0

نیاز به خون تازه در تیم ملی

 
majidpanjo
majidpanjo
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 85
محل سکونت : مازندران

نیاز به خون تازه در تیم ملی
شنبه 27 آذر 1389  2:03 PM

شمشیربازی

ناکامی تیم ملی شمشیربازی از کسب حتی یک مدال در بازی‎های آسیایی گوانگجو نشان داد که تغییرات پی در پی مدیریتی طی چهار سال گذشته تاثیر منفی خود را در این رشته گذاشته است و تلاش های باقرزاده برای سروسامان دادن به این وضعیت هم نیاز به زمان بیشتری دارد.

به گزارش مهر، معمولا از فردای روزی که یک رویداد به کار خود خاتمه می‎دهد، می‏‎گویند باید از همین امروز برای حضور بهتر در دوره آتی برنامه ریزی کرد. چهار سال پیش هم که بازی‎های آسیایی 2006 در دوحه قطر به پایان رسید مشابه همین جمله گفته شد و اینکه در رشته‎های مختلف باید آماده سازی برای حضور در گوانگجو آغاز شود، این در حالی است که از همان زمان در فدراسیون شمشیربازی تغییرات مدیریتی در دستور کار قرار گرفت تا 6 ماه مانده به آغاز بازی‎های آسیایی 2010 چین.

سه سال، پنج رئیس

بازی‎های آسیایی دوحه آذرماه سال 1385 برگزار شد. در این بازی‎ها تیم شمشیربازی ایران صاحب دو مدال برنز انفرادی و تیمی اپه شد. با این حال بهمن‌ماه همان سال رئیس وقت فدراسیون شمشیربازی یعنی فضل الله باقرزاده از سمت خود برکنار و حکم مدیریت این فدراسیون برای مهدی محمدزاده زده شد که البته اعتبار آن تا هشت‌ماه ادامه داشت.

شهریورماه 86 بود که جواد یزدان پناه به عنوان سرپرست فدراسیون شمشیربازی منصوب شد اما فقط برای سه ماه! چراکه آبان‌ماه همان سال غلامحسین عسگری سرپرست شد و بعد از 10 ما هم در مجمع انتخابات فدراسیون صاحب اکثریت آرا شد تا در جایگاه خود ابقا شود. عسگری رئیس فدراسیون شمشیربازی بود تا آذرماه سال 88 که با حکم مدیریت جدید سازمان تربیت بدنی از سمت خود برکنار و فضل الله باقرزاده جایگزین وی شد. باقرزاده هم بعد از پنج ماه سرپرستی در مجمع انتخاباتی خردادماه امسال به طور رسمی رئیس فدراسیون شمشیربازی شد. یعنی در فاصله 6 ماه تا شانزدهمین دوره بازی‎های آسیایی.

شمشیربازی

ناکامی شمشیربازی دور از انتظار نبود

معمولا حضور نتیجه بخش در رویدادی مانند بازی‎های آسیایی نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است در حالیکه فدراسیون شمشیربازی با در نظر گرفتن مجموع دوران سرپرستی همراه با ریاست باقرزاده تنها 11 ماه فرصت داشت تا ورزشکاران خود را برای سفر به گوانگجو آماده کند. با این اوصاف ناکامی در تکرار مدال‎های دوحه خیلی دور از انتظار نبود چون با تمام جوانب و شرایط واقعیت شمشیربازی ایران همین است که در گوانگجو دیدیم. هر چند که مسئولان تیم ملی شمشیربازی به خاطر جذب مربیان خارجی، فراهم کردن شرایط حضور در کمپ تمرینی اوکراین و بازی تمرینی با ژاپنی‌ها به کسب حداقل یک مدال امیدوار بودند که آنهم حاصل نشد!

فدراسیون شمشیربازی مامور آماده سازی یک "جنازه" برای گوانگجو بود

پیمان فخری، دبیر فدراسیون شمشیربازی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تاکید بر اینکه با توجه به شرایط حال حاضر شمشیربازی نباید انتظار نتیجه گیری بهتر از این داشته باشیم، گفت: "خودمان هم احساس می‎کردیم تیم قرص و محکمی نداریم. البته برای آماده سازی تیم کاری نماند که انجام نداده باشیم. واقعیت این است که ما یک "جنازه" را تحویل گرفته بودیم و باید آن را برای گوانگجو احیا می کردیم".

وی با تاکید بر اینکه پتانسیل تیم ملی شمشیربازی ایران همین است که دیده شد، ادامه داد: "هر بلایی به جان شمشیربازی افتاد. تا حدود یک سال قبل از گوانگجو مانند "جگر زلیخا" هر کس تکه‎ای از فدراسیون را کند بعد از آن یک ویرانه را به دست ما دادند و حالا هم باید پاسخگوی ناکامی باشیم که خیلی هم دور از انتظار نبود. چون مطابق شرایط واقعی شمشیربازی است".

قول و وعده مدال چرا و به چه دلیل

تمام برنامه‎هایی که فدراسیون شمشیربازی برای اعزام ملی پوشان خود به بازی‌های آسیایی اجرا کرد در قالب یک برنامه کوتاه مدت انجام شد. این فدراسیون به خاطر تمام تغییرات مدیریتی برای حضور در این بازی‌ها هیچ کار بلندمدتی انجام نداد در حالیکه تکرار نتایج دوحه حداقل نیازمند حداقل یک برنامه چهارساله بود البته در این مدت برو و بیا روسا به کسی فرصت نداد تا به فکر تیم سازی باشد. با این حال مسئولان فدراسیون که خود بیشتر از هر کسی نسبت به شرایط واقعی ملی پوشان اشراف داشتند وعده کسب مدال در گوانگجو را داده بودند.

شمشیربازی

با توجه به اینکه چین، کره جنوبی و ژاپن در هر سه اسلحه و در هر دو بخش انفرادی و تیمی بهترین‌های جهان هستند، فدراسیون شمشیربازی روی برنز تیمی در اسلحه اپه حساب بازکرده بود که آن هم حاصل نشد. حتی علی یعقوبیان هم که امید زیادی در این اسلحه نسبت به او وجود داشت نتوانست کار خاصی انجام دهد. فضل الله باقرزاده، رئیس فدراسیون شمشیربازی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: "انتظار ما به خاطر کارهایی بود که انجام داده بودیم. حتی شرایط تمرین در کنار بهترین مربیان و بهترین کمپ اروپایی را فراهم کردیم اما آنها اصلا در حد توقعات ما ظاهر نشدند. بازیکنان باید خود پاسخگو باشند"! حال آنکه واقعا اجرای برنامه های کوتاه مدت برای یک رویداد بزرگ نتیجه بخش است؟

کمیته شکست: میانگین سنی بالا و متاهل بودن عوامل ناکامی بودند!

ملی پوشان شمشیربازی پیش از حضور در بازی‎های آسیایی در مسابقات جهانی فرانسه شرکت داشت. به همین دلیل برخی خستگی را عامل ناکامی آنها در گوانگجو عنوان کردند که البته مورد قبول نیست چراکه این شرایط برای بیشتر تیم‎های شرکت کننده در بازی‎های آسیایی یکسان بود.

فدراسیون شمشیربازی نتوانست به وعده خود برای کسب مدال در گوانگجو عمل کند اما خوبی کار این فدراسیون این بود که خیلی زود کمیته شکست را با حضور کارشناسان این رشته تشکیل داد تا عوامل ناکامی مشخص شود. پیمان فخری با اعلام این خبر به خبرنگار مهر گفت: " میانگین سنی ملی پوشان بالاست و بیشتر آنها متاهل هستند. به همین دلیل بیشتر به دنبال مشکلات زندگی هستند تا اینکه فکر و ذهن‌شان در ورزش باشد. این مهمترین نتیجه گیری کمیته شکست بود. با همه اینها نباید منکر تلاش بازیکنان شد".

خوب شد که نتیجه نگرفتیم!

شمشیربازان ایران برخلاف وعده‌ها نتوانستند در گوانگجو نتیجه بگیرند اما این یک زنگ خطر خوب و به موقع بود برای اینکه مسئولان بدانند کجای کار ایراد دارد و باید چه کنند. اینکه به فکر تربیت مهره یا مهره‎هایی برای جایگزینی ستاره‎ای مانند علی یعقوبیان باشند تا اگر روزی او به دلیل مشابه بازی‎های آسیایی یعنی نداشتن شرایط روحی مناسب قادر به بازی خوب و نتیجه گیری نبود بتوان از جایگزینش استفاده کرد.

پیمان فخری هم این موضوع را تایید کرد و به خبرنگار مهر گفت: "در کل ترکیب تیم ملی نیاز به تغییر دارد. این تیم که مانند آب راکد سال‎هاست دست نخورده باقی مانده نیازمند پویایی و جوانی است. باید جوانترها در این تیم رفت و آمد کنند. باید از این ناکامی درس گرفت".

تنظیم برای راسخون : مجید پنجو

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها