بررسی اسپیکر بلوتوث سونی BSP10: استوانه کوچولو
شنبه 6 دی 1393 8:50 AM
شاید با خود بگویید یک اسپیکر کوچک و استوانهای به چه دردی میخورد که حالا بخواهیم آن را بررسی هم بکنیم! تمام کاری که انجام میدهد یک پخش صداست و حالا خیلی هم به خودش زحمت بدهد، چهار تا دکمه و پورت هم اضافه میکند و میشود بلندگوی مدرن!
اما واقعیت این است که اگر نیازتان به چنین اسپیکرهایی بیفتد، آن موقع است که متوجه خواهید شد همین دنیای به ظاهر کوچک، چه تفاوتیهای بزرگی دارد!
چه کسی به اسپیکر پرتابل نیاز دارد؟
خب فرض کنید شما میخواهید به یک مسافرت دسته جمعی بروید و کلبهای کوچک و زیبا در وسط جنگل گرفتهاید! خب، انتظار ندارید که یک سینمای خانگی برایتان مهیا باشد، پس برای داشتن صدای دلنشین موسیقی چه میکنید؟ به موبایلتان نگاه نکنید چون اگر بخواهید آهنگی را دسته جمعی گوش دهید، توانایی پخش برای تعداد بالا در محیطی باز را ندارد، ضمن اینکه کیفیت آن هم به اندازهای نیست که از شنیدنش لذت ببرید، تازه اگر هم خوب باشد، با صدای دنگ دنگ پیغامهای وایبر و واتس اپ و تانگو و … چه میکنید؟! پس بیخیال موبایل، بهترین راه چاره همان اسپیکر پرتابل است!
قهرمان ما کیست؟
محصولی کوچک و جمع و جور از سونی که اگر هنوز آن را در دست نگرفته باشید، احساس میکنید وزنی سبک و صدایی متوسط دارد! اما اگر آن را بغل کنید، متوجه وزن بالا و اگر هم روشن کنید، صدای رسای آن خواهید شد. البته بر خلاف بسیاری از دستگاههای امروزی سونی، این قهرمان ما شناگر خوبی نیست و برای همین لباس غواصی را از تنش دربیاورید چرا که با آب میانه چندان خوبی ندارد.
اصلا بگذارید قصه BSP10 را از اول برایتان بگوییم!
خوش چهره است؟
واقعیت این است که اسپیکر کوچولوی سونی خوشکل نیست اما نمکیست! یعنی شاید شما را فریفته ظاهرش نکند اما چهره و هیبت یک اسپیکر را به خوبی داراست. به دلیل گرد بودن به آسانی در دست جا شده و به همین خاطر حمل و نقل راحتی دارد. جنس بدنهاش از پلاستیکی مستحکم و با کیفیت است و به خاطر ارتفاع نسبتا کوتاه نسبت به سطح پایینی، به خوبی در هر جایی قرار گرفته و ناز و ادا در نمیآورد. تازه، از آنجایی که حالت استوانه دارد، هر وقت حوصلهتان سر رفت میتوانید آن را بر روی سطوح صاف قل بدهید و یک وسیله تفریحی از BSP10 بیچاره بسازید! حالا چرا بیچاره؟ خب واسه اینکه BSP10 یک اسپیکر است نه یویو برای سرگرمی شما!
چگونه کنترل میشود؟
خیلی ساده! دو کلید بزرگ و گرد روی دستگاه، صدا را کم و زیاد کرده و کلیدی کوچکتر جهت برقرای تماس با گوشی شما در حفرهای گرد تعبیه شده است. یعنی اگر هنگام گوش دادن به موسیقی درون ماشین بودید یا حال نداشتید که گوشی خودتان را بردارید، میتوانید بر روی کلید Call بر روی اسپیکر کوچولوی داستان ما فشار داده و صدای مخاطب خود را گوش دهید و از طریق میکروفن با وی حرف بزنید. البته حواستان باشد که قبل از جواب دادن به نمایشگر گوشیتان نیم نگاهی بیندازید تا با شنیدن صدای مخاطب خاص در جلوی جمع، غافلگیر نشوید!
در پایین این گوی استوانهای، کلید کوچک پاور نیز قرار دارد که عملکردش از روی اسمش کاملا مشخص است و درگاه شارژ که با روکشی پلاستیکی محافظت میشود نیز در کنارش دیده میشود.
صدایش چگونه است؟
باید گفت بهتر از آن چیزی که تصورش را میکردید! به دور استوانه یک توری فلزی کشیده شده که صدا از منافذ آن خارج میشود و باید عنوان دلنشین به همراه باس قوی و بلندی کافی را برازنده آن دانست. چرا بلند شدید؟ میخواهید از BSP10 به عنوان سینمای خانگی استفاده کنید؟ دیگر انقدر قدرت ندارد و بالاخره یک بلندگوی 5 وات کاراییاش برای همان محفل دوستانه است که البته خبری هم از حرکات موزون نباشد! چرا که BSP10 علاوه بر آنکه علاقهای به چنین مجالسی ندارد، از توان کافی برای برگزاری آن هم برخوردار نیست!
چگونه متصل میشود؟
اول باید پرسید به چی وصل میشود؟ به گوشی، تبلت، نوت بوک و خلاصه هر چیزی که بلوتوث دارد و سر ناسازگاری با اسپیکر ما را هم ندارد! در این راه یک چراغ کوچک آبیرنگ نیز روشنگر راهتان است تا هنگام متصل شدن، شما را مطلع کند. البته سونی روش مدرنتری همچون اتصال از طریق NFC را نیز فراهم آورده تا سرعت وصل شدن سریعتر باشد. خلاصه سونی خیلی تلاش کرده تا اسپیکرش را سریعا به وصال یار برساند اما ظاهرا راههای کمی را بدین منظور انتخاب کرده؛ چرا که خبری از پورت Aux نیست و برای همین دور اتصال از طریق درگاه 3.5 میلیمتری را خط بکشید! ضمن اینکه مموری هم نمیخورد و برای همین دور استقلال آن را هم خط قرمز دیگری بکشید (چرا قرمز؟ چون اگر استقلالی بود خنثی شود!).
خلاصه این اسپیکر کوچولوی ما حتما باید با یک دستگاه خارجی آن هم از طریق ارتباط بیسیم جفت بشود و علاقهای به وصال سیمدار یا مموریدار ندارد!
چقدر توان دارد؟
وزن ۳۰۰ گرمی BSP10 نشان میدهد که بایستی بر روی توان بدنیاش حساب باز کرد و انتظار استقامت خوبی را از آن کشید. در تستهایی که ما انجام دادیم، در حالتیکه صدا در میزان متوسط بود، تا ۱۰ ساعت اسپیکر به آوازهخوانی میپرداخت و بالطبع هر چه از آن انتظار فریاد بیشتری بکشید، به نسبت قدرتش سریعتر تحلیل خواهد رفت!
برای شارژ کردن هم در حدود 1.30 دقیقه با آداپتور وقت لازم است که این کار از طریق اتصال پورت میکرو یواسبی انجام میپذیرد. BSP10 همچنین با کامپیوتر هم شارژ میشود اما خب زمان بیشتری را برای تجدید قوا از این طریق نیاز خواهد داشت.
ارزش خریدن دارد؟
خب این مورد بستگی به نیاز شما و البته سایز جیبتان دارد! گزینه نخست که کاملا مشخص است، اگر آدمی هستید که اهل مسافرت کردنید، دوست دارید آهنگهای گوشیتان را در جمعهای دوستانه همه بشنوند، اصلا ضبط ماشینتان خراب است و یا میخواهید در خودرو با این اسپیکر با مخاطب خاصتان صحبت کنید، حتما به یک BSP10 نیاز دارید! اما سایز جیبتان به اندازه ۱۲۵ دلار یا بیش از ۴۰۰ هزار تومان پول نقد ظرفیت دارد؟ خب این واقعا مساله مهمی است چرا که این اسپیکر سونی، در بین نمونههای پرتابل نسبتا گران قیمت قرار گرفته و برای همین هر کسی به خودش اجازه نمیدهد تا دست دوستی به سمت وی دراز کند! اما این اطمینان را داشته باشید که اگر دست خود را به سمتش بردید، این استوانه کوچولوی نمکی، دوست وفادار و مطمئنی برای شما خواهد بود.