0

مجموعه مقالات مهارت های همسرداری در سبک زندگی اسلامی

 
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

مجموعه مقالات مهارت های همسرداری در سبک زندگی اسلامی
پنج شنبه 4 دی 1393  12:14 AM

بسم الله الرحمن الرحیم
 


 
 


 

به شرطی که برق توانایی ها و مهارت های سازنده ی بینش، گرایش و رفتار همسران دربیکرانه ی آسمان زندگی، چشمان انسان را بنوازد.

پیامبر رحمت «صلی اله علیه وآله وسلم» می فرمایند: هیچ کانونی با ارزشتر از خانواده نیست.
(بحار النوار،ج۱۳،ص۲۲۲)

ما بر برآنیم که با یادآوری ،از دور دست این مهارتها را به تماشا بنشینیم:

مهارت در خودآگاهی

این یک دغدغه امام مومنان است که اگر میخواهیم هلاک نشویم باید خودشناسی کنیم تاخودآگاه فارغ شویم.
(نهج البلاغه صبحی صالح حکمت۱۴۹)
بنابراین آگاهی همسران ازخصوصیات مختلف خود، به انسان کمک میدهد تا با استعدادها، نقاط قوت و ضعف در پرورش اهداف
و روابط زناشویی همواره سر افرازی کند و احساس رضایت مندی را به کانون زندگی رونق ببخشد.

 شناخت تفاوت های میان زنان و مردان

بله؛ می‌توان گفت انسان ها، متفاوتند با دلایل متنوع. اما تفاوت های بین زن و مرد!
تفاوت های موثر در زندگی همسران ریشه در عوامل فیزیولوژیکی، زیستی ، روان شناسی و یا عوامل فرهنگی و اجتماعی دارند.
در سایه مدد از چهارده ذات مقدس عصمت، به تماشای این تفاوتها فقط در ده نکته کوتاه می نشینیم:

 
  • ۱.دیدگاه شمسی و قمری در ارتباط و مسائل زناشویی 


این تفاوت در واقع ریشه زیستی دارد. این رابطه در زنان با عواطف مثبت و احساسات گره خورده است، در حالی که در مردها، بیشتر جنبه های فیزیولوژیک دارد. دیگر آن که جنبه های عاطفی این احساس در مردها، بسیار کمتر از آن نوع احساسی است که در زن ها می بینیم.
 

  • ۲. استقلال برای مردان اهمیت بیشتری دارد


استقلال مردها از موارد قابل توجه در زندگی مشترک است. چون مایلند در مورد مسائل مالی و معاملات و سایر موارد مشابه، مستقل عمل کنند. نظر به ظاهر مخالف همسر در این نکته، می‌تواند مشکلات و موانعی در زندگی مشترک ایجاد کند زیرا مرد تصور می‌کند احساس استقلالش، لطمه می خورد.
 

  • ۳. زنان می‌خواهند مورد حمایت باشند و به این حمایت می بالند


چنانچه زن حس کند از طرف همسرش مورد بی توجهی و بی مسئولیتی قرار گرفته، به شدت آزرده می‌شود و واکنش های عاطفی شدید نشان می‌دهد. زیرا آنچه برای زن ها اهمیت دارد، آن است که حس کنند همسرشان به آنان احترام می‌گذارد و به سلامت و عقیده و … آنان اهمیت می‌دهد. حضرت زهرا(س) به این حمایت فخر میکردند.
 

  • ۴. مدیریت شناختی خانه برای مردها و مدیریت اجرایی برای زنان


با مراجعه به فرهنگ های مختلف موجود در جوامع گوناگون، خواهیم دید که «مرد» به عنوان قدرت اول خانواده، شناخته شده است که البته این مسئله را باید جدای از تبعیض های میان زن و مرد، به حساب آورد. در خانواده هایی که زن بدون نظرخواهی و مشورت همسرش درباره مسائل خانوادگی تصمیمی ‌اتخاذ می‌نماید، یا این که قدرت اول خانواده است، معمولاً مشکلاتی مشاهده می‌شود که آسیب دیدگی احساس مرد از خود را می‌توان یکی از این ها دانست. شایان یاد آوری است که مرد، قدرت اول خانواده است بدان معنا نیست که در یک نقش دیکتاتوری ظاهر شود بلکه منظور از این مسئله، مدیریتی است که باید بر عهده مرد قرار بگیرد.
 

  • ۵. صحبت کردن و ارتباطات اجتماعی برای زنان مهمتر از مردان است


زنان با دور هم جمع شدن و صحبت کردن، بسیاری از نگرانی ها، استرس ها و ناراحتی های خود را تعدیل و تخلیه می‌نمایند. تمایل به ارتباطات اجتماعی و حرف زدن در زنان بیشتر از مردان است. پس چنانچه درک و آگاهی زن و مرد، نسبت به این خصوصیت ضعیف باشد، مطمئناً آنان را دچار سوء تفاهم جدی در زندگی مشترک خواهد نمود.
 

  • ۶. نگاه مردان به مسائل، کلی و دید زنان جزئی است


مردها معمولاً وارد جزئیات و نکات ظریف نمی‌شوند، در حالی که زن ها به عمق مسائل و اجزاء ریز در ارتباطات و دیگر موارد، توجه زیادی دارند. زن، مردش را درباره بسیاری از مسائل بی دقت و توجه می داند و حال، مرد همسرش را حساس و ریزبین که همیشه ذهن خود را برای موارد و مسائل پیش پا افتاده و کم اهمیت، درگیر و مشغول می‌سازد.

 

         ۷.جذابیت های جسمی ‌و آراستگی برای مردها بسیار اهمیت دارد


مردها بیش از زن ها تحت تأثیر جذابیت های جسمی‌ و آراستگی زن قرار می‌گیرند که این نیز یکی دیگر از تفاوت های مهم آنهاست.

 

  • ۸.زن ها عاطفی ترند


تفاوت های عمده بین زن و مرد، عاطفی تر بودن زنان است و این انتظاری است که زن ها، از مردها نیز دارند! مثلاً زنی که همواره تاریخ دقیق روز ازدواج، تاریخ تولد همسر، مکان آشنایی و … را به یاد دارد و چه بسا به مناسبت آنها، برای همسر خود، هدیه هم تهیه کند؛ این در منظر معصومین ما باعث الفت میشود. حال وقتی با شوهری روبه رو می‌شود که نسبت به این مسائل بی اعتنا یا فراموشکار است، با خود می گوید: همسرش به او بی علاقه و بی اهمیت است. ادامه چنین تفکرات منفی و برخوردهای احساسی در مدت زمانی اندک، سوء تفاهم و دلسردی از زندگی می آورد.
 

  • ۹.مهارت متفاوت در همدلی با افراد


همدلی با افراد مهارت می‌خواهد. همدلی به برقراری ارتباط عمیق و صمیمی‌ به انسان ها کمک بسیاری می‌کند. گاه افراد به اشتباه، تصور می‌کنند تفاهم یعنی ما با فرد مقابل، کاملاً همفکر و هم عقیده باشیم، در حالی که چنین تصوری از پایه و اساس اشتباه است زیرا هیچ گاه نمی‌توان دو انسان را یافت که به طور کامل شبیه یکدیگر باشند. اختلاف و تفاوت در دیدگاه ها، سلیقه ها، آرزوها، عقاید و علایق، همه و همه، امری طبیعی و کاملاً عادی است. اما آنچه این اختلاف و تفاوت را می‌تواند برای ما، قابل درک و فهم سازد، همان «همدلی» است که به واسطه آن، می‌توانیم بسیاری از مشکلات ارتباطی خود با دیگران، را برطرف سازیم.
 

  • ۱۰.مردان سکوت گرا و زنان کلام طلب


معمولا زنان در سخن آرامش، تفکر، ارتباط و اطلاعات می یابند و مردان در سکوت. با بالا رفتن سن از سی سال این شدت می یابد و باید در اولین برخورد، برداشت طبیعی از آن شود تا همسران همدیگر را متهم به جرمی دیگر نکنند.

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها