0

معمای شترها

ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

معمای شترها

سلام 

سه عرب پول های خود  را روی هم گذاشتند و ۱۷ شتر خریدند. اولی یک سوم پول را پرداخت.دومی یک دوم و سومی یک نهم. اما هنگام تقسیم میانشان اختلاف افتاد زیرا اگر می خواستند شتران را به نسبت پولشان تقسیم کنند ناگذیر بودند برخی از آن ها را تکه پاره کنند.بنابر این چاره را در آن دیدند که پیش حضرت علی بروند. حضرت علی  مسئله ی آنان را حل کرد بدون  این که شتر ها را تکه پاره کنند. راه حل امام چه بوده است؟

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 23 دی 1393  12:03 AM
تشکرات از این پست
moradi92 ali_kamali tachberdee nargesza
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

پاسخ به:معمای شترها

سلام. امام علی یه شتر به اونها قرض میدن. بعد از 18 شتر، شش تا به اولی، یعنی یک سوم، نه تا به دومی یعنی یک دوم شترها و دو شتر به سومی یعنی یک نهم شترها میدن. جمعا میشه 17 شتر. آخرین شتر هم مال خود امام بوده و به خودشون برمیگرده.

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

سه شنبه 23 دی 1393  12:24 AM
تشکرات از این پست
ria1365 moradi92 ali_kamali komail1012531 tachberdee ali0013 nargesza
salma57
salma57
کاربر طلایی1

سلام.

امام علی علیه السلام یک شتر به اونها قرض میدن.

بعد از 18 شتر، شش تا به اولی، یعنی یک سوم، نه تا به دومی یعنی یک دوم شترها و دو شتر به سومی یعنی یک نهم شترها میدن. جمعا میشه 17 شتر. آخرین شتر هم مال خود امام علی بود .

سه شنبه 23 دی 1393  12:25 AM
تشکرات از این پست
ria1365 moradi92 ali_kamali nargesza
saeidfarajpour
saeidfarajpour
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2734

نقل قول salma57
سلام. امام علی یه شتر به اونها قرض میدن. بعد از 18 شتر، شش تا به اولی، یعنی یک سوم، نه تا به دومی یعنی یک دوم شترها و دو شتر به سومی یعنی یک نهم شترها میدن. جمعا میشه 17 شتر. آخرین شتر هم مال خود امام بوده و به خودشون برمیگرده.

سلام

صورت مسئله غلط است 1/3 + 1/2 + 1/9 = 51/54 پس کسر کامل نمیشه (باید 54/54 باشه)

مثلا میشه قیمت یه چیزی 10 تومن باشه سه نفر بخوان شریکی اونو بخرن ، اولی 2 تومن بده ،دومی 3 تومن بده و سومی 4 تومن ،بعد برن اونو بخرن پس اون 1 تومن باقی  مونده رو کی داده؟

به نظر من کلا این روایت باطله چون نمیشه با این نسبت ها شریک شد !

ولی چیزی که بهش نمیشه شک کرد علم حضرت علی(ع) است

وبلاگ1.png (600×338)sign1.gif (240×50)وبلاگ1.png (600×338)

سه شنبه 23 دی 1393  12:31 AM
تشکرات از این پست
ria1365 moradi92 salma57 ali_kamali nargesza
salma57
salma57
کاربر طلایی1

نقل قول saeidfarajpour

نقل قول salma57

سلام

صورت مسئله غلط است 1/3 + 1/2 + 1/9 = 51/54 پس کسر کامل نمیشه (باید 54/54 باشه)

مثلا میشه قیمت یه چیزی 10 تومن باشه سه نفر بخوان شریکی اونو بخرن ، اولی 2 تومن بده ،دومی 3 تومن بده و سومی 4 تومن ،بعد برن اونو بخرن پس اون 1 تومن باقی  مونده رو کی داده؟

به نظر من کلا این روایت باطله چون نمیشه با این نسبت ها شریک شد !

ولی چیزی که بهش نمیشه شک کرد علم حضرت علی(ع) است

سلام.

این جریان کاملا اتفاق افتاده و امام علی علیه السلام دقیقا همین کار رو انجام دادند. من خیلی وقت پیش این رو شنیده بودم، قبل از اینکه بصورت معما طرح بشه، برای همین جواب رو می دونستم. 

1/3 + 1/2 + 1/9 = 51/54 درست نمیشه ولی اگه 1/18 به طرف کوچکتر مسئله اضافه کنیم درست میشه. (1/18 همون یک شتر از 18 شتر هست که امام به اونها دادند) ؛؛ در این صورت:

1/18+ 1/3 + 1/2 + 1/9 = 54/54 می بینید که کسر کامل میشه

سه شنبه 23 دی 1393  7:31 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali komail1012531 ria1365 moradi92 nargesza
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2990

جوابی که دادن کاملا صحیحه اما اصل مسئله شراکت نبوده بلکه ارث بوده 

در روزگار امام علی(ع) پیرمردی از دنیا رفت که 17 شتر داشت، وصیت کرد که اموالش رو بین سه پسرش به این ترتیب قسمت کنند که پسر اول به میزان یک دوم اموال ، پسر دوم به اندازه یک سوم اموال ، و پسر سوم وکوچکتر به اندازه یک نهم اموال پدر رو به ارث ببرند. بدون اینکه شتری را بکشند و کشته شده شتری را تقسیم کنند. از طرفی هم هر کدام از پسر ها ارثش رو زنده و کامل می خواسته است .

حالا شما این 17 شتر را به نسبتهایی که گفته شد بین پسرها تقسیم کن بدون اینکه شتری را بکشی و یا یک شتر را بین هر سه برادر متناسب تقسیم کنی ؟

یا صاحب الزمان علیه السلام

سه شنبه 23 دی 1393  8:35 AM
تشکرات از این پست
salma57 ria1365 moradi92 nargesza
salma57
salma57
کاربر طلایی1

سلام ممنون از توضیحات شما. من امروز جستجو رو زدم هر دو نوعی که مطرح شده در سایت های اینترنت اومده.

البته چند تا هم منبع ذکرکردند. ولی خب پیگیری نکردم کدومش درست باشه.

البته یه جور دیگه هم نقل شده که اولش با این عبارت شروع میشه

از شرح‌ «بديعيّة‌» ابن‌ مُقْري‌ روايت‌ شده‌ است‌ كه‌: سه‌ نفر نزد أميرالمؤمنين‌ عليه‌ السّلام‌ آمدند، و دربارۀ هفده‌ شتر نزاع‌ داشتند. اوّلي‌ مي‌گفت‌: نصف‌ اين‌ شتران‌ مال‌ من‌ است‌. و دوّمي‌ مي‌گفت‌: ثلث‌ آنها مال‌ من‌ است‌. و سوّمي‌ مي‌گفت‌: تُسْع‌ (19) از آنها مال‌ من‌ است‌. و چون‌ مي‌خواستند تقسيم‌ كنند، سهميّۀ هر يك‌ عدد كسري‌ مي‌شد؛ نه‌ عدد صحيح‌.

و از طرفي‌ هم‌ نمي‌خواستند مقداري‌ از سهميّۀ خود را به‌ ديگري‌ بذل‌ نمايند و يا درهم‌ و ديناري‌ صرف‌ نمايند، و عازم‌ بودند كه‌ شتري‌ را نحر كنند، و خوردۀ سهميّۀ خود را از آن‌ بردارند.

سه شنبه 23 دی 1393  9:13 AM
تشکرات از این پست
ria1365 saeidfarajpour moradi92 nargesza
saeidfarajpour
saeidfarajpour
کاربر طلایی1

نقل قول salma57

سلام ممنون از توضیحات شما. من امروز جستجو رو زدم هر دو نوعی که مطرح شده در سایت های اینترنت اومده.

البته چند تا هم منبع ذکرکردند. ولی خب پیگیری نکردم کدومش درست باشه.

البته یه جور دیگه هم نقل شده که اولش با این عبارت شروع میشه

از شرح‌ «بديعيّة‌» ابن‌ مُقْري‌ روايت‌ شده‌ است‌ كه‌: سه‌ نفر نزد أميرالمؤمنين‌ عليه‌ السّلام‌ آمدند، و دربارۀ هفده‌ شتر نزاع‌ داشتند. اوّلي‌ مي‌گفت‌: نصف‌ اين‌ شتران‌ مال‌ من‌ است‌. و دوّمي‌ مي‌گفت‌: ثلث‌ آنها مال‌ من‌ است‌. و سوّمي‌ مي‌گفت‌: تُسْع‌ (19) از آنها مال‌ من‌ است‌. و چون‌ مي‌خواستند تقسيم‌ كنند، سهميّۀ هر يك‌ عدد كسري‌ مي‌شد؛ نه‌ عدد صحيح‌.

و از طرفي‌ هم‌ نمي‌خواستند مقداري‌ از سهميّۀ خود را به‌ ديگري‌ بذل‌ نمايند و يا درهم‌ و ديناري‌ صرف‌ نمايند، و عازم‌ بودند كه‌ شتري‌ را نحر كنند، و خوردۀ سهميّۀ خود را از آن‌ بردارند.

سلام متاسفانه در گذر زمان احادیث زیادی جعل شده اند مانند زمانی که علامه مجلسی برای هر حدیث نقل شده پول می داد و شما بهتر می دانید برای پول بعضی افراد چه کارها که نمی کنند،فقط کافی بود یکم خیال بافی می کردند و بعد یه پول خوب نصیبشون می شد شما جواب این سوال را به خودتان دهید ببینید آیا واقعا این امکان پذیر است؟ مثلا میشه قیمت یه چیزی 10 تومن باشه سه نفر بخوان شریکی اونو بخرن ، اولی 2 تومن بده ،دومی 3 تومن بده و سومی 4 تومن ،بعد برن اونو بخرن پس اون 1 تومن باقی مونده رو کی داده؟ پس شاید قضیه پیرمرد (چون بیسواد بوده)و وصیتش اتفاق افتاده باشه ولی به  نظر من قضیه خرید شراکتی شتر ها کلا باطله!

سه شنبه 23 دی 1393  10:32 AM
تشکرات از این پست
salma57 ria1365 moradi92 nargesza
salma57
salma57
کاربر طلایی1

نقل قول saeidfarajpour

سلام متاسفانه در گذر زمان احادیث زیادی جعل شده اند مانند زمانی که علامه مجلسی برای هر حدیث نقل شده پول می داد و شما بهتر می دانید برای پول بعضی افراد چه کارها که نمی کنند،فقط کافی بود یکم خیال بافی می کردند و بعد یه پول خوب نصیبشون می شد شما جواب این سوال را به خودتان دهید ببینید آیا واقعا این امکان پذیر است؟ مثلا میشه قیمت یه چیزی 10 تومن باشه سه نفر بخوان شریکی اونو بخرن ، اولی 2 تومن بده ،دومی 3 تومن بده و سومی 4 تومن ،بعد برن اونو بخرن پس اون 1 تومن باقی مونده رو کی داده؟ پس شاید قضیه پیرمرد (چون بیسواد بوده)و وصیتش اتفاق افتاده باشه ولی به  نظر من قضیه خرید شراکتی شتر ها کلا باطله!

فرض کنید سه نفر با هم مشارکت کنند و یه سرمایه ای جمع بشه، با همین نسبت هم پول بگذارند.  بعد برن جنسی رو خریداری کنند، حالا امکانش هست تعدادش 17 باشه. نمیشه؟

یا اینکه طبق نمونه ای از این روایات، پدری 17 تا شتر بیشتر نداشته باشه که ارث بگذاره، با این ترتیب تقسیم کرده شترهاش رو!

محال که نیست این احتمالات. راه حلی بوده معقول که به دعوا و جنجال پایان داده شده. 

قرار باشه به هر حدیث و روایتی شک داشته باشیم که هیچی برامون نمی مونه. 

سه شنبه 23 دی 1393  12:51 PM
تشکرات از این پست
ria1365 saeidfarajpour moradi92 nargesza
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3783

ای بابا

همه ی معماها جوابشونو دادن آدم انگیزه پیدا نمیکنه ج بده :(

سه شنبه 23 دی 1393  8:48 PM
تشکرات از این پست
ria1365 moradi92 nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

نقل قول nargesi

ای بابا

همه ی معماها جوابشونو دادن آدم انگیزه پیدا نمیکنه ج بده :(

سلام

این از با انگیزگی بچه های راسخونه ماشالله بزنم بتخته

انشالله با معماهای جدید شما هم همراه ما باشید

با تشکر

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 23 دی 1393  8:52 PM
تشکرات از این پست
nargesi moradi92 nargesza
saeidfarajpour
saeidfarajpour
کاربر طلایی1

نقل قول salma57 

فرض کنید سه نفر با هم مشارکت کنند و یه سرمایه ای جمع بشه، با همین نسبت هم پول بگذارند.  بعد برن جنسی رو خریداری کنند، حالا امکانش هست تعدادش 17 باشه. نمیشه؟

یا اینکه طبق نمونه ای از این روایات، پدری 17 تا شتر بیشتر نداشته باشه که ارث بگذاره، با این ترتیب تقسیم کرده شترهاش رو!

محال که نیست این احتمالات. راه حلی بوده معقول که به دعوا و جنجال پایان داده شده. 

سلام

خواهر گرامی 

من هم گفتم مثل اول یعنی شریک شدن سه نفر و خرید شتر ها باطله وگرنه ماجرای پیرمرد می تونه صحت داشته باشه

شما بهتر از من می دانید که یکی از راه های تشخیص احادیث صحیح از نا صحیح سنجش آن ها با عقل می باشد

سه شنبه 23 دی 1393  8:53 PM
تشکرات از این پست
saeidfarajpour
saeidfarajpour
کاربر طلایی1

نقل قول salma57 

اینم یک حدیث از امام علی (ع) هدیه من به شما خواهر بزرگوار

اَقدَرُ النّاسِ عَلَى الصَّوابِ مَن لَم يَغضَب؛

تواناترين مردم در تشخيص درست كسى است كه خشمگين نشود.

(غررالحكم، ج2، ص408، ح3047)

سه شنبه 23 دی 1393  8:58 PM
تشکرات از این پست
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3783

نقل قول ria1365

باسلام و وقت بخیر

بله اینجا انگیزه فوران میکنه!

حالا پستا غیر فعال میشدن بعد از ی هفته نمایش داده میشدنم بد نبوداا با ی امتیاز ویژه ک دیگه چ بهتر :)

ممنون بازم...

سه شنبه 23 دی 1393  9:00 PM
تشکرات از این پست
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3481

نقل قول nargesi

نقل قول ria1365

باسلام و وقت بخیر

بله اینجا انگیزه فوران میکنه!

حالا پستا غیر فعال میشدن بعد از ی هفته نمایش داده میشدنم بد نبوداا با ی امتیاز ویژه ک دیگه چ بهتر :)

ممنون بازم...

سلام و عرض ادب و احترام خدمت دوست گرامی و همراه محترم تالار گفتگوی آزاد cheeky

خداوند همه‌ی شما رو حفظ کنه. راستش هدف این تالار بحث و گفتگو پیرامون مسائل مختلف هستش، از جمله بحث روی جواب معماها.

پس برای اینکه این تالار با  تالار مسابقات کاربردی فرقی داشته باشه، نمیتونیم به شیوه‌ای که شما اشاره فرمودین عمل کنیم. البته ان‌شاالله که بتونیم از زحمات شما بزرگواران قدردانی کنیم.

موفق و شادکام باشید.

یا حق.

از دوستانی که در حل این معما شرکت داشتند تشکر میکنم و این تایپک قفل میشود.

با معماهای بعدی همراه باشید.

کاش میشد زمان چند سال، به عقب برگرده!!

اون وقت، حتماً یه راه دیگه رو میرفتم و الان اینجای زندگی نبودم!!

سه شنبه 23 دی 1393  11:56 PM
تشکرات از این پست
ria1365 shayesteh2000 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها