0

مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)»

shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

پاسخ به:مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)»
یک شنبه 30 آذر 1393  11:37 PM

بنام خدا

1- آیا پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلّم) به شهادت رسیدند؟ و یا اینکه به مرگ طبیعی از دنیا رفتند؟

2- آیا بهتر نبود که آنچه را بعداً امام حسین(علیه السّلام) انجام دادند، امام حسن(علیه السّلام) جلوتر انجام می‌دادند و در برابر معاویه قیام می‌کردند، حالا یا پیروز می‌شدند و یا با شهادت خودشان در واقع حکومت معاویه را متزلزل می‌کردند؟

در پاسخ به سوال اول باید گفت آنچه از روایات بر می آید خصوصا روایاتی که از امامان جعفر صادق(ع) و موسی کاظم(ع) بیان شده که می فرمایند: هیچکدام ازپیامبران  و وصی پیامبری نیست الا اینکه به شهادت می رسد یعنی با کشته شدن از دنیا می روند.(قال الصادق علیه السلام: و ما من نبی و لا وصی و الّا شهید. ) بصائر الدرجات، محمد بن حسن بن فروخ صفار، ص 503 .بیان کننده این است که ایشان به شهادت رسیدند مگر اینکه روایات صحیح نباشد.الله اعلم.

در مورد سوال دوم: دلایل متعددی وجود داشت که امام حسن (ع) با معاویه نجنگیدند که مهمترین آن انجام دستور خدا و رسول اکرم (ص) و پدرش امیر مومنان حضرت علی(ع) بود که از قبل شرایط را پیش بینی و به امام حسن (ع) گفته بودند ولذا ما شیعیان معتقدیم که امام معصوم از روی هوای نفس کاری انجام نمی دهد «همانگونه که در قرآن آمده که پیامبر هیچ کار و سخنی را به میل خود واز روی هوای نفس انجام نمی دادند»

بنابر این نظر شخصی ایشان نبوده که نجنگیده است.

از مهمترین دلایل دیگر:روی گردانی مردم و عدم حمایت از امام حسن (ع) «امام(علیه السلام) در این باره مى فرماید:
من دیدم که بیش ترین شما از جنگ روى گردان، و بدان بى رغبت شده اید، و من شما را بر آنچه ناخوش دارید اجبار نمى کنم.» و حفظ جان شیعیان بوده که ایشان در یکی از سخنانشان فرمودند: به خدا قسم، آنچه من عمل کردم، براى شیعیانم بهتر و پرمنفعت تر از طلوع و غروب خورشید است. همچنین یکى از دلایل مهم دیگرسستى عهد کوفیان است که امام على(علیه السلام) درباره آنها فرمود:
حاضرم ده تن از شما را با یکى از یاران معاویه عوض کنم. آنها در باطل خود از شما که در حقید استوارترند.و دلایل دیگری که جای بحث آن نیست.لذا باید بپذیریم که کار درست را ایشان انجام دادند همانگونه که امام حسین (ع) هم درست ترین کار را یعنی جنگیدن با معاویه را انجام دادند.در پایان کتاب صلح امام حسن را به دوستان معرفی می نمایم تا با مطالعه آن به حقیقت پی ببرند.

تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 zahra7720
دسترسی سریع به انجمن ها