اَردَک
یک شنبه 16 آذر 1393 12:33 PM
مواد لازم:
آرد سفید .......................... سه و نیم الی ۴ پیمانه
شیر ................................. ٢ فنجان
روغن مایع .......................... نصف لیوان
خمیر مایه فوری ................... ١ ق غ سرخالی
نمک ................................... ١ ق چ
زرده تخم مرغ ....................... ۴ عدد
زعفران دم کرده ..................... ١ ق چ (در صورتی که بخواهید رنگ اردک طلایی تر بشه)
روغن سرخ کردنی .................. به میزان لازم (برای سرخ کردن اردک ها)
طرز تهیه:
دمای شیر باید کمی گرم تر از دمای محیط باشه. خمیر مایه و نمک رو تو شیر بریزید و بذارید به عمل بیاد.
روغن، زرده تخم مرغ و زعفرون رو به شیر اضافه کنید و بعد آرد رو کم کم بریزید توش و همزمان ورز بدین. آرد رو به اندازه ای اضافه کنید که خمیر به دست نچسبه. مقدار آرد بسته به نوع اون می تونه از ۵/٣ الی ۴ پیمانه تغییر کنه. ولی در کل مواظب باشید خمیرتون خیلی سفت نشه. چون هر چی خمیر نرم تر باشه اردک هم نرم تر در میاد وگرنه خشک میشه.
روی خمیر رو بپوشونید و بذارید یه ساعتی تو آشپزخونه استراحت کنه و حجمش دو برابر بشه.
بعد از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی بردارید (چانه کنید) و روی چونه ها رو بپوشونید و حدود ۵ دقیقه بهشون استراحت بدین تا چونه ها به اصطلاح بیفته. این کار برای اینه که خمیر تو این مرحله کمی استراحت کنه و موقع باز کردن با وردنه، راحت باز شه.
با وردنه دونه دونه چونه ها رو به صورت گرد باز کنید.
و اونها رو تو روغن داغ و شناور سرخ کنید. (اگه روغن به اندازه کافی داغ نباشه اردک خیلی چرب میشه)
بعد اون طرف نون رو سرخ کنید....
پس از این که اردک ها سرخ شدن، اونها رو روی دستمال آشپزخونه قرار بدید تا روغن اضافیشون حتی الامکان جذب بشه.
تو دستور اصلی، خمیر روغن نداره ولی بعضی ها این روغن رو اضافه می کنن تا خمیر راحت تر ورز بخوره وگرنه خیـــــــــلی سخت میشه ورزش داد! همین خیلی ها رو از درست کردن اردک فراری میده ولی اگه یه مقدار روغن تو خمیر بزنیم کار خیلی راحت تر میشه!