0

مجموعه مقالات مهارت های همسرداری در سبک زندگی اسلامی

ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

مهارت های همسرداری در سبک زندگی اسلامی
پنج شنبه 4 دی 1393  12:17 AM

پیامبر رحمت «صلی اله علیه وآله وسلم» می فرمایند: خداوند در شب معراج به من فرمود؛هیچ می دانی کدام زندگی ماندنی تر است؟
آن کانونی که اولا در یادآوری یاد من سستی نکند.
ثانیا نعمت مرا فراموش نکند.
ثالثا به حق من جاهل نباشد.
رابعا پیوسته در پی خشنودی ورضایت من باشند.
(ارشادالقلوب ص۲۰۴)

مهارت ارتباطی یا ارتباط موثر

سبک زندگی ما در روابط همسرداری دچار چالش‌هایی است. باید بپذیریم که مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
اگر بی‌توجه باشیم، این چالش‌ها عمیق‌تر می شوند و محدودیت‌ها برای سبک زندگی مطلوب، افزایش پیدا کند.
دقیقاً مثل این که عفونتی وارد بدن شود و بدن نسبت به آن بی‌تفاوت باشد، حال چه اتفاقی می افتد؟
بنابراین آگاهی همسران از مهارت ارتباطی، باعث می شود تا همسران در پرورش اهداف و روابط زناشویی همواره در رضایت مندی زندگی کنند.

انواع ارتباط همسری در سبک زندگی اسلامی:
۱.عاطفی ۲.الگویی ۳.شناختی ۴.کلامی

اول: ارتباط عاطفی
ارتباطی است که در روند ایجاد و افزایش علاقه و محبت بین دو همسر، جریان یافته
به این منجر می شود که بتوانند احساسات و عواطف را با همدیگر انتقال داده،و پس بگیرند.
این ارتباط شاه کلید مهارت ارتباط موثر همسرداری است.

• راههای داد و ستد عاطفی بین همسران

۱.قلبی
با پرورش احساسات و عواطف مثبت و دینی و سازنده نسبت به همسر، قلب او را سرشار از آن عواطفی کنیم که مایلیم همسرمان به ما داشته باشد.
امام علی علیه السلام می فرماید:«هرقدر که انسان چیزی را در درون قلبش پنهان کند از زبانش و حالتهای بیرونی اش نمایان می کند».

۲. کلامی
بیان احساسات و عواطف یک اصل است. البته در جای خود دارای آثار ماندنی است. متاسفانه گاهی در زندگی به دلایلی نادیده انگاشته می شود
نبود شناخت برای ازدواج یا شناخت غلط -غرور بیجا-حیای افراطی و بی جا (به ویژه در خانمها) و... .
پیامبر اعظم(ص) فرمودند:«کسی که به همسرش بگوید تو را دوست دارم این جمله هرگز ازدل او بیرون نخواهد رفت».
جملاتی چون «دوستت دارم –عزیزم-جانم فدایت-روحم نثارت و... در زندگی امام علی (ع) و فاطمه زهرا(س) آکنده است.

۳.عملی
یعنی با انجام دادن خدمتی غیر منتظره کاری برای همسرمی تواند چنین شیوه ای به کار ببندد.
در این مرحله زوجین با شناخت روحیات، نیازها و درخواستهای همسر می تواند باری از دوش دیگری بردارد، یا توجهی به او بنماید که خوشایند جلوه کند.
پیامبر مهربانی میفرماید:«هر کس از خدمت به خانواده اش روی برنتابد و شکایت نکند کفاره گناهانش، خاموشی خشم الهی، نصیب حورالعین و فراوانی حسنات در بهشت خواهد بود.»

• انواع داد و ستد عملی

الف) مشارکتی در شرایط عادی (در روال روزمره-خدمت و جبران متقابل- تقسیم وظایف جنسیتی و ...) 
پیغمبر می فرمایند:«علی جان، هر کسی از روی علاقه به همسرش خدمت کند خدا نامش را در بین شهدا ثبت خواهد کرد».(مستدرک الوسایل،ج۱۳،ص۸).

ب) مشارکتی در شرایط ویژه (بارداری همسر و وضع حمل-میهمانی- شاغل بودن همسران-افسردگی زن-مشکل یا وجود بیماری-اعتیاد شوهر-شغل خاص شوهر-نازایی زن یا شوهر-تحصیل همسر-سختی های اشتغال و...در حضور دیگران و...). 
پیامبرمان فرمودند:« همانا خداوند اجر می دهد به مردی که لقمه گرفته ،در دهان همسرش بگذارد. و زنی که کاسه آبی به دست همسرش دهد برای او بهتر از یک سال عبادت است».

۴.فراکلامی

تجلی کردن عواطف در قالب برخی نمادها، حرکات، برخی رفتارهای خاص، اشاره ها، ارسال پیامک، پیام و نامه و نوشتار و حتی برخی امور قراردادی، ملی، قومی و.. بسیار موثرند. برخی از صاحب نظران این قسم را در امور عملی تبیین کرده اند.

نکته طلایی: به کار گیری روشها بسته به شرایط می تواند در زندگی معنا پیدا کند.

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها