0

مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاومتی؛ چرا و چگونه؟"

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

بنام خدا

منظور از اقتصاد مقاومتی ، مجهز شدن مسئولین و دست اندرکاران و مردم که در بخش اقتصاد جامعه فعالیت دارند در بخش  سخت افزاری و نرم افزاری می باشد تا بتوانند به خوبی موانع و مشکلات را تشخیص داده و بهترین مسیرها را برای مقابله با فشارهای اقتصادی و خصوصا تحریم هائیکه برای مملکت وضع شده انتخاب نمایند تا فشار مضاعف به مردم و جامعه تحمیل نگردد.

رهبر فرزانه انقلاب برای مقابله با این حرکت دشمن، طرح اقتصاد مقاومتی را گوشزد فرمودند ،آن را تنها راه ادامه روند پیشرفت کشور دانسته و به ارکان ، شرایط و لوازمات آن به طور اجمال توجه دادند.

اسلام در تبیین هیچ بخشی از مسائل مربوط به زندگی انسان کم نگذاشته است و بخش عمده ای از زندگی انسان را مسائل اقتصادی تشکیل می دهد.در حقیقت اساس زندگی در دنیا، مسائل اقتصادی است ، برترین نظریه در این مسائل نیز از اسلام است و با تنظیم صحیح مسائل اقتصادی است که می توان به مقاصد معنوی و فرهنگی دست یافت.

یک شنبه 21 دی 1393  1:12 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 ehsan007060 tachberdee
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

بنام خدا

یک نظر خوبی را درمورد اقتصاد مقاومتی در یکی از مقالات سایتی دیدم که به نظر بنده با مطالب و نوشته های بنده که همه مردم و مسئولین باید با هم برای اقتصاد مقاومتی فعالیت کنند تا موفق شود،خیلی همخوانی داشت البته با لحن دیگری و از زاویه بسیجی به موضوع نگاه نموده اند که بسیار جالب و خواندنیست.

اقتصاد مقاومتی نیازمند بسیج هفتاد و پنج میلیون نفری ملت ایران است. تمامی مردم باید خود را مخاطب پیام های مقام معظم رهبری در موضوع شعار های سال که بسیار هوشمندانه و کارشناسی شده انتخاب شده اند و از جمله شعار امسال که تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بود،قرار دهند. و طبیعتا بسیجیان همچون همیشه باید سرآمد عمل به این شعار ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری باشند.
اگر هر کسی در ایران تلاش خود را برای انجام هر امری از امور به کار گیرد و سعی نماید کارهای در دست خویش را از نظر کیفی و کمی ارتقاع بخشد و نیز در پرهیز از اسراف و اصلاح الگوهای مصرف مبادرت ورزیده و همواره مصرف کالای ایرانی را به کالای خارجی ترجیح دهد قطعا گام های بلندی در سمت موفقیت ملت ایران از یک طرف و شکست تحریم دشمنان ملت از سوی دیگر برداشته خواهد شد.
خوشبختانه اصناف مختلف نیز در بسیج عضو هستند و می توانند در حوزه کاری خویش هدایتگر کسانی که در همین حوزه ها مشغول به کار هستند باشند
وقتی بسیجی در هر بخشی کار می کند باید ساعت کاری مفید او بیشتر از قبل باشد و بداند اگر زمانی لازم بود بسیجیان در جبهه نبرد حق علیه باطل سلاح در دست گیرند امروز کار و تلاش اقتصادی بیشتر و با کیفیت بالاتر و پرهیز از اسراف و ترجیح کالای ایرانی به خارجی سلاح موثری است که می تواند با آن تحریم ها را به شکست کامل کشانده و دشمنان را از تاثیر گذاری تحریم ها نا امید سازد.
عمل به فرامین و رهنمود های رهبری راهکار واقعی و موثر تبدیل تهدید ها به فرصتی برای پیشرفت باشد.

یک شنبه 21 دی 1393  1:38 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 ehsan007060 tachberdee
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

بنام خدا

يكي از اصلي ترين ويژگي هاي اقتصاد مقاومتي را بايد در نحوه مصرف و خريد ارزيابي كنيم. در زماني كه دشمنان سعي در از بين بردن زير ساخت هاي اقتصادي كشور ما دارند مردم مي توانند با رفتار اقتصادي خود به نحو ويژه اي از بن مايه هاي اقتصادي كشورمان حمايت كنند. مردم به عنوان بازار اصلي مصرف نقش حياتي در تقويت بخش هاي توليدي داخلي دارند. از ديگر سو حضور بخش هاي خصوصي در زمينه هاي اقتصادي كشور و گسترش نقش آنها در بخش هاي توليدي با افزايش سرمايه گذاري از جمله وظايف مردم در حوزه اقتصاد مقاومتي است. 
   

برگرفته از سایت ایران 91

یک شنبه 21 دی 1393  1:47 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 ehsan007060 tachberdee
AMIN1995
AMIN1995
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 163
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

راهکار در احیا وقف از طریق ابزار مختلف کمکی بر اقتصاد مقاومتی(دست نویس)

راهکار در احیا وقف از طریق ابزار مختلف

برخی سنت های خوب بر اثر مرور زمان از بین رفته و به باد فراموشی سپرده می شود و تنها ممکن است در ذهن برخی از بزرگترها باقی مانده باشد. گاهی نیز می نشینند و برای فرزندان و نوادگان خود، آن ها را با حسرت بازگو می کنند. بسیاری از مردم نیز حسرت سنت ها و رسوم گذشتگان را می خورند و آرزو می کنند که ای کاش آن سنت ها از بین نرفته بود و باقی می ماند.
دربین برخی خانواده ها نیز، سنت های خوب و سازنده ای وجود دارد. در میان آنها بعضی دلشان می خواهد این سنت های خوب پس از آنان همچنان پابرجا بماند و فرزندان و نسل های بعد نیز به آن عمل كنند.
سنت های خوبی مثل مجالس سخنرانی و روضه هایی كه در منازل می گرفتند، فرستادن بزرگترهای فامیل به حج و عتبات، صله رحم، جمع شدن در منزل بزرگترها، عیادت مریض، رسیدگی به حال فقرا و ضعفای فامیل، تهیه جهیزیه و تدارك وسایل ازدواج جوان ها و... همه و همه از سنت های بسیار خوبی است كه اكنون نیز در بسیاری خانواده ها بساطش به راه است.
اما از طرف دیگر، معلوم نیست که تا چه زمانی به این سنت ها عمل شود. البته از بین رفتن برخی رسم ها واقعا جای تاسف و حسرت دارد. اما حسرت که راه چاره نیست. باید برای احیاء سنت های خوبِ گذشته و زنده و ماندگار نگه داشتن برخی سنت های نیکو، کاری کرد.
اما چه کاری بهتر از وقف؟! وقف می تواند سنت های خوب را تا ابد زنده نگه دارد. می تواند رسم و رسومات خداپسند را تا قیامت در زندگی مردم جاری و ساری نماید. وقف برای این کار، سنت های پسندیده را نه تنها برای فرزندان و نسل خود تداعی می کند، بلکه آن سنت ها و رسم های خداپسندانه را در جامعه زنده نگه می دارد.
وقف لنگری است برای نگهداری سنت های خوب در اقیانوس پرتلاطم زندگی و زمان.
وقف می تواند در طوفان حوادث روزگار، سنت های نیك نیاكان را در زمین محكم و استوار كند و پناهگاه كشتی شكستگان مدرنیته باشد.
حالکه با توجه به نام گذاری سال 92 حماسه سیاسی و اقتصادی باید به وسیله وقف حماسه ای دیگر در اقتصاد بنا کنیم ما میتوانیم با برجسته کردن کاربردهای اموال وقفی، مردم می‌فهمند که روزانه با وقف زندگی می‌کنند و در این صورت ترغیب به ترویج این امر الهی می‌شوند.
وجه اصلی و مشخص وقف در جامعه را اماکن متبرکه هست که در کنار اماکن متبرکه کمتر کسی در بین عموم مردم از بعد وقفی مدارس، بیمارستان‌ها، مغازه‌ها، مکان‌های زندگی و بسیاری از اموال وقفی دیگرمانند مجموعه عظیم ربع رشیدی خبر و آگاهی کافی دارد.
ضمن تبیین نقش دانشگاه در ترویج فرهنگ وقف باید گفت: با توجه به اینکه دانشگاه در کنار آموزش نقش پرورشی برجسته‌ای در سطح جامعه دارد می‌توان در طول سال با شفاف‌سازی برای دانشجویان، در راستای افزایش آگاهی و ترغیب دانشگاهیان به وقف اقدامات خوبی میشود انجام داد.
با توصیه به مدیران وقف برای توزیع کارنامه ی اوقاف در بین قشر دانشگاهی بدون شک در صورت افزایش رفت آمد و تبادل اطلاعات در بین قشر دانشگاهی و اوقاف شاهد تأثیرات چشمگیری در افزایش این سنت حسنه خواهیم بود.
تأکید بر رسیدگی شایسته به اموال وقفی در جهت ارائه خدمات بهتر به مردم ما توقع داریم وقف‌هایی که در کشور مورد تعرض افراد ناآگاه واقع می‌شود شناسایی شده و برخورد اساسی صورت بگیرد.
امید واریم متولیان و خیرین وقف گام‌های اساسی در جهت برخی از نیازهای مهم جامعه از جمله، ایجاد مراکز آموزش عالی، تأسیس خوابگاه و.....بردارند چرا که در صورت همسو شدن دانشگاه و وقف سهم بزرگی  در پیشرفت و بنا نهادن فرهنگ وقف  و ازاین  امور خیر نصیب طرفین شود.
بیان اینکه بستگان دینی و ملی نیز شامل بستگان نزدیک انسان محسوب می‌شوند، باید متذکر شد:در کنار برنامه‌ریزی‌هایی که باید برای آینده خانواده‌ها انجام داد، ابتدا باید به لحاظ علمی و فقهی خودمان به عنوان یک انسان شهروند و... مسائل وقف را بشناسیم و بر آنها مسلط باشیم و نظرات علما و فقها درباره این سنت حسنه را بدانیم. یا  بصورت یک پیشنهاد: سازمان اوقاف نیز می‌تواند با اقدامات ترویجی و تبلیغی این کار را به پیش ببرند به عنوان مثال هر سال یک فیلم بلند در ارتباط با وقف بسازد که بتواند در سطح دنیا حرف بزند. معرفی وقف با عنوان یک امر انسانی و اسلامی،‌ تشویق مردم به شیوه‌های مختلف، تجلیل از واقفان، هدایت واقفان و خیرین به سمت وقف‌های جدید و ضروری، پاسداری از سرمایه‌های وقفی و صرف درآمد در راستای نیت واقفین و تربیت مدیران شایسته و توانا برای سازمان اوقاف از جمله این اقدامات و پیشنهادهاست.   یا علی

 

با خدا باش پادشاهی کن   بی خداباش هرچه خواهی کن

کاش صداقت داشتی....

ARLUX

یک شنبه 21 دی 1393  3:09 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ria1365 tachberdee
AMIN1995
AMIN1995
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 163
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

محتوا تولیدی با موضوع نقش شرکتهای دانش بنیان در توسعه اقتصاد مقاومتی

 

افتخار این را داریم در وب حماسه 

پاورپوینت محتوا تولیدی با موضوع نقش شرکتهای دانش بنیان در توسعه اقتصاد مقاومتی

تولیدی بنده حقیر مدیر وب 

امیدوارم این محتوا تولیدی مفید واقع شود

منتظر نظرات خوبتان هستم

با سپاس

یا علی

میتوانید از لینک زیر دانلود نمایید.

برای دانلود بقیه مطالب تولیدی به

وب من مراجعه کنید .

hamase.blogtez.com

و

وب راسخونی من

http://hamasei.rasekhoonblog.com

-----------------------------------------------------

دانلود

با خدا باش پادشاهی کن   بی خداباش هرچه خواهی کن

کاش صداقت داشتی....

ARLUX

یک شنبه 21 دی 1393  3:12 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 shirdel2 ehsan007060 tachberdee
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

*** سوال ویژه ***

به نظر شما کاربران عزیز، تفاوت اقتصاد ریاضتی و اقتصاد مقاومتی در چیست؟



 

یک شنبه 21 دی 1393  11:06 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 ria1365 tachberdee
mehdibishe
mehdibishe
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 69
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

بدون شك بحث "مقاومت" در تمامي ابعاد مي تواند اثرگذار باشد، اقتصاد مقاومتي بطور كلي مباحثي از قبيل توليد، مصرف، سرمايه گذاري داخلي و خارجي و ..... را تحت شعاع تاثير خود دارد،  در بحث توليد بايستي دولت به حمايت توليدكنندگان داخلي بپردازد از كارگاههاي خانگي گرفته تا شركت هاي بزرگ، عموم ملت هم در بحث مصرف نسبت به اصلاح الگوي مصرف اقدام نمايند مصرف بهينه ودرست بدور از شعارهاي واهي و صرفه جويي در منابع حياتي و همچنين اجراي طرحي كه الگوي ايراني اسلامي را در تك تك خانوارها پياده كند اين خود گامي نوين در شاكله اقتصاد كشور است، جذب سرمايه گذار خارجي گام اساسي در اقتصاد كشور است.

ما به اهدافمان در اقتصاد مقاومتي نمي رسيم مگر اينكه بتوانيم از آنچه خود توليد مي كنيم مصرف كنيم حذف محصولات غول هاي اقتصادي دنيا (محصولاتي كه زمينه و علم توليد آن در كشور هست)از بازار مصرف در راس آن محصولات چين و جايگزين كردن محصولات ايران مي تواند جهشي به سوي خودكفايي باشد.(مديريت منصفانه دولت در راس امور بي تاثير نيست)

در بحث اقتصاد رياضتي ابعاد توليد اهميت داده نمي شود، ليكن در بحث اقتصاد مقاومتي همان شعار هر خانه يك كارخانه صدق مي كند.

ماییم و کهنه دلقی کاتش درآن توان زد

دوشنبه 22 دی 1393  7:33 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ria1365 shirdel2 tachberdee
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"


نقل قول ehsan007060

*** سوال ویژه ***

به نظر شما کاربران عزیز، تفاوت اقتصاد ریاضتی و اقتصاد مقاومتی در چیست؟


بنام خدا

بطور کلی میتوان گفت :

- اقتصاد ریاضتی یک سیاست کوتاه مدت است. در حالی که اقتصاد مقاومتی یک سیاست بلندمدت است.

- اقتصاد ریاضتی یک طرح اقتصادی بسیار محدود است. اقتصاد مقاومتی یک طرح جامع و فراگیر در همه ابعاد اقتصادی است.

دوشنبه 22 دی 1393  1:37 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ria1365 tachberdee
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"


نقل قول ehsan007060

*** سوال ویژه ***

به نظر شما کاربران عزیز، تفاوت اقتصاد ریاضتی و اقتصاد مقاومتی در چیست؟


بنام خدا

در تعریف اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی و تفاوت آنها میتوان گفت:

اقتصاد ریاضتی ضد مقاومت است. و اصولاً برای در هم شکستن مقاومت ملت ها طراحی می شود. اقتصاد ریاضتی در کشور یونان از جمله نمونه هایی است که تقریباً اغلب مردم از آن شناخت دارند. همگان به وضوح مشاهده کردند که در نزاع بین اعتراضات و نارضایتی مردم و حتی دولتمردان یونان با سیاست های تحمیلی اتحادیه اروپا، نهایتاً برنده این منازعه اقتصادی، کشورهای طلبکار اروپایی بودند که توانستند شرایطی را فراهم کنند که اقتصاد یونان کماکان به آنان وابسته بماند. این در حالی است که اقتصاد مقاومتی اصولاً برای افزایش قدرت مقاومت یک ملت طراحی شده است.

                  

دوشنبه 22 دی 1393  1:42 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ria1365
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"


نقل قول ehsan007060

*** سوال ویژه ***

به نظر شما کاربران عزیز، تفاوت اقتصاد ریاضتی و اقتصاد مقاومتی در چیست؟


بنام خدا

در این مورد تفاوت ها و مشترکاتی وجود دارد که مهمترین آن مردم هستند.

هم در اقتصاد ریاضتی و هم در اقتصاد مقاومتی مردم، محور و کانون تمرکز اصلی به شمار می روند. با این تفاوت که در اقتصاد ریاضتی علی رغم اینکه در بروز مشکلات و سختی های اقتصادی کشورهای رقیب و شرکت های بزرگ دخیل هستند اما در حل این مشکلات این مردم هستند که به تنهایی باید بار تمام سختی ها را به دوش بکشند تا مبادا منافع اعتباردهندگان ذره ای دچار خطر شود. البته در اقتصاد مقاومتی نیز مردم محورند؛ اما نه فقط محور تحمل سختی ها بلکه تکیه گاه اصلی تمام فعالیت های اقتصادی به شمار می روند.

بخشی از مقاله ای در  پایگاه حوزه

دوشنبه 22 دی 1393  1:47 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ria1365 tachberdee
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

بنام خدا

شرایط اقتصاد ریاضتی

 در اقتصاد ریاضتی با این شرایط روبرو هستیم:

۱- منابع رایج برای کاهش هزینه ها عبارتند از: پروژه های توسعه ای، خدمات رفاهی و مخارج اجتماعی

۲- منابع رایج برای افزایش درآمدها عبارتند از: افزایش مالیات، کالاها و خدمات عمومی همچون قیمت بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس.

۳- همچنین سن بازنشستگی افزایش و سهم دولت در صندوق های بازنشستگی کاهش می یابد.

در عمل کشورهایی که با شرایط سخت اقتصادی مواجه می شوند با اتخاذ سیاست اقتصاد ریاضتی بیش از اینکه به دنبال حل مسئله داخلی کشور خود باشند، بر رفع نگرانی های کشورهای دیگر تمرکز می نمایند؛ به عبارت دیگر بدهی های خارجی دولت درگیر در اقتصاد ریاضتی، موجب می شود سیاست های اشاره شده مانند افزایش نرخ های مالیات و کاهش بودجه های رفاهی و توسعه ای بیش ترین منفعت را برای کشورهایی فراهم کند که از بابت توانایی کشور درگیر در بحران اقتصادی نسبت به بازپرداخت بدهی هایش نگران هستند.

مطالب کوتاه فوق در خصوص نکات اساسی اقتصاد ریاضتی به خوبی نشان می دهد که این نوع از سیاست اقتصادی اصولاً نه تنها هیچ گونه سنخیتی با اقتصاد مقاومتی ندارد، بلکه نقطه مقابل آن قرار دارد. هدف نهایی و اساسی اقتصاد مقاومتی، این است که کشور از جهت اقتصادی مقاوم شود و بتواند در مقابل توطئه های دشمنان مقاومت نماید.

این مسئله مهم ترین نقطه افتراق اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی است. اقتصاد ریاضتی با فشار به مردم و اقتصاد داخلی و حتی کاهش برنامه های توسعه ای کشور، سعی می نماید کشورهای دیگر را راضی کند. این کشورها اگرچه در ظاهر ممکن است دشمن هم تلقی نشوند اما حداقل موضوع این است که قدر مسلم از نظر اقتصادی رقیب هستند و امروزه همگان می دانند که رقابت در عرصه اقتصاد تفاوت چندانی با جنگ در عرصه نظامی ندارد. چه بسا تبعات شکست در رقابت اقتصادی بسیار وسیع تر و مخرب تر برای یک کشور باشد.

این در حالی است که اقتصاد مقاومتی با تاکید بر ارائه آزادی عمل بیشتر به مردم و اقتصاد داخلی و حتی افزایش برنامه های توسعه ای سعی می نماید خود را در مقابل توطئه های دشمنان و حتی رقبای اقتصادی مقاوم کند تا شرایط اقتصادی که بعضاً از جانب رقبا(دشمنان) بر اقتصاد ملی تحمیل می شود، نتواند زمینه تسلط آنان را بر کشور فراهم کند. حمایت از مردم، نقطه مرکزی اقتصاد مقاومتی است در حالی که در اقتصاد ریاضتی حمایت از طلبکاران(وام دهندگان مانند بانک جهانی، کشورهای دیگر و سایر اعتباردهندگان) از طریق ایجاد محدودیت برای مردم و اقتصاد ملی، نقطه تمرکز سیاست های اقتصادی قرار می گیرد.

دوشنبه 22 دی 1393  2:00 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 tachberdee
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

در شرایطی که حقوق گروه‌هایی از یک جامعه یا کشوری از کشورهای جهان، به دلیل تطابق نداشن با منافع جریان اجتماعی و سیاسی حاکم، پایمال شود و حاکمان به پشتوانه‌ی قدرت سیاسی، نظامی، رسانه‌ای و اقتصادی خود، در صدد تضییع آن برآیند؛ به تلاش‌هایی که از سوی «حق‌طلبان» برای بازیابی حقوق از دست‌ رفته‌ی خود صورت می‌گیرد، اصطلاحاً «مقاومت» یا «پایداری» گفته می‌شود.
به عنوان مثال، «حق» ملت فلسطین برای بازگشت به سرزمین خود و تشکیل دولت ملی در سرزمین مادری، توسط رژیم اشغال‌گر که از سوی نظام حاکم بر مناسبات جهانی حمایت می‌شود، پایمال ‌شده است؛ بنابراین، تلاش گروه‌های فلسطینی برای بازیابی حقوق خود، «مقاومت» نامیده می‌شود.

با این تعریف، اقتصاد مقاومتی، به نظام اقتصادی ملت، یا گروه اجتماعی مقاومی اشاره دارد که در راستای احقاق حقوق خود، یا پی‌گیری اهداف سیاسی‌ای که از نظر آن‌ها «برحق» است، مبارزه می‌کنند. هر چقدر اقتصاد ملت یا گروه اجتماعی مقاوم، به آن‌ها را در راستای تحقق اهداف مقاومت یاری بیشتری رساند، مقاومتی‌تر است. اما، چه ویژگی‌هایی در یک اقتصاد، می‌تواند یک ملت را در راه تحقق اهداف سیاسی خود یاری رساند؟ در مقابل، چه ویژگی‌هایی در اقتصاد ملی، باعث تضعیف موضع کشور در رقابت‌های سیاسی بین‌المللی گردیده و راه را برای اعمال فشار و نفوذ قدرت‌های جهانی بر روی یک دولت و ملت باز می‌نماید؟

اولین ویژگی یک اقتصاد مقاومتی، «پیشرفت» است. سطح توسعه‌یافتگی (Development) یک اقتصاد، بر اساس همان شاخص‌هایی که در جهان برای اندازه‌گیری درجه‌ی توسعه‌یافتگی اقتصاد به کار می‌رود، به خوبی می‌تواند معرف میزان توان‌مندی ابزارهای مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و رسانه‌ای یک ملت برای پی‌گیری «حقوق» خود در عرصه‌ی مناسبات جهانی باشد.
به بیان دیگر، یک کشور پیشرفته‌تر، به طور متوسط از نیروی انسانی توان‌مندتر، قدرت نظامی بیشتر و ابزارهای رسانه‌ای و سیاسی قوی‌تری برخوردار خواهد بود؛ اما، پیشرفته بودن، به تنهایی نمی‌تواند نشان‌دهنده‌ی میزان استحکام یک اقتصاد در برابر فشارها باشد. اقتصادهای پیشرفته یا رو به پیشرفت زیادی در دنیا وجود دارند که به دلیل عمق وابستگی به نظام اقتصادی حاکم بر دنیا، به هیچ وجه قادر نیستند در مناسبات جهانی مواضع سیاسی مستقل و بومی از خود ارائه کنند؛ بنابراین، «استقلال» ویژگی بسیار مهمی است که در کنار توسعه‌یافتگی، می‌تواند قدرت مقاومت یک اقتصاد و یک ملت را افزایش دهد؛ اما، ویژگی استقلال برای یک اقتصاد به چه معناست؟
درک درست از مفهوم «استقلال اقتصادی» اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر «استقلال» با قطع یا کاهش ارتباط اقتصادی با سایر کشورها اشتباه گرفته شود، می‌تواند اثرات زیان‌باری را برای اقتصاد یک ملت و در نتیجه، اهداف سیاسی آن در پی داشته باشد. همان‌طور که ارتباط مؤثر برای یک فرد می‌تواند پیشرفت اقتصادی و رشد همه‌جانبه را در زندگی شخصی وی به همراه داشته باشد، برای یک جامعه نیز داشتن ارتباط تنگاتنگ با سایر ملت‌ها ضامن پیشرفت همه جانبه است و پیشرفت،‌ به نوبه‌ی خود لازمه‌ی تحقق اهداف سیاسی و مقاومتی یک کشور محسوب می‌شود.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

دوشنبه 22 دی 1393  2:15 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 ria1365 tachberdee
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

 استقلال اقتصادی به این معناست که به هر میزان شما به ارتباط با سایر کشورها نیاز دارید، سایر کشورها نیز به ارتباط با شما احساس نیاز کنند. به عنوان مثال، از کشوری مانند مصر که به طور تاریخی و از زمان رژیم گذشته تا کنون، برای اداره‌ی اقتصاد خود وابسته به دریافت سالیانه میلیاردها دلار کمک بلاعوض از کشورهای غربی است، نمی‌توان انتظار اتخاذ مواضع سیاسی مستقل را در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی داشت.
در مورد کشور خودمان در شرایط تحریم فعلی نیز باید پرسید آیا به میزانی که اقتصاد ایران برای اداره‌ی خود به درآمد حاصل از فروش نفت نیاز دارد،‌ اقتصاد جهانی هم به خرید نفت از ایران نیازمند است؟ استثنا شدن برخی از کشورها از تحریم نفتی ایران، می‌تواند نشانه‌ی این نکته باشد که تا حدودی و حداقل تا زمان معینی، اقتصاد جهان نمی‌تواند بدون نفت ایران اداره شود. باید دید که با گذشت زمان و به میزان تلاشی که از سوی کشورهای غربی برای کاهش وابستگی به نفت ایران صورت می‌گیرد، کشور ما نیز می‌تواند در جهت کاهش وابستگی خود به درآمدهای نفتی گام بردارد؟ در این صورت می‌توان گفت که سطح استقلال اقتصادی ایران نسبت به گذشته کاهش پیدا نکرده است
تا به اینجا، سعی کردیم تعریفی از اقتصاد مقاومتی ارائه کنیم و 2 ویژگی برجسته‌ی «پیشرفت» و «استقلال» را برای آن برشمریم؛ اما، در عرصه‌ی سیاست‌گذاری اقتصادی، چگونه می‌توان یک سیاست اقتصادی را از منظر میزان مقاومتی بودن مورد سنجش و ارزیابی قرار داد؟ چه سیاست‌هایی می‌توانند اقتصاد کشور را مستحکم‌تر نموده و درجه‌ی آسیب‌پذیری آن از حملات و فشارهای بیرونی را کاهش دهند؟ پاسخ به این سؤال‌ها نیازمند مجال و تأمل بیشتری است.
در این فرصت، سعی می‌کنیم یکی دو سیاست اقتصادی را از این منظر مورد ارزیابی قرار دهیم. به عنوان مثال، سیاست‌ اصلاح قیمت‌ حامل‌های انرژی، به ویژه در مورد بنزین، تصمیمی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود زیرا باعث کاهش و یا قطع وابستگی کشور به واردات بنزین که کالایی راهبردی به حساب می‌آید گردید و راه اعمال فشار قدرت‌های جهانی بر اقتصاد ایران از این طریق، مسدود گردید.
مثال دیگر از یک سیاست اقتصادی هم‌سو با اقتصاد مقاومتی، توسعه‌ی روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و استفاده از این ظرفیت به عنوان واسطه‌ای برای برقراری مراوده‌های تجاری غیر مستقیم با سایر کشورهای جهان است. به علت آسیب‌پذیری اندک روابط اقتصادی با کشورهای همسایه از تحریم‌های بین‌المللی، چنین سیاستی می‌تواند میزان اثرگذاری تحریم‌ها را کاهش داده و بر قدرت مقاومت اقتصاد ملی بیفزاید.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

دوشنبه 22 دی 1393  2:15 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 ehsan007060 ria1365 tachberdee
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

رهبرعزیز انقلاب فرمودند که سیستم اقتصادی مطلوب جمهوری اسلامی یکاقتصاد مردمی است؛ با اراده‌ی مردم، سرمایه‌ی مردم و حضور مردم تحقّق پیدا میکند.یعنی اقتصادی که قرار است جمهوری اسلامی را به نقطه اوج برساند و آن را به یک الگو برای جهان تبدیل کند، یک اقتصاد مردمی است که تمام بار آن بر دوش آحاد مردم است و تک تک افراد باید ظرفیت های خود را به میدان بیاورند تا این کار به ثمر بنشیند.

خب! اینجا نقش افکار عمومی به وضوح دیده میشود. اگر مردم اقناع نشوند، اگر گفتمان سازی نشود، اگر مطالبه ملی شکل نگیرد، مردم به میدان نمی آیند و کاری پیش نمی رود. اگر قرار است مردم اراده ها و سرمایه های خود را به میدان بیاورند و آنگونه که باید در خدمت انقلاب قرار دهند، باید رسانه ها و کارشناسان، تولید اندیشه و فکر کنند و با تزریق آن به جامعه، گفتگو و مطالبات مردم را به این سمت سوق دهند که هر کس خود و دیگران را در پیشرفت کشور مسئول و موظف بداند. این همان چیزی است که در کار رسانه ای به آن گفتمان سازی میگویند.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

دوشنبه 22 دی 1393  2:19 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 ehsan007060 ria1365 tachberdee
AMIN1995
AMIN1995
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 163
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

 

 

==========================
افتخار این را داریم در وب حماسه
 
پاورپوینت تولیدی با موضوع حماسه اقتصادی ومقاومت اقتصادی
 
بیانات حماسه اقتصادی درکلام رهبری و مولفه های اقتصادی(محتوا)
 
تولیدی بنده حقیر مدیر وب
 
امیدوارم این محتوا تولیدی مفید واقع شود
 
منتظر نظرات خوبتان هستم
 
با سپاس
 
یا علی
 
میتوانید از لینک زیر دانلود نمایید.
 
-----------------------------------------------------
دانلود

 

با خدا باش پادشاهی کن   بی خداباش هرچه خواهی کن

کاش صداقت داشتی....

ARLUX

دوشنبه 22 دی 1393  9:06 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 ria1365 omiddeymi1368 shirdel2 tachberdee
دسترسی سریع به انجمن ها