پاراتا (Paratha)
یک شنبه 16 آذر 1393 12:21 PM
مواد لازم برای 5 عدد نان:
آرد سفید ....................................... 3 لیوان
آب ولرم .......................................... 1 لیوان
تخم مرغ ......................................... 1 عدد
نمک ............................................... 1 ق چ
روغن .............................................. 4 ق غ
یه پیاله کوچیک روغن اضافی کنار دستتون باشه تا موقع کار کردن، مرتب دستتون رو چرب کنید.
طرز تهیه:
همه مواد رو با هم مخلوط کنید.
خمیرش خیلی چسبناکه و باید به مدت طولانی ورز داده بشه. اولش اونقدر به دست می چسبه که تصورش رو هم نمیشه کرد که با ورز دادن درست بشه ولی کم کم این اتفاق میفته. ممکنه مجبور شید از 2-3 قاشق آرد بیشتری استفاده کنید، در این حد اشکالی نداره.
اگه اولش خیلی اذیت شدید دو سه دفعه انگشتاتون رو توی کیسه آرد فرو کنید و به ورز دادن ادامه بدید. تا می تونید با این خمیر کشتی بگیرید و مرتب بکوبیدش به سطح کار (همینجا بگم، اگه بار اولتونه که میخواهید خمیر درست کنید دست نگه دارید و دور این رسیپی خط بکشید چون تا آخر عمرتون از خمیر درست کردن فراری خواهید شد ولی اگه خمیرباز حرفه ای و یا حداقل علاقمند هستید می تونید امیدوار باشید که پس از حداقل یه ربع جنگیدن با خمیر، دیگه شکل می گیره و میشه توپش کرد!)
آخراش دیگه این شکلی شده بود... (توصیه می کنم اگه دستگاه خمیرساز دارید حتماً ازش استفاده کنید.)
وقتی کار ورز دادن تموم شد، خمیر رو توپ کنید. دستتون رو چرب کنید و دور خمیر بکشید و بذارید خمیر استراحت کنه.
از اونجایی که این خمیر، خمیرمایه نداره ور نمیاد و پف نمی کنه ولی باید به مدت یکی دو ساعت بهش استراحت داد.
حالا پس از این که خمیر حسابی استراحت کرد، اون رو با یه چاقوی تیز به 5 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو چونه و بعد چرب کنید و روش رو بپوشونید و مجدداً بهش استراحت بدید ولی این بار فقط برای 15 دقیقه.
(دقت کنید که برای نون پاراتا هر وقت که با خمیرش کار می کنید باید دستاتون چرب باشه. یعنی کلاً یه پیاله کوچیک روغن بذارید کنار دستتون و موقع کار کردن هی دستتون و سطح کار رو چرب کنید)
یکی یکی چونه ها رو با وردنه باز کنید و بعد با دست همه گوشه های خمیر رو بگیرید و بلند کنید و یه مقدار بکشید. با این کار خمیر مث یه پارچه نازک میشه. (اگه یه کوچولو سوراخ یا پاره شد ایرادی نداره)
بعد دو سر خمیر رو بگیرید و خمیر رو مث بادبزن تا بزنید (جمع کنید) من چون یه دستم دوربین بود نتونستم از 2 تا دستام عکس بگیرم ولی فکر نکنم نکته مبهمی داشته باشه. توی عکس مشخصه که باید چطوری بشه.
بعد یه سر خمیر رو نگه دارید و یه سر دیگه رو با دست بگیرید و بلند کنید و همزمان بکشید و خمیر رو بکوبید به سطح کار. چند بار این کار رو تکرار کنید. با این کار خمیر چین خورده کشیده تر میشه.
حالا خمیر از یه سمت بپیچونید و به شکل حلزونی جمع کنید. (خیلی سفت نپیچونید)
خمیرهای حلزونی رو یه مقدار استراحت بدید (حدود 5-10 دقیقه) و بعد با دست و با کمک وردنه به ضخامت تقریباً 3-4 میلیمتر باز کنید. سعی کنید لبه هاش رو هم نازک کنید.
ماهیتابه نچسبی رو با برس چرب کنید و نون رو توش بپزید. من خودم به این نتیجه رسیدم که اگه در تابه رو بذاریم پاراتا بهتر می پزه و توش سبکتر میشه. اگه از روغن بیشتری هم برای پختن استفاده کنید طبیعتاَ خوشمزه تر میشه و البته به همون اندازه هم چرب تر!!!
یه طرفش که برشته شد برش دارید، دوباره تابه رو چرب کنید و بذارید اون طرف پاراتا هم برشته بشه. میشه هم برای این که همه جای پاراتا به یک اندازه بپزه با یه دستمال تمیز یه کم فشارش بدیم به تابه.
بعد از توی تابه بردارید و توی ظرف درداری نگه داری کنید.
پاراتا نون بسیار خوشمزه ایه. اینم حالت ریش ریشی که گفتم!
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.