، تجسّم حرمت و عفت در جامعه است و حفظ پوشش نوعي احترام گذاردن به زن و حفظ وي از نگاه هاي شهواني است. کلام گهربار حضرت صديقه طاهره(عليها السلام) نشانگر لزوم محافظت از جايگاه والاي زن است که فرمودند: «خير النساء أن لايَرينَ الرِجال و لايراهُنَّ الرجال؛ بهترين زنان، زني است که مردي را نبيند و مردي هم او را نبيند.»

چنانچه زن، حدود را رعايت نکند، هر بيماردلي به او طمع مي نمايد و با نگاه آلوده اش حريم او رامي شکند. زن شخصيتي است که بايد سالم بماند و نسل سالم تربيت کند تا جامعه اي سالم داشته باشيم. اما چنانچه تحت تأثير چشمان آلوده به گناه، به طرف شهوات سوق داده شود و در نتيجه هويت واقعي اش را فراموش کند و در چنگال بيماردلان و هوسبازان، گرفتار آيد، از منش انساني سقوط مي کند و در اين حالت او چگونه مي تواند فرزنداني سالم به جامعه عرضه نمايد؛ جامعه اي که سلامت و پويايي آن در گرو داشتن نسلي سالم است. بنابراين حجاب و پوشش عامل مؤثري در حرمت بخشي و تکريم زنان است و اين حرمت بخشي موجب سلامت جامعه و نسل آينده خواهد شد.

شکوفايي علمي و اقتصادي

بدون شک شکوفايي علمي و اقتصادي عامل مؤثري در پويايي و توسعه همه جانبه جامعه است و از آنجا که زنان نيمي از جمعيت جامعه را تشکيل مي دهند، لذا مي توانند نقش مؤثري در شکوفايي علمي و اقتصادي آن داشته باشند. از آن گذشته بايد اين حقيقت را پذيرفت که ابتذال و بي حجابي زنان نه تنها شرايط مناسب جامعه را براي رشد و شکوفايي علمي و اقتصادي مردان بر هم خواهد زد؛ بلکه تأثير بسزايي در تضعيف روحيه علم جويي خود زنان و هدر رفتن منابع مالي آنان خواهد داشت. زني که هر روز براي خودنمايي بيشتر و استفاده از مدهاي جديد مبالغ هنگفتي هزينه مي کند، ديگر نه تنها علاقه به فراگيري علم و بالابردن سطح معلومات خود ندارد، بلکه وقت و زماني براي او باقي نخواهد ماند.

بنابراين، بايد گفت رعايت حجاب و پوشش اسلامي که عامل مهمي در جلوگيري از خودنمايي زنان است، ۱- از ورود زنان به ورطه مد ها و پوشش هاي کاذب و غير اسلامي جلوگيري مي کند و موجب هزينه شدن درست منابع مالي آنها و در نتيجه تقويت بنيه اقتصادي کشور خواهد شد. ۲- زمينه هاي لازم را براي حضور سازنده زنان در عرصه هاي علمي و پژوهشي فراهم خواهد کرد که در نهايت منجر به رشد و شکوفايي علمي جامعه خواهد شد.

پوشش اسلامي و سلامت نسل آينده جامعه

بدون شک جامعه اي سالم است که سلامت نسل آينده آن تأمين شده باشد و رعايت حجاب اسلامي نقش اساسي در حفظ نسل آينده و تأمين سلامت آنها دارد؛ چرا که زنان مربيان اصلي جامعه اند و انسان ها از دامن آنها به رشد و کمال مي رسند. زنان با داشتن حجاب صحيح و کامل سعادت فرزندان آينده را تضمين مي نمايند. همگان بر اين مطلب اذعان دارند که بي بند و باري و رعايت نکردن حجاب، سبب افزايش روابط نامشروع در ابعاد گسترده خواهد شد و يکي از آثار آن همچنان که در مجامع غربي مشاهده مي شود، افزايش فرزندان غيرقانوني و نامشروع و به طور کلي سقوط و انحطاط اخلاقي نسل آينده آن جوامع است.

در حديثي که از امام صادق(عليه السلام) آمده است: «فرزند نامشروع به گناه و تحقير کردن دين خدا و نيز بدرفتاري با مردم تمايل دارد.»

اگر بخواهيم نسل آينده جامعه ما از سلامت کامل برخوردار باشد، بايد از به دنيا آمدن کودکان نامشروع و غيرقانوني جلوگيري کنيم و ناچاريم به امر حجاب بيش از پيش اهميت دهيم؛ زيرا در سايه حجاب و پوشش اسلامي بانوان است که خودنمايي هاي مفسده انگيز و روابط نامشروع مردان و زنان تا حدود زيادي از بين خواهد رفت.

شنبه 27 دی 1393  4:23 PM
تشکرات از این پست
ria1365 liasam farnaz_s omiddeymi1368 zare58
zare58
zare58
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1393 
تعداد پست ها : 2180
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

 

باغ حجاب عجب بوی خوشی دارد
بوی یاس و نرگس و رز می‌دهد
بوی گل های بهاری
خدایا! چقدر لذت بخشه
راه تو ، مستقیم ترین راهه به هوای مطبوع بهشتی
دوست من ! چشماتو ببند بهشت و توی این گرما احساس می کنی
مگر نه حجاب عطر هزار هزار گل می‌دهد
اگر عطر حجاب را استشمام نمی‌کنی شاید...
شاید سرما خورده ای! بینی ات در اثر یک سرماخوردگی ساده کیپ شده است دوست من!
شاید هوای اخلاق یک خانم چادری سرد بوده است
شاید جایی ویروس بدگمانی وارد وجودت شده به حجاب و حکم زیبای خدا!
نمی‌دانم، شاید زیادی جلو کولر بعضی از برنامه های ماهواره نشسته ای، نمی‌دانم؟
ولی گل زیبای من ، از من بشنو حجاب شیرین است،
خوشمزه است، اصلا گاهی مزه چلوکباب ایرانی اصل می‌دهد، اما اگر سرما خورده باشی دیگه اشتها نداری
نذار کولر ، هوای مصنوعی بیاره ،
خنکا را از بهشت برین بگیر
بهشت زیر پات رفرف می ذاره
سایه درختاش ، چترت می شه
آرزو می کنم همیشه در سلامت روح و جان باشی دوست من

 

 

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست . . .
(حضرت علی علیه‌السلام)

 

شنبه 27 دی 1393  4:24 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 liasam farnaz_s omiddeymi1368
zare58
zare58
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1393 
تعداد پست ها : 2180
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

حجـــــاب محدودیّـت اســت،بـــــــرای چشمهـــــــای شیطــــــانی...
 
زن عفیف زیباست وعفتش به او قدرتی می دهد که
قوی ترین مردان در برابر او به خضوع وادارمی کند
 
•.¸¸.•´´حجاب عفت.پاکدامنی.اقتدار وشکوه ایمان بانوی مسلمان ایرانی¯`••._.•
 

 

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست . . .
(حضرت علی علیه‌السلام)

 

شنبه 27 دی 1393  4:25 PM
تشکرات از این پست
ria1365 liasam farnaz_s omiddeymi1368 shirdel2
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

***سؤالات سری اوّل، با امتیاز ویژه***(مبحث 83 طرح صالحین: حجاب)

***سؤالات سری اوّل، با امتیاز ویژه***

 

1- به نظر شما حجاب فقط متعلق به موجود زنده ای به نام زن است؟
2- چقدر موضوع حجاب برای شما مهمّه؟
3- به نظر شما زن یک کالاست؟
4- به نظر شما آیا زن در نوع حجابِ خود باید اختیار داشته باشه یا خیر؟

 

دوستان، فقط نظرات شخصی خود را در خصوص سؤالات فوق، ارسال فرمایید. جواب سؤالات فوق بی شک در سطح اینترنت موجود است، امّا هدفمان این است که از نظرات و برداشتهای شما عزیزان نیز بهره ببریم. لذا از ارسال هر گونه مطلب موجود در اینترنت(تصویر، مقاله، برداشتهای شخصی افراد در سایتهای دیگر، سخنرانی و ...) خودداری فرمایید.

از همکاری شما عزیزان سپاسگزاریم.

منتظر نظرات خوب و سازنده شما هستیم...

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

شنبه 27 دی 1393  11:12 PM
تشکرات از این پست
ria1365 siryahya zare58
saeidfarajpour
saeidfarajpour
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1392 
تعداد پست ها : 2734
محل سکونت : اردبیل

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

جهت اطلاع اونی که گفت “بی حجابی یعنی آزادی” !
بی حجابی عین اسارته!
اونقدر اسیر هوس و چشم بیمار و خواسته ی کثیف این و اون بشی
که خودتو و ارزش خودتو فراموش کنی!
اونقدر اسیر میشی که تا خودتو مترسک نکنی پاتو از خونه بیرون نمیذاری!

وبلاگ1.png (600×338)sign1.gif (240×50)وبلاگ1.png (600×338)

یک شنبه 28 دی 1393  12:28 AM
تشکرات از این پست
ria1365 siryahya shirdel2 zare58
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»



***سؤالات سری اوّل، با امتیاز ویژه***

 

1- به نظر شما حجاب فقط متعلق به موجود زنده ای به نام زن است؟

درباره سوال شما هر موجودی برای خود حجابی دارد. از حیوان بگیر تا انسان. مهم اینه ;i به مقوله حجاب از چه بُعدی نگاه کنید.


2- چقدر موضوع حجاب برای شما مهمّه؟

هرکس در باره این موضوع یک عقیده ای داره. ولی به شخصه معتقدم حجاب محدودیت نیست مصونیت است. مخصوصا در عصر حاضر و وضعیت کنونی شهرهای کشور، موضوع حجاب میتونه بهتر بهش پرداخته بشه و روش کار بشه، کار فرهنگی. چون به مرور زمان در ایران ثابت شده هیچ چیزی بزور نمیشه درست بشه. آگاهسازی نقش مهمی داره. چه بسا یک دختری اصلا حجاب درست حسابی نداشته باشه ولی وقتی بیای دلایل و فواید حجاب رو بگی، از خیلیا بهتر حجابشو رعایت کنه.


3- به نظر شما زن یک کالاست؟

بستگی داره شما در چه کشوری باشی و چه مذهبی داشته باشی. بعضی از کشورها به زن صرفا به نگاه کالا نگاه میکنند. که براحتی این کشورها رو میتونید ببینید. ولی خوشبختانه در ایران مخصوصا بعد از انقلاب ایران این موضوع 180 درجه نباشه 150 درجه فرق کرده و به زن بعنوان یک جزئی از اجتماع نگاه میکنند. مخصوصا کوچکترین واحد جامعه که خانوادست، زن نقش مهمنری رو هم میتونه ایفا کنه.


4- به نظر شما آیا زن در نوع حجابِ خود باید اختیار داشته باشه یا خیر؟

هر نوع آیین و دینی، حجاب مخصوص به خود را دارد و نوع برداشتشون از حجاب. ولی بعنوان یک مسلمان نوع حجاب زنها در قرآن آمده است نه بیشتر و نه کمتر. بفرموده امیر ملک کلام: "حد الامور اوسطها"

 

 

 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

یک شنبه 28 دی 1393  1:17 AM
تشکرات از این پست
siryahya omiddeymi1368 shirdel2 saeidfarajpour
AMIN1995
AMIN1995
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 163
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

خــُــدا مــــی خـــوآســـــت  .. 
 
بـــــهـ تـــــو بــــآل وُ پــَـــر بـــدَهـــَــد !!
 
گــُــفـــــت : 
 
چـــشـــمــَـــت مــــی زَنـــَــنــــــد !!!! 
 
چــــــآدُر دآد :)
 
80bae89f58bfda166391ee8395dec70a-425.jpg

با خدا باش پادشاهی کن   بی خداباش هرچه خواهی کن

کاش صداقت داشتی....

ARLUX

یک شنبه 28 دی 1393  12:15 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 zare58
AMIN1995
AMIN1995
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 163
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

تابستون امسال با اون گرمای خفه کننده‌اش توی اتوبوس نشسته بودم. یه دختر کوچولوی ۸-۹ ساله هم به خاطر نبود جا دور از مامانش نشسته بود رو صندلی ته اتوبوس.  دختر کوچولو روسری‌اش رو خیلی زیبا با رعایت حجاب همراه چادر عربی سرش کرده بود.

خانوم بدحجابی که پیش دختر کوچولو نشسته بود و خودشو باد می‌زد با افسوس گفت: «توی این گرما اینا چیه پوشیدی؟ از دست اجبار این مامان باباهای خشک مقدس… تو گرمت نمی شه بچه؟».

همون موقع اتوبوس به ایستگاه رسید و ایستاد.
دختر کوچولو گرهٔ روسری‌اش رو سفت‌تر کرد و محکم و با اقتدار گفت: «چرا گرممه… ولی آتیش جهنم از تابستون امسال خیلی خیلی گرم تره…».

دختر کوچولو پیاده شد و اون خانم بدحجاب سخت به فکر فرو رفت…

با خدا باش پادشاهی کن   بی خداباش هرچه خواهی کن

کاش صداقت داشتی....

ARLUX

یک شنبه 28 دی 1393  12:17 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 shirdel2 zare58
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

تحكیم بنیان های خانواده با حجاب اسلامی (قسمت اول)
 

حجاب تنها یك دستورالعمل دینی و وظیفه شرعی برای زنان مسلمان نیست، بلكه از‎ ‎ضرورت های اجتماعی جوامع انسانی است كه با وجود آن منافع و تاثیرات مثبت شگرفی در جامعه‏‎ ‎پدیدار شده و عدم رعایت آن،آثار مخربی در فرهنگ عمومی جامعه و حتی‎ ‎اقتصاد و سیاست بر جای می گذارد.‏
هرگاه موضوعی دارای ارزش واهمیت فراوان وفوایدبسیاری باشد سفارشات بسیاری به انجام آن می شود وهرگاه كه موضوعی دارای ضررها و پیامدهای بسیارخطرناكی باشد توصیه فراوان به ترك آن می شود. اگر بخواهیم این موضوع را در زندگی روزمره بررسی كنیم مثلامی توان به درس خواندن فرزندان اشاره كرد،والدین به فرزندان بسیار سفارش می كنندكه درس بخوانند علت این همه اصرار این است كه والدین و معلمان به ارزشمندی علم پی برده اند،اما گاهی فرزندان از اثرات وفواید درس غافلند و این سفارشات را جدی نمی گیرند، كه البته آنهایی كه گوش می دهند وبه جدیت درس می خوانند اثرات مثبت آن اول از همه نصیب خودشان وبعد دیگران وجامعه می شود .البته این یك مثال بسیار ساده بود. حال اگر به مسئله حجاب در آیات ، روایات ، احادیث وكلام بزرگان نگاهی بیندازیم متوجه می شویم كه سفارشات وتاكیدات فراوانی درمورد این موضوع بسیار مهم وجوددارد كه خود بیانگر اهمیت فراوان این موضوع می باشد پس در ابتدا نگاهی مجمل وخلاصه به بعضی ازاین سخنان وسفارشات می اندازیم:‏
حجاب در قرآن
در قرآن كریم، آیاتی چند به طور صریح، در مورد وجوب حجاب و حد و كیفیت آن نازل شده است. در سوره نور، طی آیه مفصّلی آمده است: «... و به مردان مومن بگو كه چشم‏های خود را فرو پوشند و نیز دامان خویش را، كه برای ایشان پاكیزه‏تر است. همانا خداوند به آنچه انجام می‏دهند، آگاه است و به بانوان با ایمان بگو چشم‏های خود را فرو پوشند و عورت‏های خود را از نگاه دیگران پوشیده نگاه دارند و زینت‏های خود را جز آن مقداری كه ظاهر است، ننمایند و زینت‏های خود را آشكار نسازند، مگر برای شوهرانشان، پدرانشان، پدر شوهرانشان، پسران همسرانشان، برادرانشان، پسر برادرانشان، زنان هم كیششان، كنیزانشان، مردان سفیهی كه تمایلی به زنان ندارند، و یا كودكانی كه از امور جنسی بی‏اطلاع‏اند (غیر ممیز) و پاهای خود را بر زمین نكوبند تا زینت‏های پنهانشان آشكار شود و همگی به‏سوی خداوند بازگردید، ای مومنان! باشد كه رستگار شوید. 1‏
همچنین در سوره احزاب آمده است: »ای پیامبر! به همسران و دختران خویش و بانوان با ایمان بگو كه روپوش خود را برگیرند تا به عفاف و حُریّت شناخته شوند و مورد آزار و تعرّض هوسرانان قرا نگیرند و خداوند، آمرزنده و مهربان است«.2‏
‏»ای زنان پیامبر‏‎! ‎شما اگر تقوا داشته باشید، همانند دیگران نیستید. بنا براین، هرگز نرم و نازك با مردان، سخن مگویید تا آن كه دلش بیمار است، به طمع افتد. بلكه متین و نیكو سخن بگویید و خانه را منزلگاه خویش قرار دهید و هرگز مانند دوره جاهلیت نخستین،(برای نامَحرمان) آرایش و خودآرایی نكنید و نماز را برپا دارید و زكات را بپردازید و از خدا و رسولش اطاعت نمایید«. 3‏
حجاب در كلام معصومین
پیامبر گرامی اسلام(ص) و معصومین(ع) علاوه بر تاكیداتی كه بر رعایت حجاب داشته‏اند، با ارائه دستورالعمل‏هایی، ‏جامعه اسلامی را به‏سوی تهذیب و پاكی، رهنمون گشته‏اند كه در این قسمت، برخی از آنها را نقل می‏كنیم‏‎.
‎پرهیز از پوشش بدن نما و نازك‎:
‎روزی، اسما - كه خواهر زن پیامبر بود - ، با جامه بدن‏نما و نازكی به خانه پیامبر آمد. پیامبر، روی خود را از او برگرداند و فرمود: ای اسما! زن، وقتی به حدّ بلوغ رسید، نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود، مگر صورت و دستها‎. ‎‏4‏
نهی از آرایش و استعمال عطر در خارج از خانه‎:
‎پیامبر، در ضمن حدیثی، نهی فرمودند از اینكه زن، برای دیگران، خود را بیاراید، و فرمود: »اگر برای غیر شوهر، خود را آرایش نمود، لازم است خداوند او را با آتش بسوزاند«. 5‏
پرهیز زنان از شبیه ساختن خود به مردان‏‎:
‎پیامبر(ص) فرمود: خداوند، مردانی را كه شبیه زن می‏شوند و زنانی را كه خود را شبیه مرد قرار می‏دهند، نفرین كرده است». 6‏
امام باقر(ع) نیز، در ضمن حدیثی فرمودند: «جایز نیست كه زن، خود را شبیه مرد نماید؛ زیرا پیامبر، مردانی را كه مشابه زنان می‏شوند و همچنین زنانی كه خود را شبیه مردها قرار می‏دهند، نفرین كرده است». 7‏
در قرآن و روایات، علاوه بر دستورهایی كه در مورد حفظ حجاب زنان آمده است، مسئولیت‏هایی نیز به مردان واگذار شده است كه ذیلاً به آنها اشاره می‏گردد‎:
‎پیامبر فرمود: «نسبت به زنان مردم، عفیف باشید تا زنان شما عفیف بمانند». 8‏
در مورد دوری از چشم‏چرانی‏از امام صادق(ع) نقل شده كه می‏فرماید: «چشم چرانی، تیری است مسموم از تیرهای شیطان؛ چه بسا، نگاهی كه حسرت‏های طولانی را درپی دارد». 9‏
قال رسول الله(ص) : آن هنگام كه پوشش سر زنی باشد ارزش آن از دنیا وآنچه در آن است بیشتر است. 10‏
امام علی (ع) : پوشیده و محفوظ داشتن زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایی اوست . 11‏
حجاب در كلام بزرگان
نقش زنان در عالم از ویژگی های خاصی برخوردار است. صلاح وفساد یك جامعه از صلاح وفساد زنان در ان جامعه سرچشمه می گیرد . زن، یكتا موجودی است كه
می تواند از دامن خود افرادی به جامعه تحویل دهد كه از بركاتش یك جامعه، بلكه جامعه ها
به استقامت وارزش های والای انسانی كشیده شوند ومی تواند بعكس باشد. 12‏
در این قسمت به پرسشی از امام خمینی(ره)، در مورد حجاب و حد آن و پاسخ ایشان، كه می‏تواند نشانگر نظرات دانشمندان مسلمان باشد،می پردازیم:آیا حجاب از ضروریات اسلام است و منكر آن و كسانی كه به این دستور الهی مخصوصا در جامعه اسلامی بی‏اعتنایی می‏كنند،چه حكمی دارند؟ اصل حكم حجاب ازضروریات است ومنكرآن،حكمِ منكر ضروری رادارد ومنكر ضروری، محكوم به كفر است،مگر اینكه معلوم باشدكه منكرخدا یارسول نیست‎. ‎حدود حجاب اسلامی برای بانوان چیست؟برای این منظور،لباس آزاد وشلواروروسری كفایت می‏كند؟واصولاً چه كیفیتی درلباس و پوشش زن دربرابر افراد نامحرم بایدرعایت شود؟واجب است تمام بدن زن به جز قرص صورت ودست‏ها تا مچ،ازنامحرم پوشیده شود ولباس مذكور اگرمقدار واجب را بپوشاند،مانعی ندارد؛ولی پوشیدن چادر،بهتر است وازلباس‏هایی كه توجّه نامحرم راجلب كند، بایداجتناب شود. 13‏
كه البته این تنها مواردی بسیار اندك از توصیه ها وسفارشات پیرامون حجاب بود كه به دلیل طولانی شدن نوشتار به همین اندك قناعت می كنیم كه البته به قول شاعر‎))‎توخود حدیث مفصل بخوان از این مجمل))‏
علل مقابله با حجاب
حال كه به اهمیت موضوع حجاب پی بردیم ،
می توان علت مقابله غرب با آن را بهتر درك كرد و عوامل بی شماری رابرای مقابله غرب با این موضوع مهم نام برد كه ما در این مقاله تعدادی از این علل را به تفسیر بیان می كنیم :‏
1- علل اجتماعی
تضعیف استحكام خانواده
شهید مطهری در این مورد می فرمایند: ((شك نیست كه هرچیزی كه موجب تحكیم پیوند خانوادگی وسبب صمیمیت رابطه زوجین گردد برای كانون خانواده مفید است ودر ایجاد آن باید حداكثر كوشش مبذول شود وبالعكس هرچیزی كه باعث سستی روابط زوجین ودلسردی آنان گردد به حال زندگی خانوادگی زیانمند است وباید با آن مبارزه كرد . فلسفه پوشش ومنع كامیابی جنسی از غیر همسر مشروع ، از نظر اجتماع خانوادگی این است كه همسر قانونی شخص از لحاظ روانی عامل خوشبخت كردن او به شمار برود.)) 14‏
یكی از علل مقابله غرب با حجاب هدف قرار دادن استحكام خانواده هاست زیرا وقتی مرد چهره های آرایش كرده زنان را در خیابان می بیند وعواطف واحساساتش را در خیابان خرج زنان دیگر می كند دیگر میل وعلاقه ای نسبت به همسر خود ندارد زیرا متاسفانه بعضی از مردان با دیدن زنان آرایش كرده آنها را با زن خود مقایسه می كنند ،
در حالی كه در پشت این چهره های نمایشی گاه چهره هایی كریه وپر اِشكال خوابیده است و همین مقایسه نادرست و غیر اخلاقی باعث می شود كه مرد به همسر خود بی اعتنا وكم محبت شود و تضعیف روابط زناشویی درست از همین نقطه شروع
می شود. وقتی مرد نیاز جنسی وغلیان عاطفه خود را در خیابان وبا نگاه به زنان دیگر هدر می دهد در نتیجه محبت وعاطفه در خانواده كمتر واساس اختلافات وبگو مگو ها پیش
می آید. البته از بُعد دیگری هم می توان این موضوع را بیان كرد وآن اینكه زنی كه مدام دنبال این است كه چه چیزی مد شده است وچه مدلی بهتر به او می آید یا چه كار كند تا زیباتر شود و......یقینا وقت رسیدگی به كارهای خانه ، محبت به فرزندان وهمسرش را نخواهد داشت .كه در این باره استاد مطهری در كتاب مسئله حجاب متن شكایت مردی از زنش را این چنین آورده است: (( زنم در موقع خواب به یك دلقك درست وحسابی مبدل می گردد. برای اینكه موهایش خراب نشود یك كلاه توری بزرگ به سرش می بندد. جلو آیینه میز توالت
می نشیند وگریم صورتش را می شوید .
وقتی رویش را بر می گرداند احساس
می كنم او زن من نیست زیرا اصلاشكل سابق را ندارد . ابروهایش را تراشیده وچون مداد ابرو را پاك كرده بی ابرو می شود . كِرِمی كه برای چین وچروك به صورتش می مالد بوی كافور می دهد. كلفت كیسه ها
را به دست وپای او می كند وبیخ آن را با بند می بندد. چون ناخنهای دست وپایش مانیكور شده ودراز است، برای اینكه به لحاف گیر نكند وچندشش نشود واحیانا نشكند دست وپای خود را در كیسه می كند وبه همین ترتیب می خوابد . )) 15‏
كه در این مورد در كتاب «بهترین حضور» این چنین می خوانیم:‏
وقتی از ارزش حضور زن در خانواده واز محوریت عاطفی او در محیط خانه صحبت می كنیم ، بسیاری این مسئله را به پای محدودیت حضور زن وكوچك شمردن توانمندی های او حساب می كنند، در حالی كه حقیقت این است كه همه چیز از خانه شروع می شود ، شخصیت انسانها در محیط خانه شكل می گیرد وبعد در اجتماع تكمیل می شود .اصالت حضور زن در خانواده است چون، او انسان ساز است واگر عمده سرمایه وتوانایی های خود را در راه تربیت انسان ها وهمراهی باهمسرش هزینه نكند، جامعه، خلاء مادر وهمسر را به صورت فساد وعقده های اخلاقی - تربیتی وروانی، بروز خواهد داد. 16 ‏
مقام معظم رهبری نیز در این مورد می فرمایند:
در هر جای دنیا كه می بینید آزادی های جنسی هست ، به همان نسبت خانواده ضعیف است ، چون مرد وزن برای اشباع این غریزه احتیاجی به این كانون ندارند. 17‏
ودر پایان قسمتی ازكتاب فلسفه حجاب را كه به این موضوع پرداخته است از نظرمی گذرانیم:‏
حجاب لذتها وبهره های جنسی را به محیط خانواده مخصوص ومحدود می گرداند وبه دنبال آن ازدواجهای مشروع به وجود
می آید . این گونه ازدواجها پیوند زن وشوهر را محكم می سازد ودر نتیجه ، كانون خانواده گرمتر می شود ، در حال كه بد حجابی و
بی حجابی و آزادی بدون قیدو شرط، باعث فروپاشی كانون خانواده می شود .زیرا در چنین نظامی ، اساس خانواده را بر دشمنی ونفرت پایه گذاری می كند ومعمولااین نوع زندگیها وروابط زناشویی دوام نخواهد داشت .
زیرا زندگی بر پایه غریزه جنسی بنا می گردد وچون غریزه جنسی بعد از مدتی فروكش می كند . مسائل دیگر از قبیل نداشتن توافق اخلاقی ومشكلات خانوادگی و ........بروز
می كند ودر نتیجه ، به طلاق وآوارگی فرزندان منجر خواهد شد . در واقع بی حجابی وبی عفتی ، سبب گریز جوانان از ازدواج وشانه خالی كردن از زیر بار مسئولیت زندگی می شود . زیرا راه برای رسیدن به هوسهای آنان باز وآماده است . به گزارش « سی ان ان»
برآورد موسسات بین المللی وپیگیری امور خانوادگی نشان می دهد كه از هر سیزده ازدواج درآمریكا، یكی به مرحله طلاق كشیده می شود وهمین امر باعث می شود كه كودكان را ناپدریها ونامادریها آزار دهند حتی به دست آنها كشته شوند . « روزنامه كیهان 7-4-1371» آمارهای قطعی ومستند نشان می دهد كه با افزایش برهنگی وبی حجابی در جهان ، طلاق واز هم گسیختگی زندگی زناشویی به طور مداوم بالارفته است ،چرا كه « هر آنچه دیده بیند دل كند یاد » وهوسهای سركش هر روز دل را به دنبال دلبری تازه می كشاند .
اما در محیطی كه حجاب و موازین دیگر اسلامی رعایت می شود دو همسر احساسات و عشق و عواطفشان در بند یكدیگر است.در بازار آزاد برهنگی - كه زنان به صورت كالای مشتركی در آمده اند-
دیگر قداست پیمان زناشویی مفهومی ندارد و خانواده ها ، همچون تار عنكبوت به سرعت متلاشی می شوند و كودكان بی سر پرست می مانند. 18‏

 

سیده اعظم الشریعه موسوی بهرام آیادی

کارشناسی مددکاری اجتماعی

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 28 دی 1393  1:12 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 zare58
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 83 طرح صالحین: «اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی»

تحکیم بنیان خانواده با حجاب اسلامی (قسمت دوم)

البته تضعیف استحكام خانواده خود نیز پیامدهای ناگوار بسیاری را در پی خواهد داشت كه از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره كرد:‏
- گسستن پیوند خانواده ها
‎- افزایش كودكان سرراهی و بی سرپرست
‎- مشاجرات ودعواهای خانوادگی
- افزایش آمار طلاق
- افزایش فرزندان طلاق
- ركود فعالیتهای اجتماعی‎
‎-‎ ‎افزایش سن ازدواج ‏
- كم شدن رشد فرهنگی و علمی جوانان ‏
- كم شدن فعالیت جوانان در عرصه های اجتماعی
- بروز اعتیاد و دزدی در بین جوانان سر خورده از نظر غریزه جنسی
- پایین آمدن سطح ازدواجهای مشروع
پس بدیهی می باشد كه تضعیف استحكام خانواده ها منجر به تضعیف بنیان جامعه واتلاف نیروهای انسانی و ایجاد سستی در میان جامعه می شود كه این امر نیز شكست پذیری جامعه را در پی خواهد داشت كه این دقیقا یكی از اهدافی است كه غرب در پی آن
می باشد. كه در این زمینه امام خمینی (ره) می فرمایند: اگر زن های انسان ساز از ملت ها گرفته بشود ، ملت ها به شكست وانحطاط مبدل خواهند شد. 19‏

1- علل سیاسیتضعیف جوامع اسلامی
غربیها متوجه شده اند كه جنگ با اسلحه وتوپ وتانك در برابر جوامع اسلامی كارساز نیست چون آنها با نیروی ایمان به مقابله می پردازند ، در نتیجه غربیها به جنگ نرم كه همان تخریب وتضعیف روحیه ایمان واعتقادات مردم می باشد، می پردازند كه نماد بارز آن ترویج
بی حجابی وبی بندوباری در بین جوانان است. البته اعترافات غربیها خود اثبات كننده این ادعاست كه در زیر 2 نمونه از این اعترافات را از نظر می گذرانیم:‏
1- میشل هولباك نویسنده فرانسوی : جنگ بر ضد اسلام گرایی با كشتن مسلمانان فایده ای ندارد، فقط با فاسد كردن آنها می توان به این پیروزی دست یافت، پس باید به جای بمب بر سر مسلمانان دامن های كوتاه فرو بریزیم. 20
2- مستر همفر جاسوس انگلیسی می گوید: پس از آن كه زنان را از چادر وعبا بیرون آوردیم، باید جوانان را تحریك كنیم كه دنبال آنان بیفتند تا در میان مسلمانان فساد رواج یابد وبرای پیش برد این نقشه لازم است اول زنان غیر مسلمان را از حجاب بیرون آوریم تا زنان مسلمان از آنان یاد بگیرند . 21‏
جامعه ای كه زنان آن دنبال خودآرایی وبی حجابی وبی بندوباری باشند ودر پی آن مردانش نیز در رهگذر كوچه وخیابان به دنبال چشم چرانی باشند مسلما نیروی كار وفعالیت آنها ضعیف می شود چون ذهن وفكرآنها درگیر حواشی ومسائل غیر می شود ونیروی مثبتی كه می تواند در جهت پیشبرد وپیشرفت جامعه گام بردارد با ذهنی مشوش تنها در پی گذران ایام خواهد بود. كه سخن جاسوس انگلیسی مبین واضح این هدف است. ‏
غربیها خیلی بهتر از ما متوجه شده اند كه چگونه گام بردارند آنها فهمیده اند كه چادر محكم ترین دژ وسپر برای زنان است و می دانند كه اگر موفق شوند چادرها را از سر زنان بردارند برداشتن گامهای بعدی راحت تر است كه البته این كار را هم با حیله های مختلف و ایجادشبهه های گوناگون انجام می دهند واز این طریق گام به گام در راه رسیدن به مقاصد شوم خود تلاش می كنند.‏
غربیها در بین انواع حجاب ها بیشترین مخالفت وحمله را نسبت به چادر دارند. زیرا می دانند اگر چادر كه مستحكم ترین سد نخی در برابرآنان است شكسته شود، مرحل بعدی برایشان اسانتر خواهد بود. 22‏
حجاب بانوان در اسلام ، یكی از اموری است كه از وقتی استعمارگران چشم طمع به كشورهای اسلامی وغصب معادن ومنابع آنها دوختند ، مورد حمله آنها قرار گرفت زیرا چادر وحجاب زنان مسلمان را یكی از عوامل بزرگ برای بقای استقلال شخصیت اسلامی كل جامعه مسلمانان وحفظ هویت اسلامی آن دیدند وآن را مانع نفوذ سیاسی واقتصادی خود شناختند . 23‏
شهید مطهری در این مورد می فرمایند: آنچه موجب فلج كردن نیروی زن وحبس استعدادهای اوست حجاب به صورت زندانی كردن زن ومحروم ساختن او از فعالیتهای فرهنگی واجتماعی واقتصادی است ودر اسلام چنین چیزی وجود ندارد . اسلام نه می گوید كه زن از خانه بیرون نرود ونه می گوید حق تحصیل علم ودانش ندارد . ونه فعالیت اقتصادی خاصی را برای زن تحریم می كند . اسلام هرگز نمی خواهد زن بیكار و
بی عار بنشیند و وجودی عاطل وباطل بار آید . پوشانیدن بدن به استثنای وجه وكفّین مانع هیچ گونه فعالیت فرهنگی یا اجتماعی یا اقتصادی نیست . آنچه موجب فلج كردن نیروی اجتماع است آلوده كردن محیط كار به لذت جوییهای شهوانی است . 24‏
ودر جایی دیگر می فرمایند: وضع بی حجابی از مختصات جامعه های پلید سرمایه داری غربی است ویكی از نتایج سوء پول پرستیها وشهوت رانیهای سرمایه داران غربی است ، بلكه یكی از طرق و وسایلی است كه آنها برای تخدیر وبی حس كردن اجتماعات انسانی ودرآوردن آنها به صورت مصرف كننده اجباری كالاهای خودشان به كار می برند . 25‏
2- علل اقتصادی ونیروی انسانی
حجاب یكی از عوامل رشد اقتصادی ، سلامت جسمی و روحی نیروی انسانی می باشد كه بی حجابی سلامت روانی نیروی نسانی را به خطر می اندازد دراین مورد آمده است كه:‏
اگر زن در محیط كار پوشیده و با حجاب باشد نظر ها راكمتر به طرف خود جلب می كند و چنین
چشم پوشی كه در اثر حجاب كامل به وجود می آید حواس و فكر مردان نامحرم را در هنگام فعالیت ، بیشتر متوجه وظیفه شان می نماید و در نتیجه ، پاكدامنی و حجاب زنان در سازمان های دولتی و شخصی باعث دقت و سرعت در كار می گردد و این سرعت ، موجب تولید بیشترو حل مشكلات جامعه و دقت نیز سبب بالارفتن كیفیت می شود و این دو اصل به رشد كمی و كیفی كمك شایانی می كند.از آن سو چون زن بدحجاب با صدها حركت زننده شهوت انگیز برسركار
می آید ، چشمها بیشتر متوجه او می شوند و كسانی كه ایمانشان به مبدا و معاد ضعیف است به آلودگی در می افتند و از سرعت و دقت كار كاسته می شود و در نتیجه ، تولید اندك می گردد و كیفیت نیز پایین می آید. 26‏
یكی از پیامدهای بی حجابی صرف هزینه های
غیر ضروری برای خرید وسایل آرایش و تهیه لباسهای مبتذل‎ ‎می باشد كه‎ ‎ضررهای مالی و اقتصادی فراوانی برای اعضای خانواده و جامعه در پی خواهد داشت كه در این مورد در كتاب فلسفه حجاب می خوانیم:‏
یكی از آثار والاو ارزشمندحجاب، از بین بردن فرهنگ مصرفی كه ارمغان غرب است می باشد . وباعث راكد وبی رونق شدن بازارهای رنگین آنها می شود . طبق همین اصل، استكبار تلاش می كند با حیله های مختلف وغیر مستقیم به حجاب ضربه وارد كند ، زیرا آنان می خواهند این سدّ وسنگر نخی ولی مستحكم را بشكنند، تا چرخ كارخانجات مدسازی، ریسندگی وبافندگی ولباسهای رنگین زنان، ساخت لوازم زینت آلات، لوازم آرایش وتولیدات انواع رنگها و......را به چرخش درآورند. تابتوانند نیازهای میلیون ها زن كه خود استكبار باعث آن شده تامین نمایند . 27‏

3- علل روحی ومعنوی بیماریهای روحی و روانی‎
‎بیماریهای روحی وروانی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله اینكه خانمی كه عادت به بی حجابی كرده است وقتی نتوانست هزینه لازم را برای این كار فراهم كند دچار افسردگی می شود .
كسی كه شخصیت خود را درپیروی از مد می بیند بعد از مدتی دچار افسردگی می شود واعتماد به نفسش پایین
می آید چون گمان می كند در سایه این جلوه نمایی هاست كه زیبا می شود واگر اینها نباشد كسی به او اهمیت نمی دهد وبرایش ارزش قائل نمی شود .‏
شهید مطهری در این مورد می فرمایند: نبودن حریم میان زن ومرد وآزادی معاشرتهای بی بندوبار هیجانها والتهابهای جنسی را فزونی می بخشد وتقاضای سكس را به صورت یك عطش روحی ویك خواست اشباع نشدنی در می آورد . غریزه جنسی غریزه ای نیرومند، عمیق ودریا صفت است ، هرچه بیشتر اطاعت شود سركش تر می گردد. 28‏
ودر جایی دیگر می فرمایند: علت اینكه در اسلام دستور پوشش اختصاص به زنان یافته است این است كه میل به خودنمایی وخودآرایی مخصوص زنان است . ازنظر تصاحب قلبها ودلها، مرد شكار است وزن شكارچی . 29‏
حجاب باعث می شود كه زن كمتردچار لغزش وگناه گردد. وبه دنبال آن زن وبه طور كلی جامعه بیشتر
می توانند مراتب معنوی وانسانی را طی نمایند بر این اساس رهبر معظم انقلاب فرمود: ما كه این قدر به حجاب مقید هستیم به این دلیل است كه حفظ آن به زن كمك می كند تا بتواند به آن رتبه معنوی عالی خویش برسد وگرفتار لغزشهای بسیار لغزنده ای كه سر راهش قرار دارد نشود ودرست نقطه مقابل این فرهنگ رومی حاكم بر امروز اروپاست . 30‏
(فساد و بی بندوباری و شهوترانی‎ ‎در مورد غریزه جنسی وبرخی غرایز دیگر برداشتن قیود، عشق به مفهوم واقعی را می میراند ولی طبیعت را هرزه و
بی بندوبار می كند. در این مورد هرچه عرضه بیشتر گردد هوس ومیل به تنوع افزایش می یابد. 31‏ در این مورد در كتاب فلسفه حجاب این گونه آمده است كه:‏حجاب ، حریمی میان زن ومردان نامحرم است وسبب فروكش كردن غریزه جنسی می شود . خاموشی این شعله ودر مسیر طبیعی قرار گرفتن آن باعث می گردد بسیاری از مشكلات نظیر قتل وجنایت از جامعه رخت بربندد. واگر چنین حریمی برداشته شود وآزادی بی قید وشرط به میان آید ، باید شاهد زندگی حیوانی باشیم كه در آن صورت ، اضطرابهایی دچار افراد می شود ، زیرا غریزه جنسی نیرومند وچون اسبی سركش است كه هر چه بیشتر اطاعت شود وافسارش رهاترگردد، سركش تر می شود وضربه ای كاری تر بر انسان وارد می كند یا همچون آتشی است كه هرچه به آن بیشتر هیزم بدهند،
شعله ورتر می شود . برهنگی زنان وآرایش وعشوه گری آنان، مردان مخصوصا جوانان را در تحریكی دائم قرار
می دهد، تحریكی كه سبب كوفتگی اعصاب آنها وایجاد هیجانهای بیمارگونه عصبی می شود وگاه سرچشمه امراض روانی است .32‏

برهم زدن ارامش روانی افراد وجامعه
با حجاب زن مسلمان ، هم خود زن مسلمان امنیت پیدا می كند وهم مردان مسلمان امنیت پیدا می كنند، آنجایی كه حجاب را از زنان دور می كنند ، آنجایی كه زن را به عریانی وبرهنگی نزدیك می كنند، در درجه اول ، امنیت از خود زن ودرجه بعد از مردان وزنان گرفته خواهد شد. 33‏
تضعیف روحیه معنوی جامعه
پشت پا زدن به قانون و فرمان الهی

4- علل شخصیتی تضعیف شخصیت زن
بسیاری از تجار بزرگ جهانی از زن برای فروش كالااستفاده می كنند. عكس بدن آنها را روی جوراب و... می اندازند.از نظر فروید، مرد با دیدن تصویر وعكس ها كه نمایانگر چیزی از زن باشد ، لذت برده وارضاء می شود. ویا زن را در كنار اشیاء قرار می دهند . 34‏
در این مورد در كتاب «بهترین حضور» می خوانیم كه:‏در اسلام زن پیش از زن بودن ، انسان است. نگاه اسلام به زن ، نگاهی فرا جنسیتی است . اسلام به زن، به عنوان یك انسان ویك انسان ساز نگاه می كند، كه در حریم خانه وخانواده وظیفه انسان سازی را به عهده دارد ودر عرصه اجتماع ، صرف نظر از جنسیت ،
می تواند در راستای تكامل جامعه وخود ، قدم بردارد. اما در غرب زن پیش از انسان بودن یك زن است. غرب علی رغم ادعا های فراوان در حمایت از حقوق زن، او را در حد ابزاری در دست مرد ،تنزل داده وجذابیت های جنسی زن را برجسته نموده . فرهنگ غرب ، به نام زن وبه كام مرد عمل می كند وبه بهانه های آزادی،
زیبایی های زن را به آسانی در اختیار مرد قرار می دهد . به نحوی كه حتی حضور زن در اجتماع ، با نوعی نگاه جنسیتی به او ، آمیخته است و به واسطه زن بودن ، برخی حقوق اجتماعی از او سلب می شود. 35‏
مقام معظم رهبری در این مورد می فرمایند: عفت در زن، وسیله ای برای تعالی وتكریم شخصیت زن در چشم دیگران ، حتی در چشم خود مردان شهوتران وبی بندوبار است. عفت زن، مایه احترام وشخصیت اوست. 36‏

بنیانگذار كبیرانقلاب اسلامی نیز در این مورد می فرمایند:‏
ما می خواهیم زن به مقام والای انسانیت خودش باشد نه ملعبه باشد، نه ملعبه در دست مردها باشد، در دست اراذل باشد. زن باید در سرنوشت خودش دخالت داشته باشد. 37‏
اسلام خواسته است كه زن ومرد، حیثیت انسانیشان محفوظ باشد. اسلام خواسته است كه زن ملعبه دست مرد نباشد . 38‏
امام خمینی(ره) درجایی دیگردر این مورد می فرمایند:«در خصوص زنان، اسلام هیچ گاه مخالف آزادی آنها نبوده است. به عكس، اسلام با مفهوم »زن شیئ شده« و به عنوان شیئ، مخالفت كرده است و شرافت و حیثیّت وی را به وی باز گردانده است. 39‏
آیت الله جوادی آملی نیز در این مورد می فرمایند: اسلام زن را در سایه حجاب وسایر فضایل به صحنه می آورد تا معلم عاطفه ، رقت، درمان، لطف، صفا، وفا ومانند آن شود ودنیای كنونی ، حجاب را از زن گرفته تا زن به عنوان ملعبه به بازار بیاید وغریزه را تامین كند . زن وقتی با سرمایه غریزه به جامعه آمد دیگر معلم عاطفه نیست ، فرمان شهوت می دهد نه دستور گذشت. 40‏ در نتیجه تحولات غربی، زن به وسیله ای برای خوشگذرانی ، سوء استفاده جنسی مردان، ابزاری برای تبلیغ كالا، ایجاد بازارهای جدید مصرف وكارگری ارزان قیمت تر از مردان تبدیل شد. وقتی زن حجاب را كنار بگذارد ؛ توجه به او تنها از جنبه جنسی وبدنی است.‏افراد فرصت طلب وهرزه بیشتر به دنبال كدام زن هستند؟ وبیشتر كدام یك را مورد آزارقرارمی دهند؟
زنانی كه وضعیت پوشش وآرایش آنها خود به خود محرك است ویا زنانی كه با استفاده از سلاح حجاب چنان وقار وهیبتی پیدا می كنند كه افراد هرزه كمتر جرات ایجاد مزاحمت برای آنان را پیدا می كنند؟ اگر در مورد این سئوال كمی فكر كنیم به این نتیجه
می رسیم كه اصولاتعارضات ومزاحمت هایی كه برای زنان ایجاد می شود، ناشی از تحریكی است كه خودآنان به وجود آورنده آن هستند. 41‏
پی نوشت هادر دفتر روزنامه موجود است.

 

روزنامه رسالت، شماره 7217 به تاریخ 12/12/89، صفحه 17 (حرف امروز)

 

سیده اعظم الشریعه موسوی بهرام آبادی

کارشناسی مددکاری اجت

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 28 دی 1393  1:14 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 shirdel2 zare58
دسترسی سریع به انجمن ها