0

چگونه رم کامپیوتر خود را ارتقاء دهیم؟

 
tachberdee
tachberdee
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4133
محل سکونت : گلستان

چگونه رم کامپیوتر خود را ارتقاء دهیم؟

 

زمانی که میخوایم رم را ارتقاء دهیم باید رم جدید با سیستم سازگاری کامل داشته باشد.

پس در هنگام خرید رم باید به نکات زیر توجه داشته با شید:

نوع رم

رم ها در طول چند سال گذشته سه نسل متوالی را تجربه کرده اند.نسل اولDDRهستند که دیگر تولید نمیشوند و در بازار فقط نمونه دسته دوم آنها موجود است.و لازم به ذکر است که سیستم های قدیمی که از این نوع رم استفاده می کردند دیگر کارایی چندانی ندارندو حتی اگر رم انها را ارتقاء دهیم از نظر پردازنده و مادر بورد محدودیت بسیاری دارند و با ارتقاء نیز سرعت انها بسیار کم تغییر میکندو بهتر است به فکر سیستم دیگری باشید.

نسل دوم DDR2 نام دارد و تا چند سال گذشته بسیار در رایانه ها استفاده میشد ولی با ورود نسل جدید کمتر تولید میشود و اگر به فکر ارتقاء رم سیستم خود هستید ٬سریع تر اقدام کنید زیرا با گذشت زمان مدل این رم ها کمتر و قیمت انها بیشتر میشود.اغلب این رایانه ها توانایی اجرای ویندوز هفت را دارند. البته این موضوع وابسته به کارایی سایر قطعات است.با این حال با توجه به کارایی سیستم هایی که رم DDR2 استفاده میکنند میتوان گفت ویندوز هفت روی آنها قابل اجراست.

نسل سوم رم هاDDR3نام دارد . به راحتی در بازار یافت میشود و انواع زیادی در مدل های مختلف وجود دارد.

ظرفیت

برای اجرای ویندوز seven با کارایی مناسب به طور متوسط به دو گیگابایت رم نیاز است البته با ۱گیگابایت نیز قابل اجراست اما با ۲گیگابایت کارایی بهتری دارد. بطور کلی هر چقدر ظرفیت بیشتر باشد فضای بیشتر برای نرم افزار ها در اختیار دارید در نتیجه به صورت همزمان میتوانید برنامه های بیشتری را اجرا کنید.

فرکانس در رم ها سرعت را تعیین میکند و هر چقدر بیشتر باشد میزان انتقال اطلاعات بیشتر و پهنای باند بیشتری در اختیار دارید.

اما این مورد باید با مادر بورد نیز هماهنگ باشد.

برای رم های DDR2 دو فرکانس ۶۶۷ و ۸۰۰ مگاهرتز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و برای رم های DDR3 فرکانس های ۱۶۰۰ و ۱۳۳۳ و ۲۰۰۰ مگاهرتز پر کاربرد است.

برای خرید DDR2 بهتر است از۸۰۰ مگاهرتز استفاده کنید زیرا اگر مادر بورد با فرکانس کمتری سازگار باشد هم مشکلی به وجود نمیاید.

و فرکانس رم به طور خودکار ۱۳۰ مگاهرتز کاهش میابد.

در مورد رم های DDR3 نیز فرکانس ۱۳۳۳ بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و اگر از فرکانس بالاتری استفاده کردید حتما مادر بورد را نیز با فرکاس رم تنظیم کنید در غیر اینصورت هزینه ای که کرده اید بیهوده خواهد بود.

زمان تاخیر

زمان تاخیر در رم‌ها به تعداد چرخه‌هایی گفته می‌شود که میان اجرای دستورات وجود دارد. به عنوان مثال از وقتی‌ که پردازنده دستور فراخوانی اطلاعات را ارسال می‌کند تا زمانی که این اطلاعات پیدا شده و به پردازنده ارسال شوند یک مکث بسیار کوتاه وجود دارد. رم‌ها در سیستم باید از نظر زمان تاخیر با یکدیگر هماهنگ باشند. در مورد رم‌های DDR3 اغلب از زمان تاخیر ۹ و در مورد رم‌های DDR2 از زمان تاخیر ۶ بیشتر استفاده می‌شود.
سازگاری
در مورد ارتقای رم موضوع هماهنگی مهم‌ترین موضوع خریداران است. رم‌های جدید علاوه بر اینکه باید با رم قبلی سازگاری داشته باشند لازم است که با مادربورد هم در هماهنگی باشند. به همین دلیل توصیه می‌شود رم‌های قبلی را از سیستم جدا کنید و رم‌های جدید را روی سیستم قرار دهید. البته این یک دستورالعمل پیشنهادی برای جلوگیری از تداخل رم‌های قبلی با مدل‌های جدید است و اگر مشکلی از بابت سازگاری وجود نداشته باشد نیازی به این کار نخواهد بود. مورد بعدی تعداد است. اغلب مادربوردها از چینش دو کانال پشتیبانی می‌کنند به این معنی که اگر دو یا چهار ماژول رم روی مادربورد قرار دهید با تقسیم اطلاعات میان این ماژول‌ها سرعت دسترسی و انتقال اطلاعات بیشتر می‌شود. پس اگر دو ماژول جدید خریداری کرده‌اید با اضافه شدن به یک ماژول قبلی می‌تواند روی کاهش سرعت رم‌ها موثر باشد. زیرا در این حالت چینش دو کانال سیستم بر هم خورده است.
چگونه مشخصات رم را شناسایی کنید
برای شناسایی مشخصات رم فعلی می‌توانید از برنامه CPU-Z استفاده کنید که رایگان است و حجم کمی دارد. پس از اجرای این برنامه به سربرگ مادربورد رفته و مدل مادربورد خود را پیدا کنید. با مراجعه به سایت سازنده مادربورد مشخصات کلی آنها را خواهید دید و تا حدودی مشخص می‌شود که از چه رم‌ها و تا چه ظرفیتی می‌توانید استفاده کنید. سپس به سربرگ حافظه بروید. در این قسمت بدون اینکه نیاز به بازکردن کیس باشد خواهید دید که کدام سوکت‌ها روی مادربورد دارای رم هستند و ماژولی که در آنها قرار دارد دارای چه مشخصاتی است. توجه داشته باشد که در این قسمت، فرکانس معادل نصف فرکانس حقیقی رم نمایش داده می‌شود و اگر در محل فرکانس عدد ۴۰۰ را مشاهده کردید به این معنی است که رم‌های شما از نوع ۸۰۰ مگاهرتز هستند. نوع رم، زمان تاخیر، ولتاژ و سایر اطلاعات مربوط به رم در این قسمت نشان داده می‌شوند.

جمعه 12 دی 1393  9:48 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها