سوفله بادمجان
یک شنبه 23 آذر 1393 2:46 PM
سوفله بادمجان، اگر چه غذايي ايراني نيست، ولي به خاطر وجود بادمجان و گوشت چرخكرده، با ذائقه ما ايرانيها هماهنگي زيادي دارد.
در ضمن، به جهت آنكه نسبتا سريع آماده ميشود و ظاهر زيبايي هم دارد، انتخاب خوبي براي مهمانيهاست.
دستور پخت اين سوفله به همراه سس سفيد داده شده، بنابراين مرحله آمادهسازي سس سفيد هم به صورت مجزا آمده است.
گوشت چرخ كرده 500 گرم
بادمجان 2 کيلو
پياز درشت يک عدد
رب گوجه فرنگي 1 تا 2 قاشق سوپخوري
پنير پيتزاي رنده شده 100 گرم
روغن مايع سرخ كردني به مقدار لازم
نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
1- ابتدا بادمجانها را شسته و پوست بگيريد. سپس آنها را به صورت حلقه حلقه ببريد و كمي نمك روي آنها بپاشيد و در سبدي بريزيد و كنار بگذاريد.
نكته: نمك باعث ميشود هم تلخي بادمجان گرفته شود و همهنگام سرخ شدن، بادمجانها روغن کمي جذب كنند.
2- در تابه مقداري روغن بريزيد و روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد. پس از داغ شدن روغن، بادمجانها را در آن سرخ كنيد. پس از آنكه تمام بادمجانها را سرخ كرديد، آنها را به ظرف ديگري منتقل كرده و كنار بگذاريد.
3- پياز را پوست كنده و پس از شستن، روي گوشت رنده كنيد. بعد كمي نمك و فلفل و زردچوبه به آن بيفزاييد. حالا در يك تابه ديگر، مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد و مخلوط گوشت و پياز را در آن سرخ كنيد.
نكته: شما ميتوانيد به جاي رندهكردن پياز داخل گوشت، آن را خرد كنيد و به همراه كمي زردچوبه در روغن تفت دهيد. سپس گوشت چرخ كرده را به پياز داغ اضافه كرده و به همراه آن سرخ كنيد و بگذاريد تا كمي بپزد.
در ضمن، اگر ميخواهيد موقع سرخ شدن گوشت و پياز، به آن رب گوجه فرنگي نيز اضافه كنيد.
4 - فر را از قبل روي حرارت 180 درجه سانتيگراد روشن كنيد تا گرم شود. حالا يك ظرف پيركس يا ظرف مخصوص فر آماده كنيد و بادمجانهاي حلقهحلقه و سرخ شده را كف ظرف بچينيد. پس از آن، روي بادمجان را با لايهاي از گوشت چرخ كرده بپوشانيد. حالا سس سفيد را روي گوشت ريخته و روي آن پنير پيتزا بپاشيد. لايههاي بعدي را نيز به همين ترتيب از چيدن بادمجان شروع كرده و تا مرحله ريختن پنير پيتزا ادامه دهيد.
اين كار را آن قدر تكرار كنيد تا بمواد، تمام شده و لايه آخر را پنير پيتزا تشكيل دهد.
5 - ظرف را در طبقه وسط فر كه از قبل داغ شده است، قرار داده و 30 تا 40 دقيقه صبر كنيد تا مواد بپزند. پس از اين مدت، شعله بالاي فر را روشن كنيد و به مدت 10 دقيقه حرارت دهيد تا سطح سوفله، طلاييرنگ شود.
روشي ديگر: براي اينكه غذا زودتر آماده شود، شما ميتوانيد به جاي فر از مايكروفر استفاده كنيد؛ بنابراين مدت زمان 30 تا 45 دقيقه، روي حداكثر قدرت آن، به نصف ميرسد.
كره 50 گرم
شير يک ليوان
آرد سفيد 2 قاشق سوپخوري
خامه 2 قاشق سوپخوري
نمك و فلفل به مقدار لازم
كره را در يك قابلمه كوچك نچسب بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود. سپس آرد را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. پس از آن، شير را كمكم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنيد. حالا خامه و نمك و فلفل را اضافه كنيد و مقداري ديگر حرارت دهيد تا سس غليظ شود. به اين ترتيب سس آماده ميشود.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست