مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 200 گرم
سيب زميني آب پز 3 عدد
پياز 1 عدد
جعفري 3 قاشق غذاخوري
نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار کافي
نان لواش 6 عدد
طرز تهيه:
1- پياز را رنده مي کنيم و با گوشت مخلوط کرده و در کمي روغن سرخ مي کنيم. سپس نمک، زردچوبه و فلفل (سمبوسه معمولا تُند است، ولي شما مقدار فلفل را طبق ذائقه خودتان اضافه کنيد) و يک فنجان آب درون گوشت سرخ شده مي ريزيم و مي گذاريم تا گوشت بپزد.
2- سيب زميني پخته را رنده کرده و با جعفري خرد شده به گوشت اضافه مي کنيم. در صورت تمايل مي توانيد از قارچ هم استفاده کنيد.
3- نان لواش را که بهتر است کمي خمير باشد، به صورت نوارهاي باريکي مي بريم و در ابتداي نوار، از مايه سمبوسه روي نان مي گذاريم و به شکل مثلثي آن ها را مي پيچيم (در ادامه طرز پيچيدن نان سمبوسه توضيح داده شده است).
4- در ظرف گودي روغن مي ريزم و وقتي داغ شد، سمبوسه ها را در آن سرخ مي کنيم.
5- براي سبزي سمبوسه مي توانيد از سبزي هاي معطر هم استفاده کنيد. همين طور اگر تخم گشنيز به آن اضافه کنيد، خوشمزه و معطر مي شود.(تخم گشنيز يک قاشق غذاخوري)
با 6 عدد نان لواش، 18 عدد سمبوسه درست مي شود.
اين سمبوسه ها را مي توانيد با سُس گوجه فرنگي ميل نماييد.
نکته:
مراقب باشيد که نان لواش در حين پيچيدن خشک نشود. براي اين منظور مي توانيد نان ها را يکي يکي از کيسه در آورده و اضافي آن را درون کيسه قرار دهيد تا نرم باقي بماند.
طرز پيچيدن نان سمبوسه:
نان را به صورت مستطيل مي بريم و در گوشه چپ، مقداري از مواد را مي گذاريم. سپس گوشه نان را روي مواد مي آوريم. اين طوري يک ضلع مثلث ساخته مي شود.
در مرحله بعد بايد ضلع ديگر آن را بسازيم. در نتيجه نان سمت راست را روي مواد مي آوريم. بدين ترتيب ما دو ضلع از مثلث را ساخته ايم.
اگر دقت کنيد، دو ضلع بالايي مثلث را داريم. ولي مثلثمان ضلع پاييني ندارد. در نتيجه ميزان نان باقيمانده که در پايين مثلث ديده مي شود را از زير مثلث رد مي کنيم تا ضلع سوم ساخته شود.
به اين ترتيب سه ضلع مثلث ايجاد شده و ما يک تکه اضافه نان هم داريم. مي توانيد آن را روي سمبوسه بياوريد.
اگر به سمبوسه هاي حاضري نگاه کنيد، معمولا يک تکه نان اضافه هم روي آن قرار دارد.