اگرچه بیشتر مسافرانی که به آستارا سفر می کنند، اشتیاق دریا و بازارهای مرزی را دارند اما یکی از دیدنی ترین نقاط آستارا مرداب یا تالاب استیل است که در 5/2 كیلومتری جاده تالش به آستارا در غرب جاده اصلی وجنوب (غلام محله) قرار دارد.
تالاب استیل یکی از تالاب های آب شیرین و دائمی ایران است که در حال حاضر به عنوان منطقه شکار ممنوع استیل نیز شناخته می شود و تحت نظارت سازمان محیط زیست قرار دارد. به دلیل مجاورت با روستای عباس آباد آستارا، این تالاب به نام تالاب استیل عباس آباد نیز شناخته می شود.
تالاب درختان شناور نام دیگری است که به دلیل وجود درختان توسکای قشلاقی شناور در آب تالاب، به آن نسبت داده می شود.
وسعت این تالاب 138 هكتار و عمق متوسط آن یك متر است. ذخیره آبی آن 5/1 میلیون متر مكعب است و تنها منبع آب تامین كننده 400 هكتار شالیزار است.
آب تالاب استیل از طریق چشمه های درون تالاب، نزولات جوی و 4 نهری که از کوه های اطراف سرچشمه می گیرد تامین می شود و عمق تالاب در بازه کمتر از یک متر تا 3 متر متغیر است.
اهمیت اکو توریستی این تالاب از جهت نزدیکی به جاده، تنوع چشماندازهای طبیعی همچون کوهستان، جنگل و مزارع و کشتزارهای اطراف دوچندان میشود. ضلعغربی تالاب، پوشیده از جنگل و پوششهای سبز گیاهی است و در ضلع شرقی آن درختان توسکای شناور منظره بسیار جالب توجهی را بوجود آورده است که در بهار و تابستان استراحتگاه مسافران بوده و از نظر گردشگری یکی از جاذبههای مهم تلقی میشود.
اهمیت اکو توریستی این تالاب از جهت نزدیکی به جاده، تنوع چشماندازهای طبیعی همچون کوهستان، جنگل و مزارع و کشتزارهای اطراف دوچندان میشود
پرواز پرندگان بومی و مهاجر در اطراف تالاب استیل و سر و صدای گاه و بیگاه آن ها آرامشی دو چندان به این طبیعت زیبا می دهد. بیشتر از همه باکلان به چشم می خورد و بعد از آن حواصیل و اگرت و بوتیمار.
البته در سال های اخیر رشد گیاه آزولا در سطح آب تالاب استیل افزایش یافته است و این می تواند حیات را برای آبزیان این مرداب به خطر بیاندازد. قایق های زیادی در گوشه و کنار تالاب دیده می شود. ماهی گیری یکی از فعالیت های روستاییان در تالاب استیل است. ماهی کپور عمده ترین ماهی موجود در تالاب استیل است.
در این محل درختان توسكا در برخی از مناطق كم آب تر روییده بود كه به خاطر پوسیدگی بر سطح آب به حالت شناور باقی مانده وشبه جزیره های كوچكی را تشكیل داده و منظره بدیعی را پدید آورده اند.
از سال 1384 تالاب استیل به عنوان یکی از پنج منطقه نمونه گردشگری استان گیلان شناخته شد ولی معضل تالاب استیل مانند بسیاری دیگر از تالابهای موجود در استان گیلان و کشور کم آبی است که البته درباره این تالاب، استفاده بی رویه از آب این زیستگاه طبیعی برای آبیاری شالیزارهای منطقه آستارا هم مشکل را بیشتر کرده است.
هر چند در پاییز 1393 اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان اعلام کردکه بارش بی سابقه باران ، وسعت تالاب استیل را به مساحت واقعی سه دهه گذشته رسانده است.