0

بوی بد دهان قابل درمان است

 
saeidfarajpour
saeidfarajpour
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1392 
تعداد پست ها : 2734
محل سکونت : اردبیل

بوی بد دهان قابل درمان است

بوی بد دهان با توجه به تاثیرات اجتماعی آن از جمله مشکلاتی است که مورد توجه بوده و با یافتن علت آن بایستی در صدد رفع آن بر آمد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، مشکل بوی بد دهان می‏ تواند راهنمای خوب جهت یافتن بیماری‏هایی باشد که زمینه ساز آن بوده‏ اند و می‏توان به درمان بیماری زمینه پرداخت.

بوی بد دهان از موارد شایع بین افراد است و اغلب خود فرد هم متوجه آن نیست زیرا با آن تطبیق پیدا کرده است.

برای معالجه بوی بد دهان باید علت آن شناخته شود و اشکالات حفره دهان یکی از علتهای اصلی بوی نامطبوع دهان می باشد.

بوی بد دهان عمدتا به وسیله گازهای سولفوردار از قبیل سولفیدهیدروژن، متیل مزکاپتان و دی میتل سولفید مزکاپتان و دی میتل سولفید ایجاد می‏شود.

غذاها و پروتئین‏هایی که در دهان باقی می‏مانند توسط میکروگانیسم‏ها به ترکیبات سولفودار تبدیل می‏شوند.

محل تجمع این مواد در بین دندان‏ها و در قسمت پشتی و خلفی زبان می‏باشد. از طرفی هوای تنفس شده‏ای که در حین بازدم بیرون داده می‏شود از ریه برونش، نای، حنجره حلق بینی یا دهان می‏آید و بوی حاصل از تنفس از این مسیر می‏تواند منشاء بگیرد.

همچنین بو با منشاء دستگاه گوارش و یا در هنگام آروغ زدن نیز به مشام می‏رسد.

چند نمونه از بوهای مختلفی که ممکن است از دهان و تنفس متصاعد شود عبارتند از:

تنفس دهانی – پیری – رادیوتراپی – تب بالا – کم آبی – افسردگی – ترس اضطراب – هیجان مصرف زیاد ادویه جات – انسفالیت – تومور – صدمات مغزی – داروها – نارسایی قلبی – کم خونی – تعریق زیاد – اسهال یا استراع – کمبود هورمون و ویتامین‏ها.

جهت یافتن علت بوی دهان معاینات دقیقی از حفره دهان و حلق شامل دندان زبان لثه لوزه و کام سینوس‏ها و حفره بینی گاه رفتن عکس کشت میکروبی حال آزمایش‏های دیگر انجام می‏گیرد

همچنین اختلالات گوارشی مانند اختلال در مری و معده در افرادی که مرتبا ترش می کنند و یا عفونتها و آبسه های ریوی, التهاب حفره بینی, سینوزیت (التهاب سینوس ها), رنیت (التهاب مخاط بینی) والتهاب ناحیه حلق مثل گلودردهای چرکی نیز سبب بوی بد دهان شود.

بیماریهای لثه نظیر پیوره, التهاب لثه, لقی و پوسیدگی دندانها هم از شایعترین علل بوی بد دهان است .

همچنین تجمع میکروارگانیسمها و تخمیر قندها در محل پوسیدگی و موارد دیگر نیز سبب بدبویی دهان می شود.

ایجاد بار زبانی به علت کاهش اصطحکاک زبان با اطراف دهان نیز موجب بدبویی دهان است و کشیدن مسواک بر روی زبان باردار یکی از راههای برطرف کردن بار زبان و کاهش بوی بد دهان می باشد.

همچنین مصرف زیاد ادویه جات , نارسایی قلبی , کم خونی , ناراحتی دستگاه گوارش , کمبود ویتامین , التهاب سینوس ها و مشکلات دهان و دندان و تب بالا از عوامل بوی بد دهان هستند.

دوباره تکرار می کنیم که میکروارگانیسم ها غذاها و پروتیین هایی را که در دهان باقی می مانند به ترکیبات سولفوردار تبدیل می کنند و با رشد و تکثیر در عقب زبان و حفره های لثه باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند.

ترکیباتی به نام پلی فنونل در چای وجود دارد که باعث توقف رشد باکتری های مسبب بوی دهان می شود.

و در انتها یادآور می شویم افرادی که از بوی بد دهان رنج می برند باید حتما به پزشک مراجعه کنند تا باتشخیص مناسب علل بوجود آورنده این بیماری در آنها رفع شود.

شنبه 20 دی 1393  7:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها