0

مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاومتی؛ چرا و چگونه؟"

 
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاومتی؛ چرا و چگونه؟"

به نام خدا

مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاومتی؛ چرا و چگونه؟"

 

 

یکی از مهمترین مباحث مطروحه اخیر در اقتصاد کشور عزیزمان "اقتصاد مقاومتی" است. این موضوع وقتی مهمتر شد که به تازگی دشمنان ایران اسلامی از تمامی ظرفیت خود برای ضربه زدن به کشور و خصوصاً اقتصاد آن آغاز کرده اند. بدون هیچ توضیح اضافه تری، از کاربران عزیز میخواهیم نظرات و پیشنهادات خود را در مورد این موضوع بیان کنند و اینکه آیا اقتصاد مقاومتی راهی مؤثر و درمانی برای آلام کشور و خصوصاً اقتصادمان می باشد؟

 

نکته:

مطالب دست نویس امتیاز ویژه ای دارد.



 

شنبه 20 دی 1393  12:35 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 tachberdee ravabet_rasekhoon ria1365 f3080h517 khodaeem1 abedina nargesza mahmood_3074 mammads2
mojtabamojtabarayan
mojtabamojtabarayan
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1393 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی اقتصاد مقاومتی، علی اکبر نیکو اقبال با بیان آنکه توجه به مناسبات اقتصادی با دنیا، هنری است که مانع از هدرروی امکانات دولت و اقتصاد کشور می شود، افزود: با درک بهتر مناسبات سیاسی و اقتصادی، قادر خواهیم بود، دشمنان را به دوست تبدیل کرده و از امکانات آنها به نفع قابلیت کارکرد نظام اقتصادی بهره گیری کنیم.


وی از تنش زدایی به عنوان اهرم مهم سیاست در مدیریت اقتصاد مقاومتی نام برد و افزود: با اتخاذ سیاست های روشن و هماهنگی با اقتصاد جهانی می توان به تحقق اهداف اقتصادی کشور کمک کرد و از مولفه تنش زدایی برای گذر از فشار های خارجی و حتی جذب سرمایه گذاران خارجی و ارزآوری برای کشور بهره گرفت.

این اقتصاددان، جلب سرمایه گذار خارجی را یکی از راههای تسریع در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور دانست و افزود: جلب سرمایه گذاری خارجی می تواند موجب اصلاح نظام مدیریتی و تبادل تجربیات اقتصادی و انتقال دانش نوین و تکنولوژی و فناوری جدید باشد.

وی یادآور شد: در شرایطی که کشور ما با تحریم های اقتصادی و فشارهای داخلی و خارجی مواجه است، دولت به عنوان متولی سیاست های اقتصادی کشور می تواند با خلاقیت و اتخاذ سیاست های روشن به راهکاری عملی برای مقابله با تهدیدهای خارجی دست یابد و در تصمیم گیری های بین المللی با اقتدار و براساس منافع ملی تصمیم گیری کند.

نیکو اقبال افزود: ایجاد استقلال و خودکفایی اقتصادی مستلزم این است که اصول اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده با کارشناسی و برنامه ریزی عملیاتی و در بخش اجرا، به صورت یکپارچه عمل شود.

وی تاکید کرد: مفهوم اقتصاد مقاومتی با واژگانی مانند حمایت از تولید ملی، اتخاذ سیاست های مناسب پولی و ارزی، اصلاح الگوهای تولید و مصرف، اصلاح سیاست های گمرکی، مالیاتی و بازرگانی و رهایی از اقتصاد تک محصولی معنای عملیاتی خواهد یافت.

این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه محدودیت ها و مشکلات اقتصادی برای هر کشوری در برهه ای از زمان امکان پذیر خواهد بود، افزود: هم اکنون ایران در این شرایط قرار گرفته است، بنابراین خنثی کردن تهدیدها و فشارهای خارجی از کارکردهای مهم اقتصاد مقاومتی است و باید با کسب اطلاعات و آینده نگری نسبت به تحولات جهانی، برنامه ای برای سازگاری با فشارهای پیش آمده طراحی کرد. 

وی با اشاره به برخی مولفه ها که می تواند برای مقابله با فشارهای خارجی موثر واقع شوند، افزود: نگرش درست مدیریتی، کنترل فساد و اقتصادرانتی، بهبود فضای کسب و کار، حذف موانع تولید و برقراری امنیت از جمله عواملی است که چگونگی نقش آفرینی آنها جهت مقابله با تهدیدهای خارجی و احیای اقتصاد مقاومتی از اهمیت بالایی برخوردار است. 

نیکو اقبال، مهمترین مولفه های اقتصاد مقاومتی در موضوعات اقتصادی را موقعیت ارزی و سیاستهای مالی عنوان کرد و افزود: باید با اعمال سیاست هایی نظیر بهبود شرایط کسب و کار و قدرت بخشی به تولیدات داخلی، نرخ ارز را تعدیل و شرایط کشور را در مقابل فشارهای خارجی تثبیت کرد.

وی افزود: البته برای حمایت از سیاست های ارزی، باید سیاست های پولی کشور با سیاست های ارزی و اهداف اقتصاد کلان، هماهنگ باشد تا بتوان با ثبات قیمت ها، ثبات نرخ ارز و پایداری اقتصاد کشور به اقتصاد مقاومتی دست یافت.

این اقتصاددان با تاکید بر اینکه باید فشارهای مالی بودجه ای دولت بر بانک مرکزی کاهش یابد، افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید هزینه ها و مخارج غیرضرور که مانع ایجاد تعادل در بودجه کشور است، حذف و یا کاهش یابد تا منابع ارزی محدودی که از صادرات نفتی و غیرنفتی به دست می آید، به طور صحیح مورد استفاده قرار گیرد.

mojtabarayan

شنبه 20 دی 1393  10:53 AM
تشکرات از این پست
f3080h517 ria1365 omiddeymi1368 khodaeem1 abedina nargesza ehsan007060 tachberdee
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

اقتصاد مقاومتی از منظر مقام معظم رهبری

گردآوری: سید امیرحسین کامرانی راد

 

در چند سال اخير و با شدت يافتن تحريم‌های يک جانبه و غيرانسانی غرب عليه جمهوری اسلامی ايران با هدف متوقف كردن برنامه‌های صلح آميز هسته‌ای ايران، واژه‌ی جدید اقتصاد مقاومتي به ادبيات اقتصادی كشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد كشورمان مورد بحث قرار گرفته است.

اين واژه اولين بار در ديدار كارآفرينان با مقام معظم رهبری در شهریور سال 1389 مطرح گرديد. در همين ديدار، رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتي را معنا و مفهومی از كارآفرينی معرفی و برای نياز اساسی كشور به كارآفرينی نيز دو دليل «فشار اقتصادی دشمنان» و «آمادگی كشور برايی جهش» را معرفی نمودند.

براي مفهوم اقتصاد مقاومتي در همين مدت زمان كم، تعاريف متفاوتی ارائه شده كه هر كدام از جنبه ای به اين موضوع نگاه كرده اند. در اين ميان، تعريف جامع و كامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه داده اند. ايشان در ديدار با دانشجويان فرمودند:  

اقتصاد مقاومتي يعني آن اقتصادی كه در شرايط فشار، در شرايط تحريم، در شرايط دشمني ها و خصومت های شديد مي تواند تعيين كننده رشد و شكوفايی كشور باشد.»

این مقاله که مشتمل بر بیانات حکیمانه امام خامنه‌ای (مدظله العالی) درباره اقتصاد مقاومتي است به خوانندگان عزیز تقدیم می‌گردد.

 

ارکان اقتصاد مقاومتي

الف: مقاوم بودن اقتصاد

وظيفه‌ی همه‌ی ما اين است كه سعی كنيم كشور را مستحكم، غير قابل نفوذ، غير قابل تأثير از سوی دشمن، حفظ كنيم و نگه داريم؛ اين يكی از اقتضائات «اقتصاد مقاومتی» است كه ما مطرح كرديم. در اقتصاد مقاومتي، يك ركن اساسی و مهم، مقاوم بودن اقتصاد است. اقتصاد بايد مقاوم باشد؛ بايد بتواند در مقابل آنچه كه ممكن است در معرض توطئه‌ی دشمن قرار بگيرد، مقاومت كند.

 

ب:  استفاده از همه‌‌ى ظرفيتهاى دولتى و مردمى

بخش خصوصى را بايد كمك كرد. اينكه ما «اقتصاد مقاومتى» را مطرح كرديم، خب، خود اقتصاد مقاومتى شرائطى دارد، اركانى دارد؛ يكى از بخشهايش همين تكيه‌‌ى به مردم است؛ همين سياستهاى اصل 44 با تأكيد و اهتمام و دقت و وسواسِ هرچه بيشتر بايد دنبال شود؛ اين جزو كارهاى اساسى شماست. در بعضى از موارد، من از خود مسئولين كشور ميشنوم كه بخش خصوصى به خاطر كم‌‌توانى‌‌اش جلو نمى‌‌آيد. خب، بايد فكرى بكنيد براى اينكه به بخش خصوصى توانبخشى بشود؛ حالا از طريق بانكهاست، از طريق قوانين لازم و مقرراتِ لازم است؛ از هر طريقى كه لازم است، كارى كنيد كه بخش خصوصى، بخش مردمى، فعال شود. بالاخره اقتصاد مقاومتى معنايش اين است كه ما يك اقتصادى داشته باشيم كه هم روند رو به رشد اقتصادى در كشور محفوظ بماند، هم آسيب‌‌پذيرى‌‌اش كاهش پيدا كند. يعنى وضع اقتصادى كشور و نظام اقتصادى جورى باشد كه در مقابل ترفندهاى دشمنان كه هميشگى و به شكلهاى مختلف خواهد بود، كمتر آسيب ببيند و اختلال پيدا كند. يكى از شرائطش، استفاده از همه‌‌ى ظرفيتهاى دولتى و مردمى است؛ هم از فكرها و انديشه‌‌ها و راهكارهائى كه صاحبنظران ميدهند، استفاده كنيد، هم از سرمايه‌‌ها استفاده شود.
به مردم هم بايد واقعاً ميدان داده شود. البته در بيانات دوستان به برخى از اين حوادثى كه ناشى از پيگيرى مفسدين اقتصادى و مفاسد اقتصادى است، اشاره شد. واقعاً نميشود ما كار اقتصادىِ درست و قوى بكنيم، اما با مفاسد اقتصادى مبارزه نكنيم؛ اين واقعاً نشدنى است. همان چند سال پيش هم كه من راجع به اين قضيه بحث كردم و مطالبى را به مسئولين كشور گفتم، به همين نكته توجه داشتم، كه تصور نشود ما ميتوانيم سرمايه‌‌گذارى مردمى و كار سالم مردمى داشته باشيم، بدون مبارزه‌‌ى با مفاسد اقتصادى؛ و تصور نشود كه مبارزه‌‌ى با مفاسد اقتصادى موجب ميشود كه ما مشاركت مردم و سرمايه‌‌گذارى مردم را كم داشته باشيم؛ نه، چون اكثر كسانى كه ميخواهند وارد ميدان اقتصادى بشوند، اهل كار سالمند، مردمان سالمى هستند؛ حالا يكى دو نفر هم آدمهاى ناسالم پيدا ميشوند. بايد با چشمهاى تيزبين، ريزبين و دوربين مراقبت كنيد كه كسانى نيايند به عنوان ايجاد اشتغال و ايجاد كار و كارآفرينى تسهيلات بانكى بگيرند، اما كارآفرينىِ واقعى انجام نگيرد. اين را بايد مراقبت كنيد؛ هم شما مراقبت كنيد، هم قوه‌‌ى قضائيه مراقبت كند. به نظر من همكارى قوه‌‌ى مجريه و قوه‌‌ى قضائيه در اينجا يك كار بسيار لازمى است.


ج: حمايت از توليد ملى

يك ركن ديگر اقتصاد مقاومتي ، حمايت از توليد ملى است؛ صنعت و كشاورزى. خب، آمارهائى كه آقايان ميدهند، آمارهاى خوبى است؛ ليكن از آن طرف هم از داخل دولت، خود مسئولين به ما ميگويند كه بعضى كارخانه‌‌ها دچار مشكلند، اختلال دارند، در بعضى جاها تعطيلى صنايع وجود دارد - گزارشهاى گوناگونى به ما ميرسد، خود شما هم گزارش ميدهيد؛ يعنى من گزارشهاى ديگر هم دارم، اما اتكاء من به گزارشهاى ديگران نيست؛ گزارشهاى خود شما هم هست كه به دست ما ميرسد - خب، بايد اين را علاج كرد. اينها طبعاً ايجاد اشكال ميكند. اگر چنانچه همين بخش دوم قضيه - يعنى آن نيمه‌‌ى خالى ليوان - نميبود، شما امروز از لحاظ رونق اقتصادى، وضع بهترى را در كشور ارائه ميكرديد و كمكهاى بيشترى به مردم ميشد. بالاخره حمايت از توليد ملى، آن بخشِ درونزاى اقتصاد ماست و به اين بايستى تكيه كرد.
واحدهاى كوچك و متوسط را فعال كنيد. البته خوشبختانه واحدهاى بزرگ ما فعالند، خوبند و سوددهى‌‌شان هم خوب است، كارشان هم خوب است، اشتغالشان هم خوب است؛ عمده‌‌ى واحدهاى بزرگ ما وضعشان اينجور است - لذا همان طور كه گفتيد، محصول سيمانمان، محصول فولادمان، محصولات عمده‌‌ى اينجورى‌‌مان خوب است - ليكن بايد به فكر واحدهاى متوسط و كوچك باشيد؛ اينها خيلى مهم است، اينها در زندگى مردم تأثيرات مستقيم دارد.

 

د: مديريت منابع ارزى

مسئله‌‌ى منابع ارزى هم مسئله‌‌ى مهمى است؛ كه خب، حالا آقايان توجه داريد. روى اين مسئله دقت كنيد، خيلى بايد كار كنيد. واقعاً بايد منابع ارزى را درست مديريت كرد. حالا اشاره شد به ارز پايه؛ در اين زمينه هم حرفهاى گوناگونى از دولت صادر شد. يعنى در روزنامه‌‌ها از قول يك مسئول، يك جور گفته شد؛ فردا يا دو روز بعد، يك جور ديگر گفته شد. نگذاريد اين اتفاق بيفتد. واقعاً يك تصميم قاطع گرفته شود، روى آن تصميم پافشارى شود و مسئله را دنبال كنيد. به هر حال منابع ارزى بايد مديريت دقيق بشود.

 

ه: مديريت مصرف

يك مسئله هم در اقتصاد مقاومتى، مديريت مصرف است. مصرف هم بايد مديريت شود. اين قضيه‌‌ى اسراف و زياده‌‌روى، قضيه‌‌ى مهمى در كشور است. خب، حالا چگونه بايد جلوى اسراف را گرفت؟ فرهنگ‌‌سازى هم لازم است، اقدام عملى هم لازم است. فرهنگ‌‌سازى‌‌اش بيشتر به عهده‌‌ى رسانه‌‌هاست. واقعاً در اين زمينه، هم صدا و سيما در درجه‌‌ى اول و بيش از همه مسئوليت دارد، هم دستگاه‌‌هاى ديگر مسئوليت دارند. بايد فرهنگ‌‌سازى كنيد. ما يك ملت مسلمانِ علاقه‌‌مند به مفاهيم اسلامى هستيم، اينقدر در اسلام اسراف منع شده، و ما متأسفانه در زندگى‌‌مان اهل اسرافيم! بخش عملياتى‌‌اش هم به نظر من از خود دولت بايد آغاز شود. در گزارشهاى شماها من خواندم، حالا هم بعضى از دوستان اظهار كردند كه دولت درصدد صرفه‌‌جوئى است و ميخواهد صرفه‌‌جوئى كند؛ بسيار خوب، اين لازم است؛ اين را جدى بگيريد. دولت خودش يك مصرف‌‌كننده‌‌ى بسيار بزرگى است. شما از بنزين بگيريد تا وسائل گوناگون، يك مصرف‌‌كننده‌‌ى بزرگ، دولت است. حقيقتاً در كار مصرف، صرفه‌‌جوئى كنيد. صرفه‌‌جوئى، چيز بسيار لازم و مهمى است.
به مصرف توليدات داخلى هم اهميت بدهيد. در دستگاه شما، در وزارتخانه‌‌ى شما، اگر كار جديدى انجام ميگيرد، اگر چيز جديدى خريده ميشود، اگر همين اقلام روزمره‌‌اى كه مورد نياز وزارتخانه است، تهيه ميشود، سعى كنيد همه‌‌اش از داخل باشد؛ اصرار بر اين داشته باشيد؛ خود اين، يك قلم خيلى بزرگى ميشود. اصلاً ممنوع كنيد و بگوئيد هيچ كس حق ندارد در اين وزارتخانه جنس خارجى مصرف كند. به نظر من اينها ميتواند كمك كند. 

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
شنبه 20 دی 1393  11:52 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 khodaeem1 abedina nargesza ehsan007060 zare58 tachberdee
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

اقتصاد مقاومتی شعار نيست

هم دانشگاه‌‌‌ها، هم دستگاه‌‌‌هاى دولتى، هم آحاد مردمى كه خوشبختانه توانائى و استعداد اين كار را دارند، چه از لحاظ علمى، چه از لحاظ توانائى‌‌‌هاى مالى، بايد تلاش كنند مسئوليت زمان خود و مقطع تاريخى حساس خود را بشناسند و به آن عمل كنند. اين كه ما عرض كرديم «اقتصاد مقاومتى»، اين يك شعار نيست؛ اين يك واقعيت است. كشور دارد پيشرفت ميكند. ما افقهاى بسيار بلند و نويدبخشى را در مقابل خودمان مشاهده ميكنيم. خب، بديهى است كه حركت به سمت اين افقها، معارضها و معارضه‌‌‌هائى هم دارد. بعضى از اين معارضه‌‌‌ها انگيزه‌‌‌هاى اقتصادى دارد، بعضى انگيزه‌‌‌هاى سياسى دارد؛ بعضى منطقه‌‌‌اى است، بعضى بين‌‌‌المللى است. اين معارضه‌‌‌ها در مواردى هم منتهى ميشود به همين فشارهاى گوناگونى كه مشاهده ميكنيد؛ فشارهاى سياسى، تحريم، غير تحريم، فشارهاى تبليغاتى - اينها هست - ليكن در لابه‌‌‌لاى اين مشكلات، در وسط اين خارها، گامهاى استوار و همتها و تصميمهائى هم وجود دارد كه بناست از وسط اين خارها عبور كند و خودش را به آن نقطه‌‌‌ى مورد نظر برساند؛ وضع كشور الان اينجورى است. 

 

نقش شركتهاى دانش‌‌بنيان در اقتصاد مقاومتی

يك مسئله‌‌ى ديگر در سرفصل اقتصاد مقاومتى، اقتصاد دانش‌‌بنيان است... اين بخش شركتهاى دانش‌‌بنيان و فعاليتهاى اقتصادى دانش‌‌بنيان خيلى جاده‌‌ى باز و اميدبخشى است. ما استعدادهاى برجسته‌‌اى داريم كه ميتوانند در اين مورد كمك كنند. 

ما بايد هر كدام نقش خودمان را بشناسيم و آن را ايفاء كنيم. يكى از بخشهاى ما، اقتصاد است و خاصيت اقتصاد در يك چنين شرائطى، اقتصاد مقاومتى است؛ يعنى اقتصادى كه همراه باشد با مقاومت در مقابل كارشكنى دشمن، خباثت دشمن؛ دشمنانى كه ما داريم. به نظر من يكى از بخشهاى مهمى كه ميتواند اين اقتصاد مقاومتى را پايدار كند، همين كار شماست؛ همين شركتهاى دانش‌‌‌بنيان است؛ اين يكى از بهترين مظاهر و يكى از مؤثرترين مؤلفه‌‌‌هاى اقتصاد مقاومتى است؛ اين را بايد دنبال كرد.

 

هدف دشمن از فشارهای اقتصادی

يك واقعيت ديگر هم اين است كه اگر كشور در مقابل فشارهاى دشمن - از جمله در مقابل همين تحريمها و از اين چيزها - مقاومت مدبرانه بكند، نه فقط اين حربه كُند خواهد شد، بلكه در آينده هم امكان تكرار چنين چيزهائى ديگر وجود نخواهد داشت؛ چون اين يك گذرگاه است، اين يك برهه است؛ كشور از اين برهه عبور خواهد كرد. اين چيزهائى كه الان آنها تهديد ميكنند، تحريم ميكنند، جز آمريكا و جز رژيم صهيونيستى، هيچ كس ذى‌نفع از اين تحريمها نيست. ديگران را با زور و با فشار و با رودربايستى و با اين چيزها وارد ميدان كردند. خب، پيداست كه زور و فشار و رودربايستى نميتواند خيلى ادامه پيدا كند - يك مدتى است - شاهدش هم اين است كه مجبور شدند بيست تا كشور را از همين تحريمهاى نفتى و امثال اينها استثناء كنند! ديگرانى هم كه استثناء نشدند، خودشان مايل نيستند، و بيش از آنچه كه ما بخواهيم يا همان اندازه كه ما ميخواهيم، آنها دنبال راه‌حل ميگردند. بنابراين بايستى مقاومت كرد.

ما بايد مسائل كشور را با اين ديد نگاه كنيم؛ آرمانها جلوى چشم ما باشد؛ واقعيتهاى تشويق‌كننده جلوى چشم ما باشد. در مورد واقعيتهاى منفى - كه در واقع در بعضى موارد واقعيت‌سازى است، واقعيت‌نمائى است - دچار اشتباه نشويم. البته توان دشمن را دست‌كم نگيريم، سهل‌انگارى و ساده‌انگارى نكنيم. مسئله، مسئله‌ى اساسى و مهمى است. شما مثل يك رياضيدانى كه ميخواهد يك مسئله‌ى مهم رياضى را حل كند، بر سر اين مسئله تلاشتان را به كار ببريد و مسئله را حل كنيد. شما رياضيدان بااستعدادى هستيد؛ اين هم يك مسئله‌ى رياضى است. اينجورى بايد با مسائل گوناگون برخورد كنيد. خوشبختانه انسان مشاهده ميكند كه همين روحيه هم در دستگاه‌هاى گوناگون وجود دارد. به مسئله‌ى اقتصاد بايد با اين ديد نگاه كرد.
ما چند سال پيش «اقتصاد مقاومتى» را مطرح كرديم. همه‌ى كسانى كه ناظر مسائل گوناگون بودند، ميتوانستند حدس بزنند كه هدف دشمن، فشار اقتصادى بر كشور است. معلوم بود و طراحى‌ها نشان ميداد كه اينها ميخواهند بر روى اقتصاد كشور متمركز شوند. اقتصاد كشور ما براى آنها نقطه‌ى مهمى است. هدف دشمن اين بود كه بر روى اقتصاد متمركز شود، به رشد ملى لطمه بزند، به اشتغال لطمه بزند، طبعاً رفاه ملى دچار اختلال و خطر شود، مردم دچار مشكل شوند، دلزده بشوند، از نظام اسلامى جدا شوند؛ هدف فشار اقتصادى دشمن اين است، و اين محسوس بود؛ اين را انسان ميتوانست مشاهده كند.

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
شنبه 20 دی 1393  11:53 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 khodaeem1 abedina nargesza tachberdee
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

سلام و عرض احترام به مدیر مبحث و همراهان گرامی

مطلب خوبی رو تعیین کردین. إن شاء لله بتونیم از دل این مباحث به نظرات و ایده های خوبی برسیم، تا ما هم به نوبه خود قدمی کوچک در این راه برداریم.

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

شنبه 20 دی 1393  12:35 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 khodaeem1 shirdel2 abedina nargesza ehsan007060 tachberdee
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

********** تـــذکّــــر **********

با سلام و عرض ادب؛

دوستان سعی کنند، نظرات شخصی و برداشتهای خود را در رابطه با موضوع فوق، اعلام نموده و به بحث و گفتگو بپردازند.

مسلّماً پُستهای دست نویسِ منظّم با رعایت نکات نگارشی و املایی، رغبت بیشتری برای مطالعه در مخاطب ایجاد میکند و همچنین از امتیاز بیشتری برخوردار است.

رسالت اصلی اینگونه طرحها، کپی-پیست از سایر سایتها نیست، لذا حتی المقدور از ارسال پستهای کپی-پیست که 1% هم احتمال خواندنشان وجود ندارد، خودداری نمایید.

با تشکّر فراوان

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

شنبه 20 دی 1393  12:38 PM
تشکرات از این پست
borkhar khodaeem1 ria1365 shirdel2 abedina nargesza ehsan007060 tachberdee
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

من بعنوان یک فرد ایرانی  اول نظر و تعریفی از اقتصاد مقاومتی ارایه میکنم تا معنی و تعریف این واژه بیشتر روشن بشه:

 

اقتصاد مقاومتی کلمه ای است که در این یکی دو سال اخیر بیشتر وارد حوزه اقتصادی ایران شده است ولی برای اولین بار در جنگ اسراییل با نوار غزه در سال 2005 تا الان بکار برده شده است.

تعریف هم میتونم بگم که : زمانی که سایر کشورها راه های نابحق و غیر منصفانه ای را  برای در فشار گذاشتن یک کشور ایجاد میکنند تا با آن طریق بر کشور مورد نظر فشار آورده و اون کشور رو با خود همراه نمایند تا از نظرات اونها پیروی کنه و به اصطلاح مطیع قدرتهای منطقه ای و بین المللی گردد. کشور مورد نظر راههایی رو برای مقابله با اون تحریم ها در نظر میگیره تا از اثرات اونها کاسته بشه. به این میگن اقتصاد مقاومتی و بیشتر قسمت اخر تعریفمو در بر میگیره.

و این اقتصاد مقاومتی رو در زمانی میشه بکاربرد که کشور تحت شدیدترین تحریمها از هر لحاظی باشه مثلا همون اقتصادی (نفت).

هدف اقتصاد مقاومتی، استفاده از توان داخلی و مقاومت در مقابل تحریمها با ایجاد کمترین بحران است.

از نظر برخی از مقامات کشورمون، ایجاد ایالتها و تمرکز زدایی از قدرت و واگذاری اختیارات تصمیم گیری به مناطق، از لوازم مقاومتی کردن اقتصاد ایران است.

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

شنبه 20 دی 1393  12:43 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1 omiddeymi1368 shirdel2 abedina nargesza ehsan007060 tachberdee
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

برای اینکه اقتصاد مقاومتی که توسط رهبر انقلاب به رییس جمهور ابلاغ شد عملی بشه باید نکاتی رو بدونیم و رعایت کنیم تا به این مهم دست یابیم  من از دید خودم بعنوان یک کارشناس ارشد مدیریتِ تحول، اشاره کوتاهی به این نکات خواهم کرد :

  • -اولین قدم برای این کار ارائه طرحی میان مدت میباشد تا راهها و روش های مقابله با تحریم ها مشخص بشه و چهارچوب مشخصی در نظر گرفته بشه.
  • -دومین قدم باید یک سازمان و ساختار ویژه ای برای اینکار تعریف کنیم تا نظارت و مدیریت کار رو بصورت تخصصی بر عهده داشته باشه.
  • -سومین قدم باید به براورد نیازهای داخلی اقدام کنیم و شاخص هایی رو در نظر بگیریم.
  • -چهارمین قدم طراحی یک الگوی مشخص از شیوه‌ی زندگی متناسب با اقتصاد مقاومتی برای عموم مردم کشورمون میباشد.   
  • -پنجمین قدم ایجاد و ارائه آموزش های لازم به نسل کنونی و نوجوانان از طریق مدارس و به عموم مردم از طریق رسانه های داخلی.
  • -ششمین قدم بعد از کارهای بالا اینه که ما بتونیم پاسخ های سریعی به واکنش های اقتصادی و تحریم های جدید داشته باشیم.
  • -هفتمین قدم هم نقش مردم هست که باید با هم، همدل و همقدم باشند تا از این راه به سلامت عبور کنن.
  • -و مهمترین قدم از نظر بنده، حمایت از صاحبان صنایع کوچک و بزرگ هست که نقش مهمی را در تولید داخلی ایفا میکنند. 

 

در ادامه به بررسی معضلات اقتصاد مقاومتی و راهکارهای اساسی و اصولی خواهم پرداخت.

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

شنبه 20 دی 1393  12:58 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 abedina nargesza tachberdee
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

بنام خدا

در ارتباط با اقتصاد مقاومتی که یکی از موضوعات مهمی است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکید داشته اند،مطالب زیادی میتوان نوشت اما اینکه دولت منتظر بماند که فقط مردم اقتصاد مقاومتی را پیاده و احرا نمایند و یا مردم منتظر اقدام دولت بشوند و بگویند وظیفه دولت هست(که یکی از وظایف دولت هم هست) و خودشان در این راه گامی بر ندارند، اشتباه محض انجام داده اند.لذا ضروریست که دولت در حد وظایف خودش و مردم هم در کنار دولت دست بدست هم داده و برای اجرای این کار مهم بیش از پیش تلاش و کوشش نمایند، که این شرط لازم برای موفقیت در این مسیر بوده و هست.

اگر دولت بتواند  درک صحیحی به  تمامی اقشار جامعه در مورد اقتصاد مقاومتی بدهد و دلایل اینکه چرا باید اقتصاد مقاومتی داشته باشیم را از طریق کارشناسان خبره و جامعه شناس برای مردم تشریح نماید و این دلایل مردم پسند باشد، آن موقع میتوان برای داشتن یک اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی کرد و موفق هم بود.

                  

شنبه 20 دی 1393  3:44 PM
تشکرات از این پست
ria1365 abedina omiddeymi1368 nargesza tachberdee
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

سلام 

در ادامه مباحث قبلی خودم  نکات ذیل رو هم برای شما بیان میکنم امیدوارم مفید فایده باشه :

  •  من فکر میکنم اقتصاد مقاومتی با درآمیختن  چهار مورد منابع مادی، معنوی، بومی و قابلیت‌های درونی کشور و رسیدن به خودکفایی، زمینه‌های رشد اقتصادی را میتونه فراهم کنه 
  • برای اینکه بتوانیم اقتصاد مقاومتی رو در سطح وسیعی به اجرا در اوریم باید تغییر و تحولی در زمینه سرمایه های راکت و در گردش اشخاص حقیقی و حقوقی انجام دهیم 
  •  در شرایط فعلی پیشبرد توسعه اقتصادی کشور باید با تکیه بر منابع و سرمایه های داخلی انجام شود تا ضمن کاهش بسیاری از هزینه ها زمینه اشتغال را نیز فراهم آورد.

 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

شنبه 20 دی 1393  6:43 PM
تشکرات از این پست
abedina omiddeymi1368 nargesza shirdel2 tachberdee
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

 مهم‌ترین پیام‌ اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفیت‌ها و توان داخلی است. 

 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

شنبه 20 دی 1393  6:50 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza shirdel2 ehsan007060 tachberdee
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

با سلام .

به نظر من اقتصاد مقاومتی تنها راه  پیشرفت در این موقعیت است که مسئله تحریم، جنگ خاورمیانه و وضعیت بازار نفت همه اینها نشان دهنده آسیب پذیر بودنه اقتصاد کشورها میباشد که مدیران جامعه باید بر اساس برنامه ریزی مناسب، آمادگی  پذیرش و میزان ریسک پذیری و تغییر و نوسان را در این شرایط داشته باشند.

شنبه 20 دی 1393  6:54 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 nargesza shirdel2 ehsan007060 tachberdee
mrrasool
mrrasool
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اسفند 1391 
تعداد پست ها : 156
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

به نظر بنده حمایت از تولید داخلی یکی از بهترین راه‌ها است.

50 امتیاز طرح صالحین شماره 100 )94/5/5

شنبه 20 دی 1393  7:40 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ria1365 tachberdee
smhhms
smhhms
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 95
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

کَس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من: جهت برطرف نمودن نیازهای جامعه و پیشرفت  و ترویج اسلام و عدالت و منتظر واقعی بودن و زمینه سازی ظهور منجی آخر الزمان بایستی وابسته نباشیم و این با اقتصاد مقاومتی امکان پذیر است تا اَحَدی نتواند ما را با تحریم و تهدید و فشار مجبور به در جا زدن و نادیده گرفتن اصولمان  کند.

اقتصاد مقاومتی را باید با تدبیر و امید نهادینه نمود با این شرح که:

1. تدبیر: بایستی از تولید با روش ارائه تسهیلات بانکی و مالیاتی حداقلی ممکن و سیاست های تشویقی و تنبیهی و رقابتی نمودن و صادراتی با واقعی نمودن نرخ ارز و بریدن دست دلال ها و رانت ها و نظارت های مستمر و دقیق  حمایت نمود و همچنین برقراری 100درصد ارتباط بین دانشگاه و صنعت جهت تکمیل بال های پرواز پرنده اقتصاد یعنی علم تئوری و تجربه عملی واقعی با پژوهش ها و مقالات مورد نیاز اقتصادی جامعه و صنعت.

2. امید: ازما حرکت از خدا برکت: پس از تدبیر و عمل هوشمندانه با ید توکل کنیم تا آنچه کاشتیم برداشت نماییم.

این مهم با وحدت و عزم و حرکت ملی و فرهنگ سازی با استفاده ازکلیه امکانات موجود امکان پذیر است.

یاعلی دوستان و هموطنان باتدبیر و امید

 

شنبه 20 دی 1393  9:36 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 omiddeymi1368 ria1365 tachberdee
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

با تشکر از مشارکت دوستان

پرسش های احتمالی و طرح موضوعات چالش برانگیز درباره مبحث از سایر کاربران فراموش نشود! به روشن شدن و پیش برد بیشتر بحث کمک می شود!



 

شنبه 20 دی 1393  11:18 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 tachberdee smhhms
دسترسی سریع به انجمن ها